Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:16:56
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama IZVORNA PORUKA: Lu RR masoni nemaju veze sa tim, to je tvoj život ne njihov! čega se ja bojim, pa bojim se Boga i zmije! Tako sam odlučila, ja, niko me nije učio, i niko mi to neće promeniti! Evo, upravo ono o čemu sam ja pisala. Ciklama, a zašto se BOJIŠ Boga? Iz tvojih postova sam zaključila da se deklarišeš kao vernik, pa me zaista najiskrenije zanima zašto se bojiš? Ako je Bog ljubav, miliosrđe, čemu strah? Molim te nemoj ovo shvatiti kao neku prozivku ili napad, zaista me zanima tvoje stanovište, najiskrenije bh volela da mi ljudi koji veruju objasne ovaj pojam straha od Boga. Ne mislim ništa loše, samo sam radoznala. Ili da prekopiram ovo u drugu temu ?
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:17:58
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: Verus RR Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik. Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde. A gde, svi cemo saznati Nećemo valjda svi na jedno mesto, zar ne? kao vernik, verujem da nećemo
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:19:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava najgora su ubijanja "u ime vere"... setite se samo jugoslavije 90-tih. oko cega se ratovalo? kako se tu uopste dele ljudi? kako uopste u jednoj normalnoj zemlji mozes jedan narod, narodnost, deo vec postojeceg naroda ili kako vec ih definises vec da zoves po njihovoj religiji? plus u ateistickoj komunjara drzavi? najgora su mi ta objasnjenja sta je prava religija... cak sta vise te monoteisticke religije imaju toliko toga slicnog. Jesi citala Kuran????Mene je fascinirao. Propisuje ljubav i toplinu. Dzihad je nesto sasvim drugo. Bilo kakav verski fundamentalizam je iskonsko zlo
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:20:52
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira IZVORNA PORUKA: moja ciklama IZVORNA PORUKA: Lu RR masoni nemaju veze sa tim, to je tvoj život ne njihov! čega se ja bojim, pa bojim se Boga i zmije! Tako sam odlučila, ja, niko me nije učio, i niko mi to neće promeniti! Evo, upravo ono o čemu sam ja pisala. Ciklama, a zašto se BOJIŠ Boga? Iz tvojih postova sam zaključila da se deklarišeš kao vernik, pa me zaista najiskrenije zanima zašto se bojiš? Ako je Bog ljubav, miliosrđe, čemu strah? Molim te nemoj ovo shvatiti kao neku prozivku ili napad, zaista me zanima tvoje stanovište, najiskrenije bh volela da mi ljudi koji veruju objasne ovaj pojam straha od Boga. Ne mislim ništa loše, samo sam radoznala. Ili da prekopiram ovo u drugu temu ? Bubo vidi ovo: STRAH OD BOGA (mada je ovo neki ekumenski izvor)
< Poruku je uredio dunja RR -- 29.4.2011 10:21:46 >
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:23:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Ovo sam slučajno našla: " STRAH - Kad bi ga malo vise imali, bili bi mnogo bolji ljudi. Danas se vise niko nicega ne plasi. Nekad, ljudi su se plasili od Boga, od rata, od kuge a danas se plase da ne nestane struja pa da ne mogu da gledaju seriju, da ne padne kisa pa ne mogu da izadju u grad i slicno. Mi smo jedan zaista neustrasiv narod. Blago nama. Videcemo gde ce da se smeste misevi kad nas 2000 i neke godine rokne kometa. Mada, mozda ce Brus Vilis da se smiluje pa da odradi da se smak sveta ne desi, ako jos bude ziv tad…"
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:30:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Ovo sam slučajno našla: " STRAH - Kad bi ga malo vise imali, bili bi mnogo bolji ljudi. Danas se vise niko nicega ne plasi. Nekad, ljudi su se plasili od Boga, od rata, od kuge a danas se plase da ne nestane struja pa da ne mogu da gledaju seriju, da ne padne kisa pa ne mogu da izadju u grad i slicno. Mi smo jedan zaista neustrasiv narod. Blago nama. Videcemo gde ce da se smeste misevi kad nas 2000 i neke godine rokne kometa. Mada, mozda ce Brus Vilis da se smiluje pa da odradi da se smak sveta ne desi, ako jos bude ziv tad…" Jeste. Ljudi se vise nicega ne plase. To stoji. Ali ne svi. Dacu svoje objasnjenje. Meni je lako da zivim sa verom u Boga i onozemaljski zivot. Zasto? Ne bih mogla da podnesem cinjenicu da mi je vreme sa ljudima koje volim ograniceno godinama. Ovako je ograniceno vecnoscu. I s tim ciljem nastojim da nikoga ne povredim. Ali nisam ni u fazonu okretanja drugog obraza. Drugo, videla sam mnoge stvari koje su me navele da poverujem u onozemaljsko. Ja sam bila agnostik do 20-te dok mi se nije desilo nesto. Nije bitno sta. Boga ima, samo je pitanje u kakvoj se on formi nalazi.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:33:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: verolino Silom prilika bila sam tri puta pored umirucih ljudi. Svaki put kad bi se zavrsio njihov poslednji udah obavezno bi se nesto polupalo ili puklo u sobi (dva puta je pukla sijalica i jednom pala vaza i razlupala se. To nije slucajnost). Igrom slučaja, a baveći se profesijom kojom se bavim - nažalost, neizbežno je bilo da određeni broj ljudi baš ja ispratim "na onaj svet" ili gde već. Ježila sam se, i dan danas je ježim kad se setim da postoji veliki broj ljudi za koje sam ja poslednja osoba koju su videli pre nego su ispustili dah. I da, često su se dešavale neke neobične stvari, sad, da li su proizvod predrasudama naelektrisane psihe ili nečeg drugog - ne znam. Inače, pošto nisam sigurna u celu priču o Bogu, pa stoga sam i nekompetentna da polemišem tu sveru - reći ću da verujem u neke drevne civilizacije i u njihovu nadljudsku inteligenciju, u nešto neverovatno i fascinantno što su imali i koristili samo oni, sad, da li je to nešto mozak, svemirski brod ili čarobni štapić - ne znam, ali želim da pričam o tome sa ljudima koji znaju više o tome.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:37:02
|
|
|
|
nencydrew
|
Kad čujem da se i drugima dešavaju stvari koje ja mogu da pripišem samo Bogu, u nekoj formi, onda postajem još sigurnija u postojanje neke sile, koja dovodi sve u ravnotežu
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:38:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Dunjice, meni i dalje nije jasno . Može li mi neko objasniti zašto postoji pakao ? Ko tamo ide? Mislim, ja sam stalno razmišljala u fazonu - ako Bog svima prašta, ako prigrli i grešnike i čiste , onda bi pakao zjapio prazan? Joooj, koliko ja pitanja imam ...
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:45:21
|
|
|
|
Lu
|
Ja ću morati da vas podsjetim da imamo temu VJERUJETE LI U BOGA
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:52:35
|
|
|
|
mirks
|
strah od Boga nije strah u tom smislu reci...nije strah da se bojim zato sto je Bog neki strasan baja pa ako nisam dobra da ce me kazniti...upravo zato sto je Bog ljubav ali tolika kolicina ljubavi koju velika vecina nas (pa i ja medju njima) ne moze da pojmi samim tim sto nismo sposobni da primimo toliku ljubav, ali na momente nam moze biti data da je poznamo, strah od Boga znaci da je to strah da tu ljubav koju smo poznali ne izgubimo, da nas ne napusti...male cestice Bozije ljubavi ti osecas prema roditelju, bracnom drugu, (prirodi, zivotinjama, knjigama muzici mnogim stvarima...) i najvise deci...sama pomisao da mozes izgubiti dete tebe baca u strah ili dete ako ne vidi majku ono oseca strah od gubitka (ne od kazne)...isto tako mi smo Bozija deca (i da smo decijeg duse nevine i ciste) napravite paralelu samo je uvecajte velikom masom ljubavi i sada pokusajte da shvatite sta je strah Boziji....nadam se da sam makar malo uspela da pojasnim blagotat Ljubavi i odsustvo te ljubavi koje prouzrokuje da imamo strah ....inace ja sam pravoslavna hriscanka pa sa te ravni i pricam ...ne znam kako ostali...
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:53:28
|
|
|
|
mirks
|
Lu buducnost meni je nezamisliva bez Boga
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:55:14
|
|
|
|
mirks
|
Bubo pakao takodje - cek idem u verrujete li u Boga
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 11:04:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Prekopiraću ja sve . samo časak.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 11:15:29
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: mirks strah od Boga nije strah u tom smislu reci...nije strah da se bojim zato sto je Bog neki strasan baja pa ako nisam dobra da ce me kazniti...upravo zato sto je Bog ljubav ali tolika kolicina ljubavi koju velika vecina nas (pa i ja medju njima) ne moze da pojmi samim tim sto nismo sposobni da primimo toliku ljubav, ali na momente nam moze biti data da je poznamo, strah od Boga znaci da je to strah da tu ljubav koju smo poznali ne izgubimo, da nas ne napusti...male cestice Bozije ljubavi ti osecas prema roditelju, bracnom drugu, (prirodi, zivotinjama, knjigama muzici mnogim stvarima...) i najvise deci...sama pomisao da mozes izgubiti dete tebe baca u strah ili dete ako ne vidi majku ono oseca strah od gubitka (ne od kazne)...isto tako mi smo Bozija deca (i da smo decijeg duse nevine i ciste) napravite paralelu samo je uvecajte velikom masom ljubavi i sada pokusajte da shvatite sta je strah Boziji....nadam se da sam makar malo uspela da pojasnim blagotat Ljubavi i odsustvo te ljubavi koje prouzrokuje da imamo strah ....inace ja sam pravoslavna hriscanka pa sa te ravni i pricam ...ne znam kako ostali... Prvi put sam pročitala ovako lepo objašnjenje i poredjenje. Nisam neki vernik. Ali obišla sam mnoge manastire i crkve širom naše lepe... Imaš zaista neki poseban osećaj kad na primer udješ u neki star manastir. Niakd nisam mogla da razlučim šta me tu toliko oduševi,. Da li sama starost i impozantnost gradjevine ili neka skrivena nada da neko veći i bolji od nas ipak postoji tamo negde
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 11:30:45
|
|
|
|
ivaj
|
E ova tema sad postaje zanimljiva Sto ne znaci da nije bila nego se u jednom trenutku odlutalo... Sve ovo o cemu pisete,mislim kao tematika,opisana je u knjizi:"Razgovori s Bogom".Neko kaze da je smorna,neko da je teska,meni je fascinantna.Jezila sam se gotovo na svaku recenicu jer postoji objasnjenje stvari o kojima nikad nisam razmisljala. Kao npr da vreme uopste ne postoji(tako bar kaze Bog ).Ne postoji proslost,sadasnjost ni buducnost,samo sada,ovo vreme i ni jedno drugo. Ima puno toga ali nemam vremena da pisem.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 12:38:36
|
|
|
|
Verus
|
Nas dobar prijatelj se dugo mucio od kancera pluca. Preslo na kosti, sve se svelo samo na to da njemu bude sto udobnije i lakse dok umire. Kada je umro, njegova zena nije odmah primetila, nego tek kada su ga pripremali skidali odecu, sat. Taj sat, debeli stakleni sat, je pukao. Staklo ispucalo, kazaljke se iskrivile. Videla svojim ocima...Verujem da se to desi od tog snaznog oslobadjanje te energije iz tela. Neko mi je jednom rekao: "Umremo, i gotovo, nema tu nista vise". Mislim da svako ko ima kliker cak iako je ateista, moze da skonta da to nije bas tako. I naravno, necu da verujem da se tu sve zavrsava. ot: kad god neko kaze da ne veruje da nesto posle postoji, upitam se: "kako se ti ljudi nose sa smrti bliznjih? kako mozes sebi bez problema reci da ih vise nikada neces sresti...". Ja volim da verujem da hocu, pa makar ko gomila cestica koje se sudaraju "tamo negde". Al brate mili ima da me ima jos-a ne da me nema IZVORNA PORUKA: verolino Silom prilika bila sam tri puta pored umirucih ljudi. Svaki put kad bi se zavrsio njihov poslednji udah obavezno bi se nesto polupalo ili puklo u sobi (dva puta je pukla sijalica i jednom pala vaza i razlupala se. To nije slucajnost).
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 12:42:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Eto, ja verujem da meni moj pokojni očuh šalje svoje tople osmehe i pozitivnu nergiju putem Bubamara pismonoša
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 12:51:30
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Dunjice, meni i dalje nije jasno . Može li mi neko objasniti zašto postoji pakao ? Ko tamo ide? Mislim, ja sam stalno razmišljala u fazonu - ako Bog svima prašta, ako prigrli i grešnike i čiste , onda bi pakao zjapio prazan? Joooj, koliko ja pitanja imam ... Prašta onima koji se iskreno pokaju, ali pitanje je koliko je takvih?
< Poruku je uredio dunja RR -- 29.4.2011 12:52:15 >
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 13:03:05
|
|
|
|
Shishica
|
Citam i citam i mislim kako ste pametne, majku vam vasu.... Oko te 2012-te.. necu da verujem da sam tako bezveze rodila ovo divno stvorenje radi samo 2,5 godine..jer se svasta desilo da ona dodje na svet... svasta strasno da bi ona mogla da stigne... Jedino mi nije jasno kako je cak i takav covek, kao sto je otac Tadej, pricao o tome... Ti cipovi i pecatiranje.. e pa nisam se brate mili odrekla Boga ako imam novu LK i pasos!!!! Kakve su to budalastine.. a opet i o tome je otac Tadej govorio.. bar sam tako procitala.. Ali lako je prevariti i najboljeg vernika.. I dajte jos malo ohrabrenja, vidim da ste BAS obavestene o svemu i svacemu.. pa da me malo tesite za ono zrno sumnje sto imam... jer sam ipak svojom voljom ostala dete i sa 27...
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 13:05:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Shishi, smak sveta ce se desiti u ljudskoj psihi. Vec je poceo.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 13:09:54
|
|
|
|
Shishica
|
A na sta tacno mislis? Svi cemo da prsnemo? Ili mislis na to kako smo vec sad svi izopaceni? Ili ce postati malo bolje..u smislu da ce nam doci preko glave televizori, masine i ttttt? Sta?
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 13:17:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa da. Mi smo vec ljudi "na ularu". Vode nas mas-mediji. Kreiraju nam potrebe i interesovanja. Umesto Boga kao pastira, nama je pastir skup sredstava javnog informisanja. U ovakvom svetu tesko je odrzati netaknuto sopstveno misljenje. I razum. Zato se ja jezim na polu-vernike kojima je Bog izgovor. Niti su agnostici (jer ne razumeju nauku), niti su vernici (jer krse osnovna moralno-ljudska pravila). Postajemo ljudi uzasno niske inteligencije (tumaci majanske kulture govore o 2012-toj kao smaku sveta na polju psihe), a posto njihov kaledar rani u odnosu na nas, te promene su pocele da se desavaju pre 7-8 godina. I to je tacno...Pogledajte kako svet mirno posmatra bombice koje uz popodnevni caj Ameri salju svetu?! Pogledajte kakve su stvari ljudima zabavne?! Sta se sve smatra normalnim?!Postali smo jedna pomirljiva i neinteligentna marva
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 13:22:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako vi doživljavate taj konačni momenat, taj "smak" sveta na nivou psihe? Šta je iskreirala vaša mašta, kako bi to konkretno izgledalo?
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 13:27:57
|
|
|
|
Shishica
|
Ja sam od puberteta pa par godina unapred bila veliki filozof i mislila o svemu i svacemu...a onda sam shvatila da je to veoma ludo i ne vodi nicemu dobrom...tako da sam prestala da dumam.. Sve ja kontam, ali ne ulazim u razmisljanja ni o cemu duboko i ostajem dete... malo teze tako zivim medju odraslima, ali ... neki moj mehanizam odbrane je takav..sta cu... Ali eto, volim vas da cujem...tj. citam Htela sam da kazem... ne dozivljam ga, ne zelim da ga smisljam...ali hajde da cujem vas
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.