Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Magdalena* Pozdrav svima jednom detetu koje ima 4 godina je pronadjena kandida u crevima. To dete inace ima malo drugacije ponasanje (ne znam da li je zbog kandide). Dr je rekao da je u pitanju disharmonican razvoj.Ponasa se bukvalno kako ono hoce - ne odaziva se uvek kad ga neko zove, ne podnosi odecu na sebi, skace, okrece se, na ulici se razvrce i previse juri, ne slusa, ne prica jos uvek nego vice, nepoznate osobe koje sretne na ulici uhvati za ruku, ne boji se nicega.....Sve to (sem govora) doktori povezuju sa kandidom. Problem je sto dete ne zeli bas nista da jede sem sto trenutno pije jogurt. Zeli secer- koji nesme, banane -mislim da i njih ne sme, kobasice -takodje ne. Znate li mozda koliko se dugo leci kandida i hoce li se primetiti i razlika u ponasanju deteta, zatim sta je dozvoljeno da dete jede..... Jos da dodam - radjena je kontrola sluha i dete odlicno cuje, zatim analize krvi i mokrace i to je sve u redu. Da li je doktor dao neku terapiju detetu? Što se tiče ponašanja deteta, iskreno se nadam da će se promeniti kada izlečite kandidu Na netu možeš pronaći dosta toga o antikandida dijeti, tj. ishrani koja se preporučuje i namirnicama koje bi trebalo izbegavati. Evo šta sam ja pronašla: Prehrana kod gljivične infekcije podrazumijeva na prvom mjestu prehranu bez kvasnih gljivica. Ovakova prehrana je istodobno i dijagnostička i terapijska. Učinke treba pratiti najmanje nekoliko tjedana, a s ovim načinom prehrane može se nastaviti onoliko dugo koliko nekome odgovara. Neke se žene osjećaju mnogo bolje odabirući namirnice po ovim preporukama i odlučuju se nadalje zadržati ovaj način prehrane. Ipak, dobro je postupno vraćati namirnice u svakodnevnu prehranu kako bi se ustanovio njihov učinak. Ukoliko se simptomi koji upućuju na gljivice ponovno javljaju, tako ćete točno znati koju hranu doista trebate izbjegavati. Prehrana bez kvasnih gljivica podrazumijeva - izbjegavati šećer, kao i
- izbjegavati namirnice koje sadrže gljivice i plijesni.
Izbjegavati šećer: Gljivice se hrane šećerom, razlažući ga do ugljičnog dioksida i vode. Pri tome nastaju mnogobrojni simptomi, a najčešće se javljaju probavne smetnje kao što su stvaranje plinova i nadutost. Izbjegavati šećer znači mnogo više od jednostavnog prestanka dodavanja šećera u jelo ili čaj, to znači provjeravati prisutnost šećera u svim jelima kojima se hranimo. Na svakom proizvodu je potrebno ponaosob pratiti oznake proizvođača o svim sastojcima koji su korišteni u proizvodnji. Potrebno je izbjegavati: maltozu, kukuruzni sirup, umjetna sladila, fruktozu, kukuruzni škrob, sodu, laktozu, mliječni šećer sadržan u mliječnim proizvodima. Izbjegavati namirnice koje sadrže gljivice i plijesni: Ovo prije svega znači izbjegavati namirnice kao što su kruh, kolači, keksi i drugi rafinirani ugljikohidrati, industrijski voćni sokovi, umak od rajčice (osim "domaćeg" pripremljenog od svježih rajčica), potom izbjegavati hranu koja sadrži ocat, ukiseljeno povrće, dimljenu hranu, alkohol, fermentiranu hranu, sušeno meso i voće, gljive, pistacije i kikiriki. Umjesto toga jedite zdravu hranu koja ne sadrži gljivice i plijesni: cjelovite žitarice popute smeđe riže, prosa, ječma, te svježe povrće. Veoma je korisno zeleno povrće pripremljeno na pari jer obiluje klorofilom koji djeluje pročišćavajuće. Dopuštene su i morske biljke, raženi kruh, kukuruzne kokice, tortilje, tofu, miso, obični jogurt, krto meso, svježa riba, meso prirodno hranjene peradi i jaja prirodno hranjenih kokoši. Novija istraživanja pokazuju kako i prirodno čisto maslinovo ulje, uzimano u malim količinima suzbija neprirodno razmnožavanje gljivica. Češnjak, kako sirov, tako i kratko prokuhan pomaže u procesu uklanjanja kandide iz crijeva. Suplementi: Pokatkad promjena načina prehrane nije dovoljna u obrani od gljivica. U suzbijanju gljivične infekcije od koristi mogu biti i slijedeći dodaci prehrani: - Lactobacillus acidophyllus: radi se o "prijateljskim" bakterijama koje u prirodnim uvjetima naseljavaju kako crijeva, tako i rodnicu. Ove bakterije stvaraju iz glikogena mliječnu kiselinu koja osigurava nizak pH sredine u kojoj se nalaze, te na taj način čine prvu obrambenu liniju u nastupanju različitih infekcija. Prirodni izvor laktobacilusa je obični jogurt (Acidofil, LGG, Biojogurt itd). Također su mnogobrojni suplementi koji sadrže ove bakterije: tablete, kapsule, prah i napitci.
- Sredstva protiv gljivica: Osim lijekova, od pomoći mogu biti ekstrakt limunovih sjemenki, češnjak, kaprilna kiselina i berberin, koje možete potražiti u nekoj od trgovina zdrave hrane. Ova sredstva se ne resorbiraju u krv, pa ih možete uzimati i za vrijeme trudnoće i dojenja.
- Candida Yeast: homeopatski pripravak koji potpomaže uspostaviti zdravu ravnotežu gljivica u organizmu.
- Multivitamnski preparati: vitamin C; vitamini B kompleksa, cink, magnezij, elementi u tragovima i esencijalne masne kiseline pospješuju obrambenu sposobnost organizma i sprječavaju povrat gljivične infekcije.
Namirnice koje se ne preporučuju! -
šećer -
slatkiši: keksi, kolači, bombone, čokolada -
sladoled -
slatki namazi: med i marmelada -
bijelo brašno i proizvodi od bijelog brašna: peciva, žemičke, bijeli kruh itd. -
tijesta od bijelog brašna -
toast od bijelog brašna -
slatko voće (grožđe, lubenice, kruške) -
sušeno voće (suhe smokve) -
voćni sokovi s visokim sadržajem šećera (sok od grožđa) -
pivo -
slatka vina likeri Nemirnice koje se preporučuju! -
sve vrste povrća, što više u sirovom ili kuhanom obliku -
salata, rajčice, krastavci, zelje, kupus -
jestive gljive, luk češnjak, mahunarke, začinsko bilje -
limun -
meso peradi ili divljač -
riba, rakovi itd. -
bistre juhe -
svakodnevno male količine fermentiranih životnih namirnica kao što su obični jogurt (acidofil, LGG jogurt, AB kultura) i kiselo zelje, koji su prirodni izvori laktobacila -
cijeđeni sokovi od povrća bez dodataka šećera -
umjereno: smeđa riža, krumpir, ražev kruh Gljivice se u crijevima često nalaze u formi nakupina između crijevnih resica i nabora crijevne sluznice. Stoga se za vrijeme medikamentoznog liječenja preporučuje koristiti namirnice s visokim sadržajem vlakana i biljnih balastnih tvari, koje sa svoje strane mehanički potpomažu odstranjenju gljivičnih nakupina. Namirnice s visokim sadržajem vlakana i balastnih tvari: cvjetača, brokula, zeleni kupus, crveni kupus, bijeli kupus, kiselo zelje, poriluk, celer, mrkva, mahune Povrće produkti žitarica: ražev kruhzobene pahuljicepšenične klice Izvor:Poliklinika Harni
< Poruku je uredio Lilly RR -- 20.8.2011 13:37:36 >
_____________________________
Nemoj plakati, bata je tu
|