|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
6.3.2011 23:22:24   
Dada81

IZVORNA PORUKA: Didy

Ja vam sad pišem sa distance od godinu i po dana i jasnije mogu sve da sagledam.
Kumić je u januaru napunio 3 godine. I dalje se budi nekoliko puta u toku noći, pije mleko, prelazi kod njih u krevet... Skinuo je pelenu dnevnu, ali noćnu nikako ne može, jer pije mleko u toku noći i piški. To se vama možda čini daleko, ali će brzo doći. Znači, sve se komplikuje...
Kod nas se zna - u mamin i tatin krevet može samo ujutro. Nekad se desi da se probudi baš rano. Ja mu kažem da je rano i da se vrati u krevet da spava jer još uvek svi spavaju. Ponekad se samo okrene i zaspi. Ponekad počne da plače (više se kmezi), ali kad vidi da mi ne reagujemo, okrene se i legne u krevet. Nekad se desi i da ne zaspi i po pola sata, ali zna da ga niko neće uzeti i ćuti u svom krevetu.

user posted image Svaka čast,Didy,za poželeti,svima nama !

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 526
6.3.2011 23:22:44   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Snelle

Dakle, problem je masovne prirode, samo što se o njemu ne govori ili izbegava da se govori user posted image

Pa ne znam user posted image Oko mene sve neke mame cija djeca spavaju ko klade, jedino mi krsimo pravilo user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 527
6.3.2011 23:24:07   
Jele

IZVORNA PORUKA: Dada81

Jele,taj čin sa kosom mi tako dirljiv user posted image Ja to obožavam,meni bi to bilo kao terapija,pa bih stalno zvala dete kod sebe user posted image ..šalim se,naravno..

Pa jeste kada se uspavljujete na početku večeri, stvarno je lepo i ja to volim, on i kad pije bilo šta ovako kad je budan samo pokaže rukom da dođem i dam kosu na maženje user posted image ... Ali nezgodno je milion puta u toku noći kada si bunovan... Mada, od kada spava sa mm-om ne traži kosu (mm je i nema user posted image ), ali ''traži'' flašicu....

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 528
6.3.2011 23:24:37   
bebuska
A kosa... Probala ja da ga stavim kod sebe da spava i on spava dok mu je moja kosa u rukama jel se podjem odmaknuti odmah se budi tako da mi ni to nije bilo rjesenje. Ukocim se sva u jednom polozaju i ujutru ustanem kao da me je neko isprebijao...

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 529
6.3.2011 23:28:27   
Jele

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Dakle, problem je masovne prirode, samo što se o njemu ne govori ili izbegava da se govori user posted image

Pa ne znam user posted image Oko mene sve neke mame cija djeca spavaju ko klade, jedino mi krsimo pravilo user posted image

E Čupo draga, da ti ispričam nešto... Zove mene sestrina venčana kuma sva van sebe da se požali i pita za savet jer je njen mali nešto mlađi od Uroša, a ona sam dosta od mene user posted image i kaže ''Mi smo van sebe, ja sam danas na poslu kunjala, nisam mogla sebi da dođem, M se budio 4 ili 5 puta u toku noći, šta da radim?'' !!!!!! Ja kada sam čula nisam mogla da verujem... Rekla sam joj ''Uživaj'' user posted image Njihovo dete od starta spava u svojoj sobici u krevetiću i uopšte se do tada a ni posle nije budio u toku noći !!! Ja nisam mogla da poveruje, pitala sam KAKO BRE, a ona ništa kaže JEDNOSTAVNO JE TAKAV

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 530
6.3.2011 23:29:26   
Didy

Ma, ja ni njima ne verujem. Kad kreneš da pričaš, a ono spavaju ali sa mamom u krevetu, pa se povremeno bude, ali nemaju noćne seanse...
Ja sam od početka htela da naučim Stefana da je njegov krevet za spavanje. Kad sam ga noću dojila, namerno nisam htela da ga donosim u naš krevet, iako bi mi bilo lakše, već sam išla u dnevnu sobu i dojila ge sedeći. Tad je sve bilo u redu. Vratim ga, spustim, on spava. Problem je nastao kod večernjeg uspavljivanja na našem krevetu. E, on je svaki put kad se probudi tražio to isto okruženje (sisu i naš krevet) da bi mogao da ponovo zaspi.

< Poruku je uredio Didy -- 6.3.2011 23:31:14 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

Direktna veza do poruke: 531
6.3.2011 23:31:23   
Dada81

A,vidi nas koje smo user posted image

IZVORNA PORUKA: Jele

Da, brzo to dođe... Evo, Uroš će sad dve godine i ništa, ali apsolutno ništa se ne menja user posted image Pisala sam već jednom da je od 5 meseca pa do sada bez i jednog buđenja prespavao 1 ili 2 noći, sad se i ja gubim, sa 4-5 buđenja se može izbrojati na prste i tako, katastrofa za fizičko i mentalno zdravlje roditelja user posted image Napisah već negde da je meni na kraju toliko pao imunitet od nespavanje, pa plus nove trudnoće, da sam se baš bila razbolela...

Jele,važno da si bolje,pa nadam se da se stanje još popravi user posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

Direktna veza do poruke: 532
6.3.2011 23:33:36   
Didy

Njihovo dete od starta spava u svojoj sobici u krevetiću i uopšte se do tada a ni posle nije budio u toku noći !!! Ja nisam mogla da poveruje, pitala sam KAKO BRE, a ona ništa kaže JEDNOSTAVNO JE TAKAV

Navika od samog početka. Niko ga nije ljuljuškao, nosao da lakše zaspi, već u krevet i spavaj. Ako ti se ne spava, a ti se malo sam zabavljaj, pa zaspi posle. Ja ovako planiram sa drugom bebom, videćemo da li će uspeti...

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 533
6.3.2011 23:33:52   
Jele

IZVORNA PORUKA: Dada81

Jele,važno da si bolje,pa nadam se da se stanje još popravi user posted image

Ja jesam, ali mm nije user posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 534
6.3.2011 23:34:04   
Anoniman
Jele, Neša je sad počeo da smanjuje na 1-2 buđenja noću, i naravno, traži sok/vodu/mleko/bilo šta da pije. Do pre par meseci više nije spavao nego što jeste.
On od 20. meseca spava u krevetu (svom), i tad je počeo šou program jer nisam mogla da izguram ništa tipa ignorisanje ili isterivanje svoje politike. Nećeš da mi daš? Ode sam, bos, u kuhinju, otvori frižider i obesi se na police. Pokušavala sam svašta, ali njegov odgovor je uvek bio - ali ja sam žedan. Onda se desilo da nije hteo da me budi, jer je znao da mu neću dati to što traži, pa se odšunja sam.I onda sam popustila...tj, posle 2,5 godine nemam više snage. Držim flašicu sa čajem pored kreveta, kad se probudi, popije koliko mu treba, i nastavi da spava. I to mora proći.

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 535
6.3.2011 23:35:26   
Jele

IZVORNA PORUKA: Didy

Njihovo dete od starta spava u svojoj sobici u krevetiću i uopšte se do tada a ni posle nije budio u toku noći !!! Ja nisam mogla da poveruje, pitala sam KAKO BRE, a ona ništa kaže JEDNOSTAVNO JE TAKAV

Navika od samog početka. Niko ga nije ljuljuškao, nosao da lakše zaspi, već u krevet i spavaj. Ako ti se ne spava, a ti se malo sam zabavljaj, pa zaspi posle. Ja ovako planiram sa drugom bebom, videćemo da li će uspeti...

Ma što je najgore, ja ne znam ni kako je to počelo.... Ja njega nikad nisam nunala, ninala, uspavljivala na rukama ili na sisi... Ne znam, stvarno.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 536
6.3.2011 23:37:13   
Jele

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Držim flašicu sa čajem pored kreveta, kad se probudi, popije koliko mu treba, i nastavi da spava. I to mora proći.

Isto i to 2 za svaki slučaj, nekad slisti jednu brzo, pa kad odemo po novu on u plač, mislim da se boji da ostane sam...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 537
6.3.2011 23:37:41   
Didy
Neđo, tek sad vidim da si RR. Čestitam! Malo off.user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 538
6.3.2011 23:39:20   
Dada81

Jele, Neša je sad počeo da smanjuje na 1-2 buđenja noću, i naravno, traži sok/vodu/mleko/bilo šta da pije. Do pre par meseci više nije spavao nego što jeste.
On od 20. meseca spava u krevetu (svom), i tad je počeo šou program jer nisam mogla da izguram ništa tipa ignorisanje ili isterivanje svoje politike. Nećeš da mi daš? Ode sam, bos, u kuhinju, otvori frižider i obesi se na police. Pokušavala sam svašta, ali njegov odgovor je uvek bio - ali ja sam žedan. Onda se desilo da nije hteo da me budi, jer je znao da mu neću dati to što traži, pa se odšunja sam.I onda sam popustila...tj, posle 2,5 godine nemam više snage. Držim flašicu sa čajem pored kreveta, kad se probudi, popije koliko mu treba, i nastavi da spava. I to mora proći.

user posted image user posted image duša mala To i ja kažem. Mada j elepo kada ovako lepo pajke,uhhhh

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 539
6.3.2011 23:39:35   
Jele

Držim flašicu sa čajem pored kreveta, kad se probudi, popije koliko mu treba, i nastavi da spava. I to mora proći.

Neđo, sigurno već znaš, ali eto da kažem, bitno je da je čaj ili bilo šta drugo bez šećera tj da nije slatko... Slatko uvek tera na još i još...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 540
6.3.2011 23:41:05   
Anoniman
Hvala Didyuser posted image
Jele, ova moja baraba nema taj problem. On strpljivo čeka, ali ako pokušam da ga zeznem, pa ne donesem, ili donesem nešto što nije tražio, haos napravi.
Zvuči kao neko razmaženo manipulatorsko derište, najgore od svega je što ja njemu inače jesam autoritet, i sve me sluša, i divno je dete. Ali ovo...ovo je strašno šta radi kad i pomisli da neće dobiti flašicuuser posted image

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 541
6.3.2011 23:43:28   
Anoniman

Neđo, sigurno već znaš, ali eto da kažem, bitno je da je čaj ili bilo šta drugo bez šećera tj da nije slatko... Slatko uvek tera na još i još...

Znam ja to Jele...al vrlo  često zaboravim sve što znam, i pogazim sve svoje principe, pogotovo kad mi je ovako bolešljiv u poslednje vreme pa ne spavam ni tri sata noću, i to iscepkano...ali, eto. Kod nas prolazi. Ja se ujutru uglavnom ni ne setim da se budio, samo vidim praznu flašicu. Tako da...strpljenjauser posted image

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 542
6.3.2011 23:44:22   
Nensi*
Nama je ovo sa budjenjem pocelo kad sam prestala da ga dojim i pocela da mu dajem moje mleko na flasicu jer jedino tako nije povracao...Tad je poceo da se budi,i nastavio kad sam posle 2 meseca ponovo pocela da ga dojim...Do petog meseca je spavao celu noc bez ijednog budjenja,cak se i kao jako mali nije budio da jede...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 543
6.3.2011 23:50:39   
Anoniman
Ja verovatno za mnoge mame grešim , ali to radim već neko vreme i nemamo problema - Nina uglavnom isprazni flašicu sa mlekom i zaspi kada proguta poslednju kap . Zaspi , lepo , popapi sve iz flaje , okrene zadovoljno glavu , malo se ušuškulji u mom krilu i zaspi , i ja je samo spustim u krevetac . Nastavi da spava bez problema , jedino što je ja tada NE DIŽEM DA PODRIGNE . Ranije sam to radila , tj , dizala je , ali se ona istog momenta probudi , i bude jaaaako iznervirana , pa dreči po sat vremena . Ovako je samo spustim , okrenem na bok i sve 5 .
Druga stvar - jedno vreme je imala potrebu da spava sa flašicom u ustima . Tj , da nešto žvaće , da se teši umesto sike , pretpostavljam . Cucla nije dolazila u obzir jer je ispadala stalno , pa je nju to stalno nerviralo . I ja sam joj dozvoljavala da "licka" cuclu od flašice . Ona zaspi nakon spuštanja u krevetac , ali ako vidim da kenka - stavim joj praznu flašicu , "potkočim" nežno nekim peškirićem , ona to licka i zaspi , ja posle sklonim flajku i super .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 544
6.3.2011 23:53:32   
Jele

pogotovo kad mi je ovako bolešljiv u poslednje vreme pa ne spavam ni tri sata noću, i to iscepkano...ali, eto. Kod nas prolazi. Ja se ujutru uglavnom ni ne setim da se budio, samo vidim praznu flašicu. Tako da...strpljenjauser posted image

Nisam u toku Neđo, što je bolešljiv, vrtić, pad imuniteta ili ?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 545
6.3.2011 23:57:53   
Nensi*
Vuk se malpore probudio,i uspela sam da mu uvalim samo dudu i nastavio je da spava,e sad,videcemo dokle...

< Poruku je uredio Nensi RR -- 6.3.2011 23:58:10 >

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 546
7.3.2011 0:03:21   
Anoniman

pogotovo kad mi je ovako bolešljiv u poslednje vreme pa ne spavam ni tri sata noću, i to iscepkano...ali, eto. Kod nas prolazi. Ja se ujutru uglavnom ni ne setim da se budio, samo vidim praznu flašicu. Tako da...strpljenjauser posted image

Nisam u toku Neđo, što je bolešljiv, vrtić, pad imuniteta ili ?user posted image

Pokupio streptococcus pneumoniae u vrtiću i nikako da je otresemo, pa je stalno slinav, kašlje, i ima česte upale ušijuuser posted image

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 547
7.3.2011 0:10:23   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Vuk se malpore probudio,i uspela sam da mu uvalim samo dudu i nastavio je da spava,e sad,videcemo dokle...

trajalo je celih 5 minuta...I morala je da radi sisa..

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 548
7.3.2011 0:12:47   
Jele

Pokupio streptococcus pneumoniae u vrtiću i nikako da je otresemo, pa je stalno slinav, kašlje, i ima česte upale ušijuuser posted image

Neđo, jesi li razmišljala kada ozdravi da ga možda vakcinišeš onim Pneumo 23? Možda ne bi bilo loše, vrtić, bakterije...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 549
7.3.2011 8:57:06   
Ana007

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja verovatno za mnoge mame grešim , ali to radim već neko vreme i nemamo problema - Nina uglavnom isprazni flašicu sa mlekom i zaspi kada proguta poslednju kap . Zaspi , lepo , popapi sve iz flaje , okrene zadovoljno glavu , malo se ušuškulji u mom krilu i zaspi , i ja je samo spustim u krevetac . Nastavi da spava bez problema , jedino što je ja tada NE DIŽEM DA PODRIGNE . Ranije sam to radila , tj , dizala je , ali se ona istog momenta probudi , i bude jaaaako iznervirana , pa dreči po sat vremena . Ovako je samo spustim , okrenem na bok i sve 5 .
Druga stvar - jedno vreme je imala potrebu da spava sa flašicom u ustima . Tj , da nešto žvaće , da se teši umesto sike , pretpostavljam . Cucla nije dolazila u obzir jer je ispadala stalno , pa je nju to stalno nerviralo . I ja sam joj dozvoljavala da "licka" cuclu od flašice . Ona zaspi nakon spuštanja u krevetac , ali ako vidim da kenka - stavim joj praznu flašicu , "potkočim" nežno nekim peškirićem , ona to licka i zaspi , ja posle sklonim flajku i super .

I kod mene je tako.Ranija posle mleka pred spavanje,ja sam je dizala da podrigne,a ona već u polu snu.Držim je da podrigne,ona se skroz razbudi i postane besna.Posle toga joj treba duže da zaspi.Pa sam počela kad je tako u polu snu,kad završi sa jelom,samo je prenesem krevetac.I ona nastavi da spava bez problema.Evo sinoć je zaspala dok je jele,spustila sam je u krevetac,promeškoljila se noćas,samo sam joj rekla šššššš ,i nastavila je da spava do jutros do 8.Ne znam šta joj bi,uvek se budi u 7.

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice ...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here