Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 12:43:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Citala sam negde da se zitarice mesaju sa majcinim mlekom. Mislim da je bolje, nego sa vodom.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 12:45:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Rado, sta nije jasno? Zitarice za bebu, koje se prave sa mlekom aaaaaaaaaa.... pa nisam nikad čula za to... pa rekoh da priupitam
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 12:48:55
|
|
|
|
*Alexx*
|
Sve ce ti se kazati samo
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 12:58:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja imam Avent pumpicu i mnogo mi je pomogla .
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 20:38:21
|
|
|
|
micili
|
Cula sam da u nekim porodilistima ne dozvoljavaju te pumpice, da li je to moguce?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 20:39:59
|
|
|
|
minna
|
Kada sam bila u Visegradskoj zenica koja je lezala samnom u sobi je imala pumpicu i nista joj nisu rekli, ne znam za druge
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 10.1.2011 20:58:53
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja imam Avent pumpicu i mnogo mi je pomogla . koju aventovu,rucnu?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 12.1.2011 12:17:55
|
|
|
|
bojanica7
|
mislim da ne treba unapred kupovati. vec ako zatreba. ja kupila aventovu i evo stoji mi. verovatno cu je koristiti kad budem ostavljala galu kod baba i deda na cuvanje pa da ima sta da klopa.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 13:58:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Meni je danas iz Justclick stigla elektricna pumpica. Interesuje ne kad se pocinje sa pumpicom? U upustvu pise da moze posle 4 nedelje.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:00:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Napala me tektka da mi kupi... pa da mi kupi nešto... ako mi bude trebala ta pumpica reći ću joj da mi je uzme... sad gledam po netu da vidim koja valja a i čitam komentare pa ću videti da izaberem neku dobru
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:02:24
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Rado, dosta sam citala..a, i pricala sa zenama..svi su mi rekli da je najbolja elektricna pumpica. Tako da sam se odlucila za nju. Inace tesko se odlucujem sto se tice kupovine. Meni ce koristiti, jer septembra moram da se vratim na posao.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 14.1.2011 14:03:19 >
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:03:48
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Meni je danas iz Justclick stigla elektricna pumpica. Interesuje ne kad se pocinje sa pumpicom? U upustvu pise da moze posle 4 nedelje. Posle 4 nedelje od cega? Pa pumpica ti je najbitnija u prvim danima, da navuces sto vise mleka.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:04:50
|
|
|
|
Anoniman
|
To sam i ja kontala... da je potrebna od prvog dana
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:06:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Na hrvatoskom pise ovako: Prije izdajanja najbolje je pricekati da vam se ustali rutina dojenja - obicno oko 4 tjedna. Mozda ja nisam dobro razumela. Uopste mi nije to logicno. I ja mislim da bas treba na pocetku.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 14.1.2011 14:07:40 >
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:08:27
|
|
|
|
*Alexx*
|
Pa ne znam šta bih ti rekla... to je više preporuka, nije pod obavezno. Ni jedna od nas nije počela da koristi pumpicu tek nakon mesec dana.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:10:27
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Na hrvatoskom pise ovako: Prije izdajanja najbolje je pricekati da vam se ustali rutina dojenja - obicno oko 4 tjedna. Mozda ja nisam dobro razumela. Uopste mi nije to logicno. I ja mislim da bas treba na pocetku. Ja nisam nekih 3 nedelje mogla na pumpicu skoro ništa da odradim, samo ručno. I patronažna mi je rekla da treba neko vreme da se upostavi i ustali laktacija kako treba, da je to normalno. Pa stoga, mislim da je ta preporuka što je napisana, napisana sa razlogom. A baš mi sinoć kaže drugarica da joj je pumpica "proradila" tek ovih dana (beba joj je mesec dana stara).
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:15:09
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hvala New Mom
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 14.1.2011 14:18:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Recimo , ja sam se pokajala što pumpicu odmah nisam ponela sa sobom u porodilište . Zašto ? Zato što je meni nadolazilo mleko , a nisam smela Ninu da dojim . Curelo je iz mene , i grudi počele da me boluckaju , ove cure samnom u sobi su to lepo izmlazale pumpicom , i mirne . Kasnije , kada j+sam smela da dojim bebu - ona nije umela da siki , tj imale smo problem sa postavljanjem na dojku jer imam ravne bradavice . Onda mi bebu odnesu gladnu , jer za to kratko vreme koje je bila kod mene ništa nije uspela da posisa . Da sam imala pumpicu -izmuzem se pa ostavim sestrama da nahrane bebu mojim mlekom . Ali dobro , regulisalo se sve na povuci potegni ...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 16.1.2011 22:58:23
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Na hrvatoskom pise ovako: Prije izdajanja najbolje je pricekati da vam se ustali rutina dojenja - obicno oko 4 tjedna. Mozda ja nisam dobro razumela. Uopste mi nije to logicno. I ja mislim da bas treba na pocetku. Meni je patronažna iz Betanije rekla da oni savetuju obavezno izmlazanje prve dve nedelje posle svakog podoja, jer se u prve dve nedelje uspostavlja laktacija. Posle toga može malo ređe, recimo ujutru, u podne i uveče, pa još ređe i tako.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 16.1.2011 23:01:48
|
|
|
|
Verus
|
I meni je drugaricina mama rekla da pumpam posle podoja da bi sto vise mleka kasnije imala. Medjutim Helena je sisala na svakih 2 sata, ili 1.5 ( i nocu) tako da nije bilo potrebe za tim...znaci mozda zavisi od situacije do situacije....ja sam tek posle 4-5 nedelja pocela, da malo "izgradim" banku smrznutog mleka pred odlazak na posao...IZVORNA PORUKA: Alexx RR Pa ne znam šta bih ti rekla... to je više preporuka, nije pod obavezno. Ni jedna od nas nije počela da koristi pumpicu tek nakon mesec dana.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 25.2.2011 22:28:08
|
|
|
|
gabrijelaaa
|
mleko cim mi je krenulo,bilo ga je u velikim kolicinama,a bebana je mala i jos ne moze toliko da pojede...pumpica mi je spas...imam chicco/vu pumpicu ine bih je menjala...cula sam da je i aventova jako dobra...mislim da je najbitnije da moze da povuce sto veci vakum...
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 25.2.2011 22:29:22
|
|
|
|
Brana
|
Bitno je da ti odgovara ja koristim Aventovu i prezadovoljna sam.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 16:47:39
|
|
|
|
MarijaBg
|
Molim za pomoc mame koje imaju Avent pumpicu!!! Jutros mi je stigla pumpica, malopre smo je sklopili i meni se cini da ne radi Uopste ne pravi vakuum, ne usisava, jedva nesto malo da osetim kada je prislonim... Sklopili smo je i rasklopili nekoliko puta, po uputstvu. Ne znam jel to tako treba ili stvarno ne radi A inace je nekako zuckaste boje, nije providno-bela, i to mi je cudno...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 16:48:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Probaj da okreneš onaj deo sa zvezdicom na drugu stranu, onaj gumeni.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 8.4.2011 16:50:03
|
|
|
|
*Alexx*
|
Žućkasta je zbog flašice koja nema bisfenol. A ona zvezdica treba da se namesti...zaboravila sam kako. U toj zvezdici je ključ
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?