|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
5.3.2011 12:53:23   
Snelle
IZVORNA PORUKA: nensi27

1 dan.
1 put-3 minuta
2 put-5 minuta
3 put-7 minuta
4 put-7 minuta
svaki sledeci put -9 minuta

2 dan.
1 put-5 minuta
2 put-7 minuta
3 put-7 minuta
4 put-9 minuta
svaki sledeci put-12 minuta

3 dan.
1 put-7 minuta
2 put-9 minuta
3 put-12 minuta
4 put-12 minuta
svaki sledeci put 15 minuta

4 dan.
1 put-9 minuta
2 put-12 minuta
svaki sledeci put 12 minuta

Od 5-og dana svaki put po 15 minuta

Gledajte na sat.Ako to ne radite vec se rukovodite osecajem,3 minute vam mogu delovati mnogo duze.
Ako dete place,po isteku predvidjena 3 minuta udjite kod deteta,utesite ga,pomilujte ga.Mozete mu reci nesto kao "Mama je tu,sve je u redu,spavaj." Obracajte mu se mirnim i sigurnim glasom.Budite stalozeni.Nikako ga ne uzimajte u narucje i ne pruzajte mu pomoc na koju je naviklo.Takodje,dete ne treba da zaspi u vasem prisustvu.Cilj vaseg ulaska kod deteta je da ga umirite,da mu kazete da je sve u redu i da ste vi tu za njega,ali da treba da spava u svom kreveticu.Treba da oset_i vasu sigurnost,mir,toplinu,blagonaklonost,ali i odlucnost,cak iako je suvise malo da razume smisao reci. Ni slucajno ga nemojte grditi ili vikati,morate razumeti da je dete uznemireno jer je suoceno sa novom situacijom,te ga nikako ne treba dodatno uznemiriti i otezati stvari.Ako je ustalo u kreveticu,spustite ga ali ne bezbroj puta.
po isteku oko 2 minuta izadjite iz sobe,bez obzira da li se dete smirilo ili ne.Sad sacekajte 5 minuta,potom jos jednom 7 minuta,prema prikazanom rasporedu.I tako dok vase dete ne zaspi.

Ovo je jedan deo,nadam se da ce ti pomoci...

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 351
5.3.2011 15:43:27   
Ana007
Napokon se uspavljuje samauser posted image
Nisam mogla vise da je uspavljujem na siki i na rukama,prelomila sam,jedno vece je bilo kupanjac,klopa,i odmah sam je spustila u krevetac.Kmecala je dobrih pola sata,a za to vreme sam ja ulazila na svakih par min.I umirivala je.Onda se umorila od plakanja i zaspala.Sledece vece,posle jela isto je spustim u krevetac i izadjem iz sobe.Nije plakala,ali je cupkala nesto u krevecu.Nisam ulazila,ali sam virila.Zaspala je za 20 min.Trece vece je bez plakanja takodje zaspala posle nekih 10 min.A sada kada je stavim zaspe odmah.user posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 352
5.3.2011 15:44:28   
Lu
Bravo Ana 007user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 353
5.3.2011 15:46:26   
Dada81
user posted image user posted image Valjda i meni uskoro uspe,lepo ovako nešto čuti

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 354
5.3.2011 15:47:43   
lanajelena
Moja beba ne trazi da se nosa ali mora neko da lezi pored njega i to traje i traje nekad po sat vremena,dobra strana ovoga je sto se pozeli tate pa trazi da ga on uspavljuje user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 355
5.3.2011 22:24:10   
Ana007
Iskreno i ja sam bila u čudu,kako se brzo navikla,jer sam je konstantno uspavljivala na siki ili na rukama.Još je spavala kod nas u bračnom krevetu,u jednom momentu smo se zapitali,što smo uopšte kupovali krevetac user posted image .To prvo veće se isplakala do zla Boga,ali sam izdržala i nisam namerno htela da je uzmem.Isplatilo seuser posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 356
5.3.2011 22:26:28   
kupina
Na veliku sreću moja user posted image sama zaspi u svom krevetiću. Ostavimo upaljenu lampu,čisto da ima svjetlosti,zatvorimo vrata i super nam.

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 357
5.3.2011 22:28:22   
minna
A sta ako ne zaspi posle nekog vremena (7, 9 min ili koliko vec) ? Koliko je sigurno da ce se smoriti od plakanja i zaspati? Onda opet mora da se uspavljuje

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 358
5.3.2011 22:30:59   
Snelle
Minna, koliko ja kapiram, ovih 9 minuta se vrti sve dok se beba ne uspava user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 359
5.3.2011 22:31:52   
Ana007

IZVORNA PORUKA: minna

A sta ako ne zaspi posle nekog vremena (7, 9 min ili koliko vec) ? Koliko je sigurno da ce se smoriti od plakanja i zaspati? Onda opet mora da se uspavljuje

Moja Vanja se smorila posle nekih pola satauser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 360
5.3.2011 22:33:05   
Nensi*
Da,tako sam i ja ukapirala....

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 361
5.3.2011 22:33:17   
Snelle
Anna, ti si primenjivala ovu metodu? I posle koliko dana mogu da se očekuju rezultati?

< Poruku je uredio Snelle -- 5.3.2011 22:34:29 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 362
5.3.2011 22:33:21   
IVA 11
Bravo Ana!!!

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 363
5.3.2011 22:34:16   
minna

IZVORNA PORUKA: Snelle

Minna, koliko ja kapiram, ovih 9 minuta se vrti sve dok se beba ne uspava user posted image

Aha, pa da, bas sam glupa... E pa nemam ja onda snage za ovouser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 364
5.3.2011 22:34:25   
Nensi*
Ja nemam problem da uspavam Vuka posle kupanja i mleka,tad kad popije mleko lepo se okrene i sam zaspi...Kod nas nastaje haos kad se opet probudi,nema sanse da nastavi da spava bez sise...I zna da se budi po 10 puta u toku noci...

< Poruku je uredio Nensi RR -- 5.3.2011 22:35:03 >

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 365
5.3.2011 22:35:39   
Snelle
Mislim da svaka mama koja doji mora kad-tad da pristupi ovoj metodi, jer ne postoji drugačiji način za odvikavanje od dojenja user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 366
5.3.2011 22:35:42   
Nensi*

Anna, ti si primenjivala ovu metodu? I posle koliko dana mogu da se očekuju rezultati?

Moja snaja jeste i kaze da se trecu ili cetvrtu noc beba nije vise budila...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 367
5.3.2011 22:36:42   
Snelle
Meni je stalno u glavi da se kod deteta ne javi neki psihički poremećaj zbog tolikog plakanja user posted image  user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 368
5.3.2011 22:38:23   
Nensi*
Ma nece,nisu ni prvi ni poslednji...
Nego sto ja taj plac ne mogu da slusam user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 369
5.3.2011 22:42:01   
minna

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ja nemam problem da uspavam Vuka posle kupanja i mleka,tad kad popije mleko lepo se okrene i sam zaspi...Kod nas nastaje haos kad se opet probudi,nema sanse da nastavi da spava bez sise...I zna da se budi po 10 puta u toku noci...

Ja nisam imala ranije, zaspao bi dok sisa, ali u poslednje vreme nece...ma nije ni to problem, isto mi vise smeta sto se budi nekoliko puta nocu i ja ga smirujem tako sto mu dam da sisa jer drugo nista nece, ustvari tako je bilo pre, a sad bi mozda mogla da mu uvalim neki caj, nisam to probala odavno, tada kad jesam nije hteo... ovako imam utisak da ce da se budi nocu da sisa do 15god.user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 370
5.3.2011 22:42:46   
choopa choops
Ja mislila da krenem ovih dana sa cry it out, ali MM nece biti tu, a treba mi moralna i svaka druga podrska, pa odlazem. Ali hocu. Skupicu hrabrost i probacu. Ne mogu vise user posted image

Ana svaka cast user posted image

Snelle  sta bi sinoc? user posted image i sta si radila nocas?

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 371
5.3.2011 22:45:04   
IVA 11

Meni je stalno u glavi da se kod deteta ne javi neki psihički poremećaj zbog tolikog plakanja user posted image  user posted image

I meni, zato sam dok je jos bio novorodjence skakala na svaki njegov plac...Mada se moj lako i veoma brzo uspavljuje, ali ne volim kad place. user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 372
5.3.2011 22:45:07   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: minna

Ja nisam imala ranije, zaspao bi dok sisa, ali u poslednje vreme nece...ma nije ni to problem, isto mi vise smeta sto se budi nekoliko puta nocu i ja ga smirujem tako sto mu dam da sisa jer drugo nista nece, ustvari tako je bilo pre, a sad bi mozda mogla da mu uvalim neki caj, nisam to probala odavno, tada kad jesam nije hteo... ovako imam utisak da ce da se budi nocu da sisa do 15god.user posted image

Ja Vuku pred spavanje dajem AD,jer nemam vise toliko puno mleka,a i toliko se puta budi nocu da to u grudima "stekujem" za noc...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 373
5.3.2011 22:47:35   
minna
I ja sve vise razmisljam o tome da probamo...ali jedino da za to vreme zapusim usi u drugoj sobi...ne znam da li cu moci to

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 374
5.3.2011 22:48:06   
choopa choops

Ja Vuku pred spavanje dajem AD,jer nemam vise toliko puno mleka,a i toliko se puta budi nocu da to u grudima "stekujem" za noc...

i ja isto ovako, samo sto dajem rizine pahuljice. Ali on se svejedno budi nakon 3 sata, a nekad i ranije. I kad se probudi, mogu da ga zavaram nunajuci jednom, ali vec sledeci put je haos i onda moram da dam sisu. A i ne mogu da ga pustim da se dere radi L. Zato cu kad budem probala ovu Cry it out, nju da posaljem kod bake na spavanjac user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta nam bebe pokazuju svojim govorom tela?
Bebe nam govorom svog tela poručuju i više nego dovoljno da ih bolje razumemo!
SEBAMED BOŽIĆNO DARIVANJE na Ringeraji!
SEBAMED je za Ringerajce pripremio divne božićne poklone za celu porodicu!

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here