|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
5.6.2011 11:28:27   
ksenija81
IZVORNA PORUKA: nina26

IZVORNA PORUKA: moja ciklama

pa i meni se čini da je rano, ali ko će ga znatiuser posted image

Pa pitaj ga, zar folikul ne treba da bude veci itd. Slobodno ga davi, ja kad odem kod Dr mnogo se "pravim pametna" user posted image

I da znas, folikul tek kad dostigne velicinu od otprilike 17mm, tada pocinje da raste po 2mm dnevno, a ne pre kao sto svi misle. Tako da ces znati otprilike kad ce ti biti O.
I jos nesto, jeste da nije tema, ali ajde napisacu ti, obavezno pre Pregnyla uradi na svoju ruku ako ti Dr ne kaze sam, LH U E2 da bi se tacno znalo kad da ti inekciju. U kratkim crtama to ima veze sa zreloscu folikula.

Meni je npr. 7dc bilo pet folikula 4 x 12 i jedan od 10mm, a 11 dc ukupno 3 folikula, 2 od 19 i jedan od 17, to znaci da su meni i pre 17 mm rasli po dva dnevno.

< Poruku je uredio ksenija81 -- 5.6.2011 11:30:31 >

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1651
5.6.2011 12:11:04   
nina26
IZVORNA PORUKA: ksenija81

pa i meni se čini da je rano, ali ko će ga znatiuser posted image

Pa pitaj ga, zar folikul ne treba da bude veci itd. Slobodno ga davi, ja kad odem kod Dr mnogo se "pravim pametna" user posted image

I da znas, folikul tek kad dostigne velicinu od otprilike 17mm, tada pocinje da raste po 2mm dnevno, a ne pre kao sto svi misle. Tako da ces znati otprilike kad ce ti biti O.
I jos nesto, jeste da nije tema, ali ajde napisacu ti, obavezno pre Pregnyla uradi na svoju ruku ako ti Dr ne kaze sam, LH U E2 da bi se tacno znalo kad da ti inekciju. U kratkim crtama to ima veze sa zreloscu folikula.

Meni je npr. 7dc bilo pet folikula 4 x 12 i jedan od 10mm, a 11 dc ukupno 3 folikula, 2 od 19 i jedan od 17, to znaci da su meni i pre 17 mm rasli po dva dnevno.

Pa dobro ovo je neki sablon po kome se racuna, nisam rekla da vazi za sve. Tako je meni bar dr rekla.

Mozda tebi rastu brze nego inace ? Meni je npr bilo po ovom sablonu. U Ciklaminom slucaju rastu sporije, sve smo razlicite.

< Poruku je uredio nina26 -- 5.6.2011 12:12:09 >

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 1652
5.6.2011 12:37:05   
ksenija81
Pa da, ocigledno nema pravila, ma samo da oni rastu user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1653
5.6.2011 13:10:30   
nina26

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Pa da, ocigledno nema pravila, ma samo da oni rastu user posted image

To je najbitnije i da budu zreli user posted image

Direktna veza do poruke: 1654
6.6.2011 15:55:46   
moja ciklama

ciklusi na 30 dana!
bez stimulacije, prirodni ciklus!

9dc:
end:5
folikuli na desnom:7
folikuli na levom:7.2

12dc:
end:9
folikuli na desnom:10
folikuli na levom:9

16dc:
end:12
folikuli na desnom:11
folikuli na levom:12
user posted image user posted image user posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1655
6.6.2011 16:09:15   
ksenija81
Ciklamice, sta ti je dr rekao?
Sta dalje?

Direktna veza do poruke: 1656
6.6.2011 16:18:06   
moja ciklama
nije moj dr bio, a ovaj koji mi je radio folikulometriju, reko je da dodjem u sredu, da Prof. odluci, sta dalje!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

Direktna veza do poruke: 1657
6.6.2011 16:33:20   
1zvezdana1
ako si na oranim stimulansima mozda ti da nesto agresivnije ja uvek izbacim po jedam folikul koji ni neznam dali pukne pila klomifen a sada femaru user posted image

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

Direktna veza do poruke: 1658
6.6.2011 16:41:55   
moja ciklama
ovo je iy prirodnog ciklusauser posted image

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 1659
6.6.2011 17:43:05   
nina26

ciklusi na 30 dana!
bez stimulacije, prirodni ciklus!

9dc:
end:5
folikuli na desnom:7
folikuli na levom:7.2

12dc:
end:9
folikuli na desnom:10
folikuli na levom:9

16dc:
end:12
folikuli na desnom:11
folikuli na levom:12
user posted image user posted image user posted image

Ciklamice jel ti ovo prvi prirodni ciklus ? Jel si probala sa stimulacijom ?

Moza da ti se desi da ovaj mesec nemas O, nije to nista strasno, pa nije nam svaki mesec plodan.

Direktna veza do poruke: 1660
6.6.2011 18:15:19   
moja ciklama
nisam radila sa stimulacijom, ali sam se baš smorilauser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1661
6.6.2011 18:35:44   
Anoniman
Znas da nam je onda Mish rekla, da ne moramo svaki mesec imati O. Ja to nisam znala. Ti bi trebalo da pratis ciklus jos dva meseca da bi zakljucila da ti folikuli ne rastu. A tebi je koliko znam dobar odnos FSH i LH...
I da te zagrlim...user posted image

Direktna veza do poruke: 1662
6.6.2011 19:03:59   
moja ciklama
hvala Verolino.
Ovo mi je treći ciklus da pratim folikule, i uvek su mi mali, doduše nikada ovoliko mali.
Valjda će se Prof. sledeći put smilovati da mi da lekić da rastu i budu zreli.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1663
6.6.2011 21:13:54   
nina26

Nema veze, nemoj da se brines. Pratila si tri meseca, utvrdila si da imas O sto je bitno, samo ovaj mesec je izostala sto je sasvim normalno.
Ako se ne varam, neka me ispravi neko ako bolje zna, od 12 meseci kod jako plodnih zena 7,8 ima O. Znaci nije smak sveta.

Sledeci mesec probaj sa stimulacijom, prati one hormone, i bice sve ok user posted image

Direktna veza do poruke: 1664
6.6.2011 21:16:23   
Anoniman

Nema veze, nemoj da se brines. Pratila si tri meseca, utvrdila si da imas O sto je bitno, samo ovaj mesec je izostala sto je sasvim normalno.
Ako se ne varam, neka me ispravi neko ako bolje zna, od 12 meseci kod jako plodnih zena 7,8 ima O. Znaci nije smak sveta.

Sledeci mesec probaj sa stimulacijom, prati one hormone, i bice sve ok user posted image

Slazem se....Ja sam skontalada ja zimi uopste ne ovuliram....Ne znam zastouser posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1665
6.6.2011 21:19:19   
moja ciklama

Ma nisam utvrdila da imam O!
to i jeste problem.
I mesec, mi je dao Pregnila na folikul od 17,7, ostali su bili manji, i uradio IUI.
II mesec, nije doslo do O, tj veličina folikula je bila mala
II mesec, su ovi folikuli.

To me i zabrinjavauser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1666
6.6.2011 21:20:25   
Anoniman
Moras na stimulaciju klomifenom. I to iduci mesec...I eto jedne lepe bebe na mamuuser posted image A bogami i tata je vrhuser posted image

Direktna veza do poruke: 1667
6.6.2011 21:27:56   
nina26

IZVORNA PORUKA: verolino

Slazem se....Ja sam skontalada ja zimi uopste ne ovuliram....Ne znam zastouser posted image

Pa pretpostavljam da zimi ni jajnicima nije ni do cega, ali zato kad dodje letouser posted image

Leti nam hormoni rade ubrzanije nego inace, zato uglavnom izbegavaju stimulacije leti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1668
6.6.2011 21:29:13   
Anoniman
Stvarno???To nisam znala...Covek se uzi dok je zivuser posted image
Ovog meseca sam imala O...E sad, videcemo...

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1669
6.6.2011 21:30:42   
nina26

Ma nisam utvrdila da imam O!
to i jeste problem.
I mesec, mi je dao Pregnila na folikul od 17,7, ostali su bili manji, i uradio IUI.
II mesec, nije doslo do O, tj veličina folikula je bila mala
II mesec, su ovi folikuli.

To me i zabrinjavauser posted image

Bs me cudi, tebi su hormoni idealni. Da nesto nije uredu videlo bi se iz toga.

Ali opet postoji resenje,stimulacija.Opet ponavljam bez brige.

Kod kog si ti bese doce?

Direktna veza do poruke: 1670
6.6.2011 21:33:15   
nina26

Stvarno???To nisam znala...Covek se uzi dok je zivuser posted image
Ovog meseca sam imala O...E sad, videcemo...

Bice, bice user posted image

Tebi ide u prilog, posto si vec jednom ostajala T, znaci samo je pitanje vremena kad ces ponovouser posted image

Ja malopre izasla da prosetam, a ono sve mame dosle na odmor sa bebama...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1671
6.6.2011 23:48:37   
moja ciklama

Moras na stimulaciju klomifenom. I to iduci mesec...I eto jedne lepe bebe na mamuuser posted image A bogami i tata je vrhuser posted image

hvala za mene!
a za mm, sretnem pre neki dan nasu drugaricu iy osnovne i kažem joj da sam se udala za njega, a ona će: JAO, baš lepo, pa pozdravi onda tu lepotu od čovekauser posted image hm hm, a jurila je za njim..user posted image

Bs me cudi, tebi su hormoni idealni. Da nesto nije uredu videlo bi se iz toga.

Ali opet postoji resenje,stimulacija.Opet ponavljam bez brige.

Kod kog si ti bese doce?

A je se baš izbedačila, opet ona priča sa zalihama jajnoh ćelija..JOJ..majko mojauser posted image Ja sam na Frontu, kod Prof.Vasiljevića

Ja malopre izasla da prosetam, a ono sve mame dosle na odmor sa bebama...user posted image

Ma biće i naših beba, neki moraju da se više potrudeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1672
7.6.2011 15:24:51   
zanovetak
Zdravo svim curama na forumu!Ja sam nova ovdje!Takodje ko i vi radimo na tome da budemo roditelji user posted image Za sada jos uvijek nista od toga.Ja sam vec 3 mjeseca na klomifenu.Uvijek je sve bilo kako treba,rasli su folikuli,ali nisam ostajala trudna.Juce su mi bili na desnom jajniku 25mm i drugi 23mm,i end.14 Nadam se da je to dobro,barem tako kaze dr. Nisam radila nikakve analize jer dr. kaze da nije potrebno,da sve ide po planu pa se nadam da ce sada nesto da bude,sto zelim i svima vama user posted image

Direktna veza do poruke: 1673
7.6.2011 15:29:55   
Anoniman
Zanovetak, dobrodosla...Super su ti folikuli i endometrijum. Je l' primas pregnil?

(odgovor članu zanovetak)
  Direktna veza do poruke: 1674
7.6.2011 15:41:42   
zanovetak
Hvala na dobrodoslici! user posted image Dr mi je rekla da za to nema potrebe jer pucaju,i ranije su,ali eto nista user posted image Ne znam sta da radim osim da cekam.Kakva su tvoja iskustva?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

Cenzura TV programa

Kad biste bili u poziciji da odlucujete, da li biste ukinuli pojedine domaće TV programe i koje?

Ne, ni jedan ne bih ukinula. (18%)

Pink (65%)

Prvu (3%)

B92 (2%)

RTS (7%)

Da, ali taj program nije na listi (5%)

Ukupan broj glasova: 169

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here