Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
[Anketa]
|
Kupovne ili domace kasice
|
Domaće kašice |
|
Kupovne kašice |
|
Ukupno glasova: 22
|
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:02:14
|
|
|
|
Iwana87
|
Necu da pokrecem sad raspravu ali totalno suprotna misljenja
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:04:37
|
|
|
|
Vika
|
Čitala sam sve... jasno mi je da je i ovo jedno od "onih" pitanja na RR
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:27:51
|
|
|
|
minavb
|
Namerno si cackala, dosadno ti je. Svako radi kako misli da je najbolje. Na pijaci vise ni za sebe ne kupujem. Pisala sam negde zasto.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:47:50
|
|
|
|
Iwana87
|
Ne mislim ja na kupovinu na pijaci,vec na ono sto raste iz zemlje,tipa moja basta je najsigurnija meni,znam da je necu prskati i bice zdravo 100 posto.A pijaca je druga stvar.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:49:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sad čitam i više stvarno ne znam čime da hranimo našu decu , kako god okreneš - neki andrak fali . U zemlju smo natrpali otrova , u kašicu drugi trpaju otrova , pa šta da raaaadimooo .
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:52:54
|
|
|
|
Vika
|
I ovde anketu, pa kud puklo...
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:54:44
|
|
|
|
minavb
|
A koji se otrov trpa u kasicu?
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:55:43
|
|
|
|
Iwana87
|
Da ti kazem ja moje najiskrenije misljenje.Nista!Do kad ces cuvati dete,god,dve mozda i tri,dok se ono ne docepa kokakole,raznoraznih grickalica i ostalih gluposti,a onda sok za organizam.Dete koje je cuvano kao pod zvonom saljes u spoljni svet i onda?Ja moje dete vise cuvam otrova nego nekih drugih stvari,tipa prasine,zemlje i slicno.I?Da kucem u drvo jednom se prehladio do sad.Krvna slika odlicna.Ne panicim ako je kad puzi dotakao rukom pod pa da mu iste sekunde dezinfikujem ruku,od cega,neceg sto nas okruzuje svako dnevno?Ne.Da ne zalazim dublje,moje misljenje rekoh licno moje da se ne cuva pod staklenim zvonom i da se ne pravi od muve slon.Ako razmisljas o zagadjenju,onda je zagadjen i vazduh koji disemo,sto znaci kupis zvono i cuvas dete na vestackom kiseoniku Salim se Bubo da me ne shvatih pogresno,i ja pazim na sve zivo,majka sam i odgovorna za to dete nego mi tako nekad pukne
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:56:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Samo ću da napomenem nešto , i izvinjavam se za OT . Čitala sam da su Ameri pioniri "budženja" hrane . Kod njih se sve živo pravi od kukuruza , ti misliš jedeš kečap , a u stvari jedeš kukuruz . Čak sam i gledala film , i nisam mogla da verujem šta se sve pravi od kukuruza . Čak i pelene , verovali ili ne . A inače , oni su genetski modifikovali kokoške da se za samo par dana po rođenju enormno ugoje (da bi se dobila veća količina mesa , naravno) i te životinje bi skončavale svoje živote u mukama slomljenih nogu i kostiju , jer su jako mlade a kosti nisu dovoljno jake da izdrže težinu koju koka dobija jako brzo . Tužno , jako tužno , i opasno . Setiću se naziva filma , dokumentarac je , pa ću vam reći da ga pogledate . Još jednom , sorry za OT , molim sugestiju modova gde da prebacim ovaj post .
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:57:33
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Samo ću da napomenem nešto , i izvinjavam se za OT . Čitala sam da su Ameri pioniri "budženja" hrane . Kod njih se sve živo pravi od kukuruza , ti misliš jedeš kečap , a u stvari jedeš kukuruz . Čak sam i gledala film , i nisam mogla da verujem šta se sve pravi od kukuruza . Čak i pelene , verovali ili ne . A inače , oni su genetski modifikovali kokoške da se za samo par dana po rođenju enormno ugoje (da bi se dobila veća količina mesa , naravno) i te životinje bi skončavale svoje živote u mukama slomljenih nogu i kostiju , jer su jako mlade a kosti nisu dovoljno jake da izdrže težinu koju koka dobija jako brzo . Tužno , jako tužno , i opasno . Setiću se naziva filma , dokumentarac je , pa ću vam reći da ga pogledate . Još jednom , sorry za OT , molim sugestiju modova gde da prebacim ovaj post . Ta Amerika se zove, iz dva dela. Jel tako?
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 13:58:27
|
|
|
|
Iwana87
|
E sad ozbiljno jedno pitanje,sta ce sojin lacetin u kasice?To sve da pitam i nikako?
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:02:17
|
|
|
|
minavb
|
Leciti je savrsen emulgator, spaja nespojive sastojke u stabilne emulzije. Ima ga u zumancetu, soji i organizmu coveka. Korisi t se u prehrambenoj i farmaceutskoj indurstriji za sve sto se rastvara u vodi.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:03:15
|
|
|
|
Iwana87
|
Pojma nisam imala sta je,sad citam na netu,pa zato pitam.Naziv sojin mi nije bio jasan
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:06:02
|
|
|
|
minavb
|
Posto se svuda koristi, lakse je i jeftinije ga izdvojiti iz soje nego iz jaja. Mora da pise na svako proizvodu da ga ima i kod je porekla.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:06:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina , nije taj film , ovaj se zove Food inc . Potraži ga i pogledaj , stvarno ludilo od filma .
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:08:14
|
|
|
|
minavb
|
Hocu. Ja se inace gnusam sta su sve ti ljudi u stanju da pojedu. U Evropi su stvari drugacije, u poslednje vreme narocito. Zato kazem, baby food proizvedena u Evropi je bezbedna.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:09:01
|
|
|
|
gagana83
|
Ja mislim da ce moje dete jesti kupovne kasice i kad bude isla u skolu Nema te kupovne kasice koju ona ne voli:slane, slatke, zitne, Hipp, Nestle, Juvitana...sve jede. Sad je vec velika pa joj uglavnom kuvam, ali se desi ponekad da nece da jede rucak koji ja spremim pa to resavam tako sto u to ubacim malo kupovne kasice. Uvek u kuci imam po neku teglicu. U vezi teme, misljenja sam kao Mina. Ako imas proverenog proizvodjaca najbolje je da sam spremas, ako ne, kupovne kasice su bolja opcija.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:09:50
|
|
|
|
minavb
|
Tako je gagana, i pasiracemo do skole.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:10:20
|
|
|
|
gagana83
|
Bas
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:11:11
|
|
|
|
Ana007
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Ja mislim da ce moje dete jesti kupovne kasice i kad bude isla u skolu Nema te kupovne kasice koju ona ne voli:slane, slatke, zitne, Hipp, Nestle, Juvitana...sve jede. Sad je vec velika pa joj uglavnom kuvam, ali se desi ponekad da nece da jede rucak koji ja spremim pa to resavam tako sto u to ubacim malo kupovne kasice. Uvek u kuci imam po neku teglicu. U vezi teme, misljenja sam kao Mina. Ako imas proverenog proizvodjaca najbolje je da sam spremas, ako ne, kupovne kasice su bolja opcija. Takođe
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:12:22
|
|
|
|
lesica
|
E sada bez da me osudjujete sto cu malo da branim proizvodjace kasica: decija hrana je generalno stogo,najstrozije kontrolisana prehrambena proizvodnja i 100% bezbedna u smislu da se svo voce i povrce i meso koje se koristi kontrolise na sve moguce i nemoguce,uslovi za proizvodnju su pa skoro pa sterilni(cak i radnici koji tamo rade ) stoga,bezbednija je od onoga sto im mi u svojoj kuhinji pripremamo. Druga je stvar kada hocemo da ih privikavamo na domaci ukus hrane,ili kad dete iz ne znam kog razloga kao moje,odbija kupovne kasice iako bi meni cesto bilo lakse da hoce da ih makar lizne. Uglavnom,ja sam u obavezi da kuvam svojoj smizli svakodnevno i sva sreca pa mi veliki broj vocki i povrcki moji matorci obezbede iz svoje vikendaske baste Narocito sam skeptik po pitanju zelenisa,ali i paradajza,ali i voca tipa breskve,kajsije pa i jabuke,jer ne znam koliko i kako su prskani i slicno,s tim da napomenem da danas voce i povrce ipak mora da se malo prsne ne bi li se zastitilo os kojekakvih bolesti. Uglavnom,poenta moje price bez ubedjivanja bilo koga u bilo sta,gledajte dete pa sta voli neka rucka dokle god je to zdrava hrana,bez obzira da li je kupovna ili domaca,sve je dobro dok se kontrolise kvalitet namirnica. Al se raspisah poterala me hrana nesto danas
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:13:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina , evo ovo za koke KLIK I najbibitniji link FOOD IC
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:13:45
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: lesica E sada bez da me osudjujete sto cu malo da branim proizvodjace kasica: decija hrana je generalno stogo,najstrozije kontrolisana prehrambena proizvodnja i 100% bezbedna u smislu da se svo voce i povrce i meso koje se koristi kontrolise na sve moguce i nemoguce,uslovi za proizvodnju su pa skoro pa sterilni(cak i radnici koji tamo rade ) stoga,bezbednija je od onoga sto im mi u svojoj kuhinji pripremamo. To ja pricam sve vreme.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:15:58
|
|
|
|
lesica
|
Ja bi bila srecna,kazem vam da Lenka hoce da jede kupovne. I zbog toga zene,ako deca klopaju kupovne,bez brige-nakuvace te se,ima vremena.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 15.4.2011 14:16:50
|
|
|
|
Vika
|
Uz rizik da delujem paranoidno, kako mogu biti sigurna da strani proizvođači prodaju na našem tržištu proizvode istog kvaliteta kao na svom, pošto sam se više puta uverila u dvostruke aršine (kada su u pitanju drugi proizvodi)?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Koliko stranih jezika govorite?1 (
46%)
2 (
31%)
3 (
17%)
4 (
3%)
vise od 4 (
2%)
Ukupan broj glasova: 210Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!