Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 22:52:41
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: n i n a A koliko fondan može da stoji kad se napravi??? pa on ne moze da se pokvari, moze da se otopi i izgubi oblik ....u prodavnici one stvarcice su ti sve od fondana a stoje mnogooooooooooooooooooo....uglavnom on me moze da se pokvari NIKADA
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 22:53:34
|
|
|
|
Nanatu
|
IZVORNA PORUKA: n i n a A koliko fondan može da stoji kad se napravi??? Fondan mozes staviti u zamrzivac i onda po potrebi grejati u mikrovalnoj, mislim da moze jako dugo... Zene torte su vam za deset. I ja sam prilicno nova u ovome, ali napredujem polako
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 22:55:45
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR IZVORNA PORUKA: n i n a Bravo Cindi Ja sam tek nabavila recept za fondan, ali praviću jedan samo experimentalno, pošto verujem da će završiti u kanti za smeće Moja dva su zavrsila u kanti a koji recept si pravila? onaj sa fruktozom i glicerinom i zelatinom? pitam te jer sam ja sada za davidovu tortu jedan bacila u djubre jer mi se mrvio mnogoooo....a posle sam se i setila zasto...kada sam skinula sa ringle fruktozu i dodala glicerin nisam odmah stavila zelatin vec posle 3-4 minuta isla sam davidu po flasicu i to mi se ohladilo a mora biti sve vruce i onda sam u 21h uvece sve bacila u djubre i pravila ponovo i do 02:30 ujutru pravila miševe
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:04:39
|
|
|
|
Nensi*
|
Da,taj sam pravila. Nisam pravila nikakvu pauzu u pravljenju,sve sam odmah uradila. Ne znam zasto se to desilo,i to oba puta,a sve sam uradila kao i ona na snimku.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:08:20
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Da,taj sam pravila. Nisam pravila nikakvu pauzu u pravljenju,sve sam odmah uradila. Ne znam zasto se to desilo,i to oba puta,a sve sam uradila kao i ona na snimku. meni je ova moja sto me naucila rekla da nekad u zdravoj hrani prodaju prah sećer kao fruktozu (namerno ili slucajno ko ce ga znati) i da se njoj desava da bas zbog toga ne uspe...a lice ne mozes reci da ne lice..jedino je fruktoza mnogo sladja
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:12:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam umesto fruktoze stavila obican secer pa mi nigde nije napukao fondan.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:22:29
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 IZVORNA PORUKA: Nensi RR Da,taj sam pravila. Nisam pravila nikakvu pauzu u pravljenju,sve sam odmah uradila. Ne znam zasto se to desilo,i to oba puta,a sve sam uradila kao i ona na snimku. meni je ova moja sto me naucila rekla da nekad u zdravoj hrani prodaju prah sećer kao fruktozu (namerno ili slucajno ko ce ga znati) i da se njoj desava da bas zbog toga ne uspe...a lice ne mozes reci da ne lice..jedino je fruktoza mnogo sladja Ja sam kupila fruktozu u originalnom pakovanju,nije bilo na meru. Jedino sto je bilo drugacije nego kod one na snimku,sad sam se setila,je to sto kad sam stavila vodu u fruktozu,ona se odmah rastopila,a na snimku to traje duze Kako je kod tebe?
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:24:41
|
|
|
|
Pretty78
|
ne rastopi se odmah....prvo upije vodu pa bude onako ko .... pojma nemam sta onda se lagano topi i postane ko voda..
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:25:52
|
|
|
|
Nensi*
|
E vidis,kod mene nije bilo tako,a stavila sam vode koliko i pise,cini mi se 20ml ako se dobro secam...
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:27:14
|
|
|
|
Pretty78
|
jeste 20ml vode.....pazi ako sve radis po receptu ne moze da ne uspe....jedino moze da omane ako je problem kod fruktoze, zelatina glicerina....cetvrto nema
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:29:03
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa jedino ako je fruktoza bila bajata,ne znam sta drugo moze da bude u pitanju, Jedino se to razlikovalo i bilo mi neobicno,ali sam na to bila zaboravila,sad sam se setila. Mozda probam opet,bas da vidim kako ce biti...
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:31:41
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Pa jedino ako je fruktoza bila bajata,ne znam sta drugo moze da bude u pitanju, Jedino se to razlikovalo i bilo mi neobicno,ali sam na to bila zaboravila,sad sam se setila. Mozda probam opet,bas da vidim kako ce biti... probaj......ja sam pravila 5 do sada i jedan bacila ali sam kao sto rekoh ja pogresila....garant je problem u fruktozi...kupi na merenje 100gr
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:33:47
|
|
|
|
Nensi*
|
E sad sam se ponovo nalozila da pravim sama iako me jedan gotov ceka kod Lesice Ali nema veze,da vezbam figurice Jel znas neki sajt gde ima postupak pravljenja figura,meni je to problem,ne znam kako cu to Tvoji misevi su odlicno ispali
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:37:08
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 jeste 20ml vode.....pazi ako sve radis po receptu ne moze da ne uspe....jedino moze da omane ako je problem kod fruktoze, zelatina glicerina....cetvrto nema nensi meni je palo na pamet da mozda nije bio dobar rok trajanja necemu (zelatin, glicerin, fruktoza??? ). Inace, ja sam uzela neku fruktozu u kartonskoj kutiji, pa u kesici, ne znam ko je proizvodjac, ali ona nije kao secer u prahu, vec bas kao obican secer, malo finiji I traje mi jos uvijek, a pitaj Boga kad sam je uzela Cind super je torta I meni se jednom nije dobro razbila boja iako sam mjesila sest godina
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:39:47
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR E sad sam se ponovo nalozila da pravim sama iako me jedan gotov ceka kod Lesice Ali nema veze,da vezbam figurice Jel znas neki sajt gde ima postupak pravljenja figura,meni je to problem,ne znam kako cu to Tvoji misevi su odlicno ispali imas na youtube koliko hoces ....i ovde klik mada ja ideje kradem gledajuci slike ove
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:42:07
|
|
|
|
snješka
|
Evo Nensi : Klik
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:52:01
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: Pretty78 IZVORNA PORUKA: n i n a A koliko fondan može da stoji kad se napravi??? pa on ne moze da se pokvari, moze da se otopi i izgubi oblik ....u prodavnici one stvarcice su ti sve od fondana a stoje mnogooooooooooooooooooo....uglavnom on me moze da se pokvari NIKADA pritty ko ti je rekao da nemoze nikada da se pokvari fondant. Nemoze se pokvariti figura u smislu da joj nesto bude ali mogu se ljudi zatrovati ako ga pojedu a rok trajanja mu istekne sto znci da se moze pokvariti. Pogotovo ovaj homemade ja mislim da mu je rok do 3 mjeseca. A kupovni oko 1 godinu.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:52:03
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops nensi meni je palo na pamet da mozda nije bio dobar rok trajanja necemu (zelatin, glicerin, fruktoza??? ). Inace, ja sam uzela neku fruktozu u kartonskoj kutiji, pa u kesici, ne znam ko je proizvodjac, ali ona nije kao secer u prahu, vec bas kao obican secer, malo finiji I traje mi jos uvijek, a pitaj Boga kad sam je uzela Cind super je torta I meni se jednom nije dobro razbila boja iako sam mjesila sest godina I moja je bila u kesi pa u kutiji,nesto ovako Pretty,Snjeska, hvala
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:54:04
|
|
|
|
snješka
|
Evo još jedan, super je, ima punoooooo figurica: Klik
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:55:40
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 ovaj homemade ja mislim da mu je rok do 3 mjeseca. A kupovni oko 1 godinu. I ja sam cula za ovaj domaci da je 3 mjeseca... Nensi ja sam uzela ovu fruktozu
< Poruku je uredio choopa choops -- 17.5.2011 23:56:54 >
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:57:18
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 IZVORNA PORUKA: Pretty78 IZVORNA PORUKA: n i n a A koliko fondan može da stoji kad se napravi??? pa on ne moze da se pokvari, moze da se otopi i izgubi oblik ....u prodavnici one stvarcice su ti sve od fondana a stoje mnogooooooooooooooooooo....uglavnom on me moze da se pokvari NIKADA pritty ko ti je rekao da nemoze nikada da se pokvari fondant. Nemoze se pokvariti figura u smislu da joj nesto bude ali mogu se ljudi zatrovati ako ga pojedu a rok trajanja mu istekne sto znci da se moze pokvariti. Pogotovo ovaj homemade ja mislim da mu je rok do 3 mjeseca. A kupovni oko 1 godinu. neeeeeeeemoj pricati....meni rekli tamo u prodavnici specijaliovanoj za torte da ne moze nikada...ja pitala...ona zena kaze pa sta mislite koliko nama stoje figurice??? o Boze....ludog sveta...kako znas da moze da se pokvari??
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 17.5.2011 23:58:09
|
|
|
|
snješka
|
Ja ga ne bih držala ni toliko. Nekoliko dana, do 10-ak najviše.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 18.5.2011 0:01:46
|
|
|
|
indy_25
|
Pritty jel ti to stvarno ozbiljno mislis da ne moze d se pokvari . Procitaj malo na glicerinu jel ima rok trajanj naraavno da ima procitaj na zelatinu naaravno da ima. Ti se ne bojis pojesti nesto sto mu je prosao rok trajanja. Ja sam kupila u martu fondant i na njemu lijepo pise rok trajanja istice u julu i ne bi se usudila da ga koristim za jos dugo godina i mozda otrujem ljude i djecu.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 18.5.2011 0:04:29
|
|
|
|
indy_25
|
Izgleda da je ta teta pukla cim ti je tako rekla bas je luda a pogledaj na minjinoj stranici na fb sta pise koliko moze da traje. Ako cemo o majstorima ona je pravi majstor za fondant pa valjd zena zna sta prica.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 18.5.2011 0:05:29
|
|
|
|
Pretty78
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 Pritty jel ti to stvarno ozbiljno mislis da ne moze d se pokvari . Procitaj malo na glicerinu jel ima rok trajanj naraavno da ima procitaj na zelatinu naaravno da ima. Ti se ne bojis pojesti nesto sto mu je prosao rok trajanja. Ja sam kupila u martu fondant i na njemu lijepo pise rok trajanja istice u julu i ne bi se usudila da ga koristim za jos dugo godina i mozda otrujem ljude i djecu. leleeeeeeeeeee sutra idem da ubijem onu pametnu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa mesom i jogurtomRingerajin kuvar: vikiveki
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?