Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 14:51:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Pustis da brlja sama. Mora prvo biti svuda, ali ce onda vremenom biti samo u ustima. Beba drugacije ne moze da nauci, ne treba ih sputavati da rade to sto zele....mislim da bi da mame puste, njih mnogo manje blendalo hranu bebama od 9 meseci... Jooj Verus pa mi jos uvek jedemo samo blendirano , ona malo sta hoce da jede gnjeceno.A bas sad razmisljam kako sa mesom, seckate sitno sitno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 14:52:28
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam svinjetinu dala malo posle godinu , uzela sam ono krto meso od buta i sad kad joj dajem samo to spremam
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 14:56:14
|
|
|
|
IVA 11
|
Ja piletinu i dzigericu koje su lakse za zvakanje dam parcence malo ali ga ne sitnim, a junetina i teletina su krute pa ih sitnim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 15:01:41
|
|
|
|
Verus
|
Daj joj anck da sama jede gnjeceno. Ja sam H davala sa 7, 8 meseci rukama da jede kasicu=i slike sam stavljala. Naravno da je bilo SVUDA ali je brzo naucila. Sad jede sve sama sto moze rukama, a polako uci i kasikom da jede. Videces da ce joj se svideti, a instinktivno ce i zvakati, pa ces polako poceti da dajes i ostalo. Ja sam dok je bila 6 meseci sitno seckala meso a sve gnjecila viljuskom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 19:31:54
|
|
|
|
Zvoncica77
|
Verus,nisam ni pokusavala tako.Bas cu sutra probati sa bananom.Ne znam ni da li je to sada mozda neka faza,nemam pojma.Na sve se gadi,danas spanac sa krompirom isto,sada zitarice,sat vremena ga hranila,sa sve vodom pored kad se zagrce.Nema jos zubica,nisu ni na pomolu,ali sve trpa u usta i glodje.Pomisljala sam da ga mozda grlo ne boli,ali ovako je veseo i raspolozen.Ne mogu da budem pametna
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 19:34:30
|
|
|
|
Zvoncica77
|
Anck,mislim da se svinjetina daje posle godinu dana
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 19:58:40
|
|
|
|
Verus
|
Bice faze gde ce malo jesti, i ono sto je voleo, mrzece. Bitno je da ne forsiras, da si opustna. Nek uvek zavoli hranu, a ne da mu bude nesto traumaticno. Ako odbija, ti lepo skloni na stranu (NE NUDI slatko umesto obroka). I ponudi kasnije. Jesce ako je gladan. A kroz igru se i uci, pa tako i sa obrocima, igrace se prvo pa ce staviti slucajno u usta, pa onda namerno i pre nego sto se okrenes jede kao veliki decko A moguce da su zubi...H se nisu videli ni bili oteceni, i onda odjednom oteknu i odjedno, maltene preko noci izbiju. Gurala je ruku u usta (i jos to radi) toliko da bi i povratila
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 21:58:51
|
|
|
|
Zvoncica77
|
Slazem sse u potpunosti sa tobom,a sta cu kad sam ja jedna budala koja se toliko opteretim sa njegovom hranom,da je to strasno.Sedimo kao jedemo,a place on,placem ja.A o mleku i da ne pricam,tu je tek katastrofa,koja sve nisam izmenjala.I onda u ocaju pozovem halo beba i oni mi kazu da ih ne treba forsirati ni sa hranom ni mlekom pogotovu.U principu sve ovo sto si mi i ti rekla.Ponuditi,pa malo kasnije opet,a sto se mleka tice,da je u tom uzrastu i 100ml dnevno dovoljno! Sto je mene zaprepastilo!Takodje misle da je najverovatnije zbog zubica.Eh da ce izbiti vec jednom! Hvala ti za savet!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.4.2011 22:10:05
|
|
|
|
goda
|
i ja da se ulključim nakon 100 godina. Anastasija ništa ne jede,smo doji,čim vidi kašiku počne da plače i neće da jede. Pre 7 dana joj ponikao prvi zubić i od tada odbija da jede a sada vidim hoće da izbije i drugi. jako me brine ovo njeno odbijanje i plakanje a kažu da je to normalno kada rastu zubi. Za ceo dan jedva pojede malu teglicu od 120 g a nkada ni toliko. Ako neko ima neki savet i predlog za hranu neka piše,raspametila sam se. Imam utisasak da je smršala. Mleko na flašicu neće ni da okusi a čini mi se da joj nije baš dovoljno samo dojenje ne izgleda mi sito. Baš sam zabrinuta i tužna što je to ovako muči. Taman jednu brigu prebrodim stigne me neka druga.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:11:15
|
|
|
|
VVVV
|
Koliko jedu vase dete pojede u toku dana? Meni se cini da moja veoma mnogo jede, a dosta je sitna (8kg). Kad saberem sta je pojela u toku dana, sokiram se. To je oko 300gr zitarica sa mlekom, jogurto, kis. mlekom i sl: 100gr mesa; 400 gr povrca i voca (sa uljem ili pavlakom), pola litre mleka, pola litre soka (cedjenog voca) i jos usput po koji plazma keks i koje parce hleba... I pri tome stalo hoce jos.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:14:22
|
|
|
|
New Mom
|
Ne merim joj odavno, ali u pravu si, kao da stalno nešto jede. Ima tema o količini hrane u porciji <- KLIK, vidi šta je pisano (možda te uteši ).
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:16:27
|
|
|
|
New Mom
|
Ono što mene interesuje je da li moguće da se tek sada ispoljava neka alergijska reakcija na kravlje mleko, a dajem joj već neko vreme (dodajem joj do 1kk u neke piree ili čokolino i sl.)? Počela je da ima tečne stolice 2 puta na dan.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:19:22
|
|
|
|
VVVV
|
mislim da je moguce... mama mi je pricala da je moj brat dobio alergiju na jaja tek posle nekoliko uzimanja.. no, nije razlog za paniku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:26:32
|
|
|
|
madre
|
NM, rekla bih da je u pitanju nesto drugo, a ne kravlje mleko, ako ga vec neko vreme dajes i to u tako malim kolicinama bogdan ima jako tvrdu stolicu pa je meni tecna nekako manji problem, ako se uopste moze nazvati problemom. ali mi jos nismo probli kravlje mleko, tako da nije od toga
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:33:01
|
|
|
|
VVVV
|
i ja mislim da je nije to uzrok..., ali je teoretski moguce
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:42:35
|
|
|
|
Snelle
|
NM, ja mislim da je moguće. Evo ti naš primer - nama se alergija manifestovala tek sa 4,5 meseci. Jeste da je kod nas drugačija situacija (preko mog mleka), ali opet mislim da je moguće da su joj MOŽDA creva iziritirana kravljim mlekom bila, pa su tek sada odreagovala. Opet, ne mora da znači. Znaš i sama da stolica hoće da bude retka i od zubića. Balavi li?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:46:52
|
|
|
|
New Mom
|
Podosta. Počela je da kašlje, sve mislim od količine pljuvačke (nema simptoma za prehladu drugih). Nije imala retke stolice sa prethodnim zubima, pa ne znam. Prvo sam mislila da je kiselo mlkeo, ali to joj ne dajem više. Skopčala sam da npr. uveče jede čokolino sa malo kravljeg, ujutru ima proliv. Možda je slučajnost, ne znam više. Bojim se jer mm ima ulcerozni kolitis od detinjstva, da i njoj ne krene tako. P.S. Znam da je off. O svemu ovome pišem i u alergijama, ali tamo niko ne odgovara...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:51:13
|
|
|
|
Snelle
|
edit: Prebacila sam postove u odgovarajuću temu.
< Poruku je uredio Snelle -- 23.4.2011 21:54:41 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 21:57:50
|
|
|
|
Daca88
|
NM i Alen ima alergiju na kravlje mleko. Ja sam mu ga uvela kroz kašice sa 6 mes.da bi od 7,5 počeo i da pije čisto kravlje mleko,i bilo je sve u redu-do pre mesec dana kada je prestalo da bude u redu. Prvo poiskakale bubuljice po licu,pa tečne stolice,a zatim konstantan zatvor koji je rezultirao jednim povećim hemoroidom,i primese krvi u stolici. Od tada je ponovo na ad mleku,kaku regulišemo probioticima i probiotskim jogurtima,a hemoroid ćemo tek lečiti od godinu dana,ako se do tada ne povuče sam,ili bar smanji
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 23.4.2011 22:02:37
|
|
|
|
Snelle
|
Daco, jel možeš da mi odgovoriš na pitanje OVDE?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.4.2011 3:20:51
|
|
|
|
Verus
|
goda draga...moras to nekako resiti, ne samo to nego i zbog anemije, osobito kod dojenih beba. Nakon 6 meseca zivota, zalihe gvozdja opadaju i dete ga mora unositi kroz hranu, osobito zitarice i meso. Nemam drugu ideju nego da preskocis dojenje, pusti da ogladni taj obrok i daj joj hranu prstima. Nemoj kasikom, ako ne zeli=beba ce sve lakse prihvatiti prstima (NISAM Se setila da ovo pomenem i drugim mamama). H i dan danas ne voli bas kasikom, moram je uvek zeznuti ako je nesto sto jede kasikom-prstima obozava, pa je tako i ja hranim. Mislim da cu pokusati taj nas problem da resim tako sto cu j epustiti da sama mlati kasikom....sad je lepo vreme pa cu stolicu na terasu i nek mlati, nek leti svuda... Znaci goda: prstima. Tesko ce joj biti jer je navikla na ukus mleka. AKo ne bude htela da jede samu hranu, pokusaj da mesas tvojim mlekom. Natopi malo hrane u tvoje mleko, pa onako zahvati prstima koliko mozes i stavi joj u usta. Nek okusi tako. Banana je slatka, i kazu da zato bebe koje sisaju to lepo prihvate. I stavi malo i ispred nje pa nek mulja. Nemoj da te nered nervira. Ali nemoj ovo odlagati, vec je velika da ne jede nista drugo, sto duze cekas bice vise problema (da te ne plasim bezveze, ali kreni vec sve ovo da radis)> Nek prvi dan proba malo, pa kasnije vise itd. I PAZI: nemoj forsirati. Ako uzme 2 zalogaja, dobro, ostavi na strani, pokusaj jos kasnije. ALi moras izbacivati podoje, dok god se nasisa nece ti hteti jesti. Ako malo ogladni, vec ce lakse uzimati sve. LJubim vas i srecno!IZVORNA PORUKA: goda i ja da se ulključim nakon 100 godina. Anastasija ništa ne jede,smo doji,čim vidi kašiku počne da plače i neće da jede. Pre 7 dana joj ponikao prvi zubić i od tada odbija da jede a sada vidim hoće da izbije i drugi. jako me brine ovo njeno odbijanje i plakanje a kažu da je to normalno kada rastu zubi. Za ceo dan jedva pojede malu teglicu od 120 g a nkada ni toliko. Ako neko ima neki savet i predlog za hranu neka piše,raspametila sam se. Imam utisasak da je smršala. Mleko na flašicu neće ni da okusi a čini mi se da joj nije baš dovoljno samo dojenje ne izgleda mi sito. Baš sam zabrinuta i tužna što je to ovako muči. Taman jednu brigu prebrodim stigne me neka druga.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.4.2011 3:26:38
|
|
|
|
Verus
|
Siguno nije istinska alergija ali je vrlo lako da ga ne tolerise. Pauziraj malo, davaj samo ad mleko, a onda pokusaj male kolicine. Naime, ako je tolerisala preradjevine ne znaci da ce i cisto kravlje. Pisala sam da je H muku mucila tu jednu noc kad sam joj ujutru dala nekoliko gutljaja cistog kravljeg. Pauzirala sam par nedelja i juce ujutru i danas sam joj pred spavanje u podne dala oko 40ml kravljeg mleka a ostalih 80tak ad mleka. Da kucam u drvo nocas je prenocila i nije se uopste budila. Videcemo kako ce biti nocas. Borim se sa mislju da joj dam i uvece isto tako ali me je strah. I da: mama mi je predlozila da joj dam manje masno mleko, jer hoce i jaka masnoca da muci stomak (znas ono: pojedes nesto jako masno i dobijes proliv, muci te stomak). Ja bih ovako NM: sacekaj nedelju dana, neka se "odmori", prati stolice i ako se poboljsaju, proliv nestane, znaces da je bilo od mleka. Ako joj treba duze da se oporavi ti cekaj 2 nedelje. Zatim, ujutru ili najranije kad pije mleko, daj malu kol pomesanu sa ad mleko (30-40ml) ali daj joj MANJE MASNO> Vidi da li ce tada da tolerise. AKo se problemi nastave, onda definitivno odlozite davanje mleka. Javi nam kako je sve proslo!IZVORNA PORUKA: New Mom Ono što mene interesuje je da li moguće da se tek sada ispoljava neka alergijska reakcija na kravlje mleko, a dajem joj već neko vreme (dodajem joj do 1kk u neke piree ili čokolino i sl.)? Počela je da ima tečne stolice 2 puta na dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.4.2011 12:19:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jos par dana sm u ovoj temi pa da do kraja odsluzimo Tara jutros gricnula dva zalogajcica jagode, bas sam htela da malo proba da vidim oce li imati kakve reakcije, zao mi, sad je sezona jagoda i brzo prodje i nema do sledce godine. New Mom ,kad sam ja T uvela kravlje pila je super i tek posle 2,5 nedelje pocela da ga povraca, neznam zasto od jednom. Onda sam prestala pa nastavila posle 3 nedelje i bilo sve super. Mada obicno kazu da od kravljeg bude tvrdja stolica.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.4.2011 23:47:31
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Zatim, ujutru ili najranije kad pije mleko, daj malu kol pomesanu sa ad mleko (30-40ml) ali daj joj MANJE MASNO> Vidi da li ce tada da tolerise. Verus, ona ne pije AD kao piće (ala sročih), još sisa. AD joj dajem u kašice da razredim i zbog ukusa. To sa kravljim je da joj dam 1 kafenu kašiku kravljeg, a ostalo AD, kad već dodajem to mleko u hranu. Inače, juče ga nije koristila, a jutros se ponovila ista stolica. Nisam joj ni danas dala, videćemo kako će sutra biti.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 24.4.2011 23:48:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Da ne čitam u nazad, a kakva je stolica?
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?