Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 12:53:23
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 1 dan. 1 put-3 minuta 2 put-5 minuta 3 put-7 minuta 4 put-7 minuta svaki sledeci put -9 minuta 2 dan. 1 put-5 minuta 2 put-7 minuta 3 put-7 minuta 4 put-9 minuta svaki sledeci put-12 minuta 3 dan. 1 put-7 minuta 2 put-9 minuta 3 put-12 minuta 4 put-12 minuta svaki sledeci put 15 minuta 4 dan. 1 put-9 minuta 2 put-12 minuta svaki sledeci put 12 minuta Od 5-og dana svaki put po 15 minuta Gledajte na sat.Ako to ne radite vec se rukovodite osecajem,3 minute vam mogu delovati mnogo duze. Ako dete place,po isteku predvidjena 3 minuta udjite kod deteta,utesite ga,pomilujte ga.Mozete mu reci nesto kao "Mama je tu,sve je u redu,spavaj." Obracajte mu se mirnim i sigurnim glasom.Budite stalozeni.Nikako ga ne uzimajte u narucje i ne pruzajte mu pomoc na koju je naviklo.Takodje,dete ne treba da zaspi u vasem prisustvu.Cilj vaseg ulaska kod deteta je da ga umirite,da mu kazete da je sve u redu i da ste vi tu za njega,ali da treba da spava u svom kreveticu.Treba da oset_i vasu sigurnost,mir,toplinu,blagonaklonost,ali i odlucnost,cak iako je suvise malo da razume smisao reci. Ni slucajno ga nemojte grditi ili vikati,morate razumeti da je dete uznemireno jer je suoceno sa novom situacijom,te ga nikako ne treba dodatno uznemiriti i otezati stvari.Ako je ustalo u kreveticu,spustite ga ali ne bezbroj puta. po isteku oko 2 minuta izadjite iz sobe,bez obzira da li se dete smirilo ili ne.Sad sacekajte 5 minuta,potom jos jednom 7 minuta,prema prikazanom rasporedu.I tako dok vase dete ne zaspi. Ovo je jedan deo,nadam se da ce ti pomoci...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 15:43:27
|
|
|
|
Ana007
|
Napokon se uspavljuje sama Nisam mogla vise da je uspavljujem na siki i na rukama,prelomila sam,jedno vece je bilo kupanjac,klopa,i odmah sam je spustila u krevetac.Kmecala je dobrih pola sata,a za to vreme sam ja ulazila na svakih par min.I umirivala je.Onda se umorila od plakanja i zaspala.Sledece vece,posle jela isto je spustim u krevetac i izadjem iz sobe.Nije plakala,ali je cupkala nesto u krevecu.Nisam ulazila,ali sam virila.Zaspala je za 20 min.Trece vece je bez plakanja takodje zaspala posle nekih 10 min.A sada kada je stavim zaspe odmah.
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 15:44:28
|
|
|
|
Lu
|
Bravo Ana 007
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 15:46:26
|
|
|
|
Dada81
|
Valjda i meni uskoro uspe,lepo ovako nešto čuti
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 15:47:43
|
|
|
|
lanajelena
|
Moja beba ne trazi da se nosa ali mora neko da lezi pored njega i to traje i traje nekad po sat vremena,dobra strana ovoga je sto se pozeli tate pa trazi da ga on uspavljuje
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:24:10
|
|
|
|
Ana007
|
Iskreno i ja sam bila u čudu,kako se brzo navikla,jer sam je konstantno uspavljivala na siki ili na rukama.Još je spavala kod nas u bračnom krevetu,u jednom momentu smo se zapitali,što smo uopšte kupovali krevetac .To prvo veće se isplakala do zla Boga,ali sam izdržala i nisam namerno htela da je uzmem.Isplatilo se
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:26:28
|
|
|
|
kupina
|
Na veliku sreću moja sama zaspi u svom krevetiću. Ostavimo upaljenu lampu,čisto da ima svjetlosti,zatvorimo vrata i super nam.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:28:22
|
|
|
|
minna
|
A sta ako ne zaspi posle nekog vremena (7, 9 min ili koliko vec) ? Koliko je sigurno da ce se smoriti od plakanja i zaspati? Onda opet mora da se uspavljuje
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:30:59
|
|
|
|
Snelle
|
Minna, koliko ja kapiram, ovih 9 minuta se vrti sve dok se beba ne uspava
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:31:52
|
|
|
|
Ana007
|
IZVORNA PORUKA: minna A sta ako ne zaspi posle nekog vremena (7, 9 min ili koliko vec) ? Koliko je sigurno da ce se smoriti od plakanja i zaspati? Onda opet mora da se uspavljuje Moja Vanja se smorila posle nekih pola sata
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:33:05
|
|
|
|
Nensi*
|
Da,tako sam i ja ukapirala....
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:33:17
|
|
|
|
Snelle
|
Anna, ti si primenjivala ovu metodu? I posle koliko dana mogu da se očekuju rezultati?
< Poruku je uredio Snelle -- 5.3.2011 22:34:29 >
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:33:21
|
|
|
|
IVA 11
|
Bravo Ana!!!
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:34:16
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Minna, koliko ja kapiram, ovih 9 minuta se vrti sve dok se beba ne uspava Aha, pa da, bas sam glupa... E pa nemam ja onda snage za ovo
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:34:25
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja nemam problem da uspavam Vuka posle kupanja i mleka,tad kad popije mleko lepo se okrene i sam zaspi...Kod nas nastaje haos kad se opet probudi,nema sanse da nastavi da spava bez sise...I zna da se budi po 10 puta u toku noci...
< Poruku je uredio Nensi RR -- 5.3.2011 22:35:03 >
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:35:39
|
|
|
|
Snelle
|
Mislim da svaka mama koja doji mora kad-tad da pristupi ovoj metodi, jer ne postoji drugačiji način za odvikavanje od dojenja
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:35:42
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Anna, ti si primenjivala ovu metodu? I posle koliko dana mogu da se očekuju rezultati? Moja snaja jeste i kaze da se trecu ili cetvrtu noc beba nije vise budila...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:36:42
|
|
|
|
Snelle
|
Meni je stalno u glavi da se kod deteta ne javi neki psihički poremećaj zbog tolikog plakanja
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:38:23
|
|
|
|
Nensi*
|
Ma nece,nisu ni prvi ni poslednji... Nego sto ja taj plac ne mogu da slusam
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:42:01
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ja nemam problem da uspavam Vuka posle kupanja i mleka,tad kad popije mleko lepo se okrene i sam zaspi...Kod nas nastaje haos kad se opet probudi,nema sanse da nastavi da spava bez sise...I zna da se budi po 10 puta u toku noci... Ja nisam imala ranije, zaspao bi dok sisa, ali u poslednje vreme nece...ma nije ni to problem, isto mi vise smeta sto se budi nekoliko puta nocu i ja ga smirujem tako sto mu dam da sisa jer drugo nista nece, ustvari tako je bilo pre, a sad bi mozda mogla da mu uvalim neki caj, nisam to probala odavno, tada kad jesam nije hteo... ovako imam utisak da ce da se budi nocu da sisa do 15god.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:42:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja mislila da krenem ovih dana sa cry it out, ali MM nece biti tu, a treba mi moralna i svaka druga podrska, pa odlazem. Ali hocu. Skupicu hrabrost i probacu. Ne mogu vise Ana svaka cast Snelle sta bi sinoc? i sta si radila nocas?
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:45:04
|
|
|
|
IVA 11
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Meni je stalno u glavi da se kod deteta ne javi neki psihički poremećaj zbog tolikog plakanja I meni, zato sam dok je jos bio novorodjence skakala na svaki njegov plac...Mada se moj lako i veoma brzo uspavljuje, ali ne volim kad place.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:45:07
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: minna IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ja nemam problem da uspavam Vuka posle kupanja i mleka,tad kad popije mleko lepo se okrene i sam zaspi...Kod nas nastaje haos kad se opet probudi,nema sanse da nastavi da spava bez sise...I zna da se budi po 10 puta u toku noci... Ja nisam imala ranije, zaspao bi dok sisa, ali u poslednje vreme nece...ma nije ni to problem, isto mi vise smeta sto se budi nekoliko puta nocu i ja ga smirujem tako sto mu dam da sisa jer drugo nista nece, ustvari tako je bilo pre, a sad bi mozda mogla da mu uvalim neki caj, nisam to probala odavno, tada kad jesam nije hteo... ovako imam utisak da ce da se budi nocu da sisa do 15god. Ja Vuku pred spavanje dajem AD,jer nemam vise toliko puno mleka,a i toliko se puta budi nocu da to u grudima "stekujem" za noc...
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:47:35
|
|
|
|
minna
|
I ja sve vise razmisljam o tome da probamo...ali jedino da za to vreme zapusim usi u drugoj sobi...ne znam da li cu moci to
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete bebu? 5.3.2011 22:48:06
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Ja Vuku pred spavanje dajem AD,jer nemam vise toliko puno mleka,a i toliko se puta budi nocu da to u grudima "stekujem" za noc... i ja isto ovako, samo sto dajem rizine pahuljice. Ali on se svejedno budi nakon 3 sata, a nekad i ranije. I kad se probudi, mogu da ga zavaram nunajuci jednom, ali vec sledeci put je haos i onda moram da dam sisu. A i ne mogu da ga pustim da se dere radi L. Zato cu kad budem probala ovu Cry it out, nju da posaljem kod bake na spavanjac
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta nam bebe pokazuju svojim govorom tela?Bebe nam govorom svog tela poručuju i više nego dovoljno da ih bolje razumemo!
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....