Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.5.2011 15:14:59
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam sa bananom krenula, pa sam je pustila da rukicama sama brlja. Bio je haos, ali dete ne nauci da zvace ako samo ne stavi u usta, mislim da je povezanost ta dva velika. U pocetku dajes sve povrce i voce skuvano, zgnjeceno viljuskom, i u pocetku dodas malo vode u kojoj se kuvalo, a opet dovoljno da moze da ugrabi rukom, ILI sto sam ja radila, prstima sam je prvo hranila, pa cak u pocetku ako proguta bez zvakanja, naravno ne moze da se udavi. Kasnije sam joj davala one pufnice kupovne, pa lomila na pola, a ona sama rukicama uzimala i jela. Tada je imala samo 2 donja zuba. Njima su desni dovoljno tvrde da mogu njima da prozvacu to dovoljno da se moze progutati. Treba ih pustiti sto vise sami rade, uzivaju u tome i sada su u uzrastu kad i zele da budu pomalo nezavisni od nas, i to je sasvim ok. Ubrzo ce nauciti da jede sam bananu, pa povrce itd. i kad vidis da dobro zvace, onda mozes seckati siiiiitno. Ja sam meso sekla bas sitno, popreko od vlakana mesa, i onda mesala sa gnjecenim povrcem i malo supe, pa davala na kasicicu i prihvatala je lepo. Moja H kad je jednom pocela da jede hranu koja nije blendirana, nije vise NISTA htela kupovno, blendirano. Od tada sve spremam sama, znaci od nekog 6,7 meseca. Jedino nekada je voce dobijala kupovno, i to je slabo htela....IZVORNA PORUKA: ribizla IZVORNA PORUKA: Verus RR Daco, mislim da je vreme da polako prestanes da blendas, gnjeci viljuskom pa onda polako seckaj sitno Kako ovo postici ? I ja sam pokusala nekoliko puta , hoce samo bananu gnjecenu i to je sve
< Poruku je uredio Verus RR -- 17.5.2011 15:27:47 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 10:18:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala Verus na savetima , jos mi molim te reci kakve su to pufnice ? Pokusacu danas , zumance tikvice i povrce iz supe da joj izgnjecim viljuskom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 15:14:43
|
|
|
|
Verus
|
Joj ribizla ne nam kako se to tu zove...haj pokusacu da nadjem sliku, ali to su kao mali okrugli smoki, koji se topi u ustima, a namenjeno je za bebe. Bas da uce da jedu rukicama i prstima jer ih lako mogu uhvatiti. To je sama vec jela sa 8 meseci-bas i kad je krenula u jaslice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 15:16:45
|
|
|
|
Verus
|
Evo ove od Gerbera sam joj davala (i sad nekad voli da ih jede):
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 15:17:05
|
|
|
|
Verus
|
Hajde javi kako je proslo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 15:18:00
|
|
|
|
jelenadunja
|
gde ima da se kupi? IZVORNA PORUKA: Verus RR Evo ove od Gerbera sam joj davala (i sad nekad voli da ih jede):
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 15:19:31
|
|
|
|
jelenadunja
|
Desava mi se vec par puta da D uvece odbija mleko sa keksom!Jel ima neko predlog sta da joj ponudim pred spavanje?
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 15:55:44
|
|
|
|
Daca88
|
Počela sam polako da uvodim belance... prvo sam dala testo sa celim jajima pa onda sam dala piškote nadrobljene u mleko pa zatim sam napravila slatki krem sa celim jajetom i danas sam dala četvrtinu belanceta čistog
< Poruku je uredio Daca88 -- 18.5.2011 15:56:15 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:02:34
|
|
|
|
minavb
|
Kako pravis slatki krem?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:04:18
|
|
|
|
Verus
|
Jelena, ja sam to ovde kupovala (SAD), ne znam ima li u Srbiji...ili bar nesto slicno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:08:21
|
|
|
|
minavb
|
Nema. Posalji nam.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:11:00
|
|
|
|
Verus
|
ne znam jel se sme hrana slati postom=ma ima neki smoki ili nesto na bazi voca i povrca ne ? Pa se izlomi i da.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:11:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Grozno je proslo Nije htela da otvori usta uopste posle prvog zalogaja .. Pokusacu sutra da joj izmixam veci deo i da dodam u to kasiku gnjecenog povrca , par dana pa cu da povecavam kolicicnu .. Do rodjendana ce valjda jesti bar gnjeceno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:13:48
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR ne znam jel se sme hrana slati postom=ma ima neki smoki ili nesto na bazi voca i povrca ne ? Pa se izlomi i da. Smoki samo kukuruzno sa kikirikijem. Smoki se inace jako lepi za nepce, moze dete lako da sa zadavi sa tim. Bilo je slucajeva
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:14:22
|
|
|
|
Verus
|
ma hoce sigurno, naci ces vec nacin da prilagodis njenim zeljama i ukusu....cudno im je to, bas kao sto je posle mleka blendana hrana isprva bila cudna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:15:15
|
|
|
|
Verus
|
uf mina...ne znam jel ima nesto sto je na bazi pirinca..ove pufnice se onako, istope u ustima, mada, i mene je bio bas strah ispocetka, lomila sam na pola i pratila joj svaki pokret, pa ako nesto zapne da je tresem naglavacke...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:18:40
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: minavb Kako pravis slatki krem? 1 jaje,kašičica neskvika,kašičica margarina light,malo mleka,malo prah šećera,mešati na vatri dok se ne zgusne i ne postane lepo kremasto,posle ohladim... Mada,juče sam mu tek prvi put dala ovaj "kućni krem" recept sam dobila od drugarice čiji mali je mesec dana stariji od mog,a dala sam mu samo zbog celog jajeta da vidim kako će proći...
< Poruku je uredio Daca88 -- 18.5.2011 16:19:27 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:19:57
|
|
|
|
Pretty78
|
celo jaje? i belance?
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:21:08
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 IZVORNA PORUKA: minavb Kako pravis slatki krem? 1 jaje,kašičica neskvika,kašičica margarina light,malo mleka,malo prah šećera,mešati na vatri dok se ne zgusne i ne postane lepo kremasto,posle ohladim... Mada,juče sam mu tek prvi put dala ovaj "kućni krem" recept sam dobila od drugarice čiji mali je mesec dana stariji od mog,a dala sam mu samo zbog celog jajeta da vidim kako će proći... Deluje zanimljivo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:23:10
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 celo jaje? i belance? pa da...uvodim polaklo celo jaje zbog mmr vakcine koja nam je zakazana 2 nedelje posle prvog rođusa.Rekli su nam da dajemo prvo hranu koja u sastavu sadrži celo jaje,pa tek onda čisto belance. Tako da sam ja pre 4 dana počela da uvodim belance kroz celo jaje,prvo u domaćem testu sa celim jajima,pa u piškoti,pa u tom kremu,i danas sam mu dala četvrtinu belanceta.Malo se osuo po vratu,tri-četiri tačkice crvene...mada nisam sigurna,možda je i od toplote.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:24:52
|
|
|
|
Pretty78
|
ja nikako da Davidu krenem sa tin belancem....sve nekako....pojma nemam.....juce smo bili u savetovaliostu i ja konj nisam pitala sta sad smemo jos da jedemo....mislim posto smo sad veliki ali to belance nikako da krenem....sve mi se nesto ne da....neznam sto
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:58:35
|
|
|
|
Verus
|
Pretty sad moze da jede sve ko veliki
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 16:59:27
|
|
|
|
marija32
|
Ja sam pocela sa celim jajetom, prvo sam po mrvicu, sada vec celo przim, kuvam...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 17:22:02
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Verus RR ne znam jel se sme hrana slati postom=ma ima neki smoki ili nesto na bazi voca i povrca ne ? Pa se izlomi i da. Smoki samo kukuruzno sa kikirikijem. Smoki se inace jako lepi za nepce, moze dete lako da sa zadavi sa tim. Bilo je slucajeva A,mene kopka ,je li sme smoki zbog kikirikija/alergen? Nešto se sve ustručavam,a nigde ,baš nigde nisam našla bez kikir. Jaje i ja dajem od skoro ,samo kroz hranu,juče pojeo gotovo dve lepe palačinke.Hvala Bogu ,ništa negativno!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.5.2011 17:23:02
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam dala kikiriki puter 2x do sada i sve je proslo ok, ali bila je vec napunila godinu dana. Neki kazu ne pre 2 godine, a meni pedijatar rekla sve da dajem...pa sad budi pametan
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?