Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 10:36:56
|
|
|
|
Snelle
|
Lesice, ala vi klopate, svaka vam čast
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 10:40:39
|
|
|
|
lesica
|
Ajd sto klopamo,nego sam nesto racunala koliko klpoe ona pojede spram svoje konstitucije i ispadne kao kad bih ja pojela 30 kg hrane dnevno. Baaaas im treba hrane,za pravilan razvoj
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 10:44:27
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: lesica Baaaas im treba hrane,za pravilan razvoj Kako kome Čitala sam kako mame moraju da animiraju decu da bi pojela obrok, a mislila sam da je samo kod nas tako. Sad mi je mnogo lakše. A ja sam bila UBEDJENA da problemi sa klopom počinju tek oko druge godine
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 10:45:47
|
|
|
|
Olga75
|
nama se nejelo protezeee odavno
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 10:47:03
|
|
|
|
lesica
|
Lenka je izgleda povukla na tatu i zasad,hvala joj na tome a kasnije cu misliti kako da kontrolisem koliko i sta jede.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 10:48:10
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: lesica A da,da vam napisem kako nama izgleda dan: pola 7-7-mleko,oko 200 ml pola 9-9-dorucak 11-pola 12-uzina-voce i to sad uglavnom sveze (jabuka,kruska,banana,ili kompot sa drugim vocem) oko 1 mleko oko 150 ml i spavanje od 2-2,5 sata oko 3-pola 4-rucak oko 5-pola 6 uzina uglavnom vocni joturt,ili gricka plazmu ili tanke kriske jabuke oko pola 8-vecera 9-mleko pred spavanje,oko 250-300ml Sto bi znacilo da ja stvarno imam prasence,ko o cemu ja ceo dan o njenoj hrani mislim Aaaaaaa,koliko hrane!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 11:46:45
|
|
|
|
Iwana87
|
zene jel davao neko taj plazma komadici mix.Citala sam da ima bananu i brusnicu.Nesto bih uzela da mogu da menjam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 12:26:10
|
|
|
|
Snelle
|
Ivana, ja nisam, dajem samo običu plazmu, ali ne verujem da je neki problem dati i tu (ne)običnu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 12:27:55
|
|
|
|
Verus
|
3 obroka plus 2 uzine plus do 500ml mleka=lesica ona nema vise obroka nego sto se savetuje-e sad,ne znam koliko ona pojede za obroke kolicinski. Helena jede isto ovako (ne pije mleko ujutru ali popije oko 120ml pred podnevno spavanje), a total mleka popije izmedju 300-400ml na dan...volela bih da je malo vise ali dobro. Nekad pojede 5 kasika za rucak, nego ceo mali tanjiric (bilo je da pojede i po 250grama hrane), zavisi od dana,a citala sam da je to sasvim normalno, pa ni nama apetit nije isti... Misljenja sam da ne treba terati dete, osete oni koliko im treba. Ostaviti sa strane pa ponuditi kasnije...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 12:28:34
|
|
|
|
minavb
|
U njoj ima komadica susene banane( onaj tvrdi cips od nanane) i brusnice. Ne verujem da to dete moze da gricka pa to izvadi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 12:38:53
|
|
|
|
Iwana87
|
Ja sam to mislila davati sa mlekom,pa kontam omekne.probacu ja pa mogu i da vadim.mada za brucnisu mislim da nece biti problem.Ja se spremam sutra da dam opet jogurt.Ima sigurno 2 meseca od proslog puta,od kad se nisam usudjivala.Jedno mi nije jasno.Mm ima obicaj da mu da mrvice sira koji mi jedemo,ranije nisam dozvoljavala jer je slan,a sad vec nije toliki problem,uglavnom od tog sira dete ne podriguje,nema nikakve reakcije,a od mladog,za njega pravljenog uzas zivi.Nisam neki strucnjak pa mi nije jasno sta to smeta kod mladok sira a kod "starog" ne.Onda sam pocela i ja da mu dajem sa makaronama,operem ga kao manje mi je slan,mada i nije previse jer ja ne volim mnogo slan sir,i jede dete bez problema i muka.E takve stvari mi kod njega nisu jasne,a isprobam vise puta da budem sigurna,
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 14:15:32
|
|
|
|
marija32
|
New Mom KRALJICE, hvala
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 16:39:40
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: Snelle A šta dajete za doručak? Ja stalno vrtim jedno isto Mi smo uveli belanac. Evo sta je Mata jeo ovih dana za dorucak: -pitu sa spanacem -przenice i jogurt -Pitu sa mlevenim govedjim mesom -belu corbicu koju sa nadrobljenim hlebom
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 17:56:04
|
|
|
|
mejvis
|
mi najviše volimo lino, milupu humanu i te stvari, sve jede, nema greške sa instant hranom! Od sira najviše voli zdenku jer je topljiv i mekan. Mladi, sitni i kačkavalj slabo. Pite i proje retko jede. Jako dobro prolazi nestle instant žitarice bez mleka sa voćnim jogurtom i voćem....to obožava. Od keksića sam mu davala štrudlice od smokve, wellnes, Banatske oblačiće, ma sve to jede. Problem je što sve što se žvaće pojede malo i neće više pa mu tu tvrdu hranu dajem samo za užinu da bi lepo jeo moram da ispasiram.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 19:14:03
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, ja joj dajem seckan hot dog, seckan sir, ili crni hleb sa sirnim namazom, zumance, a od skoro sam polako pocela i celo jaje. Voli i seckan svezi krastavac itd. Pre neko jutro sam pravila griz, sa kravljim mlekom i pojela je samo par zalogaja, nije joj se nesto dopalo. Za rucak i veceru, jede sta skuvam=odvojim prociju njoj pre nego sto dodam jos soli ili vegete (to joj nikako ne stavljam u hranu), ali zacinim joj sa persunom, ruzmarinom, bosiljkom itd.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 22:09:52
|
|
|
|
bebablue
|
ja mislim da se moje dete nikad ne bi oglasilo da je gladno. Ona nekako ima istancan ukus, postala je jako probirljiva, i apsolutno vidim da nema veze sta sam joj prvo uvela od hrane, jer ona pre nego sto uzme zalogaj prvo onjuska kasicicu, i namrsti se, a redje onako blago otvori usta da vrlo malo proba. Verovatno je faza, kao i sve, ali se ja bas nerviram.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 22:32:05
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: bebablue ja mislim da se moje dete nikad ne bi oglasilo da je gladno. Ona nekako ima istancan ukus, postala je jako probirljiva, i apsolutno vidim da nema veze sta sam joj prvo uvela od hrane, jer ona pre nego sto uzme zalogaj prvo onjuska kasicicu, i namrsti se, a redje onako blago otvori usta da vrlo malo proba. Verovatno je faza, kao i sve, ali se ja bas nerviram. I KL to radi. Samo strpljenje, nemam drugi savet. I ja sam joj pre par dana napravila griz sa kravljim mlekom i iznenadila me, oduševljeno je pojela. Pitanje - kad krastavci, sveži? Skopčala sam da na svemu što imam od literature (a nema šta nemam) nigde ne nalazim.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.4.2011 22:40:48
|
|
|
|
bebablue
|
ah to strpljenje, nisam ni znala da imam konjske zivce NM kod mene u literaturi pise posle godinu dana krastavci. Znaci kod vas je to tu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 0:23:54
|
|
|
|
Snelle
|
I u mojoj knizi za krastavce piše posle godinu dana
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 0:29:50
|
|
|
|
lesica
|
Krastavci imaju veliki % kalijuma,pa se zbog toga verovatno ne preporucuju ranije od godinu dana.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 0:31:24
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Snelle, ja joj dajem seckan hot dog Hm, ne bih joj još uvek davala mesne prerađevine. Ne znam kakvog su sastava viršle kod vas, ali kod nas imaju u sebi svega i svačega
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 0:36:35
|
|
|
|
New Mom
|
Mislim da je Verus negde nazad navela da su bez konzervansa i drugih čudesa.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 11:12:49
|
|
|
|
Iwana87
|
Doruckovali smo taj plazma mix sa mlekom!Pravim kravljim mlekom.Ako ga podnese do kraja dana ovako kao do sad,bez reakcije i povracanj,preporodicu se.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 11:54:02
|
|
|
|
pepeljuga
|
Kako spremate dzigericu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.4.2011 12:33:15
|
|
|
|
Iwana87
|
Pepeljugice ja sam spremala retko kuvanu,nema neki ukus,uvijem u foliju i tako u rernu,mozes luk oko nje da pusti sok,preukusno mi je tako,a mozes uvek i da dinstas.Meni je najsladje u foliji,raskuva se tako.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?