|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
30.3.2011 10:29:43   
*Maki*
Slazem se sa Icom82 za hormon FSH.Kod mene je 9 imam 31 god. Jeste povecan,ali konsultovala sam nekoliko lekara i svi su mi rekli da je to ok,i da je sve ispod 12 moze se smatrati normalnim. Konsultuj svog ginekologa i nemoj slucajno da se plasisi jer je tvoj nalaz odlican! user posted image

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1376
30.3.2011 10:52:38   
moja ciklama
drage moje, tu smo da komentarisemo, pa svaka da kaže svoje, ni jedna nije lekar, a i oni čini mi se nemaju iste konstatacije! Hvala Vam što delite znanje samnom.. i ja ću sa Vama samo malo da se uhodam u ovu problematiku!user posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1377
30.3.2011 11:48:45   
*Maki*
Ciklamice,uvek potrazi misljenje nekoliko lekara, ako si u mogucnosti, jer je dobro cuti da se nekoliko misljenja o nekom problemu poklope. Ja ne volim da pametujem,nikada na ovom forumu ne pisem svoje misljenje a da nije potkovano znanjem lekara jer ne bih zelela da nekoga dovedem u situaciju da pocne da razmislja u losem pravcu. Uglavnom to rade sve devojke ovde i ovo je zaista jedan fenomenalan forum gde se svi trude da pomognu onim sto znaju,sto su vec prosli...
Ovo sto sam napisala za FSH,napisala sam jer sam sigurna da je u redu zbog toga sto sam se puno informisala na tu temu. Postoje i misljenja da cim FSH malo skoci da je to uzbuna...nema uzbune dok je u granicama normale,tako je sto se svih vrednosti tice u medicini. Da nije tako ne bi ni postojale referentne vrednosti.
Sta sam htela ovim da ti kazem? Nemoj da se plasis, videces kada se malo vise informises, da je kod tebe sa hormonima sve u redu user posted image i da neki lekari ponekad znaju i da preteraju user posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1378
31.3.2011 11:32:10   
moja ciklama
Maki, ja sam se bas plasila zbog drugaricinog posta, ali ste me vi ovde smirile..posto sada lecim Ureaplaymu, kada se to sredi idem do Dr da mi kaze sta je sa formonima!user posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1379
31.3.2011 19:24:54   
*Maki*
Nista ne brini mila,videces,sve je u redu user posted image Ja ti drzim fige da se resis te napasti pa da krenes dalje sa pretragama.Ljubim te

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1380
1.4.2011 8:45:18   
mala83
zene ja juce radila hormone na 3dc i treba opet da ih radim od 12-14dc i 21dc, e sada sam uradila ova cetiri:

FSH 5,95 (2,8-11,3)
LH 8,02 (1,1-11,6)
Estradiol 60,2 (0-160)
Progesteron 0,728 (1,0-6,3)

e sad ja koliko vidim samo progesteron nije kako treba zar ne user posted image
ostale hormone kao prolaktin, testosteron mi je rekla da radim na sredini ciklusa taman kad opet budem vadila i ove pa cu vam te rezultate isto napisati user posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1381
1.4.2011 8:49:06   
Anoniman
Mala, fsh bi trebao biti veci od LH...Ovako ukazuje na inverziju i policisticne jajnike, sto opet kazuje da ti u vecini ciklusa godisnje izostaje ovulacija. Nista sto malo klomifena nece resitiuser posted image
Bar si otkrila problem.

< Poruku je uredio verolino -- 1.4.2011 8:51:17 >

(odgovor članu mala83)
  Direktna veza do poruke: 1382
1.4.2011 11:04:01   
tatjan@
Cao svima :)
Ja imam jedno pitanje..
Htela bih da analiziram neke hormone, ali na svoju ruku, pa mi treba vasa pomoc.

Ne ide mi se kod specijaliste za neplodnost a ovaj moj ginekolog (akuser) nema pojma o zivotu a kamoli o hormonima. Koliko sam skontala progesteron treba da se radi 3 dc, a on mi kaze da dodjem kod njega kad mi prodje menstruacija?user posted image Ma vidim da tako nesto nije radio, on radi u dz u maloj opstini,i zene sa nekim problemom idu kod specijaliste.

Sad fora je u tome sto nemam podrsku kuci za specijalistu, svi mi kazu da umisljam i da moj spontani nema veze ni sa cim(tako je trebalo da se desi i sledece ce biti kako treba, bla bla..) i ja se sad pitam kako bih ja odradila ovo i koliko to kosta? Inace zivim blizu Novog Sada.

Imam jedno dete koje danas puni 2 godine user posted image , normalna je bila trudnoca i normalni ciklusi tada. Imam jedan spontani za sobom, nesto duzi ciklusi posle porodjaja, po bazalnoj skracena lutealna faza, redovne ovulacije (iako dosta kasno u ciklusu), imam problema sa kilogramima posle porodjaja.

Sta mislite da treba da odradim? Hvala :)

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1383
1.4.2011 13:07:26   
mala83
IZVORNA PORUKA: verolino

Mala, fsh bi trebao biti veci od LH...Ovako ukazuje na inverziju i policisticne jajnike, sto opet kazuje da ti u vecini ciklusa godisnje izostaje ovulacija. Nista sto malo klomifena nece resitiuser posted image
Bar si otkrila problem.

verka nadam se da je to mada su meni uredni ciklusi, nemam ciste ili bar ih nema na ultrazvukuuser posted image  videcu u utorak, postto idem na folikulometriju, sta ce dr.da mi kaze.

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1384
1.4.2011 13:20:23   
mala83
tatjana u principu vecina devojaka ovde radi hormone samo 2 ili 3dc, a mozes i u tri faze ciklusa. Bitno je da uradis FSH, LH, Estradiol, progesteron, testosteron, prolaktin, T3,T4, i TSH...i dnevni profil prolaktina.. e sad procitaj malko unazad, pisale su devojke sta su jos od hormona radile...cene su od 500-650din po jednom hormonu.. eto valjda sam malo pomogla user posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1385
1.4.2011 14:21:57   
tatjan@
Hvala na odgovoru :)
Znas u cemu je stvar, ja sam u principu bez problema ostala trudna i ovaj drugi put, i ne znam da li mi trebaju bas sve te hormonske analize, znaci ne mislim ja da ne mogu da ostanem trudna i imam redovne ovulacije, samo mislim da mi je mozda zbog kilograma povisen estrogen a snizen progesteron i da sam zbog toga mozda imala pobacaj.. da li ja mogu da proverim samo progesteron, da budem mirna s te strane?

Fora je u tome sto je moj muz rendgen tehnicar i sto je i zbog toga moglo doci do pobacaja-ipak se on pomalko zraci svaki dan i pored sve zastite koju tamo imaju.. ali i kod mene stoji da mi je skracena lutealna faza i to bih samo da proverim, da mi bude srce mirno kad sledeci put pokusam da zatrudnim (a to ce biti vec narednog ciklusa nadam se user posted image )

Znaci da li sam progesteron odradjen znaci nesto, ili je to samo bacanje para?
Ne bih da dajem 5-6 hiljada za neke silne pretrage, ipak sam imala samo jedan spontani a to se i ne smatra nekim problemom..
I taj progesteron znaci radim 2-3 dan ciklusa, pa gledam da li je u normalnim vrednostima?

Odnos LH i fsh ukazuje na policisticne jajnike a ja sam sigurna da ih nemam, imam ovulacije i zatrudnela sam dvaput bez problema, pa zbog cega to da radim? Nemam tegoba, ne rastu mi nikakve tamne malje po telu, menstruacije su mi redovne, jedino sto imama visak kila, ali to imam ceo zivot, imala sam ga i u prvoj trudnoci..

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 1386
1.4.2011 17:06:26   
Anoniman
Cao Tatjana. Nisam puno strucna po pitanju hormona i njihove pretrage, al mislim da bi bilo bolje da odes kod svog dr.po uput za hormone, koji se rade na endokrinologiji, i ispitas sve za dz (2-3 dana u ciklusu). Ako se ne varam, oni mere nivo hormona 3-4 puta dnevno (toliko ti puta vade krv) da bi videli dal su ok. Tako su bar meni pre dve godine rekli kad sam radila hormone. Ti mozes da izvadis privatno, al ne znam kolko ce ti biti validno to. Ako gresim, slobodno recite i izvinite unapred.user posted image

(odgovor članu tatjan@)
  Direktna veza do poruke: 1387
5.4.2011 15:08:17   
Anoniman
Bea da li su ti mozda rekli koja je razlika izmedju tog davanja krvi za hormone i onog kad te buse po 3-4puta dnevno za iste hormone? Nista mi nije jasno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1388
5.4.2011 19:15:46   
bea83
ne znam stvarnouser posted image prvi put sam sad vadila i samo su mi jednom uzeli krv i to je touser posted image  nisam ni znala za to bušenje nekoliko puta u toku istog danauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1389
5.4.2011 20:18:33   
Bratica
Postovanje svima,

Kao sto vidite nova sam na ovom forumu, uvek sam se do sada "kacila" kao gost i saznala mnogo toga od Vas svi ste divni. Naime, mm i ja pokusavamo nekih 10 meseci na napravimo user posted image ali nikako nam ne ide. Sa 19 god doktorka mi je rekla da imam policisticne jajnike, jer sam imala i probleme sa menstruacijom, ali kako je ona rekla to nije nista opasno jer ja imam menstruacije koje nisu jednake, ali se smatra da su redovne, tako da mi nikada nije dala da radim  hormone. Kada sam promenila doktorku ona mi je prvo rekla da uradim hormone odem na folikulometriju pa da vidimo gde smo.

Stigli su mi rezultati, a u subotu idem kod nje na kontrolu, ali bih zamolila da mi neko protumaci rezultat,e jer sam bas nestrpljiva, a po onome sto sam procitala izgleda da nemam ovulaciju, ali tu smo da pomognemo jedna drugoj user posted image

Rezultati su sledeci:

Glukoza 4,10 Estradiol 38,9 FSH 6,25 LH 9,62 Testosteron 0,642 SHBG 11,9 ( umanjen u odnosu na ref. vrednost)  Androstendion 4,7 (povecan je u odnosu na ref vrednost). DHEA-SO4 -268 Prolaktin 181 Insulin 6,33. Da napomenem da sam rezultate radila otprilike na sesti dan, jer sam tri dana imala samo blago sukrvicu u tragovima, pa mi je doktorka rekla cim primetim da lici na user posted image da racunam tri dana. Imam 28 godina.

Hvala puno, unapred...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1390
5.4.2011 20:21:11   
Anoniman
Mene tako u visegradskoj pre 2 godine, jos bila u bolnici 3dana. user posted image

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 1391
6.4.2011 17:29:51   
nina26
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena

Bea da li su ti mozda rekli koja je razlika izmedju tog davanja krvi za hormone i onog kad te buse po 3-4puta dnevno za iste hormone? Nista mi nije jasno.

Krv se uzima jednom za sve hormone, stim sto ako proveravas prolaktin (ili ako ti je pri jednom vadjenju bio povisen) salju te da uradis profil prolatkina, i to u 8h,11j i 13h. Samo se tada uzima krv tri puta dnevno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1392
6.4.2011 17:31:14   
nina26
IZVORNA PORUKA: Bratica

Postovanje svima,

Kao sto vidite nova sam na ovom forumu, uvek sam se do sada "kacila" kao gost i saznala mnogo toga od Vas svi ste divni. Naime, mm i ja pokusavamo nekih 10 meseci na napravimo user posted image ali nikako nam ne ide. Sa 19 god doktorka mi je rekla da imam policisticne jajnike, jer sam imala i probleme sa menstruacijom, ali kako je ona rekla to nije nista opasno jer ja imam menstruacije koje nisu jednake, ali se smatra da su redovne, tako da mi nikada nije dala da radim  hormone. Kada sam promenila doktorku ona mi je prvo rekla da uradim hormone odem na folikulometriju pa da vidimo gde smo.

Stigli su mi rezultati, a u subotu idem kod nje na kontrolu, ali bih zamolila da mi neko protumaci rezultat,e jer sam bas nestrpljiva, a po onome sto sam procitala izgleda da nemam ovulaciju, ali tu smo da pomognemo jedna drugoj user posted image

Rezultati su sledeci:

Glukoza 4,10 Estradiol 38,9 FSH 6,25 LH 9,62 Testosteron 0,642 SHBG 11,9 ( umanjen u odnosu na ref. vrednost)  Androstendion 4,7 (povecan je u odnosu na ref vrednost). DHEA-SO4 -268 Prolaktin 181 Insulin 6,33. Da napomenem da sam rezultate radila otprilike na sesti dan, jer sam tri dana imala samo blago sukrvicu u tragovima, pa mi je doktorka rekla cim primetim da lici na user posted image da racunam tri dana. Imam 28 godina.

Hvala puno, unapred...

Bratice, dobrodosla user posted image

Kao sto si i sama rekla imas PCOS, vidi se iz odnosa lh/fsh.
Za ostale vrednosti stavi molim te referente vrednosti kako bi mogli da uporedimo rezultate.

(odgovor članu Bratica)
Direktna veza do poruke: 1393
6.4.2011 18:12:26   
Anoniman
Po tadasnjim nalazima prolaktin mi je bio normalan, a vadili su u 8h, 13h, 11h i 23h. Tad sam prvi put vadila hormone (sto znaci da nisu mogli da znaju kakav je). Mora da mi je dr.iz dz dala los uput.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1394
6.4.2011 21:22:08   
Bratica
Glukoza je 4,10 (3,33-6,10)

Estradiol je 38,9 ( folikularna od 25-195) (faza 66-411) (luteinska od 40-261) (menopauza 10-40)

FSH je 6,25 ( folikularna 3,5-12,5) (Faza 4,7-21,5) (Luteinska 1,2-9,0) (menopauza 25,8-134,8)

LH je 9,62 (folikularna 2,4-12,6) (faza 17,0-77) (luteinska 0,0-14,7) (menopauza 7,7-58,6)

Testosteron je 0,642 (0,06-0,82)

SHBG je 11,9 (18-114)

Androstendion je 4,7 (0,3-3,5)

DHEA-SO4 je 268 (35-430)

Prolaktin je 181 (40,0-530,0)

Insulin je 6,33 (6,0-27,0)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1395
6.4.2011 22:01:19   
bea83
Zdravo, devojkeuser posted image treba mi mala pomoć oko tumačenja mojih rezultata dok ne odem kod doktorke prekosutra
Hormoni su radjeni 4dc (tačnije 4 i po dana pošto sam dobila u četvrtak-petak tokom noći a radila sam hormone u ponedeljak ujutru),znam da je najbolje 2,3 dc al uhvatio me je vikenduser posted image

PRL 555.16 ref.108.78-557.13
TSH 2.250 ref.0.350-4.940
FT4 13.57 ref.9.01-19.04
Estradiol 180.00 ref.77.07.921.17 za folikularnu fazu
LH 4.38 ref.2.39-6.60 za folikularnu fazu
FSH 7.95 ref. 3.03-8.08 za folikularnu fazu

koliko sam shvatila prolaktin je prilično veliki, i odnos LH i FSH nije dobar, ali ne znam na šta to ukazuje?

zaboravih da dodam da imam 27 godina

< Poruku je uredio bea83 -- 6.4.2011 22:03:45 >

(odgovor članu Bratica)
Direktna veza do poruke: 1396
6.4.2011 22:04:30   
Anoniman
Bea, odgovorih ti na crticama

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 1397
6.4.2011 22:09:49   
Anoniman
Ja ne znam nista o tome, al po onome sto si napisala mislim da su ti analize ok. To je sve u granicama normale i bio ti je 4dan ciklusa. Pozdrav.

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 1398
6.4.2011 22:14:38   
bea83
hvala na odgovorimauser posted image
za prolaktin nisam toliko iznenadjena pošto sam pod konstantnim stresom na poslu, a i samo vadjenje krvi je za mene stresuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1399
7.4.2011 19:35:43   
nina26
IZVORNA PORUKA: bea83

Zdravo, devojkeuser posted image treba mi mala pomoć oko tumačenja mojih rezultata dok ne odem kod doktorke prekosutra
Hormoni su radjeni 4dc (tačnije 4 i po dana pošto sam dobila u četvrtak-petak tokom noći a radila sam hormone u ponedeljak ujutru),znam da je najbolje 2,3 dc al uhvatio me je vikenduser posted image

PRL 555.16 ref.108.78-557.13
TSH 2.250 ref.0.350-4.940
FT4 13.57 ref.9.01-19.04
Estradiol 180.00 ref.77.07.921.17 za folikularnu fazu
LH 4.38 ref.2.39-6.60 za folikularnu fazu
FSH 7.95 ref. 3.03-8.08 za folikularnu fazu

koliko sam shvatila prolaktin je prilično veliki, i odnos LH i FSH nije dobar, ali ne znam na šta to ukazuje?

zaboravih da dodam da imam 27 godina

Bea, prolaktin ti je ok, kao sto si sama rekla stresno ti je davanje krvi, tako da nemoj da brines sto se toga tice.
Odnos Lh/Fsh ti je isto ok, malo ti je povisen FSH to kao ukazuje na smanjene rezerve j.celije ali nemoj da se opterecujes sa tim, sve sto je u granicama normale je ok.
Mozda da uradis Anti-Mullerian Hormon i Inhibin B da bi bila sigurna, nista vise. Meni je npr isto povisen Fsh ali u granicama, ali zato ova dva su jako niska...

Sve ostalo je ok.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here