|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravopis
4.2.2011 16:24:38   
Olga75
e sad da vam odrzim jedan savremeni kurs pravopisa tj. da vam dam par egzemplara user posted image
mwa
l00do
mwala
shta chekash shto me ne zovesh
i slicno
Moj profesor srpskohrvatskog jezika i knjizevnosti ( u moje vreme se taj predmet tako zvao ) me je naucio da covek sve moze reci svojim maternjim jezikom i samo kad hoce da se pravi pametan moze da koristi tudjice user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 576
4.2.2011 16:26:23   
JMPM
IZVORNA PORUKA: olga75

e sad da vam odrzim jedan savremeni kurs pravopisa tj. da vam dam par egzemplara user posted image
mwa
l00do
mwala
shta chekash shto me ne zovesh
i slicno
Moj profesor srpskohrvatskog jezika i knjizevnosti ( u moje vreme se taj predmet tako zvao ) me je naucio da covek sve moze reci svojim maternjim jezikom i samo kad hoce da se pravi pametan moze da koristi tudjice user posted image

user posted image  Alergicna sam na ovo....
Ksena,u pravu si.Dzaba nekome i pet fakulteta...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 577
4.2.2011 16:32:01   
Anoniman

To je tacno...Mrzi me da citam celu temu unazad, ali mislim da sam vec rekla da je srpska rec za ORGAZAM-SLAČAKuser posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 578
22.2.2011 9:20:41   
Anoniman
Mozda sam sitnicava i longvisticki snob,ali izuzetno mi je bitan pravopis. Priznajem unapred da i ja verovatno gresim u govoru i pisanju,ali ne mogu da razumem osobe koje su zavrsile osnovnu skolu ,a koje ne haju za pravila,posebno za neka osnovna kao sto je na primer odvajanje "ne" od glagola (sem kod "necu,nemam,nisam,nemoj")user posted image
Pitanje za sve - da li ispravljate tudje greske u pravopisu? Kako se osecate kad vas neko ispravi?

ps. takodje,smatram da za nepoznavanje pravopisa i nismo samo mi krivi vec obrazovni sistem koji dopusta nekome da dobije prolaznu ocenu bez znanja osnova user posted image ,ali tu postoji jos citavo more povezanih problemauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 579
22.2.2011 9:35:46   
Olga75
a sta hvali ako neko nezna pravopis user posted image cak sta vise smatrase modernim user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 580
22.2.2011 9:42:37   
*Alexx*
Ja sam alergicna na gramaticke i pravopisne greske. Naravno da i ja gresim, pravim lapsuse, ali... mora se napraviti razmak iza znaka interpunkcije, znati gde se pise recca ne spojeno, a gde ne, prilog (ili je to predlog, vise ne se secam) ''s'' ne ide sa apostrofom... ne mozes pisati kao da pricas nogama user posted image
Ja sam uglavnom u pravu sto se tice pravopisa (kazem UGLAVNOM, sto ne znaci stalno), ali ne mogu svakoga da ispravljam, niti to radim. Ispravim mm-a i to je sve.

< Poruku je uredio Alexx RR -- 22.2.2011 9:43:42 >

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 581
22.2.2011 9:49:10   
Anoniman

a sta hvali ako neko nezna pravopis user posted image cak sta vise smatrase modernim user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 582
22.2.2011 9:50:06   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Ja sam alergicna na gramaticke i pravopisne greske. Naravno da i ja gresim, pravim lapsuse, ali... mora se napraviti razmak iza znaka interpunkcije, znati gde se pise recca ne spojeno, a gde ne, prilog (ili je to predlog, vise ne se secam) ''s'' ne ide sa apostrofom... ne mozes pisati kao da pricas nogama user posted image
Ja sam uglavnom u pravu sto se tice pravopisa (kazem UGLAVNOM, sto ne znaci stalno), ali ne mogu svakoga da ispravljam, niti to radim. Ispravim mm-a i to je sve.

Isto! A covek je zavrsio ekonomski fakultet ...i dalje pravi neke kardinalne greske, ospice dobijam od toga,a on od mene user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 583
22.2.2011 11:00:31   
Ana RR
Ja sam alergična na "hvali", na "jer si bila..?" i takve stvari. Baš me izluđuju. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 584
22.2.2011 11:04:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magiNS

Pitanje za sve - da li ispravljate tudje greske u pravopisu? Kako se osecate kad vas neko ispravi?

u principu - ne ispravljam, posebno ne u govoru, jer verujem da bi se vecina naljutila. ispravljam samo svoje ucenike i desilo mi se par puta kod bliskih osoba da primetim u mejlu neku gresku, pa im to naglasim, jer su u pitanju osobe koje zele da pisu ispravno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 585
22.2.2011 11:09:56   
Anoniman
Ksena, ako primetis pravopisne greske u mojim postovima (da kazem objavama? user posted image ),molim te da me opomenes.Hvalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 586
22.2.2011 11:11:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja sam alergična na "hvali", na "jer si bila..?" i takve stvari. Baš me izluđuju. 
Potpisujem, ja ludim kad cujem ovo...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 587
22.2.2011 11:16:24   
*Alexx*

Ksena, ako primetis pravopisne greske u mojim postovima (da kazem objavama? user posted image ),molim te da me opomenes.Hvalauser posted image

Jel mogu ja? user posted image Razmak posle zareza i tacke user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 588
22.2.2011 11:18:30   
Anoniman
Ja ispravljam ljude za koje znam da im je to imalo bitno. Recimo, moja snajka kaže "poluklinika", i "neminovano". Ja nju da ispravim uvredila bi se, i ne bi to ispravila, pa je ne ispravljam. Mm-a ispravljam za sve, nekad se naduri, ali shvati da nemam lošu nameru. Veoma često zovem mamu (prevodilac, lektor i korektor) i kumu (završava srpski jezik) i pitam ih neke stvari, jer me je sramota da pogrešim. I iskreno, uglavnom me nije briga da li će se neko uvrediti (uglavnom!), ja kažem, pa ti usvoji ili nemoj.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 589
22.2.2011 11:21:36   
Lu
IZVORNA PORUKA: miljanaM

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Potpisujem, ja ludim kad cujem ovo...

A umjesto čega neko kaže "hvali" ?

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 590
22.2.2011 11:22:32   
*Alexx*
Umesto fali (npr. fali mi sunce) kazu hvali. Nije mi uopste jasno zasto.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 591
22.2.2011 11:23:54   
Lu

Umesto fali (npr. fali mi sunce) kazu hvali. Nije mi uopste jasno zasto.

Aaaa to nikad ne bi pomislila, nisam to nikad ni čulauser posted image
Pa jednostavnije je reći fali mi...o Bože svaštauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 592
22.2.2011 11:25:58   
jabudic
Vjerovatno umjesto "fali"... user posted image
I ja to cesto cujem.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 593
22.2.2011 11:26:19   
Anoniman
Ali, čekajte malo. Zar to nije u nekim delovima Bosne pravilno, tj njihovo narečje, ili kao već? Zar ne kažu neki kahva, i slično? Ja mislim da to nije samo sprdnja u filmovima, da negde stvarno umesto f kažu hv u mnogim rečimauser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 594
22.2.2011 11:29:08   
Anoniman

Jel mogu ja? user posted image Razmak posle zareza i tacke user posted image user posted image

Moze,naravno, ja se stvarno ne ljutim vec smatram to opstom kulturom. user posted image Hvala! user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 595
22.2.2011 11:29:22   
jabudic
Pa kazu "kahva", i u to im niko ne ulazi, ali nije pravilno reci "hvali", umjesto "fali"...
Da se razumijemo, nije isto kad ti zenu neko "pohvali" i "povali"...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 596
22.2.2011 11:29:23   
Anoniman

vidi sto je stroga ova alex! vidis, ja pisem uglavnom sve malim slovom user posted image  retko kad hocu da budem fina i tacna u tom pogledu user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 597
22.2.2011 11:30:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jabudic

Pa kazu "kahva", i u to im niko ne ulazi, ali nije pravilno reci "hvali", umjesto "fali"...
Da se razumijemo, nije isto kad ti zenu neko "pohvali" i "povali"...user posted image user posted image user posted image

Pa kod nas nije pravilno reći hvali, ali možda u nekim predelima jeste? To pitam, da li ste sigurni da baš nigde ne govore tako?

(odgovor članu jabudic)
  Direktna veza do poruke: 598
22.2.2011 11:30:49   
minna
Mene je moja baka ispravljala kad sam bila mala, tad me je to uzasno nerviralo, sada sam joj jako zahvalna.
Uglavnom ne ispravljam ljude, samo mm i decicu kojima drzim casove.

Smeta mi kad neko kaze da je kuci, a ne KOD kuce, obzirom, a ne S OBZIROM i kad menjaju glagol trebati.
A u pisanju odvajanje NE od glagola i NAJvise, NAJbolje...kad neko napise odvojeno

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 599
22.2.2011 11:31:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja

Veoma često zovem mamu (prevodilac, lektor i korektor) i kumu (završava srpski jezik) i pitam ih neke stvari, jer me je sramota da pogrešim.

I ja ako imam neku nedoumicu, pitam ljude za koje mislim da znaju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here