|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
27.4.2011 21:01:38   
Verus
njam!! Moram probati, mada, nisam joj bas davala papriku...kazem "bas" jer je jela par zalogaja i ne vise od toga...jel oljustis ljusku sa paprike ili ne? 

Meni licno ona ume da smeta zeludcu pa ne znam..jel tesko za varenje i inace?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1026
27.4.2011 21:01:56   
Daca88
Hvalauser posted image
Ima u konzervi mix ananas,mango,žuta dinja i guava,pa sam se predomislila jer ako bilo neke reakcije,neću znati na čega je ako mu izblendam mix.
Davaću odvojeno,danas sam dala sok od ananasa,sutra ću guavu.
Da li da dam prvo sok,ili plod,ima li to neke veze?
Inače ja počela sa citrusima.Dajem ceđenu pomorandzu.
Pre 3 dana 20 ml,juče 40 ml,danas 60 ml.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1027
27.4.2011 21:02:26   
New Mom
A na konto prethodnog: uveli smo svež paradajz (do sada je bio sok bez konzervansa), prelijem ga vrelom vodom da se lakše oljušti.
Takođe, od danas probamo svežu papriku. Uzela sam neku krupnu crvenu, jako je sočna.
A isprobavam i testeninu sa jajima (nismo još belance uveli, ali mi dr savetuje da počnem ovako neko vreme pre čistog belanceta).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1028
27.4.2011 21:05:12   
New Mom
Meni paprika nikad nije smetala, pa se ja sve uzdam u to.user posted image
Nisam je ogulila, nekako je mesnata, skoro da nema ljuske. Jedino sam odlučila da prvo ide kuvana ili dinstana, a tek negde kasnije pržena.
Raskuvala se nekako, nije se ni bila odvojila ljuska.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1029
27.4.2011 21:07:03   
Daca88
Mljac,mljac NM,to bi i ja rado pojelauser posted image
Ja isto dajem papriku,mada to sam tek uvela nedavno,i dajem u kombinaciji sa ostalim povrćem jer samu papriku ne voli.
Mame a jel dajete salatu,kupus,španac...(ovo pitam zbog zračenja),da li dajete sveže ili kupite smrznuto?
Još me zanima da li je povrće pod plastenikom zaštićeno od radijacijeuser posted image pošto kažu da je sada ovo povrće pod vedrim nebom dosta nezdravouser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1030
27.4.2011 21:08:49   
Verus
Daco, mislim da mozes dati i voce, ne mora prvo samo sok. A vec jede citrusno pa ne brini...

NM: ja sam tako radila, davala sam belanca kroz kuvanu hranu (npr lazanja-pa celo jaje u filu sa sirom), gibanica, testo itd.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1031
27.4.2011 21:12:33   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ukusnije je deci pa bolje jeduuser posted image
Ne znam,nisam pametna sta da radim,ali je cinjenica da D vise voli kupovne slane kasice i pretpostavljam da je zbog soli.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1032
27.4.2011 21:12:40   
pepeljuga
U cemu je razlika kada se daje belance u jelu i samo belance? I ja bih dala celo jaje u jelu ali mislila sam da mora prvo postupno da se uvede user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1033
27.4.2011 21:20:37   
magnetic
Mnogi uvedu belance tako sto daju detetu onu bebi piskotu,tamo je celo jaje

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1034
27.4.2011 21:23:21   
New Mom
Da ne ofujemo -> KLIK
Mislim da je poenta da samo belance, čisto, je veća količina alergena nego u nekoj namirnici.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1035
1.5.2011 12:47:11   
briseljancica
kada pocnemo sa ribom-da li da posebno uvodimo svaku vrstu?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1036
1.5.2011 13:23:45   
mejvis
Po nekima riba se može davati od 7. meseca a naši pedijatri uglavnom savetuju posle godine dana. Ja sam pokušala da mu dam sa 8 meseci ali nije nešto bio oduševljen pa sam batalila. Sada je počeo lepo da je jede pa mu dajem 1-2 puta nedeljno. Savetuju da je najbolje špočeti od oslića ali ima sitnih koščica pa mora dobro da se prebere. List je super, filet lista nema ni jednu koščicu a blagog je ukusa i mirica. Pored toga probao je i skušu a planiram uskoro da uvedem i lososa.
Evo kako ja pravim: U jednoj šerpici pomeša se mleko i voda 1:1 otprilike i doda parčence putera. Kada to provri ubace se komadići ribe. U drugoj šerpici kuvaju se krompirići i po želji zelje (kada su krompirići skoro skuvani ubaci se na 5 min). U šerpicu sa ribom doda se jedan iseckani i oljušteni paradajz i to se sve lepo ukrčka. Dodaju se krompirići i zelje i sve se ispasira. Mnogo je ukusnije kada se malo posoli. user posted image

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 1037
1.5.2011 13:42:40   
pepeljuga
Moje dete je odjednom pocelo da odbija pasiranu hranu! Bila sam u soku jer se do skoro davio i na najmanji komadic. A onda je odjednom odlucio da jede drugacije user posted image

Juce je pojeo jednu jagodu i nije bilo nikakvih reakcija user posted image

Nego, kako ste davale pasulj prvi put (ko jeste)? Mislim da cemo to sledece da probamo.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1038
1.5.2011 14:17:38   
Zvoncica77
Ja sam taman htela da vas pitam,kada sme A jagode.Pijaca ih je prepuna,a nekako bas brzo prolete.Smem li da mu dam u ovom uzrastu?
Pepeljugo,nama su rekli pasulj ne pre godinu dana,mada znam dosta mama koje su bebama davale i ranije.Moja drugarica je svojoj bebici davala corbicu od pasulja vec sa 6 meseci!

Direktna veza do poruke: 1039
1.5.2011 14:31:02   
pepeljuga
Pa dobro, mi smo tu, skoro pa godinica user posted image
A jagode smo isto zato probali, bas brzo prodju!

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 1040
6.5.2011 17:49:26   
Nensi*
Vuk danas nije okusio rucak,ne znam sta mu je u poslednje vreme,nece nista da jede...Stavila sam teglicu u frizider,jel mogu to sutra da mu dam? Uvek sam mu kuvala sveze,nikad za 2 dana pa ne znam da li moze i koliko da stoji u frizideru...

Nena+Danilo=Vuk :)

Direktna veza do poruke: 1041
6.5.2011 18:03:36   
jelenadunja
Ja sam sa D imala slicnih problema,uhvati je da nece da jede,a da li smes da mu das sutradan?Pa zavisi sta si pravila?

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1042
6.5.2011 18:10:32   
minavb
Neno da nisu zubici? user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jelenadunja)
Direktna veza do poruke: 1043
6.5.2011 18:22:56   
Nensi*
Ma zubici su vec 4 meseca,nikako da izadju...Vise ni ne mislim da su zubi...
A kuvala sam mu danas junetinu,grasak i sargarepu...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1044
6.5.2011 18:37:29   
Verus
Moze 72 sata u frizideru...ako jednom podgrejes, onda vise ne moze da se drzi...
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Vuk danas nije okusio rucak,ne znam sta mu je u poslednje vreme,nece nista da jede...Stavila sam teglicu u frizider,jel mogu to sutra da mu dam? Uvek sam mu kuvala sveze,nikad za 2 dana pa ne znam da li moze i koliko da stoji u frizideru...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1045
6.5.2011 20:55:41   
Zvoncica77
Nensi,garant su zubici.Mi smo isti problem imali,sve je odbijao,zalila sam se i ovde na tu temu.Ali bas za Uskrs nam je nikao prvi zubic i od tada sve ok,ponovo staro dete,jede sve.Samo strpljena..uh ja ti to kazem,a htela sam da izludim.
Kao sto ti je i Versus napisala,hranu mozes cuvati u frizideru za sutradan,samo ako nije podgrejavana.Ja obicno i spremim za dva dana,osim kada je spanac i taj zelenis u pitanju,to nikako ne ostavljati

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1046
6.5.2011 22:06:20   
marija32
NM, sta ima na tvom meniju?

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 1047
6.5.2011 22:32:51   
New Mom
user posted image
Recimo:
Mleko staviti da se kuva sa šećerom u prahu. Kada mleko provri usuti pirinač. Poklopiti pa kuvati na tihoj vatri oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi pa u pirinač i mleko dodati jedno umućeno jaje. Sipati smesu u kalup podmazan puterom i peći u rerni na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Služite se ohlađeno.

Ili doručak: prženice (umutiti jaje i mleko u tanjir i umočiti parče hleba sa obe strane i pržiti na maslacu dok ne požuti).

Ili nešto slatko:
700gr jogurta, 150gr mlevenog peti-ber keksa, 100gr putera, 25gr želatina, 300gr malina ili višanja, 2 kivija, 200gr ananasa iz konzerve, 300gr kajsija iz kompota, 1 pomorandža, narendana kora limuna, 100gr čokolade.
Želatin sipati u ohlađenu prokuvanu vodu i pustiti da se oto­pi, pa ga pomešati sa jogurtom. Keks pomešati sa otopljenim puterom pa sipati masu u vo­dom polivenu modlu. Voće očistiti i iseckati na komadiće. Voće i rendanu koru limuna sjediniti sa masom od jogurta pa preliti preko sloja keksa sa puterom. Žele staviti u frižider da se pot­puno ohladi i stegne.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 1048
6.5.2011 22:36:17   
marija32
Idi bre NM, svaka ti cast. user posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1049
7.5.2011 0:10:56   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Moze 72 sata u frizideru...ako jednom podgrejes, onda vise ne moze da se drzi...
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ja bacila jer sam se setila da sam mu stavila pavlaku,jer bez nje ne jede user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here