|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravopis
4.11.2010 14:55:13   
smeško
IZVORNA PORUKA: red sonia

a sto se stalno prozivaju nastavnici,kao da oni ne mogu da pogrese i kao da bi oni morali sve da znaju???? sta mislis da je profesor tehnickog ili likovnog ili fizickog npr. imao kao glavni predmet pravopis srpskog jezika? 

Pa, trebali bi da imaju. Ne bi se trebali zvati pedagozima ako ne znaju pravilno da govore. U tom slucaju, ne bi trebali da predaju.

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 551
4.11.2010 15:05:43   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zille

He, he, Anajid, potpuno te razumemuser posted image
Decama umesto deci, sigraju se umesto igraju se, radi u treću smenu...
Milioni primera...

Deca se igru (toga se jako dobro sećam)
Idedu, gledadu, vididu, jejte-jedite, vozu-voze, prepnuo-popeo...

A ovde u Kuršumliji ili u Kuršumliju, stanje isto...
kasarina-kasarna, seču drva- seku drva... jedna devojka govori drugoj: ''oće se namestiš da te uslikam pa će te turim na fejsbuk'' user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 552
4.11.2010 15:12:39   
Jeca*
ne mogu da se setim u kojoj sam temi ostavila ovaj link, pa evo i ovde:

KLIK

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 553
4.11.2010 15:17:15   
liliana
IZVORNA PORUKA: smeško

a sto se stalno prozivaju nastavnici,kao da oni ne mogu da pogrese i kao da bi oni morali sve da znaju???? sta mislis da je profesor tehnickog ili likovnog ili fizickog npr. imao kao glavni predmet pravopis srpskog jezika? 

Pa, trebali bi da imaju. Ne bi se trebali zvati pedagozima ako ne znaju pravilno da govore. U tom slucaju, ne bi trebali da predaju.

Ako več rade sa decom i ako tu decu treba nešto da nauče-onda bi trebalo i pravilno da ih uče.
I moj otac je bio profesor tehničkog obrazovanja, i jako se trudio da decu uči ispravnom govoru iako nije predavao spski jezik. Smatram da svi prosvetni radnici MORAJU ispravno govoriti, jer su tu da nauče decu nečemu u životu.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 554
4.11.2010 15:18:42   
Anoniman

Pravilan govor ne mora da podrazumeva znanje pravopisa. Na fakultetu smo imali odličan predmet, stilistika i retorika, naučen pravopis se podrazumevao a na tim časovima se samo ''brusio'' stil izražavanja, dikcija, vežde govora i izgovora i još što šta... tako da je GOVOR-PRAVILAN GOVOR posebna nauka user posted image

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 555
4.11.2010 15:30:52   
smeško
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Pravilan govor ne mora da podrazumeva znanje pravopisa. Na fakultetu smo imali odličan predmet, stilistika i retorika, naučen pravopis se podrazumevao a na tim časovima se samo ''brusio'' stil izražavanja, dikcija, vežde govora i izgovora i još što šta... tako da je GOVOR-PRAVILAN GOVOR posebna nauka user posted image

Dobro, primedba na mestu. I mislila sam na pravilan govor i pravilno pisanje, ali me mrzelo da dodajem. I nisam mislila na govor iz ugla novinara, nego iz ugla upotrebe gramatike.
Inace, to o cemu pises, nedostaje vecini nasih voditelja-manekena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 556
4.11.2010 15:35:51   
liliana
Joj, ne pominji mi  "voditelje" koji , pri tom, sebe nazivaju "novinarima", a novine su viđali samo na trafici!!!!!!!!!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 557
4.11.2010 15:43:21   
Anoniman

Dobro, primedba na mestu. I mislila sam na pravilan govor i pravilno pisanje, ali me mrzelo da dodajem. I nisam mislila na govor iz ugla novinara, nego iz ugla upotrebe gramatike.

...u potpunosti se slažemuser posted image

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 558
4.11.2010 15:44:20   
Anoniman

...u potpunosti se slažem!user posted image

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 559
5.11.2010 23:07:23   
red sonia

pedagog je nesto sasvim drugo...ja samo kazem da nismo roboti i da mozemo da pogresimo,naravno da ima mnogo nastavnika koji se ne izrazavaju pravilno ali ne treba ih odmah lincovati...a to ko bi trebalo da predaje a ko ne odlucuje ministar prosvete

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 560
6.11.2010 0:10:51   
liliana
Na žalost, ministri prosvete se time ne bave, več neki sasvim drugi ljudi.

Direktna veza do poruke: 561
6.11.2010 6:30:43   
red sonia
ufff ministri uopsteno sve drugo rade a ne ono za sta su placeniuser posted image ...odosmo u offuser posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 562
6.11.2010 8:50:23   
Olga75
Kod nas da bi bio dobar voditelj - spiker - novinar moras da imas spreh feler , da ne kazem govornu manu i da govoris cak sta vise user posted image
Sto se ministara tice : svaki od njih moze da bude ministar trgovine , zastite zivotne sredine i prostornog planiranja, poljoprivrede ..., ma svako ministarstvo mogu da vode i tako u krug.

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 563
25.12.2010 13:00:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: olga75

Kod nas da bi bio dobar voditelj - spiker - novinar moras da imas spreh feler , da ne kazem govornu manu i da govoris cak sta vise user posted image
Sto se ministara tice : svaki od njih moze da bude ministar trgovine , zastite zivotne sredine i prostornog planiranja, poljoprivrede ..., ma svako ministarstvo mogu da vode i tako u krug.

user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 564
4.2.2011 15:01:12   
Anoniman
opet ja - pitanje za filologe - pasiv futura egzaktnog, npr.
(kad) budem spreman, (kad) budem bio spreman ili oba?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 565
4.2.2011 15:50:24   
Anoniman
( kad) budem spreman...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 566
4.2.2011 15:56:44   
Anoniman
user posted image  a u nekoj maloj gramatici (Lj. Micunovic) se navodi (kad) budem bio...a meni oba zvuce ok.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 567
4.2.2011 16:07:33   
Anoniman
To nije pasiv ni jednog glagolskog oblika...Postoji jedan oblik koji se zove potencijal prosli, ali njegov pasiv glasi (KAD) BIH BIO SPREMAN...
Mada je to usvojeno kod nas..I meni zvuci normalno, ali nije pravilno...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 568
4.2.2011 16:08:27   
JMPM
Vidim da ste spominjale nastavnike (prosvetne radnike) i da se nadovezem na to-meni takodje nije normalno da neko ko predaje deci bilo kakav predmet ne govori pravilno.Moja svekrva je prosvetni radnik i verujte mi da nikada ne bih odvela svoje dete da ga ona po svome vaspitava,jer ne zna pravilan govor,koristi reci koje nikada niko nije cuo,guta slova,naglasak na nepotrebnim mestima...nije ni cudo sto nema posao u struci...
Sve u svemu,za to sam da svaki nastavnik pravilno govori pred decom,da bi se i ona kasnije pravilno izrazavala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 569
4.2.2011 16:11:01   
Anoniman
hvala! i bilo mi je cudno sto se u cuvenoj "zutoj" gramatici (Stanojcic - Popovic) i ne pominje. Ne znam kako je to onda ovaj stavio, a jos pise i da je to prirucnik za osnovne i srednje skole user posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 570
4.2.2011 16:11:51   
Anoniman
Predavaci moraju da se trude da usavrsavaju svoj govor...user posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 571
4.2.2011 16:14:35   
JMPM
IZVORNA PORUKA: verolino

Ne moze svako ni biti predavac user posted image .Uvek sam se divila i sa paznjom slusala profesore i nastavnike koji su fino govorili,koji su imali bogat recnik,a ne svaka druga rec da bude "ovaj" ili "elem".

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 572
4.2.2011 16:16:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JMPM

IZVORNA PORUKA: verolino

Ne moze svako ni biti predavac user posted image .Uvek sam se divila i sa paznjom slusala profesore i nastavnike koji su fino govorili,koji su imali bogat recnik,a ne svaka druga rec da bude "ovaj" ili "elem".

Jao, tu si u pravu, prosto je zadovoljstvo slusati elokventne ljude...Ja sam na faksu naucila da pricam..Pre toga sam bila nema ovca koja nije znala da bekne bez postapalice...I sva deca su sada takva zato sto se jako malo paznje obraca na govornu kulturu..

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 573
4.2.2011 16:19:57   
JMPM
Danas deca ne znaju ni da pisu,nego samo da tipkaju i sve su to skracenice i u pisanju i u govoru,a to je jezivo user posted image !Nista se ne cita,cak ni lektire,nesto sto je obavezno nadje se na netu i kraaaj.Bzvz,msm,nmg,omg,vt,vtp.........mislim,sta reci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 574
4.2.2011 16:23:14   
Anoniman
najgore je sto su takvi i oni koji su zavrsili fakultete. ne samo sto ne znaju da govore, vec ne znaju ni osnovna pravila pisanja.

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here