Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:29:15
|
|
|
|
IVA 11
|
sak da bi se i bebe i ma IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 A da li ta metoda moze da pocne da se primenjuje tokom dnevnog uspavljivanja ili vazi samo za nocno? Imam utisak da bi se i bebe i mame brze navikle da je to danju. Zaboravih reci da sam je prvi i drugi dan primijenila 2 puta, danju i nocu. Da se malo navikne, da ne bude muka kad padne noc.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:31:07
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ajd malo da vas nasmejem, ja sam plakala od smeha kad sam je videla
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:33:09
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 IZVORNA PORUKA: Snelle Ivanka, tvoja beba je još mala, ali moja će uskoro 10 meseci i stvarno ne ide više da sisa po 5-6 puta u toku noći Nije još zaspala, a da ostanem sa njom u sobi i da je mazim duže od 2 minuta zaspala bi. Ivo, jesi se ti baš striktno držala ovih pravila, tj. nisi ostajala sa njim u sobi da bi se uspavao? Zato i cek da pocnemo sa nemlecnom ishranom da vidim da li se nocu budi jer je gladna ili ne. I danju jede na 2, 3 sata tako das je noc samo nastavak dnevne rutine. nama dr uvele dohranu sa 4.5 mjeseca bas zbog toga jer se M stalno budio i kao iako dobro napreduje i nije gladan, mozda bude duze spavao. Na zalost, kod nas nije imalo efekta Isto se budi. Snelle tu smo za tebe Ih kako ce super da bude kad djeca nauce sama da spavaju, a mi kuckamo na RR
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:34:07
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja ću uskoro morati da pribegnem ovoj metodi. Moje dete se uspavljuje isključivo uz sisu, i preko dana i uveče. Kad eventualno negde odem preko dana vrišti iz sve snage, pa ja vrlo retko mrdam od njega. A on ima već 9 meseci i moje porodiljsko se bliži kraju...
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:34:34
|
|
|
|
Nensi*
|
Ni kod nas nema veze sa tim sta jede i koliko,budi se svakako...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:36:29
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ma ja samo mislim da joj je sisa nocu uteha, ja je prozvala bensedinčić, dam bensedinčić i ona nastavi da spava Morace to da se menja... evo sad spava vec 3 sata, čekam da se probudi pa da dam bensedinčić...
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:37:34
|
|
|
|
Snelle
|
Dojenje je fenomenalna stvar, ništa lepše u životu nisam oset_ila osim naravno ljubavi prema svom detetu, ali mu je užasna mana to što se deca posle teško odvikavaju od istog. Ne znam nijednu mamu koja ima problema sa spavanjem čije dete je bilo na AD mleku!
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:38:18
|
|
|
|
madre
|
ali, znate sta, ja vama kao ovde nesto pricam a ustvari ni moj bogi ne zaspi sam uvece, on posle kupanja, rucka mleko i uglavnom tako zaspi, ali nekada i ne, vec ga ja ceskam, mazim, pevam mu... i tako zaspi... znaci JA SAM TU... a preko dana, kad god mu se prispava ja sam kod njega sve dok ne zaspi... ali nema potrebe za ljuljkanjem... a nocu kada se probudi ne reagujemo, samo mu dam cucu, a on valjda sam u mraku i tisini shvati da je to vreme za spavanje, znaci nema hrane, mazenja, igranja...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:38:27
|
|
|
|
IVA 11
|
Samo malo vremena i strpljenja i bice sve ok. Snelle, znam kako ti je, ali bice lakse sve! Moj spava od 19:45 do 7 i po, 8 ujutro, jede i nastavi do 10 i 10 , tacan je kao sat! Bice i tebi lakse, samo da se navikne, bez brige!
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:38:48
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Sin moje sestre od pocetka na AD, mladji od Ive 6 dana i spaaaavaaaa ceeeeluuuuuu noooooooccccccccccc
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:39:50
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Dojenje je fenomenalna stvar, ništa lepše u životu nisam oset_ila osim naravno ljubavi prema svom detetu, ali mu je užasna mana to što se deca posle teško odvikavaju od istog. Ne znam nijednu mamu koja ima problema sa spavanjem čije dete je bilo na AD mleku! Potpis na kvadrat (Na zalost )
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:40:07
|
|
|
|
lesica
|
Eeeee,i Lenki je u poslednje vreme spavanje postalo cudo... Uspava se ona sama,ali tom uspavljivanju prethodi jedno pola sata-sat skakanja u krevecu a sad kako jede vise resila je da pije i vise mleka pa je pocela da radi ono sto nije radila sa 2-3 meseca,redovno se budi oko 2 i oko 4-pola 5 i kuka za mlekom-bolje reci urla,a kakao je naucila nenenenene i neeeeteeee muka jedna manstaje kad pokusam da je zavaram vodom... A dnevno uspavljivanje pali jedino u kolicima,sad je to najnovije...a nekad se lepo sama uspavljivala ili u krevecu ili u ogradici medju igrackama.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:45:22
|
|
|
|
Snelle
|
Zaspala je posle 42 minuta. I zaspala je u mom prisustvu - nemoguće je bilo da ne zaspi, jer sam je spustila da legne (pošto ustaje u krevecu i tako plače) pomazila sam je par puta po kosici, rekla par utešnih reči i već je zaspala, mislim da sve ukupno nije trajalo ni 30ak sekundi I šta sad?
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:47:20
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Jaoooo, stvarno, sta sad? Snelle, strpljenja ti treba na pretek.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:47:23
|
|
|
|
Nensi*
|
Nista,valjda se nece opet buditi...Ako se probudi,pusti je onoliko minuta koliko pise u tabeli...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:48:59
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Zaspala je posle 42 minuta. I zaspala je u mom prisustvu - nemoguće je bilo da ne zaspi, jer sam je spustila da legne (pošto ustaje u krevecu i tako plače) pomazila sam je par puta po kosici, rekla par utešnih reči i već je zaspala, mislim da sve ukupno nije trajalo ni 30ak sekundi I šta sad? ja tako radim svako vece i ne vidim problem u tome zasto mora sam da zaspi?
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:49:03
|
|
|
|
Snelle
|
Nensi ne kažem zbog toga i šta sad, nego što se uspavala u mom prisustvu
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:49:19
|
|
|
|
IVA 11
|
Nista, u pocetku budi sa njom dok ne zaspe(ali cisto par puta, da je pomazis, kazes nesto lijepo i IZADJES), posle kad nauci sam ne moras. Najbitnije je da nije nagla promjena tvog neprisustva sa njom u sobi. Tako sam makar ja radila.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:49:43
|
|
|
|
choopa choops
|
Snelle bitno da je zaspala Ma nece se budit, a ako se probudi i ja bi nastavila po tabeli
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:50:41
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Nensi ne kažem zbog toga i šta sad, nego što se uspavala u mom prisustvu Pa dobro,kao sto rece Iva,mozda je za pocetak bolje tako dok se ne navikne...Ali samo prvih dan-dva...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:51:17
|
|
|
|
IVA 11
|
U pravu si Madre, i ja tako radim jer zaspe za minut, dva, a nekad je preumoran i sam zaspe, kako kad. Nego u periodu navikavanja na novu situaciju treba biti malo "hladniji", da me ko ne shvati pogresno.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:52:08
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: madre IZVORNA PORUKA: Snelle Zaspala je posle 42 minuta. I zaspala je u mom prisustvu - nemoguće je bilo da ne zaspi, jer sam je spustila da legne (pošto ustaje u krevecu i tako plače) pomazila sam je par puta po kosici, rekla par utešnih reči i već je zaspala, mislim da sve ukupno nije trajalo ni 30ak sekundi I šta sad? ja tako radim svako vece i ne vidim problem u tome zasto mora sam da zaspi? Stvar je u tome sto se nase bebe bude i po 10 puta u toku noci i mora da se naviknu ovako...Tvoj bar hoce da nastavi kad se probudi i kad ne reagujete a nasi nece...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:54:58
|
|
|
|
Snelle
|
Joj Ivo, kud ću da budem hladnija od ovog što već jesam Kosica joj je potpuno mokra
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:55:28
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR IZVORNA PORUKA: madre IZVORNA PORUKA: Snelle Zaspala je posle 42 minuta. I zaspala je u mom prisustvu - nemoguće je bilo da ne zaspi, jer sam je spustila da legne (pošto ustaje u krevecu i tako plače) pomazila sam je par puta po kosici, rekla par utešnih reči i već je zaspala, mislim da sve ukupno nije trajalo ni 30ak sekundi I šta sad? ja tako radim svako vece i ne vidim problem u tome zasto mora sam da zaspi? Stvar je u tome sto se nase bebe bude i po 10 puta u toku noci i mora da se naviknu ovako...Tvoj bar hoce da nastavi kad se probudi i kad ne reagujete a nasi nece... Da i ja mislim da je poenta da nauce da zaspu sami, jer ce onda taj princip da primjene i ukoliko se probude u toku noci. Jer ako smo mi tu za njih kad god se probude i da kazemo shhhh ili bilo sta da ih uspavamo, onda cemo tako morati cijelu noc? A to je isti klinac kao da se budimo za dojenje
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 23:56:20
|
|
|
|
Snelle
|
A šta mislite kad se probudi u toku noći da li da joj dam da sisa, jer se brinem da nije žedna jer je puno plakala, oznojila se....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....