Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 10:48:09
|
|
|
|
*Alexx*
|
Nedjo, neću moći baš 100% da se posvetim dijeti u startu, ali idem ka tome Šta za večeru (ja sam na poslu do 17h, pa ručam tamo)?
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 10:50:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Teflonirano belo meso sa salatom, tuna, ili neka druga riba, sa salatom, bareno jaje ili omlet od belanaca sa pečurkama, sve, naravno,sa brdom salate, koje god hoćeš, koliko god hoćeš. Setiću se još, pa ću pisati.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 10:51:50
|
|
|
|
*Alexx*
|
OK, tako nešto sam i mislila. Tnx Smaraću te ja još, ništa se ne sekiraj.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 10:52:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Moze li neko, ko je upucen, da mi kaze je l' istina da kafa sa mlekom nabija holesterol? I posle koliko sati uvece ne bi trebalo jesti?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 10:54:04
|
|
|
|
Lu
|
I ja sam se odavno počela pridržavati ovoga da ne mješam meso sa krompirom, rižom, graškom Nije teško s obzirom na ostale ukućane, ja ionako sve pravim odvojeno i svak sebi vadi šta hoće. Mina, poslušala sam te i za musli, uzimam čiste pahuljice a ponekad jedem i nešto slano za doručak. Ja ne jedem kruh, masnoće skoro ni u što ne dodajem ili minimalno, jer jedemo meso svaki dan a ono sadrži dovoljno masnoće. Ja ineče nemam problema sa kilažom od kako sam smršavila poslije trudnoće, ali bi sigurno imala da sad krenem jesti sendviče i hamburgere Jedino se moram prisiljavati na voće, ne da ga ne volim nego sam lijena, kad mi neko donese pod nos onda jedem Obećala sam sebi da svaki dan moram pojesti jednu jabuku a ostalo šta stignem I da slabost su mi domaći mesni proizvodi, špekić, čvarci itd...to se odražava na celulitu!
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 10:55:43
|
|
|
|
Jeca*
|
An apple a day keeps the doctor away!
|
|
[Obrisana poruka] 4.2.2011 10:57:56
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 11:00:03
|
|
|
|
Olga75
|
ako je mleko obrani tj. sa malo mlecne masti ne utice na holesterol ali punomasno mleko da
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 11:00:23
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja ne jedem kruh, masnoće skoro ni u što ne dodajem ili minimalno, jer jedemo meso svaki dan a ono sadrži dovoljno masnoće. Jedino se moram prisiljavati na voće, ne da ga ne volim nego sam lijena, kad mi neko donese pod nos onda jedem I da slabost su mi domaći mesni proizvodi, špekić, čvarci itd...to se odražava na celulitu! Evo, ovo je isto kod mene, osim hleba - ja ga prosto obožavam! Slatko ne moram da jedem, ali hleb i testo... mljac! Dajte mi leba i mesaaa
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 11:05:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Gagi, Olga, hvala vam Za holesterol sam pitala zato sto su ga nasli mojoj drugarici koja je bas u formi-redovno vezba i zdravo se hrani, ali pije stalno kafu 3u1...Dr joj je rekao da joj je holesterol skocio od toga i to ne malo-oko 8 je...Ja sam to prvi put cula, a posto i ja volim da pijem kafu s mlekom resila sam da vise to ne radim...
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 11:11:15
|
|
|
|
minavb
|
Na nivo holesterola uticu mnoge stvari, posto se on i stvara u organizmu, nije samo hrana njegov izvor. Pored namirnica bogatih mastima, na njegov nivo uticu i one bogate brzovezujucim ugljenim hidratima, a najlakse se spusta fitosterolima, tj gomilom svezeg povrca.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 11:14:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Na nivo holesterola uticu mnoge stvari, posto se on i stvara u organizmu, nije samo hrana njegov izvor. Pored namirnica bogatih mastima, na njegov nivo uticu i one bogate brzovezujucim ugljenim hidratima, a najlakse se spusta fitosterolima, tj gomilom svezeg povrca. Znaci-salatice....
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 13:40:50
|
|
|
|
Trbica
|
Ja sam na ovom rezimu ishrane vec 2 nedelje. I bas mi prija. Jedino ne mogu da jedem jaja bez hleba, kada su ona na meniju pojedem integralni dvopek. Kad bas odlepim za necim slatkim (jednom u 2 nedelje) pojedem bonzitu. Skacem vijacu i radim trbusnjake. Meni je problem stomak i jastucici oko njega. Tu su mi skladistena ta 5 kg. Inace sam se u trudnoci ugojila 17kg. Nisam drzala posle porodjaja nikakvu dijetu. Izbacila sam samo slatkise. Mucim se sa ovih par kilograma vec 4 meseca...
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 4.2.2011 13:49:19
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: minavb Na nivo holesterola uticu mnoge stvari, posto se on i stvara u organizmu, nije samo hrana njegov izvor. Pored namirnica bogatih mastima, na njegov nivo uticu i one bogate brzovezujucim ugljenim hidratima, a najlakse se spusta fitosterolima, tj gomilom svezeg povrca. Znaci-salatice.... Jasta, puno presnog povrca sa malo maslinovog ulja i super!
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 13.2.2011 13:12:01
|
|
|
|
bratzz
|
IZVORNA PORUKA: verolino Gagi, Olga, hvala vam Za holesterol sam pitala zato sto su ga nasli mojoj drugarici koja je bas u formi-redovno vezba i zdravo se hrani, ali pije stalno kafu 3u1...Dr joj je rekao da joj je holesterol skocio od toga i to ne malo-oko 8 je...Ja sam to prvi put cula, a posto i ja volim da pijem kafu s mlekom resila sam da vise to ne radim... Moj rodjak ima problema sa debelim crevom i bio je na ispitivanjima zbog toga i prepisali su mu strogu dijetu i naglasili su mu da nikako ne pije 3u1 kafu zbog mleka koje koriste jer je jako stetno po zdrvlje.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 13:42:44
|
|
|
|
*Alexx*
|
Nedjo, majke ti, sta jedes? Meni je danas na meniju pirinac sa nekim raznim povrcem. Sutra moram neko meso, opet sa povrcem. Postacu zec Treba mi neki recept koji ide sa boranijom i graskom, kako njih da ukombinujem?
< Poruku je uredio Alexx RR -- 17.2.2011 13:44:29 >
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 13:44:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Alexx, moji jedu boraniju samo u salati (mlada boranija sa (valjda)belim lukom i začinima). Grašak možeš klasično skuvati. Ne znam koliko to ide jedno sa drugim ali zašto da ne. Uz grašak možeš recimo kuvanu junetinu.
< Poruku je uredio Ana RR -- 17.2.2011 13:45:39 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 13:46:36
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ma nisam mislila oba zajedno, vec odvojeno, naravno Ali trebaju mi neki recepti, ja sam nikakva kuvarica, i vec mi je zlo od bljutave hrane. Treba mi nesto sto ima ukus, a dijetalno i ide uz ovaj kombo namirnica
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 13:48:36
|
|
|
|
viking
|
I moj debeli ovako pravi, super je, ali nije da se nosi na posao zbog belog luka... IZVORNA PORUKA: Ana RR Alexx, moji jedu boraniju samo u salati (mlada boranija sa (valjda) belim lukom i začinima).
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 13:49:22
|
|
|
|
Ana RR
|
E pa nisam razmišljala o poslu.. jbg, Alexx, bar će te kolege ostaviti na miru
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 15:04:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo šta sam danas pravila: Iseckala belo meso, propržila ga na kapi maslinovog ulja, da bude skoro skroz pečeno. Dodala tikvicu iseckanu na kockice, pola babure isečene na kocke, šargarepu isečenu na štapiće, šaku probarene boranije i pola glavice crnog luka na rebra. Pržila sam na najjačoj vatri par minuta, dodala vegetu, biber, kari i soja sos. Mene ovo jako zasiti, peče sa na minimumu masnoće, a kao što vidiš, namirnice se totalno uklapaju u ovaj režim ishrane. Imaš milion varijacija na temu-junetina umesto piletine, kupus umesto tikvice, dodati seckani paradajz, ili grašak umesto boranije (mada se grašak tu ne uklapa po ovoj metodi kombinovanja, on se jede sam). Grašak možeš da obariš u vodi, da dodaš mladog sira i paradajza, recimo, i to jedeš kao salatu.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 15:07:02
|
|
|
|
*Alexx*
|
Kako sad boranija sa mesom? Zar boranija ne spada u mahunarke? One idu sa povrcem?
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 15:07:49
|
|
|
|
Olga75
|
ja meso ne mogu da jedem bez hleba ili krompira , odvratno mi je i kad se budem bacila na ovu kombinatoriku verovatno ga necu ni jesti
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 15:15:12
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja skoro sve jedem bez hleba, uglavnom jela od mlevenog mesa moram sa hlebom (sarma npr.). Meso i neka salata, meni je sasvim dovoljno. Mada bih ja uvek pre izabrala krompir sa nekom salatom, nego meso šta ću kad volem krompir
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 17.2.2011 15:17:30
|
|
|
|
*Alexx*
|
I ja volem krompir
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?