|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
30.5.2011 22:00:04   
Verus
Marija, ja licno mislim da su bebe jos dok su tako male, suvise malene za uobrocavanje.  Ja sam stvarno dojila kako god je ona zelela, a tamo posle neka 2 meseca starosti pokusala bar da razvucem na 3 sata ali nije uvek palilo...ne znam kako bi joj drugacije dala dudu: ja bih je polaaakoskinula sa sike i odmah gurnula cuclu, tad je uzimala..

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1651
30.5.2011 22:39:53   
MarijaBg
Meni nije problem da je cesto dojim, prosto uzivam u tome, ali mnogi me kritikuju kad cuju koliko cesto sisa... I ja mislim da ne treba uobrocavati tako malu bebu, verovatno ce se regulisati do 3 meseca samo od sebe

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1652
31.5.2011 11:12:07   
dejana007
i ja mog nikolu dojim daju na 2 sata, nekad i na sat i po. ali preko noci sam prezadovoljna, poveze i spava oko 5 sati, nekad i duze. Tako da sam bas odmorna user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1653
31.5.2011 13:05:16   
coka11
Moj Laza noću poveže po 4 sata, ali su meni zato grudi posle pune i plasim se da ne ispraznim siku do kraja i da ću nagrabusiti. Jedna mi je ogromna i uvek puna mleka.  

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1654
31.5.2011 14:40:40   
Verus
Iskreno, ne slusaj sta drugi pricaju.  Vas ritam je vas ritam, i to je tvoje dete.
IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Meni nije problem da je cesto dojim, prosto uzivam u tome, ali mnogi me kritikuju kad cuju koliko cesto sisa... I ja mislim da ne treba uobrocavati tako malu bebu, verovatno ce se regulisati do 3 meseca samo od sebe

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1655
31.5.2011 14:52:56   
nenja22
ovako nekako ide za sada (kosta mi je 3. maja rođen)
krenulo melko prilično odmah, pa onda bio momenat 3. ili 4. dana nadolaženja više mleka i tu počnem da pumpam. i prvih dve nedelje, meni se čini ide to ok...jeste on bivao plačljiv tu i tamo, ali i spavao lepo i danju i noću, kakio uredno i to zlatno žuto uvek i ja računam sve ok...
e sad, ovde rade prvu kontrolu posle dve nedelje i mi tad kod pedijatrice, ona ga nahvali sve lepo, refleksi, živahnost, pupu i ostalo da ne ureknem, ali...nije dobio ni 100g u odnosu na izlaznu težinu...i kaže ona, on vam je gladan, kako ga hranite, ja tu objasnim da spaja i po 3-4 sati spavanja., a ona kaže na buđenje i na sisu svaki čas, ima mleka? ima...e pa tako, pa za deset dana da se vagamo opet...i dobije on za tih deset dana skoro 400g..što će reći to sve super...
ali! ja sad više nemam pojma kad je on stvarno gladan, a kad mu trpam sisu i kad ima grčiće eventualno, pa ga još dodatno pretovarim...ako je to i moguće uopšte? a i od onih je malaca, što sisa pa dremne pa opet sisa i tako bi mogao po ceo dan, čini mi se...pa je to prepodne ok, al' popodne meni valjda mleka manje ipak, pa njemu nema mlaza, pa se nervira...a da l' je moguće da se beba od nepunih mesec nervira? pa ja msilim jeste, jer on se probudi derući se i onda vata sisu u letu i onda sve ok...tako da je nama super noću, kad on sisa i zadremamo oboje u nekom momentu i onda se ja psole recimo sat probudim, prebacim ga u krolica i on tu odspava još dva sata sigurno...ali danju...nema maltene slučaja da on sam ispusti sisu, negu uvek zadrema, ja probam da ga razbudim, ne ide i onda izvučem sisu i onda se on obično ubrzo opet budi...

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 1656
31.5.2011 14:55:31   
nenja22
i sad vidim napisala sam roman, ali je l' ima tema kako probuditi i razbuditi bebu, ili da pitam ovde? user posted image
pošto nema šta nisma probala od varijantu što čuh (golicanje po tabanu, štipkanje za petu, kap vode na čelo, ma šta kap, umijem ga pošteno i on ništa)

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1657
31.5.2011 15:08:42   
nenja22
e i da...još jedan problem se meni javlja zbog njegovog ovakvog sisanje...ili nemam prosto kad u toku dana da izmuzem uopšte, al' hajde to će valjda da se reguliše svejedno, mislim količina mleka...al' drugo je, on tako sisa 5 minuta i zaspi...i ja ne mogu da ga razbudim, a meni mleko nastavi da curi i prazni se sisa uludo bre user posted image a da su to bar neki malo duži intervali pa da mogu da izmuzem to i da onda se skupi opet, nego računam to je razlog što meni manje mleka do popodneva ima...mislite da može da je tako? i još bitnije, šta da radim da se t sredi, il' će nekako već doći na svoje?

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1658
31.5.2011 15:11:45   
nenja22
hm, vidim isto...rodila ja kostu, nije mi ga niko user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1659
31.5.2011 15:24:54   
nenja22
ajme meni, da se ja lepo odjavim sa ovog foruma...roman napisala, i to u nastavcima jesam, ali koji su ovo padeži i kakva gramatika i slovna neslaganja, pa prosto fantastično...izvinite ženice, popraviću se, nadam se user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1660
31.5.2011 16:24:30   
morena

To su i meni radili, stalno su me kritizirali. Ali, ne slušaj. Ti najbolje poznaješ svoju bebu. Meni Jakov jede svaka 3 sata, po noći odspava i po 5-6 sati u komadu. Ali, kad traži češće, ja mu dam. Uopće se time ne zamaram. Ja sam tu za njega, pa da hoće i 100 puita dnevno. Sve se to s vremenom sredi. U biti, kod nas se već sredilo, gotovo nikad ne traži češće od 3 sata. Jede 7 puta na dan.

I hvala Bogu, ja se nakon 2,5 mjeseci riješila ragada. Sad našpokon uživamo.

Stigao nam je nas Jakov! :)

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1661
31.5.2011 18:11:32   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: morena

To su i meni radili, stalno su me kritizirali. Ali, ne slušaj. Ti najbolje poznaješ svoju bebu. Meni Jakov jede svaka 3 sata, po noći odspava i po 5-6 sati u komadu. Ali, kad traži češće, ja mu dam. Uopće se time ne zamaram. Ja sam tu za njega, pa da hoće i 100 puita dnevno. Sve se to s vremenom sredi. U biti, kod nas se već sredilo, gotovo nikad ne traži češće od 3 sata. Jede 7 puta na dan.

I hvala Bogu, ja se nakon 2,5 mjeseci riješila ragada. Sad našpokon uživamo.

user posted image user posted image user posted image Gde si Morena, nigde te nema?
To i radim user posted image Takodje uzivamo...

(odgovor članu morena)
Direktna veza do poruke: 1662
1.6.2011 12:16:27   
smeško
I meni je svekrva trčala da ,,vata'' dojke, da proveri da li imam mleka user posted image , jer je Nikola sisao samo po 5 minuta i često se budio i plakao. nikako nisam mogla da joj objasnim da plače zbog zapušenog nosića (izašao iz porodilišta sa Stafilokokom u nosu)! P****la sam neprestano, izludela me! I htela sam ruke da joj prebijem (za grudi smeju samo dete, suprug i nadležni dr. da me hvataju)! Htela je i samoinicijativno da mu ona uvede adaptirano mleko user posted image ! Smirila se tek kad je videla da je na prvoj kontroli napredovao 1600g!
Zato, ne slušajte sve ,,dobronamerne'' savete i dušebrižnike. Osluškujte svoju bebu, ona najbolje zna kad je gladna.
Nenja22, ne znam šta da ti kažem za buđenje, ni ja nisam znala kako da ga razbudim da sisa (mada sam ga ja prva dva meseca budila noću kad predugo spava, dok sam nije uspostavio svoj ritam). Jedino znam da nama, kad su krenuli grčevi (oko 3. nedelje), nije pomagalo spavanje na sisi i prečesto hranjenje, jer je tako želudac punio vazduhom i samo ih pojačavao. I, još nešto: kad ti mleko samo curi iz dojke, a ne želiš da curi, probaj malo da napraviš pritisak na bradavicu nekim kompresama ili prstom. Meni je to pomagalo i posle pola minuta-minut zaustavljalo curenje.
I ja sam se raspisalauser posted image .
Samo smireno i polako, sve se to stabilizuje, samo bez nervoze. Kad vam se smanji količina mleka, vodite računa samo češće da dojite bebu, jer je to, uglavnom, skok u razvoju i brzo se prevazilazi. Ja to nisam znala i da nisam pročitala ovde komentare iskusnijih mama, uvela bi detetu adaptirano.
Ma odoh, gnjavim vasuser posted image .

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1663
1.6.2011 12:19:10   
Verus
user posted image kako je meni ovo nenormalno....pa mojoj mami ne bi palo na pamet to da uradi, a ne svekrvi.  Neki ljudi ne znaju sta je privatnost i licni prostor pa to ti je...
IZVORNA PORUKA: smeško

I meni je svekrva trčala da ,,vata'' dojke, da proveri da li imam mleka user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1664
1.6.2011 12:20:07   
smeško
Sad sam pročitala ono nadležni doktor! user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1665
1.6.2011 12:20:41   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: Verus RR

user posted image kako je meni ovo nenormalno....pa mojoj mami ne bi palo na pamet to da uradi, a ne svekrvi.  Neki ljudi ne znaju sta je privatnost i licni prostor pa to ti je...
IZVORNA PORUKA: smeško

I meni je svekrva trčala da ,,vata'' dojke, da proveri da li imam mleka user posted image

I ne samo to, ponasaju se kao da si ti mentalno zaostao user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1666
1.6.2011 12:35:31   
smeško
A što jes' jes', moje su lepše! Možda i ona više voli moje grudiuser posted image !

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1667
1.6.2011 12:37:09   
MarijaBg
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1668
5.6.2011 16:34:07   
LJuBiP
evo devojke javljam se po prvi put...user posted image ja imam problem jer moja bebica koja ima mesec dana traži da sisa NON STOP. Budi se na 1.5 h - 2h u toku noci, sisa ponekad 10 min, ponekad i po sat vremena , a preko dana je budna po 6,7 sati, jako je nervozna i samo je smiruje kada joj dam da sisa...zbog toga sam se uplasila da nemam dovoljno mleka, pocela da joj dajem AD kada je tako dugo budna , i ona je svaki put uzimala do 50 ml ..danas je popila 40ml(a skoro celo pre podne je sisala sa pauzama od 20-30 min-)ponekad uspeva da zaspi nakon AD, a ponekad je budna i posle toga i opet traži da sisa. Ne znam koji je razlog zbog kog je tako cesto budna, nervozna i tesko zaspi..da li je gladna (a sumnjam da jeste, jer je popila malo AD) ili je razlog ovo grozno vreme?Da li je moguce da su bebe meteoropate?user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1669
5.6.2011 16:46:19   
MarijaBg
Bebe jesu meteoropate, to je i meni reklo puno ljudi...
Kako znas da nemas mleka, jesi probala da se izmlazas posle podoja? Mislim da ti nije pametno da joj dajes AD mleko, jer ces onda imati jos manje tvog mleka - sto vise beba sisa, vise se proizvodi! Koliko je napredovala prvi mesec u kilazi?

(odgovor članu LJuBiP)
Direktna veza do poruke: 1670
5.6.2011 16:50:59   
Verus
Ljubi, ne daj ad mleko!  poceses da gubis svoje, veruj mi na rec, i previse je mala da joj dajes na flasicu, zbunice se.  Flasice brzo ide, sisa je muka i posao, odbice grudi na kraju...batali to, to sto je popila ad nije puno, a tako mala beba ce cuclati sta god da joj stavis- i sama to kazes: zato je i pila ,ne znaci da je gladna.  Samo doji, mala je to ti je to prvih par meseci, ustalice se vremenom.

(odgovor članu LJuBiP)
Direktna veza do poruke: 1671
5.6.2011 16:55:08   
Snelle
LjuBi, moje dete je u tom periodu znala da sisa i na sat vreena i na sat i po, i na dva. Kad god je tražila ja sam joj davala....a spavala je po 15 minuta u toku dana. Sve je to normalno, i treba vremena da beba uhvati svoj ritam.
Elem, ja mislim da nikada neću prekinuti dojenje user posted image Nije da ja ne želim, sada želim više nego ikad, bradavice me bole...dojenje mi je postalo pravo mučenje user posted image Moje dete je postalo pravi pravcati zavisnik koji do pre dva meseca ne bi ni tražilo da sisa da nisam nudila.

< Poruku je uredio Snelle -- 5.6.2011 16:57:35 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1672
5.6.2011 16:57:14   
MarijaBg
Nisi napisala jel tako od rodjenja ili zadnjih dana?
Ako je od rodjenja, najverovatnije nema snage da se najede odjednom, pa pravi pauze. Probaj da je budis kad zaspi u toku sisanja, stipkaj je, golicaj po tabanima... Ne valja ni da jede sat vremena, to znaci da drema na sisi ili je koristi kao cuclu, to i moja beba voli da radi. Kad vidim da to radi, ja je prekinem, podignem da podrigne, pa joj ponudim opet da sisa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1673
5.6.2011 16:57:42   
Verus
Snelle, sto je starija tim je gore i teze...moras poceti polako da odvikavas...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1674
5.6.2011 16:59:59   
Snelle
Ali kako? Noću uglavnom ne sisa ili jednom, i u stanju je da se dere po sat i po dok joj ne dam user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

sneg
liliana

Volite li sneg?

da (66%)

ne (34%)

Ukupan broj glasova: 73

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here