|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravopis
22.2.2011 12:08:33   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: magiNS

IZVORNA PORUKA: mala83

Interesantna tema. Mene izludjuje kad mi neko u poruci napise "sumLJam" umesto "sumNJam", kao i ono vecito  NE ZNAM, koje devedeset posto ljudi pise zajedno.
Isto tako sef mm trazi da koriste umesto reci filijala, rec BRANCH, i to se kao toliko naljuti kad kazes filijala ili ekspozitura da je to strasno. Pa cekaj, sta je branch ako ne filijala user posted image ? Umem i ja cesto da upotrebaljavam engleske izraze ali ovo je stvarno glupost.

Mnogo vaznije zvuci kad kazes na engleskomuser posted image
Vecito pitanje - da li se pise malim slovom kad se kaze ,kao gore, "na engleskom" ili velikim?
Znam da je u sintagmi "engleski jezik" ispravno pisati malom pocetnim slovom,ali za ono prvo sam stvarno u nedoumiciuser posted image
I kad cujem rec "ekstra" mrak mi padne na oci. user posted image

Mislim da se zbog nastavka ski, ški i čki, piše malim slovom. Ispravi me ako sam u krivu.user posted image

Tu da,ali sta se desava kad stoji samo - govorim na Srpskom ili srpskom? user posted image Slavisti,upomoc!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 626
22.2.2011 12:09:33   
minavb
Pozovite Milku Canic!

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 627
22.2.2011 12:09:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

IZVORNA PORUKA: ksena

vidis, meni recimo ne smeta kad neko ne zna sta je prilog, a sta predlog.

Hajde daj mi definicije, ja sam zaboravila. user posted image I da li je "s" prilog ili predlog?
A mala slova u net komunikaciji su postala vec uobicajena stvar - grozno je kada to napises u mailu, na primer.

Prilozi su reci koje se odnose na glagole, to mogu biti prilozi za mesto, za vreme, za nacin, uzrok, kolicinu...npr. ovde, sad, juce, lepo, dobro...
Predlozi se odnose na imenice, tj. na imenicke fraze i pokazuju razne vrste odnosa, npr. od, do, blizu, prema, u, na, po, o...
Posto su im slicni nazivi, mozda je lakse zapamtiti ih po engleskim nazivima: prilog = adverb (znaci, dodaje se na glagol), predlog = preposition (npr. zapamtis ga kao nesto sto ide ispred imenice)

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 628
22.2.2011 12:11:02   
mala83
MagiNS tu se i ja dvoumim, ja napisah "na engleskom jeziku" malim slovom ali bih volela da nam neko objasni sta je pravilno.user posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 629
22.2.2011 12:11:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

Pozovite Milku Canic!

Dobro vece! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 630
22.2.2011 12:11:58   
Anoniman

Ali kad uce strani jezik, moraju poznavati terminologiju jer nam je to orudje, kao sto majstor mora da zna razliku izmedju srafcigera (popularno nazvan i svarcigeruser posted image ) i ispitivaca user posted image . Imala sam prilike da poducavam ljude koji nisu znali sta je subjekat u recenici. Vrlo je tesko nauciti ih ,a ne uvrediti. user posted image

znam, imala sam i ja user posted image  ali iskreno ne ocekujem od njih kad dodju da znaju svi te pojmove, i uvek kazem da ako ne znaju neki pojam, slobodno kazu, jer nisu filolozi i ne ocekujem od njih to znanje. mada, posto im je svima to bar drugi strani jezik, vecina ih i trazi gramaticka objasnjenja.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 631
22.2.2011 12:12:41   
Ivanka 75
Mislim da se sve promene na -ski, -čki po padežima pišu malim slovom  bez obzira iz kog jezika potiče reč.... Valjda....user posted image

(odgovor članu mala83)
Direktna veza do poruke: 632
22.2.2011 12:16:32   
Anoniman
Da li ova tema moze da se preimenuje u "Pravopis i jezicke nedoumice? "

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 633
22.2.2011 12:17:06   
Anoniman

Vecito pitanje - da li se pise malim slovom kad se kaze ,kao gore, "na engleskom" ili velikim?
Znam da je u sintagmi "engleski jezik" ispravno pisati malom pocetnim slovom,ali za ono prvo sam stvarno u nedoumiciuser posted image

Uvek malim slovom u srpskom! user posted image  to tebe engleski vuce, kao meni sto je grcki poremetio osecaj za zareze user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 634
22.2.2011 12:19:36   
mala83
kseno hvala sto si nam objasnilauser posted image

Estoy mujer con un plan!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 635
22.2.2011 12:20:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Mislim da se sve promene na -ski, -čki po padežima pišu malim slovom  bez obzira iz kog jezika potiče reč.... Valjda....user posted image

da, u pravu si. sve sa tim nastavcima se pise malim jer se pridevi i inace pisu malim slovima.

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 636
22.2.2011 12:21:18   
Anoniman

Uvek malim slovom u srpskom! user posted image  to tebe engleski vuce, kao meni sto je grcki poremetio osecaj za zareze user posted image

I jeste tako, a sve je manje bitn izgleda jer "engleski svi govore" i prosto se covek oseti glupavo i neobrazovano kad ne razume sta znaci "twist-off" otvarac ili "HR". Postajem militantni lingvista user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 637
22.2.2011 12:23:12   
Olga75
Magi , sta je " HR " user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 638
22.2.2011 12:25:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: olga75

Magi , sta je " HR " user posted image

Human Resources, boze Olga kako ne znas sta je ejc ar? user posted image to ti je ono nase staro Kadrovsko, ali sad mnogo bolje zvuci kad kazes da si PR u HR i da ti je ekstra na poslu user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 639
22.2.2011 12:26:28   
Anoniman

I jeste tako, a sve je manje bitn izgleda jer "engleski svi govore" i prosto se covek oseti glupavo i neobrazovano kad ne razume sta znaci "twist-off" otvarac ili "HR". Postajem militantni lingvista 

hahhaa....opusti se! meni je mnogo smesno kad neko nauci 5 reci i to ne bas najbolje i onda smatra da zna jezik user posted image  a tek likovi koji zovu u skolu i npr. kazu "ja bih da naucim malo arapski/kineski, cisto malo da pricam, nista vise". kako mozes "malo da naucis arapski/kineski"?! ok, naucices ti da kazes par recenica, ali hoces li znati sta su ti odgovorili?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 640
22.2.2011 12:27:26   
Olga75
user posted image plavusa
ja sam se mesecima mucila sta majku mu znaci mercendajzer user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 641
22.2.2011 12:28:34   
Ana RR

Od ovog dobijem ospice user posted image užas, zvuči kao izmišljena reč user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 642
22.2.2011 12:29:11   
Anoniman

I jeste tako, a sve je manje bitn izgleda jer "engleski svi govore" i prosto se covek oseti glupavo i neobrazovano kad ne razume sta znaci "twist-off" otvarac ili "HR". Postajem militantni lingvista 

hahhaa....opusti se! meni je mnogo smesno kad neko nauci 5 reci i to ne bas najbolje i onda smatra da zna jezik user posted image  a tek likovi koji zovu u skolu i npr. kazu "ja bih da naucim malo arapski/kineski, cisto malo da pricam, nista vise". kako mozes "malo da naucis arapski/kineski"?! ok, naucices ti da kazes par recenica, ali hoces li znati sta su ti odgovorili?user posted image

user posted image
Sto rekose "Foliranti",samo polako govori i sve ce te razumeti user posted image A jel moramo i gramatiku? A zasto sad ja moram da ucim vremena, meni samo trebaju reci...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 643
22.2.2011 12:30:28   
Anoniman
hahaha....daaaa...nedavno je to jedna moja ucenica rekla. kao "a da mi ostavimo gramatiku, nego malo da ucimo reci odavde i odande" user posted image  a pritom placa velike pare u skolici i deo je grupe. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 644
22.2.2011 12:33:46   
Anoniman
Ksena,odosmo u (da se lepo na srpskom izrazimuser posted image ) user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 645
22.2.2011 12:35:06   
Anoniman
izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 646
22.2.2011 12:41:23   
*Alexx*

To ti je onaj lik koji gleda po rafovima imaju li dovoljno cigareta, keksa i ostalog user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 647
22.2.2011 12:50:18   
Ana RR
Drugim rečima - izlagač robe user posted image (ako sam to pravilno rekla user posted image )

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 648
14.4.2011 21:35:46   
Anoniman
Pravopis zanimljivo i korisno user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 649
14.4.2011 22:05:18   
nencydrew
Hvala

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here