Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 16:56:42
|
|
|
|
MarijaBg
|
Zvezdicu sam ugurala kao sto je nacrtano na uputstvu, sa donje unutrasnje strane... Nije mi jasno koliko jako bi trebala da vuce, ja ovo jedva da osetim A ne mogu da cekam da se porodim, pa da mi krene mleko, necu moci tad da je vratim
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:03:54
|
|
|
|
MarijaBg
|
Mame, upomoooooc...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:07:39
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg Zvezdicu sam ugurala kao sto je nacrtano na uputstvu, sa donje unutrasnje strane... Nije mi jasno koliko jako bi trebala da vuce, ja ovo jedva da osetim A ne mogu da cekam da se porodim, pa da mi krene mleko, necu moci tad da je vratim Marija, pumpica mora lepo da obuhvati dojku, bradavica da udje unutra i areola. Ne sme da smeta ni odeca a ni da ulazi vazduh sa neke strane.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:11:34
|
|
|
|
MarijaBg
|
Nisam glupa, majke mi... Sve sam lepo uradila... Kad vucem, ja vidim da se bradavica pomalo pomera. Ali to je toliko slabo da ne mogu da zamislim kako moze nesto da izvuce? Ne osetim da se zalepila kad vucem, bas nimalo
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:17:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Marija, ženo, ne pumpaj sada, izazvaćeš kontrakcije
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:17:37
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Mozda zato sto ti jos nije nadoslo mleko pa ne osecas, meni bas lepo vuce, i to uvuce bradavicu skroz unutra. A trebalo mi je nekoliko dana da ukapiram...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:17:57
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Marija, ženo, ne pumpaj sada, izazvaćeš kontrakcije To sam i ja htela da joj kazem!!!!!
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:21:06
|
|
|
|
MarijaBg
|
Samo sam maaaalo A ionako treba ovih dana da se porodim po prognozi Dr... Beba je krenula, valjda ce uskoro Nisam pametna, bas se ne zalepi i skoro da ne vuce... Videcu da nadjem nekoga ko je ima da mi pokaze na licu mesta, ako se ne stidi
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:24:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Ima neki zvezdasti deo koji ide unutra , on treba pravilno da se namesti . Namestila ?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:27:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Videces Marija, grudi toliko nabreknu da mora da povuce i izvuce! Masiraj ti malo grudi pod tusem da ti se polako otvore kanali da bebi brze ide, i lakse. A pumpicu ponesi, pa kad beba ne sisa ti pumpaj, ne mora nista da izlazi barem ce da vuce. Samo da znas, bebe vuku mnogo jace nego pumpica. Barem je tako kod nas slucaj.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:29:16
|
|
|
|
Olga75
|
Marija , ostavi dojke dok se ne porodis , krenuce mleko kad dodje beba
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:30:54
|
|
|
|
MarijaBg
|
Jesam Bubo Hvala mame, verovatno je sve ok, samo se ja prvi put susrecem sa pumpicom, pa ne znam sta da ocekujem, Al sto je ruzna ova zuta boja Ljubim vas, hvala
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:31:41
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg Nisam glupa, majke mi... Sve sam lepo uradila... Kad vucem, ja vidim da se bradavica pomalo pomera. Ali to je toliko slabo da ne mogu da zamislim kako moze nesto da izvuce? Ne osetim da se zalepila kad vucem, bas nimalo Marija, ti levci imaju velicine, probaj da nabavis nesto manje da ti lepo napravi vakuum. Gde si je kupila?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:32:46
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg Nisam glupa, majke mi... Sve sam lepo uradila... Kad vucem, ja vidim da se bradavica pomalo pomera. Ali to je toliko slabo da ne mogu da zamislim kako moze nesto da izvuce? Ne osetim da se zalepila kad vucem, bas nimalo Pa ti se jos nisi porodila????? Pa otkud ti ideja da se izmuzavas, ostavi grudi na miru... mleko nadodje u velikoj kolicini tek mozda oko 5 dana nakon porodjaja....
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:33:07
|
|
|
|
Olga75
|
Marija to je kolostrum , kad se porodis , prvo ces osetiti napetost i blagi bol u grudima ispod miske i bice samo par kapi , kad bebu pocnes da stavljas na grudi krenuce polako mleko . Ostavi sad pumpu , nemas sta da izvuces sa njom
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:35:27
|
|
|
|
jovicaa
|
mislim da cak prevremeno njakanje bradavica moze da izazove kontrakcije! otkud ti ideja da se muzes pre porodjaja meni je kolostrum isao od petog meseca, pred kraj trudnoce sam imala mokre majice, da sam morala da se presvlacim
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:35:49
|
|
|
|
MarijaBg
|
Nisam se izmuzavala, nemam sta ni da izmuzavam, samo prislonila da probam, 3-4 puta pritisla... Prvo smo probali na stomaku mm Nemam nista drugo tako mekano da isprobam. Sto me svi grdite
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:37:16
|
|
|
|
jovicaa
|
ne grdim te ja, nego nemoj
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:37:48
|
|
|
|
MarijaBg
|
Niste procitale predhodne postove, a grdite me Ja moje grudi i stomak ne pipam, bas zbog kontrakcija. Problem je sto mi se cini da pumpica ne vuce
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:38:15
|
|
|
|
Olga75
|
zato sto iritacijom bradavica mozes da izazoves kontrakcije polako , kad dodje vreme videces da ce to izmlazanje sasvim lepo ici
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:38:24
|
|
|
|
MarijaBg
|
I nemam kolostrum
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:38:40
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg Nisam se izmuzavala, nemam sta ni da izmuzavam, samo prislonila da probam, 3-4 puta pritisla... Prvo smo probali na stomaku mm Nemam nista drugo tako mekano da isprobam. Sto me svi grdite pusti te (*)(*) na miru evo ja i moja pumpica vaka vaka, zuta je i moja... samo da je cujes kako zvacka.... a kad joj dam gas mislim da me cuju u svim okolnim kancelarijama
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:38:41
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moras malo da je pritisnes uz dojku.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:39:38
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: MarijaBg Nisam se izmuzavala, nemam sta ni da izmuzavam, samo prislonila da probam, 3-4 puta pritisla... Prvo smo probali na stomaku mm Nemam nista drugo tako mekano da isprobam. Sto me svi grdite pusti te (*)(*) na miru evo ja i moja pumpica vaka vaka, zuta je i moja... samo da je cujes kako zvacka.... a kad joj dam gas mislim da me cuju u svim okolnim kancelarijama
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 17:40:13
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg I nemam kolostrum Nisam ni ja imala kolostrum dok se nisam porodila. Ne brini, krenuce, beba treba da ga porucka.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?