Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 28.4.2011 23:50:12
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ok, to je tvoje mišljenje. Evo našla sam neki članak. Snelle u potpunosti se slazem sa tobom.Ali time ne ponistavam tudje stavove. Samo cu pitati kako nauka moze da objasni suze koje teku iz ikone u nasim manastirima na Kosovu,takodje krvave suze majke Bozije,suze ikone Bogorodicine crkve gde sam ja licno prisustvovala i gledala svojim ocima.... Oganj Boziji koji se pali u Jerusalimu svake godine na Uskrs nicim zapaljen,rukom ga mozes pipati a da se ne opeces to je sve dokumentovano.... Znaci jednostavno neke stvari se ne mogu dokazati i objasniti a ima ih jos dosta....
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 28.4.2011 23:51:48
|
|
|
|
minavb
|
Nadjoh i ja klik The weight of the soul turned out to be simply the result of sloppy science, but many still believe it a century later.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 28.4.2011 23:53:44
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Brana Samo cu pitati kako nauka moze da objasni suze koje teku iz ikone u nasim manastirima na Kosovu Ovo me podseca na epizodu Mucki kad ikona roni suze zato sto prokisnjava krov crkve.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 28.4.2011 23:57:13
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Brana Samo cu pitati kako nauka moze da objasni suze koje teku iz ikone u nasim manastirima na Kosovu Ovo me podseca na epizodu Mucki kad ikona roni suze zato sto prokisnjava krov crkve. Mina nemoj da se ljutis ali zasto mislis da si uvek u pravu znaci ja tebe nisam peckala licno zato sto si ateista ili agnostik ali nemoj ni ti nas koji smo vernici,u zivotu sam mnogo puta dozivela stvari koje ne mogu da objasnim i mnogo cuda koja sam videla svojim ocima to sto ti ne verujes je tvoja stvar ali je nemoj nametati drugima niti praviti sale na kontu vere....
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 28.4.2011 23:59:13
|
|
|
|
Snelle
|
Mina, mogla si i neki ozbiljniji sajt da nađeš, ovaj baš ne uliva poverenje Elem, nametnulo se pitanje - kako je moguće da je svaki čovek nakon smrti lakši za 21 gram (moja greška za 8gr)? Pa nismo svi iste konstitucije, telesne mase, visine, i nemamo svi istu količinu vazduha, krvi u organizmu.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:08:56
|
|
|
|
minavb
|
I sta sad ja tebi da kazem? CItav dan se lepo izrazgovarasmo na ovoj temi, postovao svako svacije misljenje i sad ti skaces ko da sam te u oko ubola. Jbg, imam svoje misljenje i napisacu ga. Ja ne moram da verujem u nesto sto ti mislis da si videla. Snele, ni meni se ne dopada izvor koji si ti navela ali nisam bas htela sa tim da se sprdam. I nije svaki covek laksi za 21g. Nisu merili svakog coveka pa ne mozes tako ni da postavis pitanje. Merili su odredjen broj ljudi. Dakle kako je moguce da je odredjen broj merenih pokojnika imao priblizno istu razliku u masi pre i posle smrti? Imam pitanje, da li su merenja radjena na analitickoj vagi?
< Poruku je uredio minavb -- 29.4.2011 0:14:41 >
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:15:15
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: minavb I sta sad ja tebi da kazem? CItav dan se lepo izrazgovarasmo na ovoj temi, postovao svako svacije misljenje i sad ti skaces ko da sam te u oko ubola. Jbg, imam svoje misljenje i napisacu ga. Ja ne moram da verujem u nesto sto ti mislis da si videla. Meni je ova tema odlicna,zato sam je i procitala i napisala svoje misljenje ne vezano za napadanje licno tvog ali sam napisala ono sto mislim kada si napravila salu na kontu vere vezano za mog post i maltene rekavsi da ja izmisljam,ne mislim da sam videla nego sam videla , eto toliko od mene.I ja imam pravo napisati sta mislim,nisam nikog licno napala niti si ti mene ubola u oko jer me to iskreno ne postresa kao sto ti mislis Eto toliko od mene ne zelim da se upustam u bezrazloznu diskusiju svi mi imamo argumente za i protiv i kao sto Snelle rece uvek ce tako i biti. I da otisli smo off totalno!
< Poruku je uredio Brana -- 29.4.2011 0:18:14 >
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:17:23
|
|
|
|
minavb
|
Jbg, nisi gledala Mucke. Meni je ta epizoda urenebesno smesna.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:20:05
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: minavb Jbg, nisi gledala Mucke. Meni je ta epizoda urenebesno smesna. Da, ali je ne primerno napisanom postu,i da gledala sam Mucke,ne bas svaku epizodu ali vecinu jesam ,tu koju si spomenula nisam,ako mi verujes
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:21:28
|
|
|
|
minavb
|
Verujem da nisi. Onaj prvi deo tvog posta nisam razumela.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:23:42
|
|
|
|
Verus
|
verolino, naravno da mnoge interesuje tema, strahovito me interesuje sve ne istrazeno, misticno, magicno: ali tastatura nije dovoljno "velika" da preko nje iskucam sve sto bih rekla na ovu temu, pa mudro cutim. Ovo je nesto sto bih rado sa tobom razglabala: ali pod cebetom, sa soljom vruce cokolade i do 3 ujutru, ili dok ne popadamo od umora
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:24:41
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: minavb Verujem da nisi. Onaj prvi deo tvog posta nisam razumela. ok draga tvoje misljenje i ja ga postujem,naravno da nisi razumela,ja dalje ne bih duzila jer si mi vec pokazala koliko postujes tudja misjenja.laku noc!
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:27:13
|
|
|
|
Snelle
|
Mina, moj članak se temelji na činjenicama, na eksperimentima, a tvoj na mišljenju pojedinca koji je očigledno ateista. Eksperimenti su rađeni više puta, u različitim vremenskim razmacima, različiti naučnici su ih radili....tako da je obuhvaćen veliki broj umrlih. Ne znam koja vaga je korišćena, ali sam sigurna da je ona velike tačnosti, jer kako bi drugačije došli do ovako preciznog podatka.
< Poruku je uredio Snelle -- 29.4.2011 0:28:06 >
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:31:48
|
|
|
|
Verus
|
Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik. Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde. A gde, svi cemo saznati
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:38:58
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Mina, moj članak se temelji na činjenicama, na eksperimentima, a tvoj na mišljenju pojedinca koji je očigledno ateista. Eksperimenti su rađeni više puta, u različitim vremenskim razmacima, različiti naučnici su ih radili....tako da je obuhvaćen veliki broj umrlih. Ne znam koja vaga je korišćena, ali sam sigurna da je ona velike tačnosti, jer kako bi drugačije došli do ovako preciznog podatka. Imam ideju! Ajde da pisemo onim likovima iz " Mith busters" da nam razrese dilemu. Ja sad nemam vremena da citam sve te clanke. Kad se vratim sa puta prelistacu a ti mi posalhi par linkova na pp. Pravo da ti kazem, ova prica o tezini duse mi je postala zanimljiva kad sam gledala film "21g". Film apsolutno nema veze sa ovom pricom, ali me zagolicalo.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:41:51
|
|
|
|
Snelle
|
Nisam gledala film "21" a vidim da se spominje u članku. Znači, ipak nema nikakve veze sa ovime?
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 0:46:11
|
|
|
|
minavb
|
Nema. Film je tezak, o teskim sudbinama nekih ljudi, o bolu koji su trpeli, voljenima koje su izgubili. Valjda su hteli da kazu da covek mora imati dusu kad moze toliko da voli, pati, mrzi... divan film ali tuzan.
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 3:38:07
|
|
|
|
vukosava
|
ja inace ni ne kapiram o cemu je ova tema? koja buducnost? neka uopstenа? proricanje? u teorije zavere ne verujem uopsteno al uvek ima nekih urota
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 3:38:48
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik. Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde. A gde, svi cemo saznati dust to dust, ashes to ashes
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 7:20:51
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: verolino Znam. Ali ti uvek mozes da biras da ih ne postujes. Antoni di Melo je rekao jednu pametnu stvar-izmedju nas i ubice postoji samo jedna razlika-mi o smrti i ubistvu samo razmisljamo, a ubice ga sprovode u delo. Mislim da je mnogo ubica medju vernicima. Zapovesti je lako prekrsiti. U trenutku kad nekom oduzmu zivot mislim da ne misle bas puno na Boga. Jer da misle, ne bi to radili. Ako si normalan covek i ako verujes i ako ne verujes u Boga nece te plasiti Pakao (prevazidjene su mitoloske slike u kojima nas djavo pece kao kobasice na raznju ), vec sopstvena savest. Pakao jeste savest, tj. pakao zna biti savest. Uvek postoji izbor, a ja smatram da su tih 10 bozijih zapovesti u stvari najnizi stupanj koji covek mora da poseduje da bi se zvao covekom. najgora su ubijanja "u ime vere"... setite se samo jugoslavije 90-tih. oko cega se ratovalo? kako se tu uopste dele ljudi? kako uopste u jednoj normalnoj zemlji mozes jedan narod, narodnost, deo vec postojeceg naroda ili kako vec ih definises vec da zoves po njihovoj religiji? plus u ateistickoj komunjara drzavi? najgora su mi ta objasnjenja sta je prava religija... cak sta vise te monoteisticke religije imaju toliko toga slicnog. meni je jedna od najvecih nebuloza tolike silne podele recimo samo unutar hriscanstva. svako od njih zna kako da tumaci stari kako novi zavet. samo njima je prava vera. budalastina. recite da skrnavim, bogohulim, uvek ima neko ko zna sta je pravo stvarno. a da li iko moze da cita bibliju na originalnom jeziku? da li je taj prevod koji citamo onaj koji savremeni covek moze da poima na isti nacin kao neko pre x godina? da li se isti izrazi koriste za ono na sta se danas misli da je to? sad ce neko pesnicki da mi odgovori, ne znam ja da je citam (biblija mi je primer, koja god druga knjiga osnova religije da je u pitanju garant isto vazi...) kao nesto se mrze jevreji a ko je pa bio isus i ostali? neko pominje egipat, a da pogledate njihovu veru i vere is predela bliskog istoka videli bi da gomila biblijskih prica ima neke slicne jos drevnije bas iz egipta i bliskog istoka...
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 9:39:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobro jutro Defincija diskusije: poseban oblik grupne interakcije u kojoj članovi zajednički razmatraju pitanja od zajedničkog interesa, razmenjuju i ispituju različite aspekte svojih odgovora, povećavaju znanje ili razumevanje, opravdavaju ili opovrgavaju stavove, odluke, rešenja ili aktivnosti o problemu (predmetu) koji se razmatra. 1) Buducnost je stvar od zajednickog interesa zato smo poset_ili juce ovu temu. 2) Slozicete se da je povecanje razumevanja za neke ljude ovde misaona imenica, kao i povecanje stida i srama. 3) Opovrgavanje stavova se izvodi cvrstim argumentima, dakle onim sto smo videli ili smo na neki nacin u to sigurni. Diskusija podrazumeva-ne mlatiti praznu slamu. Rekao mi Djura, Pera, Mika...Video na TV-u..procitao iz sumnjivih izvora....To ne pali.... Stvar oko koje se slazem sa Snelle jeste oslobadjanje energije. Silom prilika bila sam tri puta pored umirucih ljudi. Svaki put kad bi se zavrsio njihov poslednji udah obavezno bi se nesto polupalo ili puklo u sobi (dva puta je pukla sijalica i jednom pala vaza i razlupala se. To nije slucajnost). 4) Oni koji ne razumeju sta znaci rec diskusija neka odset_aju sa ove teme. Anuk je ovu temu otvorila za one koji imaju nesto pametno reci. Tu se nikako ne ubrajaju polumozgovi koji mi trenutno iskacu pred ocima. P.S. Mnogi bi mogli da uce od Mine. Mene jos nije ubedila u iskljucivost nauke, ali me je ubedila da je odlican sagovornik (ovde ubrajam i Vukosavu). 6) Verka, ja jedva cekam da dodjes...Ali prvo pijemo trac kavu, pa tek onda problemsku 7) Ja odoh da skuvam tursku, pa dolazim.
< Poruku je uredio verolino -- 29.4.2011 9:46:22 >
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:09:26
|
|
|
|
minavb
|
Ja odoh na put. Ti pametnice izvestavaj
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:10:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Srecan put Ne brini. Lazanski je na terenu
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:12:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik. Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde. A gde, svi cemo saznati Tako je.
|
|
|
|
RE: buducnost-istina ili teorija zavere 29.4.2011 10:15:56
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Nauka: energija se ne moze kreirati ni unistiti, samo moze da menja oblik. Mi nismo samo telo, MI smo energija: sto znaci, kad umremo, mora da promeni oblik, i "ode" negde. A gde, svi cemo saznati
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.