Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:12:37
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi 5 obroka, plus sokic i vodu u toku dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:14:07
|
|
|
|
New Mom
|
Iva Spanac "starinski", skuvam u vodi (otvoren sud obavezno) iseckam na baš sitno i dodam mleko (sad već i pomalo kravljeg). Jako joj se sviđa kad joj to poslužim sa testeninom. Danas sam joj skuvala krompir i karfiol cvetove, poređala u tepsiju, stavila malo peršuna, prelila žumancetom i kiselim mlekom i zapekla. Jako joj se sviđa.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:14:59
|
|
|
|
marija32
|
Iva . Mi zapravo imamo 4 obroka+ 2 mleka, izmedju samo voda. Po savetu pedijatra u mleko pred spavanje mu zadnjih par dana stavim i kasiku Nestle Rize da bi bolje spavao.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:16:26
|
|
|
|
marija32
|
Vau NM, svaka cas_t!!!! Kako bih ja volela da imam takve insiracije Pls, pisi svaki dan, a ja cu copy paste
< Poruku je uredio marija32 -- 13.4.2011 23:17:46 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:19:32
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: marija32 Vau NM, svaka cas_t!!!! Kako bih ja volela da imam takve insiracije Pls, pisi svaki dan, a ja cu copy paste i ja citam, pa sam ogladnela, a deluje mi bas super da isprobam mojoj bebani.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:22:29
|
|
|
|
majathegreat
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Kako spremate spanac? Ja sve spremam sad kao i nama sa što manje začina. Spanać - najbitnije u toj priči je dobro ga oprati u nekoliko voda, da ne ostane peska. Stavim vodu da provri, kad provri ubacim spanać, i čisto još malo, bukvalno dva minuta i gotovo. Staviš da se cedi. Kad se ohladi i iscedi, sitno iseckati. (Ja to radim sataricom, pa mi se uvek smeju, kad treba da seckam, ali to mi je jako praktično za sitno seckanje svih zeleniša). U šerpicu ulje (koristim maslinovo uglavnom), malo brašna, malo izgnječenog belog luka, soli, spanać ubacim, sve pomešam, dodam mleka - onako otprilike da izgleda "kako treba", stavim na vatru da baci koji ključ (po potrebi još dodam mleka) i gotovo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:25:52
|
|
|
|
New Mom
|
Ja klasične zaprške sa uljem i brašnom još ne koristim. A ni so.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:28:00
|
|
|
|
majathegreat
|
Mi smo prelomili još pre par meseci. I pedijatar nam je dozvolio, ali mi u kući nikad ni nismo pravili neke zaprške. To je sve trunčica svega.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:33:27
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam Vuku tek juce dala prvi put kravlje mleko,i odmah je dobio zatvor,a inace ima problem sa tim. A ne znam kako drugacije bez mleka da mu spremim spanac. Sto se testenina tice,i sa tim ne znam sta cu,jer kad ih izmiksam,ostanu mali komadici i Vuk se odmah davi. On zbog GER-a jede jos uvek ultra pasirano. Ne znam kako bi bilo sa stapnim mikserom? To nemam,pa ne znam kako to melje?
< Poruku je uredio Nensi RR -- 13.4.2011 23:34:02 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:34:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Pravi baš baš kašice (štapni mixer).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:34:51
|
|
|
|
marija32
|
Nensi, a da dodas malo tecnosti u kojoj se pasta kuvala, mozda ce onda bolje da se izblendaju?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:35:18
|
|
|
|
Nensi*
|
E to mi onda treba....Odoh u tu temu...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:35:41
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: marija32 Nensi, a da dodas malo tecnosti u kojoj se pasta kuvala, mozda ce onda bolje da se izblendaju? Probala,isto.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:36:33
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ja sam Vuku tek juce dala prvi put kravlje mleko,i odmah je dobio zatvor,a inace ima problem sa tim. A ne znam kako drugacije bez mleka da mu spremim spanac. Sto se testenina tice,i sa tim ne znam sta cu,jer kad ih izmiksam,ostanu mali komadici i Vuk se odmah davi. On zbog GER-a jede jos uvek ultra pasirano. Ne znam kako bi bilo sa stapnim mikserom? To nemam,pa ne znam kako to melje? Nensi,a da probas sa jogurtom ili pavlakom? A za testeninu,probaj da je dooobro skuvas,trebalo bi da se lepo izmiksa.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:38:56
|
|
|
|
lesica
|
Ja spanac spremam i ovako kako pisete,ali i tako sto na malo maslinovog ulja izdinstam crni luk pa dodam sitno seckano svezi spanac i nalijem sa malo vode,a onda kad spanac onako splasne u to dodam i soljicu pirinca pa i to jos malo dinstam uz dodavanje vode a onda gurnem u rernu i pred kraj pecenja dodam pomesanu pavlaku sa jajetom da se zapece.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 13.4.2011 23:39:23
|
|
|
|
Nensi*
|
Probala,a jogurt i pavlaka jos i ohlade testeninu pa se ona jos i dodatno stvrdne. Bas sam mu prekjuce to dala i bacila ceo obrok
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 0:02:00
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Probala,a jogurt i pavlaka jos i ohlade testeninu pa se ona jos i dodatno stvrdne. Bas sam mu prekjuce to dala i bacila ceo obrok A da probas sa onom neutralnom pavlakom,onom za kuvanje?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 3:22:04
|
|
|
|
minavb
|
Ja spanac ne spremem ni nama, a narocito ne Vanji. I mi jedemo samo blitvu i zelje koja poraste kod mame na ranchu, a Vanji se jos ni to ne usudjujem da dam. Vanja jede samo i iskljucivo hipp spanac jer je to rizicna namirnica. Neno, ja jos nisam probala tstenine ali sam sigurna da bi stapni mikser to lepo ispasirao.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 3:53:24
|
|
|
|
Verus
|
Probaj ovako: izgnjeci kuvanu testeninu: stavi nazad u serpicu na mrvicu maslaca i tu umesaj pavlaka i neki mladi sir, ili namazni sir sta mu vec dajes. Lagano mesaj na tihoj vatri jedno 5 minuta cisto da se sve fino otopi i sjedini. Dok prespes u posudicu i posednes ga bice dovoljno mlako da se jede, a i dalje fino i sjedinjeno.IZVORNA PORUKA: Nensi RR Probala,a jogurt i pavlaka jos i ohlade testeninu pa se ona jos i dodatno stvrdne. Bas sam mu prekjuce to dala i bacila ceo obrok
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 9:55:14
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja spanac ne spremem ni nama, a narocito ne Vanji. I mi jedemo samo blitvu i zelje koja poraste kod mame na ranchu, a Vanji se jos ni to ne usudjujem da dam. Vanja jede samo i iskljucivo hipp spanac jer je to rizicna namirnica. Neno, ja jos nisam probala tstenine ali sam sigurna da bi stapni mikser to lepo ispasirao. Onda moram to da kupim.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 10:02:43
|
|
|
|
minavb
|
Ja imam Zepter, mislim da bi i kamen isitnio do neprepoznavanja. Ja i cokolino, kksolino, palentu i poparu moram njim da miksam da se ne bi davio.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 10:04:33
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja spanac ne spremem ni nama, a narocito ne Vanji. I mi jedemo samo blitvu i zelje koja poraste kod mame na ranchu, a Vanji se jos ni to ne usudjujem da dam. Vanja jede samo i iskljucivo hipp spanac jer je to rizicna namirnica. Neno, ja jos nisam probala tstenine ali sam sigurna da bi stapni mikser to lepo ispasirao. posto ti i ja imamo isti mixsy...odlicno sredi i testenine, samo da znas
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 10:05:45
|
|
|
|
minavb
|
E pa onda bolonjeze uskoro i kod nas, naravno smuckano u kasu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 10:18:05
|
|
|
|
Nensi*
|
Mina,kad planiras da mu das kuvani paradajz? Meni dr rece nikako pre godinu dana,a vidim da je ovde dosta njih to davalo. Ja se plasim zbog eventualne reakcije,pa sve odlazem.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 14.4.2011 10:20:45
|
|
|
|
minavb
|
Ja se plasim zbog kiseline, ali kontam da mu nece smetati posto pije Nexium. Jeo je vec u juvitaninoj kasi i nije bilo problema. Probacu uskoro, mozda za mesec dana.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?