|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
12.3.2011 15:59:27   
nina26
IZVORNA PORUKA: 1zvezdana1

i ja sam danas primila pregnil endo je 11,4 a folikul 21mm primila sam pregnil od 1500 jel neko zna od cega zavisi doza 

Pregnil se daje u zavisnoti od vrednosti hormona estradiola i LH. U poslednje vreme ne praktikuje se davanje preko 10000jedinica, jer navodno istrazivanja su pokazala da sve preko 10000 izaziva ciste na jajnicima. najcesce se daje jedna od 5000.
Nadam se da sam pomogla.

< Poruku je uredio nina26 -- 12.3.2011 16:00:42 >

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 1901
12.3.2011 17:23:25   
sandrina 85
Meni sad nista nije jasno... user posted image user posted image Izgleda da sam pobrljavila od Klomifena...
Kako ste mi vi, jel ima simptoma?
Ja nemam nikakve zasad, a popila sam 3 tabletice... Kad su vama poceli simptomi da se javljaju???

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1902
12.3.2011 21:48:15   
meyo
dugacka mi tema da sve citam od pocetka ali kad budem imala malo vise vremena sigurno hocu

nego mene interesuje sledece kada su vama i zasto preporucili klomifen??
koliko je uspjesan meni dr. rekla kad odlucim da krenem od 5-og dana ciklusa
kao to je stara metoda ali isprobana... nikakvu folikulometirju i sl., mi nije spominjala
uz to mi pokusavamo vec 8 mjeseci bezuspjesno nazalost

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 1903
12.3.2011 21:56:38   
mejvis
8 meseci nije ništa, sem ako nemaš neke ozbiljne godine....Klomifen je dobar lek ali mora da se radi folikulometrija da bi se znalo da li je doza dobra i da li treba početi ranije sa klomifenom (počinje se izmedju 2. i 5. dana ciklusa a što se ranije krene jače deluje) i da bi se znalo kada treba da se da pregnil koji se daje obično kada veličina folikula predje 20mm.
Ako ti tvoja doktorka kaže da ne treba folikulometrija odmah nadji drugog lekara!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1904
12.3.2011 21:58:39   
meyo
pa to sam i ja posumnjala tj. ona nije spominjala nego dodji ja ti dam i vidimo se kad ispijes naravno od 5-og dana da krenem .. imam 28 godina a neredovne cikluse poprilicno sve ostalo ok.
svakako sam htjela poci kod druge dr. po misljenje nego i ovako on line sakupljam iskuzstvba i misljenja
hvala ti !!

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1905
12.3.2011 22:39:00   
mala83
IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Meni sad nista nije jasno... user posted image user posted image Izgleda da sam pobrljavila od Klomifena...
Kako ste mi vi, jel ima simptoma?
Ja nemam nikakve zasad, a popila sam 3 tabletice... Kad su vama poceli simptomi da se javljaju???

sandrina ja uopste nisam imala niskakve simptome kao da ga nisam ni pila, inace pila sam 2x1 i bila na folikulometriji i 8dc jedan od12mm, a sutradan je vec bio 17mm(9dc) i danas sam primila pregnil(10dc)...

Estoy mujer con un plan!

Direktna veza do poruke: 1906
12.3.2011 22:43:17   
tvigy
sandrina-ja sam klomifen pila i prosle godine i evo sad ovaj mart ali nikakvih simptoma nisam imala.nikad.pila sam ga i pre 8 god i isto nista.citam da mnoge od vas burno reaguju na njega ali eto ja ,hvala bogu nista.meyo-meni je dr preporucio klomifen nakon hsg i laparoskopije jer vec 4 god pokusavam ostati trudna.i prvo dete sam rodila uz pomoc klomifena i pregnila.e sad bi probali 3 meseca tako(klomifen+pregnil)pa ako ne uspe-ivf.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1907
13.3.2011 18:58:23   
sandrina 85
Hvala zene user posted image Ja se sada spremam da popijem sestu tebletu, a ni meni nije nista... mozda imam malko pojacan apetit.. ali to je OK.
E sad, user posted image mi je pprestala juce, jedva dan da mi je islo, i to sve ugrusci ispadali, i posle jos jedan dan jedva malo i gotovo... da nije od klomifena??? Ipak sam ja pocela od drugog DC da ga pijem...user posted image
Mala bravo za folikule user posted image
Tvigy zelim ti da ti uspe iz pve sa klomifenom user posted image

< Poruku je uredio sandrina 85 -- 13.3.2011 18:59:01 >

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 1908
13.3.2011 19:30:23   
bebica30
ugrusci su normalni, ipak se zid materice ljusti....pogotovo ako si bila stimulisana predhodni mesec ili ako je doslo do prehlade...ali mislim da nema veze sa klomifenom koji sad pijes....

Direktna veza do poruke: 1909
13.3.2011 19:48:45   
mejvis

Hvala zene user posted image Ja se sada spremam da popijem sestu tebletu, a ni meni nije nista... mozda imam malko pojacan apetit.. ali to je OK.
E sad, user posted image mi je pprestala juce, jedva dan da mi je islo, i to sve ugrusci ispadali, i posle jos jedan dan jedva malo i gotovo... da nije od klomifena??? Ipak sam ja pocela od drugog DC da ga pijem...user posted image

meni je isto tako bilo, ;im krenem sa klomifenom prekine mi se ciklus, svaki put kada sam imala stimulacije a uvek sam pila od 2. ili 3. dana.

Direktna veza do poruke: 1910
14.3.2011 9:17:25   
sandrina 85
Meni inace traje kratko... dva dana mi bas ide, onda treci manje i cetvrti prestane skroz, ali ovo je bilo prekratko... MEJVIS i ja sam [ocela od 2DC...
Bebice30 ovo mi je prva stimulacija, a posto mi je kasnila user posted image mozda su mi zato ispadali ugrusci...
U svakom slucaju hvala od user posted image
Joj jedva cekam da idem na UZ da vidim jesam li OK odreagovala user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1911
14.3.2011 18:12:07   
sandrina 85
Jako me bole jajnici... JAKO user posted image Ne znam da li da nazovem dr-a, ako ga nadjem... user posted image

Direktna veza do poruke: 1912
14.3.2011 18:49:02   
Anoniman

Jako me bole jajnici... JAKO user posted image Ne znam da li da nazovem dr-a, ako ga nadjem... user posted image

Koji ti je dc?
Kad ides da primis pregnil??

Direktna veza do poruke: 1913
14.3.2011 18:53:59   
sandrina 85
Ma nisam jos ni ispila klomifen... danas mi je 5 DC. TEK?!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1914
14.3.2011 19:13:40   
Anoniman
Ja ga nisam pila...Koliko komada pijes???

Direktna veza do poruke: 1915
14.3.2011 19:16:09   
meyo
sandrina citala sam da cure tako odreaguju mozda nije nista strasno ali svakako nazovi ti svog dr. jer kazu da zna biti i burnih reakcija i javi kako je proslouser posted image

Direktna veza do poruke: 1916
14.3.2011 19:49:40   
sandrina 85
Ma znam... bojim se samo da ne dobijem tu hiperstimulaciju ili kako vec...
Veki, pijm celu kutiju.. 10kom, dva dnevno.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1917
14.3.2011 19:50:48   
Anoniman
Pa jos je rano...Kad imas zakazanu folikulometriju???

Direktna veza do poruke: 1918
14.3.2011 19:52:50   
sandrina 85
Za tri dana... A M mi prosla jos juce... ni prekjuce nije bilo nista, a juce skroz prestala... Samo mi jedan dan ispadali oni ugrusci. A jbg..... sta bude bice user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1919
14.3.2011 19:53:10   
meyo
sandrina zasto se dr odlucila za klomifen??

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1920
14.3.2011 19:53:27   
Anoniman
Ma bice sve ok...user posted image

Direktna veza do poruke: 1921
14.3.2011 19:58:59   
Ana RR
Sandrina, od kog dana ciklusa si počela da piješ klomifen?

Meni je dr rekla da moram puna dva dana da imam M (znači baš da curi) pa tek onda da počnem da pijem.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1922
14.3.2011 20:00:52   
sandrina 85

IZVORNA PORUKA: meyo

sandrina zasto se dr odlucila za klomifen??

Jer nemam O... folikuli su mi 14 DC bili samo 11mm user posted image A dobijam redovno... e sad, u poslednjih par meseci mozda i ne bas redovno, ali to je sad... radimo na bebi skoro dve godine i ranije je bilo sve OK user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1923
14.3.2011 20:00:53   
tvigy
Sandrina-mozda malo burnije reagujes na klomifen... bilo bi dobro da sto pre odes na folikulometriju da vidis kako si reagovala...ne brini bice to sve ok!!! ja nisam nista osecala....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1924
14.3.2011 20:02:22   
sandrina 85

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sandrina, od kog dana ciklusa si počela da piješ klomifen?

Meni je dr rekla da moram puna dva dana da imam M (znači baš da curi) pa tek onda da počnem da pijem.

Od drugog DC sam pocela... Tako mi rekao dr...
Sad imam jos sutra da popijem i zavrsila sam...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here