|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
16.4.2011 13:48:06   
mejvis
Danas smo ručali oslić! Baš je lepo jeo.user posted image
Spremala sam frikomov filet, zaleđeni ovako:
U 3 kašike mleka rastopi se kockica putera i doda se oslić iskidan na komadiće. To se krčka 5 min. U drugoj šerpici skuvala sam krompir, ispasirala sve zajedno i dodala mleka do potrebne gustine i malo soli. Baš je ukusno ispalo!
Samo što sam pronašla par malih koščica pa sam morala da preberem dobro kada sam ga skuvala. Sad ne znam kako bi se te koščice ispasirale ali mene je baš bio strah da ne zaostane koja....user posted image
Ima li neka riba 100% bez kostiju???

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 951
17.4.2011 8:15:28   
bebuska
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Kako spremate dzigericu?

Ja sam mu pravila ovako... Skuvam dzigericu, a u maloj serpici proprzim na malo maslaca nekih pola kasicice brasna (kafene) i u to nalijem malo mlijeka pa kad se zgusne dodam izgnjecenu dzigericu pa sve kuvam jos nekih desetak minuta na pari da se zgusne... Bude bas lijepo kao kasica pa uz to dodam pire krompir.
A davala sam mu i samo skuvanu pa izgnjecenu...user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 952
17.4.2011 13:53:38   
Iwana87
MOzemo da koristimo kravlje za obrokeuser posted image user posted image user posted image Neverovatno sam srecna.Juce jeo rekla sam vec plazmu i mleko,i mirno sve proslo.Danas isto tako doruckovao cokolino sa mlekom i sve konacno ok.

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 953
17.4.2011 14:02:29   
Verus
Super Iwana!

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 954
19.4.2011 9:26:20   
marija32
Drage mame kuvarice, sta dajete deci za rucak, ako je za dorucak klopao jaje? Dajte neke predloge, kiss za sve.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 955
19.4.2011 9:59:08   
Nensi*
Ja kad mu dajem jaje,to mu dajem za rucak sa povrcem...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 956
19.4.2011 11:05:19   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ja kad mu dajem jaje,to mu dajem za rucak sa povrcem...

Ja isto ovako.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 957
19.4.2011 13:47:38   
Anck Su Nmaun
I mi isto , ali sam joj davala nekad peceno jaje sza dorucak, pa popodne samo povrce.
Ima dana kad preskocimo meso ili jaje.

Danas  ruckamo paradajz  kuvan sa mesom. Do sada sam joj samo ubacivala onaj kuvani u hranu.

Uglavnom smo sve probali i sve ruckamo! user posted image jedino ribu i svinjsko meso jos nisam davala.
Ribu cemo u petak user posted image   pa cu posle da ubacim i tunjevinu.
A za svinjsko neznam.. 

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 19.4.2011 13:49:02 >

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 958
19.4.2011 13:53:53   
Snelle
Jel mnogo dva žumanceta po obroku user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 959
19.4.2011 14:43:01   
majathegreat
Ja nekad stavim dva žumanceta kad su manja jaja. Inače upravo smo klopali sarmicu od zelja sa kiselim mlekom. njami

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 960
20.4.2011 10:38:14   
Zvoncica77
Jedno pitanje,
Smem li da mu dam nekuvanu sargarepu i jabuku?Za jabuku znam da moze,ali me zanima sta je sa sargarepicom?

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 961
20.4.2011 10:40:19   
New Mom
Ja mojoj narendam šargarepu (ipak je tvrda da joj dajem komadiće) i dam po malo da jede sama.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 962
20.4.2011 10:56:41   
IVA 11
Ja jos nisam davala sirovu hranu, sve kuvam. Ne znam treba li da pocnemuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 963
20.4.2011 11:10:41   
Zvoncica77
Evo ja sad spremila pa cemo da vidimo kako ide,izblendirala sargarepu i jabuku i dodala malo plazme,javljam kako smo prosli user posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 964
20.4.2011 11:13:48   
New Mom
Iva, a što za početak ne narendaš jabuku? To je mekano, a i bebe vole tako da same jedu.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 965
20.4.2011 11:18:30   
IVA 11
Hocu NM, hvala. Sta znam, ja mislim da je vrijeme da jede nesto a da nije kuvano, sem banane. user posted image Jede on pomalo rucicama sam, nadam se da ce mu se svidjeti svjeza jabuka. user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 966
20.4.2011 12:10:01   
Zvoncica77
Smazali smo sve,ali sam morala doooobro da izblendiram i dodam malo soka,posto moja lenstina jos uvek nece nista gnjeceno da jede i to nam je veliki problem.Sta sve nisam pokusavala ali ne ide,samo se gadi i davi i na pola sve povrati.Cak mu i bananu pasiram!user posted image
Iva,mozes slobodno da krenes sa jabukom,kao sto kaze NM,izrendaj na najsitnije rende i to je to.Mada Aleksa ni rendano nije hteo,vec opet pasirano,uhuser posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 967
20.4.2011 12:22:01   
Verus
Zvoncice: jesi li mu davala da sam jede rukama?  Ostavi ga da jede gnjecenju bananu rukama, odvoj u male delove i pusti ga da sam pokusa. NEMOJ uopste da plasis da ce od toga da se udavi.

Direktna veza do poruke: 968
20.4.2011 12:49:24   
IVA 11
Probacu sjutra za dorucak da pocne svjeze voce da jede...
Ja mu dajem da sam rucka, sa bananom smo poceli, pa hleb sa pavlakom i sirom, jaje isjeckano...Sve nesto sto je mekano i topi se. Zvace sam, s tim sto je od zubica imao rijetku stolicu pa se ne moze najesti banana. user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 969
20.4.2011 14:21:42   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zvoncice: jesi li mu davala da sam jede rukama?  Ostavi ga da jede gnjecenju bananu rukama, odvoj u male delove i pusti ga da sam pokusa. NEMOJ uopste da plasis da ce od toga da se udavi.

Eeee kad bi moja Taca to uopste stavila u usta, ona je lenstina samo zine, a da je pustim da sama brlja toga bi svuda bilo samo ne u ustima user posted image

Mame kad ste davale svinjetinu???

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 970
20.4.2011 14:46:23   
Verus
Pustis da brlja sama.  Mora prvo biti svuda, ali ce onda vremenom biti samo u ustima.  Beba drugacije ne moze da nauci, ne treba ih sputavati da rade to sto zele....mislim da bi da mame puste, njih mnogo manje blendalo hranu bebama od 9 meseci...

Direktna veza do poruke: 971
20.4.2011 14:46:40   
IVA 11
Ja nisam jos uvijek i ne planiram skoro, to mi je nesto premasno i prejako za bebu. user posted image

Direktna veza do poruke: 972
20.4.2011 14:47:52   
Verus
Iva, ma ja navela bananu jer je meka, i u komadicima dovoljno da beba probrlja u ustima nece se udaviti, cisto dok ne nauci da lepo zvace.  A oni uzivaju da to sve rade samiuser posted image   Kasnije se da kuvani komadici jabuke, pa mali komadici hleba itd.  Na kraju beba od 12 meseci zvace ko velikauser posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 973
20.4.2011 14:48:14   
Verus
Ja nisam jos jedino dala svinjetinu.  Sve drugo je vec jela.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 974
20.4.2011 14:51:13   
IVA 11
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Iva, ma ja navela bananu jer je meka, i u komadicima dovoljno da beba probrlja u ustima nece se udaviti, cisto dok ne nauci da lepo zvace.  A oni uzivaju da to sve rade samiuser posted image   Kasnije se da kuvani komadici jabuke, pa mali komadici hleba itd.  Na kraju beba od 12 meseci zvace ko velikauser posted image

Pa i ja dajem bananu da sam gricka i zvace, i hleb sa pavlakom zvace sam, mada on kad je gladan pojeo bi i tanjir. user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here