Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.5.2011 13:35:24
|
|
|
|
Verus
|
sledeci put dodaj samo u deo koji ce jesti, tako neces baciti sav trud...mm je dugo puta grejao sve...ili joj daje da jede iz te vece posude, a onda naravno, isto ne zadrzim jer je mocena kasika u hranu ( u usta pa u hranu...)...konacno je nauci da odvoji po malo i podgreje pa tek onda da
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 13:00:49
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ja bacila jer sam se setila da sam mu stavila pavlaku,jer bez nje ne jede I kod nas nista bez pavlake,jogurta ili sira
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 23:11:11
|
|
|
|
mati
|
Da li je ste davale jagnjetinu? Kada sme da se da ?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 23:16:06
|
|
|
|
New Mom
|
Kad sam uvodila meso, prvo sam probala kupovne kašice (teletina, piletina, ćuretina, jagnjetina), pa je tako probala (neki 7.mesec). Doduše, sad neće da jede gotove, a ovako jagnjetinu nisam bila u prilici da joj dam još.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 23:23:37
|
|
|
|
mati
|
Ja sam dala, malo. Bili smo kod mojih na rucku i majka kupila jagnjence, probao je i tad mu nista nije bilo. Pa zato i pitam , mozda bi opet uzela ali bi mu dala vise.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 23:25:00
|
|
|
|
New Mom
|
Mislim da je samo svinjetina (i većina riba) preporučena u drugoj godini, drugo sve može.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 23:25:04
|
|
|
|
simke
|
Sme da se da kad kreneš da uvodiš meso,u mom slučaju je to bilo od 7.meseca,al nisam davala jagnjetinu jer je nisam mogla nabaviti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.5.2011 23:35:46
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: mati Da li je ste davale jagnjetinu? Kada sme da se da ? V je jeo jagnjetinu u 7. mesecu, poslala nam je baka od mm, domace, provereno
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 10.5.2011 21:45:52
|
|
|
|
marija32
|
Ma smeju skoro sve, samo polako i pomalo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 0:59:12
|
|
|
|
madre
|
mi smo danas prvi put jeli kupus izdinstala sam luk, sargarepicu i junetinu, dodala kupus i krckala, a na kraju dodala paradajz pire i jos koji minut kuvala. bas mu se dopalo, a ja nisam neki ljubitelj slatkog kupusa.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 10:35:15
|
|
|
|
pepeljuga
|
I mi smo jeli slatki kupus prvi put u ponedeljak Jeli smo i kuvano belance (1/4) prvi put juce i sve je ok
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 10:54:16
|
|
|
|
minavb
|
Vanja jeo belance vec treci put juce
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 10:57:40
|
|
|
|
pepeljuga
|
Vuk je jeo celo peceno jaje, ali kuvano mu dajem kao iz delova, ma jedva sam mu i to dala, meni je muka i kad vidim belance pa sve mislim da ni on nece hteti da jede
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 11:33:11
|
|
|
|
jelenadunja
|
Dunja 01.06 puni 11 meseci,jel sme da jede belance,ili da jos sacekam?
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 11:37:07
|
|
|
|
minavb
|
Ja obozavam kuvana belanca,a i to mu dodje cist protein. Kad mu budem krknula celo jaje u kasicu od povrca, bicu sigurna da je smazao sve sto mu treba. Jd, sacekaj jos malo pa daj belance, neka bar napuni 11 meseci.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 11:38:01
|
|
|
|
jelenadunja
|
okej,hvala
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 13:18:01
|
|
|
|
Snelle
|
Mi smo juče prvi put probali 1/8 kuvanog belanceta. Sve ok za sada Kada je dete dovoljno "staro" da u istom danu može da ima i obrok sa jajetom i obrok sa mesom?
< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 13:27:05 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 14:23:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Kada je dete dovoljno "staro" da u istom danu može da ima i obrok sa jajetom i obrok sa mesom? Ovo sam se i ja pitala pre neki dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 14:42:56
|
|
|
|
Anoniman
|
To za jaja i meso u istom danu...pa valjda oko godine, kad dete počinje polako da jede isto što i mi. Jaja i jesu doručak/večera, razni omleti, kajgane, barena jaja...Sve u svemu, ne vidim zašto oko godine to ne bi moglo da se jede u istom danu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 14:56:24
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Kada je dete dovoljno "staro" da u istom danu može da ima i obrok sa jajetom i obrok sa mesom? Mi smo izgleda poranili, ali Mata vec jede jaja, mada nije to kolicinski puno, zato sto vise voli mlecne proizvode. Inace, ja sam mu vec dala pitu sa govedjim mlevenim mesom i sa filom od jogurta i jaja. Sve je super proslo, ali i to kad se rasporedi ne ispadne kolicinski puno.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 15:55:13
|
|
|
|
madre
|
mi smo danas krkali tikvice sa zumancetom. u njegovom teflonskom tigancicu sam na puteru isprzila jednu manju tikvicu i kada je lepo omeksala, prelila sam zumancetom. posto nisam imala nikakvu vodicu od kuvanja, razredila sam sokom od paradajza, posto je l te on jos uvek jede miksirano a sto se tice belanceta, planiramo polako da ga uvodimo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 17:56:18
|
|
|
|
Snelle
|
Ja sam danas propržila pileće belo meso na maslacu. Tome sam dodala makarone i brokoli. Na kraju sam sve pomešala sa pavlakom. Tako i nama spremam samo što još stavim b. vino, b. luk i kačkavalj. Fenomenalno je!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 12.5.2011 18:00:15
|
|
|
|
New Mom
|
I mi to volimo (i veliki i mali).
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.5.2011 11:11:09
|
|
|
|
magnetic
|
Da li ste u hranu dodavale cimet i mirodjiju?Sme li se uopste?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.5.2011 11:15:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Magnetic, evo temice zatebe KLIK
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?