|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
14.3.2011 20:06:58   
jekiki
Sandrina sto ti i Tvigy kaze sto pre na folikulometriju, mozda burnije reagujes, mozda ce ti dr dati pregnil ranije
Ne brini bice sve ok, ne prija klomifen svima user posted image

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 1926
14.3.2011 20:09:27   
sandrina 85
user posted image Pa i rekao je dr da kad ispijem dodjem za dva dana... A kad sam pocela da ga pijem bilo je sve OK, e sad, danas sam popila semu i osmu tableticu i osecam se bzvz... Jooj, jos sutra i gotovo!!!

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1927
14.3.2011 20:11:33   
sandrina 85
E, a sta mi savtujete.... (posto je dr rekao da je ovo kao neki test ovulacije, da idimo kako cu da reagujem) da li da mu trazim pregnyl??? Bojim se da ce on cekati (posto me testira) da mi folikul sam pukne... Ja necu da gubim vreme viise, ja bi pregnyl...

Direktna veza do poruke: 1928
14.3.2011 20:13:00   
jekiki
Znas i sama sve te hormonske tabletice su zeznute, ali postoje i druge koje ti mozda vise prijaju, ja cula za klomifen da je zastareo i da postoje neke bolje, ali i ja sam ga pila prosli mesec samo sto sam super podnela, nisam ga ni osetila 

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

Direktna veza do poruke: 1929
14.3.2011 20:14:25   
jekiki
trazi pregnil jer je ciklus stimulisan i imaces vise folikula nego obicno. Obicno se ovulacija testira bez neke dodatne stimulacije, uz folikulometriju, da bi videli kako ti sve funkcionise u prirodnom ciklusu

< Poruku je uredio jekiki -- 14.3.2011 20:16:23 >

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1930
14.3.2011 20:15:01   
tvigy
sandrina-i ako bude cekao,cekace samo ovaj ciklus da vidi kako reagujes na klomifen i kad ti je o.moj savet ti je da ovaj mesec ide4s onako kako ti je i predlozio pa posle o,kad cujes njegovo misljenje(ako ne bude spominjao pregnil)da mu predlozis da probate i sa pregnilom...

Direktna veza do poruke: 1931
14.3.2011 20:16:42   
sandrina 85
E sad me na muku staviste user posted image I ja sam mislila da trazim pregnyl, ali onda se opet okrenem tome da je najbolje njega da slusam... Muke moje, moram da se nasmejemuser posted image

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 1932
14.3.2011 20:17:51   
tvigy
da,postoji i femara,mozda bi te tablete bolje podnosila...posavetuj se sa ginekologom..

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 1933
14.3.2011 20:19:14   
Ana RR
Sandrina, pregnil je u tome najmanje opasan. Ako već piješ klomifen onda treba ići do kraja i primiti i pregnil.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1934
14.3.2011 20:21:23   
jekiki
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sandrina, pregnil je u tome najmanje opasan. Ako već piješ klomifen onda treba ići do kraja i primiti i pregnil.
Evo i Anci misli ko i ja, obavezno pregnil, da bi bila sigurna da su svi popucali, da se ne stvore ciste

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1935
14.3.2011 20:26:57   
sandrina 85
user posted image user posted image user posted image Divne ste user posted image
Ja koliko sam nestrpljiva oticicu odmah prekosutra da mi vide sta e desava user posted image
Jekiki kako si ti prosla danas??? Koliko si imala folikula...?

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1936
14.3.2011 20:32:29   
jekiki
Dva komada, ma prosla dobro, vec sam oguglala pa mi je to sad ko dobar dan user posted image

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

Direktna veza do poruke: 1937
14.3.2011 20:34:05   
sandrina 85
Ajde, daj Boze da budu i dva bebca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1938
14.3.2011 20:34:43   
tvigy
sandrina-a mozda ti on i sam predlozi pregnil kad te pogleda na uz i kad vidi folikule...sacekaj folikulometriju pa ces videti...

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 1939
14.3.2011 20:35:09   
bebica30
i ja sam se zalepila za dvojku ne mrdam ..ali kao sto verovatno i vama doce pricaju NAMA JE POTREBAN JEDAN user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1940
14.3.2011 20:37:46   
jekiki
IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Ajde, daj Boze da budu i dva bebca user posted image user posted image user posted image
Moracu da te poslusam, nema mi druge user posted image

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

Direktna veza do poruke: 1941
14.3.2011 20:38:51   
jekiki
Bas tako Bebice i jedan je dovoljan, ali meni nesto ne pomazu ni dva user posted image

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1942
14.3.2011 20:41:44   
sandrina 85
Ajmo ... Neka nam Klomifen svima odradi sta treba, a kao rezultat da dobjemo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1943
15.3.2011 8:56:30   
nina26

E, a sta mi savtujete.... (posto je dr rekao da je ovo kao neki test ovulacije, da idimo kako cu da reagujem) da li da mu trazim pregnyl??? Bojim se da ce on cekati (posto me testira) da mi folikul sam pukne... Ja necu da gubim vreme viise, ja bi pregnyl...

Sandrina, pisala sam puno puta o pregnilu i kada treba da se daje i zasto,napisacu ponovo jer prosto ne mogu da verujem da dr ne u tvom slucaju nego kod drugih devojaka daju stop inekciju napamet.
Dan pre ovulacije obavezno uraditi hormone E2 i Lh, jer se na osnovu njih vidi kvalitet folikula i kada treba dati inekciju. Vrednost E2 treba biti povisena i tada dati inekciju. U suprotnom, ako se da napamet inekcija dolazi do blokade O, i posle je vam je dzaba raditi i inseminaciju i muckati.
Ni ja to nisam znala dok nisam naletela na pravog strucnjaka koji je bio u soku kad je nacelnica jednog odeljenje htela da mi da inekciju bez provere ovih hormona.
Pa evo i sada sto sam pocela proceduru za VTO, posle svake terapije inekcijama mi rade obavezan E2!.
Znaci pitajte svoje lekare ako vam vec oni sami ne spomenu, ili uradite na svoju ruku ova dva hormona, tako pospesujete vece sanse za T, bilo prirodnim pute ili inseminacijom.
Neko je gore rekao da primis obavezno pregnyl jer ce ti folikuli prerasti u cistu- NETACNO.
Ja npr, nisam primila inekciju uospte jer mi je nivo E2 bio toliko visok da nije bilo potrebe, a ciste posle nigde nije bilo.
Ciste se dobijaju u retkim slucajevima, i to obicno usled nepravilnog davanja pregnyla znaci kada daju vece jedinice od dozvoljenih, takodje i od samog klomifena mogu se dobiti ali opet je to sve individualno.

Direktna veza do poruke: 1944
15.3.2011 9:00:47   
sandrina 85
E bas cu da vidim sta ce ovaj moj dr da kaze...???!!! Zivo me interesuje, jer je imao par propusta vec...
Hvala ti na odgovoru user posted image
Kazi mi samo kog dana si ti radila hormone??? Koliki ti je bio folikul, tj. kako da znam kad je to "pred samu ovulaciju"...
Sorry sad na pitanjima, ali moram da se informisem, jer kao sto vec rekoh, necu da gubim vise ni dan vremena, i kod mene vazi ona stara " ako sam sebi ne pomognes, niko nece"

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1945
15.3.2011 11:19:02   
bebica30
IZVORNA PORUKA: jekiki

Bas tako Bebice i jedan je dovoljan, ali meni nesto ne pomazu ni dva user posted image

jooj ni meni na zalost ....videcemo ovaj mesec mozda nam dvojka bude srecna user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 1946
15.3.2011 13:30:49   
nina26

E bas cu da vidim sta ce ovaj moj dr da kaze...???!!! Zivo me interesuje, jer je imao par propusta vec...
Hvala ti na odgovoru user posted image
Kazi mi samo kog dana si ti radila hormone??? Koliki ti je bio folikul, tj. kako da znam kad je to "pred samu ovulaciju"...
Sorry sad na pitanjima, ali moram da se informisem, jer kao sto vec rekoh, necu da gubim vise ni dan vremena, i kod mene vazi ona stara " ako sam sebi ne pomognes, niko nece"

Nema na cemu user posted image i treba se uvek informisati i ici pripremljen kod lekara.
Ja sam isla od 10 dc na pracenje folikula svaki drugi dan, a onda od 14 dc svaki dan, 15 i 16dc sam radila hormone 17dc mi je bila O. Ako ne ides na pracenje, onda mozes da uzmes one trakice za O i tako ces znati kad ti se blizi O, da uradis dan,dva ranije. A folikul mi je bio ako se secam oko 22mm i nije bilo potrebe da mi daju inekciju.

Direktna veza do poruke: 1947
15.3.2011 18:40:45   
*Maki*
Nina,moj doktor vazi isto za velikog strucnjaka i nije neko ko ne zna sta radi,naprotiv.Nikada mi nije preglozio da radim hormone pre davanja pregnyla jer se i ultrazvuku moze utvrditi kvalitet folikula,i proceniti pravo vreme davanja inekcije.Samo kazem,nemoj misliti da te nesto kritikujem.Svako ima svoj nacin rada.Ljubuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1948
15.3.2011 19:35:59   
nina26

IZVORNA PORUKA: *Maki*

Nina,moj doktor vazi isto za velikog strucnjaka i nije neko ko ne zna sta radi,naprotiv.Nikada mi nije preglozio da radim hormone pre davanja pregnyla jer se i ultrazvuku moze utvrditi kvalitet folikula,i proceniti pravo vreme davanja inekcije.Samo kazem,nemoj misliti da te nesto kritikujem.Svako ima svoj nacin rada.Ljubuser posted image

Na uz moze se videti da li je pravilnog oblika, velicine, znaci koje je morfologije, vidi da li ti pise na nekom nalazu posle uz da li je kvalitetan folikul,tj da li je pun ili prazan. Ipak analiza krvi pokazuje tacno hemijsko stanje, nego uz koji se gleda golim okom.
Sto bi stajalo u proceduri VTO obavezno analiza E2 da se sve moze tako lepo videti na UZ?
Ako meni ne verujete proguglajte, nisam morala ni da pisem nista, htela sam samo da pomognem, uostalom nije obavezno prihvatati svaki savet, moje je bilo samo da to podelim sa vama.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1949
15.3.2011 19:43:40   
mejvis
U pravu je Nina....

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Jel vam se svidja ime Lorena? :)
pisuljica

Primetila sam da je sve cesce...

Da (30%)

Ne (70%)

Ukupan broj glasova: 128

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here