|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
31.3.2011 19:15:25   
*Maki*
Ivancice,sto se tice bolova i probadanja i nadutosti,to tako mora da bude posle Pregnyla,ne brini folikul je pukao.

A sta ti je dr rekao na prvom merenju folikula,kakvih su oblika bili? Hocu da ti kazem da sam ja prosli mesec bila na ultrazvuku bas posle neposrednog pucanja folikula i to se na monitoru videlo kao da je taj folikul rasmazanih ivica...i naravno imao je nepravilan oblik jer je prsao...Na prvom merenjeu je bio savrseno okrugao,znaci onakvog oblika kakav treba da bude. Pa zbog toga mislim da je doktor prokomentarisao kod tebe izgled folikula posle pucanja.Sto se tice zutog tela,najbolje se isto vidi odmah posle pucanja folikula..kao neka senka..meni iskreno da ti kazem to nije bilo najjasnije da skontam i vidim iako mi je oktor pokazivao user posted image Nemoj da brines,bitno je da je folikul dostigao potrebnu velicinu i da je pukao,i sad znas sta vam je ciniti user posted image nemoj da se zamaras drugim stvarima.Ljub

(odgovor članu ivancica_)
Direktna veza do poruke: 1601
31.3.2011 20:12:19   
ivancica_
Maki ja kada sam zadnji put bila bio je folikul 21,2mm i tada mi dao pregnyl. To je znaci bio ponedeljak uvece. A ja sam posle otisla kod njega tek iduci ponedeljak posle nedelju dana posto nije se moglo ranije i on mi je tada rekao da je nepravilan i da je 18mm da se smanjuje valjda je pukao. A na pocetku je bio bas okrugao i videlo se ono gore kao belo na njemu gde je jajna celija da nije prazan. E sada valjda je to dobro.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1602
1.4.2011 19:37:39   
*Maki*
Ivancice,ne bih da te razocaram samo zelim da ti pomognem. Folikulometrija se radi otprilike 10dc i 13-14dc, i eventualno ubrzo zatim jos jednom da se vidi da li je folikul pukao. Znaci 10dc ides na ultrazvuk da se vidi koliko su veliki folikuli da bi se moglo proceniti kada da se da Pregnul ako je potrebno. Normalna velicina folikula u tom periodu je od 16-17-18 mm. Kada sam imala stimulaciju Klomifenom,obavezno su mi davali i Pregnyl i to doktor izracuna kada ce otprilike dostici potrebnu velicinu,folikuli rastu u proseku oko 2mm dnevno. Uvek kada sam primala pregnyl doktor bi me pre toga pogledao na ultrazvuk,folikuli budu oko 19mm - 20mm i taman dok pocne da deluje pregnyl oni jos malo sazre i puknu. Naravno idem jos jednom na pregled posle toga,da budemo sigurni da je folikul pukao zaista.

Mislim da je tvoj lekar mogao malo ranije da ti da inekciju,ali verovatno je sve ispalo ok.Ne treba puno da prerastu.
Nije mi jasno sta je to video da se smanjuje? Jesi li pila Klomifen za stimulaciju? Ako ti je dat pregnyl,ako te je boleo stomak...tada je folikul pukao i njegovi obrisi na ultrazvuku se mogu videti ali posle neposrednog pucanja.Inace kasnije se ne vide...Jesi li ga nesto pitala o tome?
Inace, jajna celija se ne moze videti nikako u folikulu. Po izgledu folikula se moze zakljuciti da je kvalitetan ali nista ne moze da potvrdi zasigurno postojanje jajne celije u folikulu.
Kada bi trebala ponovo na pregled?Zasto ne odes da se konsultujes sa njim?

Direktna veza do poruke: 1603
1.4.2011 22:51:58   
ivancica_
Maki u pravu si to sam htela da kazem da je folikul bio kvalitetan ali sam malo laik. Pila sam ja klomifen i isla kod njega od 9 dana ciklusa svaki drugi dan. I kada je bio 21,2 on mi je dao pregnyl. Osetila sam naravno bol u tom jajniku gde je bio i nadutost i tacno posle 36 sati se sve to smirilo. Vise me nista nije bolelo. I ja sam predpostavila da je pukao. Ja sam krenula sa klomifenom od cetvrtog dana ciklusa a sada ako nije uspelo ranije cu poceti tako mi je rekao. Kaze da se ne sekiram da je to sve u redu i naravno sve sto ga pitam on mi lepo objasni. Nego Maki nesto vise mnogo ni ne pitam. Mislim u sebi ako je sa medicinske strane sve u redu proslo ostalo je bozija volja. A nije mogao ranije da me primi da vidi odma covek se razboleo a ja mnogo ne volim da idem kod drugih. Sa njim sam u svemu od samog pocetka i zaista sam zadovoljna jako je temeljan u svemu. E sada videcemo.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1604
2.4.2011 20:58:19   
*Maki*
Sad sam sve razumela user posted image Pa onda je srecko sve u redu. Nemoj da brines i ti najbolje poznajes svog lekara i ako si zadovoljna njime i njegovim radom,samo mu se prepusti. Ja sada ne bih mogla ni da zmislim da idem kod drugog ginekologa, toliko verujem svom doktoru i toliko smo se dobro upoznali i toliko covek zeli da nam pomogne da nemam reci.Takvi lekari se retko nalaze,zato se prepusti i bice bebce uskoro.Od srca ti to zelim!Navijam da uspe ovaj mesecuser posted image

Direktna veza do poruke: 1605
3.4.2011 16:24:48   
ivancica_
Da Maki tako i moj doktor bas se trudi oko nas. I zaista je ok sve sto moze drzavno da se zavrsi da se ne plati on to preferira. E sada on covek radi kako medicina nalaze a niko nije madjionicar pa da moze nesto pomocu magije. Idemo postepeno korak po korak pa dace bog da sve bude kako treba. I ja tebi zelim da sto pre zabebis pa da se druzimo na drugim temama. Kiss.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1606
4.4.2011 21:55:07   
plačljiva
Danas sam bila na folikulometriji,i 10dc imam jedan folikul od 12 mm.Zakazala mi je da dodjem ponovo u četvrtak...Nije mi rekla koliki je endometrijum.Inače imam insulinsku rezistenciju...user posted image

Direktna veza do poruke: 1607
6.4.2011 9:10:09   
bebica30
ja moram da se pohvalim :-) konacno sam mrdnula od dva vodeca folikula na cak TRI :-)
Dve iui sam radila sa samo dva vodeca a juce odradjena treca sa tri , u ponedeljak osmi dan bili su 17mm, stimulisana fermanom i sa tri inekcije fermostana (tako nesto se zove) user posted image  sad cekanje sledi....

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1608
6.4.2011 9:12:41   
bebica30
Maki mislim da nema pravila i da na folikumetriju treba ici ranije...recimo ja dobijam na 30 dana, sto bi po knjizi znacilo da imam ovulaciju negde oko 14-15 dana ,a ja je imam prirodno izmedju 11-13 dana
a evo sa stimulacijom sam dobila stopericu devetog dana, znaci nema pravila, mislim da se folikumetrija treba raditi ranije da bi se pratilio kako i da li rastu folikuli

(odgovor članu bebica30)
Direktna veza do poruke: 1609
6.4.2011 9:58:57   
*Maki*
Pa obicno se radi oko desetog dana, ali kad dr vidi da je kod nekoga ranije ovulacija verovatno se ide ranije,kao sto kazes. Kod mene je tako i npr.10dc i 13-14 dc su dovoljni da se vidi sve user posted image Ljubim te i drzim ti fige da uspeuser posted image

Placljiva,folikuli u proseku rastu 1,5 do 2mm dnevno,tako da ima sanse da do ovulacij porastu taman koliko treba. Nemoj da se sekiras, javi nam u cetvrtak i za folikule,pitaj i za endometrijum.Ako ti je dala snimak pise na njemu sve.Ljubac

(odgovor članu bebica30)
Direktna veza do poruke: 1610
6.4.2011 10:40:41   
mala83
devojke ja juce opet bila na merenju folikula 8dc i na desnom jedan od 10mm na levom nista sve neki sitni, idem opet sutra pa da vidim sta se desava mada mi se cini da meni to nista ne funkcionise bez klomifena ali ajde videcemo... u svakom slucaju cu sledeci mesec da radim hsg ako sakupim sve analize do tadauser posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1611
6.4.2011 12:47:22   
Natashica
Mala, to nista ne mora da znaci, taj folikul sto je 10mm moze mnooogooo da poraste do ovulacije, ipak je 8dc...sacekaj pa ces videti na sledecem uz...user posted image ja idem u petak da vidim sta se desava, juce sam imala na levom jajniku jedan vodeci 16mm...user posted image a jos se nadam da ce porasti...user posted image user posted image

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1612
6.4.2011 13:01:06   
mala83
natashice znam ja to user posted image  nego mi je pre dva meseca 8dc bilo isto tako i 10dc nije porastao uopste, a prosli mesec sa klomifenom mi je vec 8dc bio 12mm, a 10dc-17mm... tako da zato to kazem, ali ajde videcemo sutra kako ce napredovati user posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu Natashica)
Direktna veza do poruke: 1613
6.4.2011 13:55:19   
bebica30
pa zavisi , pri stimulaciji brze rastu, mozda ti treba jaca stimulacija ne znam...poenta je da ne treba obracati toliko paznju kada vam je prirodno ovulacija ako ste stimulisane, jer ako ste stimulisane, onda se ovulacija namesta, odnosno ceka se da folikuli narastu pa se daje stoperica za pucanje sto moze a i ne mora da se poklopi sa danom ovulacije inace. takodje ako brze pucaju a ne dorastu daje se superfakt da izdrze dok ne budu zreli

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1614
7.4.2011 10:30:22   
plačljiva
Evo i mene,drage moje,bila sam na folikulometriji,i 13dc imam jedan folikul od 19,6mm,a endometrijum mi je 9,6.Poslala me je doktorka kući i sledi mućkanje sutra i prekosutra...user posted image

(odgovor članu bebica30)
Direktna veza do poruke: 1615
7.4.2011 14:44:45   
*Maki*
Bravooo user posted image Znala sam da ce da bude sve u redu user posted image Navali na muza user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1616
8.4.2011 19:06:29   
bea83
Pročitala sam par strana na ovoj temi i nadam se da sam shvatila poentuuser posted image  Imam jedno pitanjce za vas koje ste dugo u ovim vodama i imate mnogo više iskustva od mene. Ja sam danas bila na UZ iz drugih razloga (imala sam neko krvarenje 21dc pa je doktorka htela da proveri da li je sve ok, i ustanovila je da jeste bar što se tiče uz) i rekla mi je da imam lep(šta god to značilo) folikul na levom jajniku od 14mm. E sad meni je tek 9dc, tako da mi je rekla da će O biti malo ranije. Sad me zanima, prema veličini folikula danas kada bi trebala da bude O? za dva tri dana koliko sam shvatila iz vaših postova,jel da?inače, radimo na user posted image  četiri meseca

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1617
8.4.2011 20:51:50   
*Maki*
Bea, da li si ranije pratila ovulaciju na ultrazvuku? Folikul u proseku raste dnevno od 1,5 do 2mm. E sad sto se tice pucanja (ovulacije),kod svake zene je drugacije. Npr. kod mene 10 dc folikul bude oko 16mm a ovulacija mi je 13-14dc kada folikul dostigne oko 21-22mm. Da bi bila sigurna kada je kod tebe zaista ovluacija, a ovako otprilike izracunato bi trebalo da bude otprilike kad i meni 13 dc,znaci za 4 dana, ne bi bilo lose da odes kod svog lekara opet u ponedeljak-utorak cisto da vidis sta se desava,da li je folikul pukao. Oslusni svoje telo ovih 3-4-5dana,ja oset__im ovulaciju,zaboli me upravo jajnik gde je folikul. U svakom slucaju,budite vredni od nedelje pa tako bar 6-7 dana.Tako nas doktor uvek savetuje. Pisem ti ono sto znam, a bila sam puno puta na folikulometriji,bukvalno svaki mesec zadnjih godinu dana...Zelim ti da ovaj mesec bude tvoj, i ja se isto nadam za sebe...danas mi je 12dc. Ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 8.4.2011 20:54:40 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1618
8.4.2011 21:56:08   
bea83
Maki,divna si,hvala ti na odgovoruuser posted image
nisam ranije pratila ovulaciju na uz,samo lh trakicama.Imam prilično bolne ovulacije i do sada mi se uvek trakcica poklapala sa bolom u jajniku. Sad me već pomalo žiga jajnik, ali čekam onaj pravi bol pa će to biti valjda to. Slušaću svoje telouser posted image  Ovaj mesec imam još da vadim progesteron, i idem na uz krajem ciklusa pošto su mi se ciklusi malo poremetili pa pratimo šta se dešava...

nadam se da će ovaj mesec biti našuser posted image user posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 8.4.2011 21:58:30 >

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1619
8.4.2011 22:29:36   
*Maki*
Srecko,nema na cemu,tu sam uvek kad zatreba ako znam odgovor user posted image

Jesi li radila ostale hormone? Jesu li dobre vrednosti? user posted image I zaboravila sam da te pitam,a li je doktorka spominjala mozda debljinu endometrijuma? I to je jako bitno. Ako imas onaj snimak sa ultrazvuka tu pise.
Samo oslusni svoje telo,taj bol ukazuje na ovulaciju i dobro je da ga uopste imamo jer mozemo da znamo tacno kad dolazi ovulacija.user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1620
8.4.2011 22:39:30   
bea83
radila sam i ostale hormone, sve je ok,samo mi je prolaktin i FSH blizu gornje granice, ali doktorka kaže da to još uvek nije ništa zabrinjavajuće. Nije spominjala debljinu endometrijuma samo je napomenula da je sve spremno za folikul i da budemo vredni narednih danauser posted image nisam mnogo ni pitala pošto sam više bila zabrinuta da li je sve ok zbog tog vanrednog krvarenja , pa kad sam čula da je sve ok nisam se dalje zapitkivalauser posted image snimak sa uz je ostao kod nje

< Poruku je uredio bea83 -- 8.4.2011 22:40:58 >

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1621
9.4.2011 12:10:29   
*Maki*
Bice sve u redu. user posted image Sad budite vredni i drzim vam fige da uspeuser posted image Ljubac velikiuser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1622
10.4.2011 18:03:29   
bea83
hvala na figamauser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1623
11.4.2011 11:41:42   
mala83
Drage moja ja bila na UZ danas 14dc i pukao je folikul samuser posted image  10dc je bio 13mm e sad posto me je havtao vikend ne znam koliko je narastao u medjuvremenu ali valjda je ok i da endometrijum je 11mmuser posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1624
11.4.2011 11:47:41   
malenac76
mala user posted image superrr..jeste li dobro smuckali za vikend?user posted image
i meni i nini je bila O za vikend user posted image ovaj vikend je bio opasannnnn user posted image

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here