|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kandida
9.6.2011 11:55:11   
daca77
A ja nemam uopste simptome...nema sekreta, svraba, peckanja...bas nista.
Dr mi je predlozio makmiror 6 dana

(odgovor članu pippi29)
Direktna veza do poruke: 551
9.6.2011 11:55:11   
Anoniman
Sve što pipi piše, a ja imam jedan predlog- ne moraš ga prihvatiti, ako ne podržavaš. Idi kod homeopate da ti da terapiju. Meni je kandida otišla kao rukom odnešena, a mislila sam da ću iz kože iskočiti. Mislim da su tu negde i pisala o nekom jahanju kaktusa user posted image Šalu na stranu, probaj, moj Miško dva meseca nema problema sa krajnicima, ja nemam kandidu, a mm krenuo na terapiju za astmu(mada su nejgovi rezultati sporiji pošto boluje od astme 20 godina)

(odgovor članu pippi29)
  Direktna veza do poruke: 552
12.6.2011 20:28:32   
Anoniman
ovako, kad mi je ustanovljena trudnoca, dr mi je rekla da imam malo kandide, ali da nista necemo jos dirati nego tek kad udjem u 4. mesec. na kontroli pre nedelju dana me nije pregledala vaginalno, samo pitala imam li sekreta i rekla sa sacekam jos nedelju dana (kako bih dobro zagazila u 4. mesec) i onda da koristim canesten vaginalete, a mm da uzme pilule sporanox. juce smo pricali o tome i ja sam rekla mm da mislim da ne treba da pije te pilule opet, jer smo ih oboje pili i krajem februara i prosle godine mislim dva-tri puta. jednostavno verujem da se on dzaba truje tim pilulama tako cesto, a problem je u mom organizmu. mozda gresim, videcemo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 553
12.6.2011 20:41:23   
Ana RR
Ksena, ako nemate odnose mislim da nema potreba da ih sada pije. A on može da uradi bris da bi bili sigurni da li ima kandidu ili ne.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 554
29.6.2011 19:13:29   
diximar
uzas ta kandida... mislim da nema sta nisam probala, dobro sto je n i n a spomenula homeopatu, negde sam vec cula da vredi probati... ili to ili da se naviknem na nju. jer cim malo vise jedem slatko ona pocne da buja, svi simptomi se pojave.... trudim se da je sto vise kontrolisem ali izludece me pre ili kasnije.znam user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 555
29.6.2011 19:56:19   
Anoniman
Anci, imamo odnose, ali sad koristimo kondom pa cemo da vidimo. ako se opet pojavi i pored toga, onda definitivno nema veze sa mm.

(odgovor članu diximar)
  Direktna veza do poruke: 556
30.6.2011 9:00:46   
Anoniman
kseno, kandida u trudnoći nije vezana za odnose (mislim, ne mora tm da je ima da biste se zarazili).
Kandida se u trudnoći javlja zbog promene vaginalne flore pod dejstvom hormona. I često nestaje odmah nakon porođaja... Bar je meni bio taj slučaj. Malo toga se može uraditi da se ona uspešno izleči u trudnoći, jedino direktno lokalno vaginaletama od 4-9 meseca. Čak ni ishrana neće značajno ublažiti njeno prisustvo, hormoni rade celu trudnoću i jednostavno neke žene tako odreaguju... Veruj mi, znam kakva je to muka, ali isplati se izdržati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 557
30.6.2011 10:31:40   
Anoniman
da, ja sa kandidom imam problema poslednje dve godine, od kad sam pila neke jake antibiotike i vec mi je dosadilo da svakih par meseci trujem i mm tim pilulama. poslednji put smo ih pili u februaru i zato sam mu sad rekla da ih ne pije, a da cemo mi koristiti kondome, cisto zato sto neki dr ionako u trudnoci savetuju upotrebu kondoma.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 558
30.6.2011 10:34:42   
Anoniman
P.S. i mi smo koristili kondome, dok sam smela da imam odnose user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 559
30.6.2011 22:53:24   
jance
izgleda da sam se i ja "kandidovala" kako mm kaze user posted image
tek sam se skinula sa Panklava zbog bakterija u mokraci, ( u utorak sam popila zadnji) a juce sam vec primetila svrab i peckanje dole i odma posumnjala... veceras sam pogledala u ogledalo pa sam skontala da mi je i jezik onako skroz beo, sto sam cula da je isto znak kandide.. sta mogu sada da radim? jos ni kontrolnu urinokulturu nisam stigla da odradim
user posted image
jel sada u trudnoci smem canesten? mislim, ionako ne ide na recept pa cu ga kupiti kako god.. a i sa cime usta da ispiram onda?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 560
30.6.2011 22:57:31   
Ana RR
Jance, pa zar ti uz Panklav nisu dali i vaginalete? Ja sam ih obavezno uporedo koristila, tako mi je dr prepisivala.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 561
30.6.2011 23:48:44   
Mishica 77
Jance, obično se u trudnoći koriste Nistatin vaginalete i preporučujem ti, ako voliš, jogurt u velikim količinama. Najbolje sa probiotikom. user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 562
1.7.2011 8:29:37   
Anoniman
jance, ja sam koristila canesten onaj sto ima 6 komada u pakovanju i iskreno bas sam se nesto namucila sa njegovim stavljanjem. a za jezik nista nisam cula.

(odgovor članu Mishica 77)
  Direktna veza do poruke: 563
1.7.2011 9:39:44   
jance

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jance, pa zar ti uz Panklav nisu dali i vaginalete? Ja sam ih obavezno uporedo koristila, tako mi je dr prepisivala.

njet.. tu se verovatno i stvorio problem....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 564
1.7.2011 9:43:37   
jance

IZVORNA PORUKA: ksena

jance, ja sam koristila canesten onaj sto ima 6 komada u pakovanju i iskreno bas sam se nesto namucila sa njegovim stavljanjem. a za jezik nista nisam cula.

mislila sam da uzmem canesten kremu da se ne mucim bas sa vaginaletama.. ne znam, ni sama nisam pametna... mozda bi ipak vaginalete trebala da uzmem user posted image

i da, jogurt bas volim i puuuno ga pijem, tako da tu nece biti problem sigurna sam user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 565
1.7.2011 12:46:58   
jance
Anci, jesi i ti koristila canesten vaginalete?, upravo sam se vratila iz apoteke, gde su mi rekli da canesten ne sme da se koristi u trudnoci?
u svakom slucaju cu videti sta da radim, kod mog dr. mogu tek tamo sledeceg ponedeljka da odem, a i iskremno sad u utorak sam mu bila, malko sam vec vise dosadna user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 566
1.7.2011 12:56:01   
Anoniman
Ja sam koristila Nistatin, Ginodaktanol, Kanesten 3, Kanesten 500mg.... Sve sam trpala po preporuci ginekologa.... Hvala Bogu, sve je u trudnoći prošlo super user posted image Samo moraju neki razmaci u upotrebi da se poštuju (npr. pauza od par nedelja i sl.)

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 567
1.7.2011 13:07:55   
Anoniman
jance, smeju da se koriste. krema ti deluje samo spolja, a veci problem je ipak unutra.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 568
1.7.2011 13:23:47   
jance
pa da, zato sam i mislila za vaginalete..al ipak cu sacekati da odem kod dr. pa da mu kazem, da vidim sta ce on reci... al opet, to je tek za dobrih 10 dana pa sam mislila da do tada ipak nesto uradim po tom pitanju, makar svrab da malko ublazim....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 569
1.7.2011 15:59:57   
PoisonEve
Kad sam videla ovu temu, setila sam se kad sam skoro lezala u NF, sa mnom u sobi su bile dve zenice iz provincije i ova jedna kaze: -Izgleda da su mi dijagnostikovali neku kandidu- a ova ce na to
- Staaaaaaaaa???? Crna ti! Pa to je uzasna bolest! Ko zna kako si se zarazila! Pa sta ces sad?user posted image
Sreca pa nije upotrebila izraz-smrtonosna bolest!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 570
1.7.2011 16:02:02   
Ana RR
Jance, ja sam koristila ginodaktanol, svako drugo veče sam stavljala. 

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 571
1.7.2011 16:02:26   
Mishica 77
Canesten sme da se koristi u trudnoći uz nadzor ginekologa zato je bolje da sačekaš njegovo mišljenje. Nemoj na svoju ruku ništa da radiš. user posted image
Mast ti nikada ne može zameniti vaginalete.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 572
1.7.2011 16:05:12   
jance
pa da, mast sam mislila jedino zbog svraba da uzmem.. al kontam da cu sacekati da idem kod dr. mislim, nije to smak sveta, znam ja, al me uzasno zacudilo sto je tako brzo posle antibiotika odma buknula...
jel smem makar sa nekim cajem dole povrsinski da ispiram? mada, ko zna dal bi to ista pomoglo....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 573
1.7.2011 16:09:23   
Ana RR
Ja sam se dva puta nedeljno ispirala sa onim čajem za trudnice, tako mi je rekla dr.

A pre par godina sam svako drugo veče kuvala čaj od peršuna i ispirala se sa njim i nikada nisam imala nikavu bakteriju ili infekciju. Ne znam da li sme u trudnoći sa čajem od peršuna ali eto da znaš za posle.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 574
1.7.2011 16:10:15   
Mishica 77
Kandida "voli kiselu sredinu" pa možeš da napraviš neki blaži rastvor sode bikarbone i ispriraš se "doooole". user posted image
Velika je greška što ti nisu odmah dali vaginalete al' jbg šta sad... znaš za drugi put(daleko bilo).

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here