|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
5.3.2011 9:00:39   
plačljiva
Vaginalnim ultrazvukom je utvrđeno hemoragično žuto telo.Zato sam na kontracepciji,da bi se ono potpuno resorbovalo.Nikada nisam koristila mikroginon,sada prvi put.Ima li neko iskustva sa tom kontracepcijom?user posted image

(odgovor članu AlexNS)
Direktna veza do poruke: 1351
6.3.2011 17:23:32   
Jelena M B
Hemoragična cista koja nastaje zbog jačeg krvarenja tokom pucanja folikula za vreme ovulacije.Leči se hormonskom terapijom u tvom slučaju Mikroginon.Ja sam ga pila 3 meseca i nisam imala nikakvih tegoba.Ja sam imala folikularnu cistu odnosno cista koja sadrži jajnu ćeliju i koja je nastala jer folikul nije pukao tokom ovulacije. Meni se jedan mesec povukla a drugi mesec se vratila pa je dr radila punkciju.radi se u opštoj kratkotrajnoj anesteziji i bude gotovo za 10 min.Mene nije ništa bolelo.Ja sam to radila jer sam krenula sa terapijom za VTO. Nadam se da će tebi biti bolje od Mikroginona

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije koliko nam baš to malo nedostaje.

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1352
6.3.2011 18:14:13   
plačljiva
HVALA TI PUNO NA INFORMACIJAMA.Ovo mi je prvi put u životu da koristim neke kontraceptivne pilule.Za sada dobro podnosim mikroginon.Ovog mececa nažalost neću moći da ostvarim trudnoću,ali ću valjda uspeti da sredim hormone i jajnike...user posted image .Od aprila idem u nove pobede...Kako tebi Jelena  m b napreduje priprema za vto?

(odgovor članu Jelena M B)
Direktna veza do poruke: 1353
10.3.2011 22:31:31   
Suncepravde
Danas sam radila status hormona 3dc i evo ih rezultati:
TSH-2.28 ref vr.0.41-4.01mIU/L
Estardiol-30.05 ref. vr. za folikularnu fazu:12.5-166.0 pg/ml
FSH-5.7 IU/l ref. vr. za folikularnu fazu:3.5-12.5 IU/L
LH-5.1 ref. vr. za folikularnu fazu:<13.3 IU/L
Prolaktin-20.4 ug/L ref.vr.za zene 4.1-28.9 ug/L
testosteron-2.3 ref.vr.za zene 3.8-156

brine  me to sto su mi LH i FSH vrlo bliski. Da li ja uopste imam O u tom slucaju? Koja su vasa iskustva? i da li se dobija neka terapija u ovom slucaju ili ne?

Direktna veza do poruke: 1354
10.3.2011 22:59:39   
lidija 011
Ustvari je dobro da su ti priblizni, jer da je drugacije ne bi bilo dobro...oni i treba da budu 1:1...da li je bilo ovulacije odredjuje se pomocu progesterona,21.dc...nego ovaj testosteron ti je malo niziuser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 1355
10.3.2011 23:22:57   
Slavija
Cao zenske!!!evo resih i ja malo da se pojvim na ovoj temiuser posted image .Htela bi da vas pitam jel neka od vas pije Cyclo-Progynavu?I zanima me ako neko pije kakve simptome ima.Ja pijem cyclo vec cetvrti mesec...ukljucujuci i klomifen...uz terapiju..i jedva prezivljavam...

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 1356
10.3.2011 23:33:56   
Slavija
Cyclo-Progynova se sastoji od 21 tabletice..11belih,2miligrama estradiol valerata i 10 svetlosmedjih tableta sa 0,5 mg norgestrela i 2 mg estradiol valerata....Na pocetku i nemam bas neke simptome ali kada se priblizim svetlosmedjim tabletama(svakog dana pijem po jednu)non-stop osecam glad,imam ogromnu zelju za slatkisima,postajem depresivna,dovoljna je neka sitnica da me rasplace...Molim vas reci te mi koliko moze to da potraje...ako ne dodje do user posted image ?..ne znam mogu li da izdrzim jos koji mesec a jako zelim user posted image ...Inace to mi je lekar prepisao zbog mikrocisticnih jajnika i neredovnih menstruacija...

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 1357
12.3.2011 1:14:24   
lidija 011
Cao draga, ne znam da li sam ti negdje pozeljela dobrodoslicuuser posted image ...napad za slatkisima i depresivna stanja osjecas zbog estradiola, najvjerovatnije...da li i klomifen pijes non stop, da li ti prati dr. folikule kad ga pijes?Zasto bas cyclo proginova, jesi li pila neke hormone prije nje?Jesi li radila bazicni hormonski status 2. ili 3. dan ciklusa?
Izreset_ala sam te sa pitanjimauser posted image

< Poruku je uredio lidija 011 -- 12.3.2011 1:16:00 >

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 1358
25.3.2011 9:33:28   
moja ciklama
Drage moje, moram da Vas konsultujem..

Kada stigne user posted image , to je prvi DC. Ako je to četvrtak uveče, znači 2DC je petak, a 3DC je subota.

Koji dan ja da vadim hormone, 3DC u subotu, jel, ujutru?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 1359
25.3.2011 9:38:37   
Merimica
ciklamice, ja sam vadila 2 dc, znači odmah sutradan.
nije greška da uradiš i 3 dc, da to je u tvom slučaju subota.

ja kada sam vadila hormone, molila sa Boga da ne budu u redu, jer to bi značilo da sam našla problem. tako je i bilo, hormoni nisu bili ok. 4 meseca sam pila klomifen i evo me sada user posted image

M+M=??????

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1360
25.3.2011 9:39:45   
moja ciklama
hvala Merimice..

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1361
28.3.2011 21:41:57   
moja ciklama
2DC:
Estrsadiol <37 (77-921)
LH 7,60 (2,39-6,60)
FSH 5,60 (3,35-21,63)
Progesteron 1,00 (0,32-0.95)
Prolaktin 532,94 (108,78-557,13)
Testosteron 0,72 (0,45-3,74)
T3 1,82 (0,89-2,44)
T4 69,70 (62,67-150, 83)
TSH 2,99 (0,35-4,94)

Vidim da je loše, da čujem koliko, drage mojeuser posted image

< Poruku je uredio moja ciklama -- 28.3.2011 21:42:21 >

Direktna veza do poruke: 1362
28.3.2011 21:45:52   
ksenija81
Pa nista nije strasno, sem te inverzije, ostalo je sve ok.
user posted image

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

Direktna veza do poruke: 1363
28.3.2011 21:45:56   
Anoniman
Ja ti se nista u to ne razumem, a;o cini mi se da ti samo prvi znatno odstupa, ostalo mislim da je ok i prihvatljivo

Direktna veza do poruke: 1364
28.3.2011 22:31:18   
ica82
Slezem se sa malim misicem, koliko ja vidim verovatno treba da dobijes injekcijicu estradiola, ostalo je tu negde blizu granice. Sto se tice ove inverzije lh i fsh nemoj molim te previse da citas o tome, to sam ja radila a imala sam istu situaciju kao ti, i doktorka u dz i doktor u frontu su mi rekli to je ok, nema to veze, a ja im nisam verovala, ja sam procitala da i manja inverzija je katastrofalna, odnosno dok je tako nema nista od user posted image i trudnoce. I htela sam da idem kod endokrinologa misleci da se oni nisu dovoljno udubili user posted image Ispostavilo se da su bili u pravu. I meni je estradiol bio nizak ali na mojim referentnim vrednostima je pisalo 0-nekog br, ne secam se sta tacno, i za to mi je samo rekao dr. ovo bi moglo da bude i vise, ali nije strasno

Samo nemoj bez potrebe pre vremena da se nerviras kao sto sam ja radila user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1365
28.3.2011 22:53:19   
moja ciklama
a ja se usruser posted image
da nemam jane ćelije, zbog malog E2!
moj dr hormone nije komentarisao, samo mi rekao šta da radim sa da bi se rešila ureaplazme..user posted image

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1366
28.3.2011 22:56:32   
ica82
Sad cu da idem da trazim moje rezultate, pa cu ti napisati vrednost estradiola ako nadjem

Direktna veza do poruke: 1367
28.3.2011 22:56:36   
meyo
e curke evo i mene da pitam nesto da li mogu poc do endokrinologa sa rezultatima od januara posto od 4.2. vise nisam dobijala i ko zna kad cu s obzirom na moj pcos
meni su tad rezultati svi bili u granicama
LH i FSN su mi bili skoro 1:1
LH 6.7 a FSH 6.31 prolaktin normalan....

e da evo i mojih rezlutata od tada

TSH 0.78,  referentne 0.4-4
T3 1.69                   1.36-2.6
T4 77.5                   58-161
Testosteron 1.67    ispod 2.8
estradiol 193        74-587
prolactin 171         40-530
DHEA 3.26             1-11.7
androstenedion 15.4     1.05-11.5
progesteron 0.951           ispod 3.6
LH 6.71                    1.1-11.6
FSH 6.31                   r 2.8-14.4

< Poruku je uredio meyo -- 28.3.2011 22:59:24 >

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1368
28.3.2011 22:57:51   
ica82
draga to ti je ok, ako su u granicnim vrednostima user posted image iz licnog iskustva ti kazem

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1369
28.3.2011 23:00:33   
meyo
hvala ico evo uredih poruku pa prekucah nalaze
pa dal da odem sa tim nalazima ...

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1370
28.3.2011 23:07:22   
ica82
Evo nadjoh ja moje rezultate:

estadiol 39,52 (ref. folikularna faza 0-160)
fsh 4,77
lh 7,63

< Poruku je uredio ica82 -- 28.3.2011 23:08:44 >

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1371
29.3.2011 12:49:06   
moja ciklama
2DC:

Estrsadiol <37 (77-921)
LH 7,60 (2,39-6,60)
FSH 5,60 (3,35-21,63)
Progesteron 1,00 (0,32-0.95)
Prolaktin 532,94 (108,78-557,13)
Testosteron 0,72 (0,45-3,74)
T3 1,82 (0,89-2,44)
T4 69,70 (62,67-150, 83)
TSH 2,99 (0,35-4,94)

evo kako je moja prijateljica protumačila rezultate:
pa i nije tako strasno kao sto ti mislis... evo ovo je moje misljenje:
estradiol prenizak, ali to nije tako strasno. On moze govoriti o kvalitetu jajnih celija, ali za to postoji uspesna terapija, a puno lekara je cak i ne daje. Po mom misljenju mozda bi trebala da je probas, da ne gubis vreme. Lh i FSH upucuju na PCOS, tj. njihov odnos. Zbog toga predlazem dobar ultrazvuk sondom kod strucnjaka za sterilitet, mozes i besplatno na uput u Visegradskoj. Preporucujem prof. LJubic, dr Spremovic, dr Dukanac. U klinici Jevremova: Milica Janicijevic, Milica Ilic, prof. LJubic, u klinici Ivanovic: Goca Ivanovic ili neka dr Biljana tamo radi. Front zaobidji. Na tom UZ bi trebalo da se vidi imas li pcos ili samo neke mikrociste ili nemas.
Sto se tice FSH, obzirom da imas 28 godina, mislim da je FSH malkice visi nego sto bi smeo biti za tvoje godine. FSH govori o zalihama jajnih celija, posto nase jajne celije ne dobijamo tokom zivota, nego po rodjenju, a po ovom FSH ti si ih vec dobar deo potrosila. Ovaj FSH u tvojim godinama mi govori da ne bi smela da gubis vreme sto se tice zatrudnjivanja. Cak mogu da ti kazem da bi trebalo da radjas najkasnije do 35 godine, jer ko zna sta ce posle biti, a i FSH cesto znaci da ces mozda upasti u raniju menopauzu (znaci neces je doziveti sa 60-65 godina, nego sa 45-53). E sad, nije on tebi bog zna kako visok da bi morala da se jako jako nerviras, ali za sad bi bilo dobro da sledeci mesec na 2 dc uradis ponovo samo FSH. Cisto provere radi. Ja uvek volim vise da se proveri jos jednom, nego donositi preuranjene zakljucke.
Progesteron super! Nema veze sto je preko granice, on je cuvar trudnoce.
Prolaktin previsok! Ovo mora da se skida! Sa ovim prolaktinom nema nista od trudnoce. A veoma se lako resava 3-mesecnom terapijom bromokriptinom, laka terapija, bez straha budi. Cak mislim da bi posle te terapije od barem 3 mesca mogao da padne i FSH i LH.
Testosteron super, stitna zlezda super.

Dakle, mislim da je najveci problem ovaj prolaktin, a mislim da bi se cak i estradiol mogao regulisati kad se sredi taj prolaktin. Posavetuj se sa lekarom i prdlozi da si cula da je terapija bromokriptinom uspesna za taj visoki prolaktin.

Direktna veza do poruke: 1372
29.3.2011 14:25:52   
ksenija81
A ja ko svaba tra la la...
PROLAKTIN - uraditi dnevni profil 8h 11h 13h i 17h i tada si sigurna da ti je dobar ili nije!
To sto je blizu granice moze da znaci da si posle budjenja vadila krv, mozda se bojis igle i sto razloga zbog kojih moze biti povisen a da ustvari NIJE! to je moj slucaj! Imala dosta preko granice sat ipo posle budjenja... A profil kaze sasvim nesto drugo...
E sad za Estrogen, bolje da je nizak nego visok. Meni je ispod granice i strucnjak za sterilitet i endokrinolog mi nije nista rekao za to niti za FSH koji je meni 7.nesto.
Ajd probacu da nadjem moje rez da vidis.

EVO

FSH 7,465 ( 3-12)
LH 4,835 (1.6-9.3)
Estradiol 0,13 nmol/l ( 35,64 pg/mol) ref vrednost 0.14-0.69 (39-189 pg/ml)
Ovo je radjeno 4 dc. Vidim da mi je E2 ispod granice i nikako ne mogu da
nadjem sta bi to moglo znaciti. Inace po ovim ref vredostima imam E2 koliko
i zene u menopauzi:).
Takodje radila sam i progesteron 22. dc i on je 72,82 a ref vred je 11.6-68.9.
Citala sam negde da je dobro sto je prog veci i da znaci da je bila ovulacija,
ali ipak ne znam sta znaci kad je iznad granice.
Radila sam i dnevni profil prolaktina:
8h - 19,94
11h - 8,8
13h - 5,1
18h - 20,62
Referentna rednost je 1,2-19,5.

< Poruku je uredio ksenija81 -- 29.3.2011 14:29:47 >

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

Direktna veza do poruke: 1373
29.3.2011 18:09:59   
dacca

IZVORNA PORUKA: daca77

Nina, idem u utorak dr.
A pre mesec dana mi je FSH bio 22...mislim da je primult nor sve upropastio i da se organizam polako oslobadja ovog leka.

Daco, ja mislim da primolut nor itekako utice... ja sam ga pila jedan ciklus i sledeceg mi je FSH bio 16,8 Horor, jos kako mi je objasnila poznata dr endokrinolog a uz to joj i plzatila pregled 70 euraaaaaaaa, uzas. Sledeci ciklus mi je bio 6,8 a poslije 5 mjeseci, pred vto 6.6... Po njoj sam bila u ranoj menopauziiii. Uradila sam Antimierian hormon i bio je 2,2 koliko i treba, zaato...
Sada sam user posted image 10 nedelja.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1374
30.3.2011 0:26:46   
ica82
Draga moja ciklamice, ne znam sta ti je drugarica po struci, ali sa 3 lekara sam pricala o vrednostima hormona, i mogu ti reci da ovo sto je ona tebi napisala za fsh konkretno je cista glupost. To sve navedeno o ovom hormonu jeste tacno, osim vrednosti, imamo isto godina tako da ovo uopste ne predstavlja kod tebe problem, da je preko 10 (po najstrozijim kriterijumima preko 6) moglo bi se pricati o smanjenju zaliha jc.

Za prolaktina se slazem sa ksenijom, ja sam jednom radila popodne u 4, i vrednost je bila na sredini intervala ref vrednosti, sledeci put u 9 ujutru i vrednost je bila blizu gornje granice, dakle ustajanje je za mene bio stres.

Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here