|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
20.4.2011 11:50:27   
Anoniman
Znamuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 851
20.4.2011 11:51:02   
lenaa
da ne bude zabune, u prethodnom postu sam samo navela primer, licno nemam nista protiv drugih nacionalnosti, ovde bar ima svega i svakoga user posted image

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 852
20.4.2011 11:53:13   
minavb
Pravo da ti kazem, nisam ni pomislila da imas nesto protiv. A i da imas nesto protiv, to je tvoje pravo. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 853
20.4.2011 11:59:52   
lenaa
bolje da napisem da neko ne protumaci pogresno, moje dve drugarice su Muslimanke, jedan par Hrvata su najbolji prijatelji mm (meni ona ide na nerveuser posted image ) a imala sam jos u Sr Albanku drugaricu koja je otisla na Kosovo, jedino se mm nesto "plasi" da se druzimo sa crncima user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 854
20.4.2011 12:07:24   
bojana86

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

izvini Bojana o kakvom oštećenju crkvi govoriš u Sarajevu?????
pa hajmo postaviti pitanje gdje je ferhadija u BL?
eno je stara pravoslavna na baščaršiji stoji gdje stoji, niko je dofatio nije, ja prva pare dala kad se trebala obnavljati ne zato što je vjerski objekat nego zato što je to jedna ogromna vrijednost historijska i kulturološka. Znači ne živiš u sarajevu i ne valjaj gluposti.
treba zgrada ekonomskog fakulteta koja je tu već 50 godina da se vrati SPC.
Moj prvi komšija je bio pokojni Krstan Bijelac, pop, prvenstveno čovjek i veliki gospodin, i nikada ali nikada nije doživio ni najmanju neugodnost

Ferhadija jos malo pa gotova sto se radova tice,naravno da ne podrazavam ono sto se desilo na polaganju kamena temeljca,paljenje buseva itd.,svako normalan to ne podrzava.. ne zivim u sarajevu,al ne valjam gluposti vjeruj mi,dobro sam informisana!!
KLIK

Mislim da nas raspravljanje nece nikuda odvesti kao sto ni politicari do sada nista nisu rijesili... nek svako zivi kako misli da mu je najbolje!!!

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 855
20.4.2011 12:37:55   
Anoniman
Ja sam sad off, ovo mi je malo heavy, ali minavb mi smo izgleda zemljakinje ako spominjes Unu a posebno ako mislis na onak klimavi most user posted image

(odgovor članu bojana86)
  Direktna veza do poruke: 856
20.4.2011 12:39:31   
Anoniman
Gde si ti???Jesi bila kod lekara?
Sorry na off.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 857
20.4.2011 12:40:20   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: lenaa

bolje da napisem da neko ne protumaci pogresno, moje dve drugarice su Muslimanke, jedan par Hrvata su najbolji prijatelji mm (meni ona ide na nerveuser posted image ) a imala sam jos u Sr Albanku drugaricu koja je otisla na Kosovo, jedino se mm nesto "plasi" da se druzimo sa crncima user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  plasi se covek konkurencije user posted image

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 858
20.4.2011 12:42:32   
minavb
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ja sam sad off, ovo mi je malo heavy, ali minavb mi smo izgleda zemljakinje ako spominjes Unu a posebno ako mislis na onak klimavi most user posted image

Mama i svi njeni su otud. Moja mama je odrasla, skolovala se, zaposlila i udala u Srbiji a svi njeni ostali tamo. Dvor na Uni, ne secam se da li je most bio klimav, davno sam bila tamo.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 859
20.4.2011 12:53:56   
JMPM
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ne dao Bog nikome da bude izbjeglicauser posted image
Bas tako user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 860
20.4.2011 13:06:45   
viking
Ko je iz Dvora na Uni? Mm je tamo proveo detinjstvo, kod babe i dede (koji inače nisu odatle, nego je deda u to vreme dobio posao direktora Doma zdravlja u Dvoru pa su njih dvoje tamo živeli). Tamo je moj debeli (pošto ga je baba držala na dijeti) deci davao krug bicikom za sendvič user posted image

IZVORNA PORUKA: minavb

Mama i svi njeni su otud. Moja mama je odrasla, skolovala se, zaposlila i udala u Srbiji a svi njeni ostali tamo. Dvor na Uni, ne secam se da li je most bio klimav, davno sam bila tamo.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 861
20.4.2011 13:12:29   
vukosava
tema postade: izbeglice i nacionalne manjine

mene u srbiji nervira sto se svi poznaju po rodjeni ovaj rodjeni onaj... koga briga gde se ko rodio... ovde gde sam ja hometown ti je ono gde trenutno zivis a birth place niko ni ne pominje...

bolje bi bilo da ima sanse da se vise seli iz mesta u mesto pa da se ima sanse naci posao... al na to su uvek retki kod nas spremni. nego uvek ce domoroci da kukaju sta im dodjosi uzese, i to nijedan grad nije izuzetak

pa nije svejedno otici od kuce, pogotovu u mladjem dobu. al jednom kad to uradis, brze i odrastas. i onda gledas kako da se snadjes. ja sam otisla iz rodnog grada u drugi sama te generacije, usla u pun amfiteatar. skoro svi su imali po nekog iz svog rodnog mesta. ne mogu vam opisati taj osecaj samoce i nemoci... prolaze godine, ponudise mi posao da radim na tom istom mestu... bilo je kukanja zasto zaposljavaju nas "sa naglaskom". pa ne znam, pitajte te koje nam nude poslove.

zbog tog mog "naglaska" znam kako su tretirali izbeglice u vojvodini 90-tih. kad me pitaju jesam liiz bosne uvek sam govorila da jesam, cak sam i skidala bosanski akcenat da bude sto verodostojnije.

jer uvek cu da mislim isto - ne daj boze da te neko istera iz svoje kuce. nije problem u srbiji nastao zbog izbeglica...

jadno je to sto su mnogi nakon 20 godina jos uvek izbeglice... jadna je ta netolerancija i ta vestacka tolerancija. jadno je to koliko su cekali na drzavljanstvo... ko da je lepo nemati licnu kartu nego nositi onu jadnu belu legitimaciju sa sobom... pitaj izbeglicu koliko puta je pokusavala da napravi srpsko drzavljanstvo i koliko im je godina trebalo za to...

ja sam iz grada gde imamo jednog madjara, jednog rusina, jednog rusa... ne preterujem otprilike je tako... gde je ko je srbin, srpkinja apsolutno smesno pominjati.. zato su mnogi i operisani od takvih podela. nama su dolazile u grad prave izgnane izbeglice u dom za napustenu decu dok im ne pronadju nekog iz rodbine... opet kazem - ne daj boze nikome!

a to kako se neko snadje a ko ne, to treba proucavati. to nema veze sa nacionalnoscu i statusom, takve baci na mars i ti ce proplivati, neki ne birajuci metode, to ja mislim da se nece promeniti. i zbog takvih ne treba generalizovati

< Poruku je uredio vukosava -- 20.4.2011 13:17:12 >

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 862
20.4.2011 13:26:23   
vukosava
user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 20.4.2011 13:27:19 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 863
20.4.2011 13:31:37   
minavb
IZVORNA PORUKA: viking RR

Ko je iz Dvora na Uni? Mm je tamo proveo detinjstvo, kod babe i dede (koji inače nisu odatle, nego je deda u to vreme dobio posao direktora Doma zdravlja u Dvoru pa su njih dvoje tamo živeli). Tamo je moj debeli (pošto ga je baba držala na dijeti) deci davao krug bicikom za sendvič user posted image

IZVORNA PORUKA: minavb

Moja mamauser posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 864
20.4.2011 13:52:39   
bubulence
vukosava od kada si ti u inostranstvu? i jesi li dobila drzavljanstvo?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 865
20.4.2011 13:53:46   
Olga75
al' sam ja tu svasta procitala user posted image
kao neko ko ima deo manjinske krvi u Srbiji ja sad moram da cutim i da se plasim jer Boze moj nemam pravo da kazem da su na vlasti djubrad , da je sve skupo u tri p. m. i da je ova zemlja definitivno otisla po k****
i stvarno mi nije jasno kako manjina moze da ugrozava vecinu
mozda da pakujemo sendvice i da se selimo ???????

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 866
20.4.2011 13:54:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

mene u srbiji nervira sto se svi poznaju po rodjeni ovaj rodjeni onaj... koga briga gde se ko rodio... ovde gde sam ja hometown ti je ono gde trenutno zivis a birth place niko ni ne pominje...

Ja sam za varijantu birth place pominjanja. Volim to sto poticem iz Srema i uvek rado spominjem svoje mesto rodjenja i odrastanja, opet zato sto me za Vojvodinu vezuju ljudi koje volim. A i malo da generalizujem, Vojvodjani su mirni, stalozeni ljudi, zive usporenije i lepse. I ja sam na to navikla. Sad zivim u Beogradu i za njega me vezuju ljudi koje volim, tako da sam ja "podeljena" po pitanju mesta zivota. Ali  za mene bi bilo idealno, da se svi moji voljeni nalaze u Sremu i da tamo zivim. Medjutim, nije sve u zivotu tako jednostavno.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 867
20.4.2011 13:57:02   
Verus
Ljudi, mislim da je verolino pricala o izbeglicama: ratnim profiterima, koji su sve to iskoristili da se obogate, a ne o jadnim ljudima o kojima svi ostali pricaju...Svi mi imamo ili znamo nekoga ko je izbeglica (mm je izbeglica iz Hrvatske). Tako da ne treba pogresno tumaciti nesto...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 868
20.4.2011 13:58:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ljudi, mislim da je verolino pricala o izbeglicama: ratnim profiterima, koji su sve to iskoristili da se obogate, a ne o jadnim ljudima o kojima svi ostali pricaju...Svi mi imamo ili znamo nekoga ko je izbeglica (mm je izbeglica iz Hrvatske). Tako da ne treba pogresno tumaciti nesto...

Pa kad bi ljudi naucili da citaju bilo bi super...
Verkauser posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 869
20.4.2011 14:01:08   
Verus
mm iz Hrvatske, mama mi Madjarica=al sam ga nadrljalauser posted image  pa zato, odbegoh u Amerikuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 870
20.4.2011 14:02:38   
Olga75
pa ti si otisla a ja izgleda mogu svaki cas da ocekujem da mi dete neko isprebija jer prica madjarski na ulici user posted image
eto problem u Srbiji je sovinizam , glupost  i netolerancija

< Poruku je uredio Olga RR -- 20.4.2011 14:03:52 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 871
20.4.2011 14:05:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

mm iz Hrvatske, mama mi Madjarica=al sam ga nadrljalauser posted image  pa zato, odbegoh u Amerikuuser posted image

Oterali te Srbiuser posted image  I meni je prababa bila Madjarica (mozda sam od nje povukla vrelu krv iliti vreo jezikuser posted image )
Imam jedno pitanje za vas koji posecujete ovu temu:

Da li smatrate da je normalno da u drzavi u kojoj je maternji jezik srpski, dodjete na salter suda, opstine, autobuske stanice, poste i sl. i da vam se obracaju jezikom manjine?
Odmah da dam svoj odgovor-to za mene nije normalno i krajnji je vid bezobrazluka i rupa u zakonu u nasoj drzavi.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 872
20.4.2011 14:06:21   
Olga75
meni ne smeta

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 873
20.4.2011 14:06:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa ti si otisla a ja izgleda mogu svaki cas da ocekujem da mi dete neko isprebija jer prica madjarski na ulici user posted image
eto problem u Srbiji je sovinizam , glupost  i netolerancija

Olgic, ne preteruj..Niko to nije rekaouser posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 874
20.4.2011 14:08:17   
Olga75
nije rekao ali mozda je neko i precutao user posted image
pre dve godine sin pokojnog prof M. sa PMF-a je dobio batine u autobusu u NS jer je pricao madjarski

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here