Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:39:39
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: magiNS IZVORNA PORUKA: minavb Htedoh reci, ne spavam od kako su muke pocele, ludela sam od brige i nemoci, ali ne zalim se. Samo da on poraste normalan, spavacu, bice lakse. Evo npr nocas, bio je budan od 1:30 do 3:30 a onda sam vrebala da mu uvalim mleko dok spava. To nije islo, pa sam mu uvaljivala 10 po 10ml narednih 40 minuta. Jedva popio 60ml. Zasala oko 4 i nesto, ustala u 7. Ovako je svaki drugi dan, a kad je noc dobra, onda sam budna od 2 do 3 zbog uvaljivanja mleka. Ne zalim se, procic e i to. Joj Mina... svaka tebi cast kad si tako prisebna! JA da sam normalna -poludela bih Posle kise dodje sunce, to svaki dan sebi govorim i eto, najgore je proslo. A bilo je grozno, bila sam nemocna i bas ocajna.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:40:25
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Panicarka Imas sve, nemas SLOBODU. Toga smo do nekle bile svesne kad smo se odlucile za ulogu majke, ali svima treba neki izduvni ventil. Nije lako promeniti zivot iz korena u par meseci. Upravo tako! Desavalo mi se da nosim Janu,ona vristi ima grceve a ja razmisljam kako se sad tamo neka devojka sprema za izlazak i boli je uvo.Ima svo vreme ovoga sveta samo za sebe. Ali sve to ima svoje...
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:44:14
|
|
|
|
Panicarka
|
Bice bolje cim dodje prolece, dete u kolica i u setnju, na kafu! Jedva cekam lepo vreme, ubi ova zima i sedenje u kuci kako covek da ne bude depresivan jos vise mimo svih muka koje vec ima???!!!!
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:51:41
|
|
|
|
ivaj
|
Tako mogu samo one cija deca hoce u kolica
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:54:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ivaj IZVORNA PORUKA: magiNS Mene je sramota da se pozalim majci jer ce ona tu pricu odgore (nemoj da se zalis jer nemas razloga) odmah da pokrene...i onda mislim,opet, da li me je ona vaspitala pogresno i od mene napravila egoistu kad nisam kao ona koja stvari vidi drugacije ? I da,ta krivica u krug u kug u krug, zavrte mi se u glavi... Nije ona nista napravila-rodise se kao egoista Evo mene,zivi primer,ja toliko ludim sto vise nemam vremena za sebe,sto ne mogu posle rucka,onako punog stomaka da se izvrnem na krevet i sto ne mogu po pola dana da 'visim' ovde I onda su mi deca kriva.Ali sta cu,to je jace od mene. Pre neki dan sam tako plakala i jos mi moj brat kaze:"Aman,tolike zene su podigle decu ni jednu nisam cuo da se zali,a ti ne prestajes" Tako sam se osecala lose,lose,lose,... Plakala sam celo posle podne. Ni jedna jedina zena iz mog okruzenja se nikad nije zalila niti mi rekla da se oseca kao ijedna od nas ovde. Da li je to zaista bilo tako ili je sve epp? Sramota me je da svima govorim kako mi je tesko, ali nikome ne govorim kako sam sva blazena i presrecna zato sto sam umorna kao zivotinja
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:55:43
|
|
|
|
Anoniman
|
A stos e spavanja u mom krevetu tice - ne pali to kod njega,on je beba koja jednostavno ne voli da spava. Kad mu padne klapna-padne,ali do tad...
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:09:24
|
|
|
|
Podrum Š.
|
IZVORNA PORUKA: magiNS IZVORNA PORUKA: ivaj IZVORNA PORUKA: magiNS Mene je sramota da se pozalim majci jer ce ona tu pricu odgore (nemoj da se zalis jer nemas razloga) odmah da pokrene...i onda mislim,opet, da li me je ona vaspitala pogresno i od mene napravila egoistu kad nisam kao ona koja stvari vidi drugacije ? I da,ta krivica u krug u kug u krug, zavrte mi se u glavi... Nije ona nista napravila-rodise se kao egoista Evo mene,zivi primer,ja toliko ludim sto vise nemam vremena za sebe,sto ne mogu posle rucka,onako punog stomaka da se izvrnem na krevet i sto ne mogu po pola dana da 'visim' ovde I onda su mi deca kriva.Ali sta cu,to je jace od mene. Pre neki dan sam tako plakala i jos mi moj brat kaze:"Aman,tolike zene su podigle decu ni jednu nisam cuo da se zali,a ti ne prestajes" Tako sam se osecala lose,lose,lose,... Plakala sam celo posle podne. Ni jedna jedina zena iz mog okruzenja se nikad nije zalila niti mi rekla da se oseca kao ijedna od nas ovde. Da li je to zaista bilo tako ili je sve epp? Sramota me je da svima govorim kako mi je tesko, ali nikome ne govorim kako sam sva blazena i presrecna zato sto sam umorna kao zivotinja Da draga, sve je epp... Svi imamo uspone i padove i ljudski ih je priznati.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:12:02
|
|
|
|
jovicaa
|
a ja mislila da je meni lose zato sto sam previse mlada.. sada vidim da svakog muci isto..
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:15:22
|
|
|
|
Olga75
|
beby blue , je normalan ali postporodjajna depresija je ozbiljna stvar i najbolje je potraziti pomoc strucnjaka rekoh je pametna
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:19:27
|
|
|
|
minavb
|
Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:22:52
|
|
|
|
jovicaa
|
ja sam sada mnogo bolje nego u pocetku, prvih mesec dana sam bukvalno zelela da umrem da me nema, da budem zbrisana sa lica zemlje!!! sada je mnogo bolje, cak mogu da kazem i da sam srecna i zadovoljna... ponekad me malo uhvati kriza, pa kmezim, a moj muz se sav istraumira e a zapitajte se malo a sta ste to pa radile tako divno pre dece? izlazile, kafenisale, izlezavale se... pa i to je moralo jednom da dosadi... meni je vec bilo preku_cilo iskreno... ovako cu moci to da radim samo ponekad(mislim kada beba poraste pa budem mogla ponekad da je ostavim babama, posto smo sada ko dupe i gace- ivaj je to jednom rekla ) i onda cu jos vise u tome uzivati...
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:23:40
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: minavb Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega. a sta se tacno desilo mina?
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:23:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: olga75 beby blue , je normalan ali postporodjajna depresija je ozbiljna stvar i najbolje je potraziti pomoc strucnjaka rekoh je pametna Bila ja kod strucnjaka,al terapija mi je spavanje,setanje i gledanje tv-a evo proslo me je za sad...al kad ujutro ustanem ajoj!
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:26:00
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: minavb Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega. Uf Mina, ovo sad zvuči kao da mi više mislimo na sebe nego na svoju decu Poenta je, barem kod mene, da umorna mama nije onda dovoljno dobra mama, raspoložena mama, mama koja ima dovoljno snage i da se igra sa detetom, i da završi još milon drugih stvari. Ja npr. nekad jedem samo jednom preko dana, a dojim još uvek! Nije za pohvalu i ne kažem da je moje dete zbog toga krivo, ali kada sam umorna i apetit mi opada!
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:26:13
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa IZVORNA PORUKA: minavb Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega. a sta se tacno desilo mina? Zbog refluksa i ezofagitisa, potpuno je odbio da pije mleko. Od tad ga pije samo u snu, kad nije ni svestan da ga pije. Sad jede kase, ali ne mlecne i vocne. Pocelo je pre 6 meseci i tek sad mogu da kazem da mi je malo lakse. Snelle ne izvrci mi reci da te ne bi umlatila Ja sam potpuno zaboravila na sebe, ali potpuno. Nista mi nije bilo vazno, samo da ga nekako nahranim, pa zbog toga nisam ni primecivala koliko spavam, kakva mi je kosa, nokti, sta rade druge devojke, mame...tek sad pocinjem malo da se vracam svemu tome.
< Poruku je uredio minavb -- 17.2.2011 10:28:43 >
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:27:54
|
|
|
|
Olga75
|
znaci , proslo je bez lekova imam prijateljicu koja ja je inace depresivna i zaljubi se i odseli u Norvesku , depresija poludi , rodi bebu , uzas , jednom je otisla i ostavila bebu od dva meseca samu par sati , uzasavala se da ostane sama sa detetom , bila je ubedjena da je ne voli i da namerno place kad su same . Zavrsila je u bolnici , sad je ok a svi smo ono , fala Bogu pa nista nije uradila ni sebi ni detetu za to vreme
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:27:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: minavb Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega. Uf Mina, ovo sad zvuči kao da mi više mislimo na sebe nego na svoju decu Poenta je, barem kod mene, da umorna mama nije onda dovoljno dobra mama, raspoložena mama, mama koja ima dovoljno snage i da se igra sa detetom, i da završi još milon drugih stvari. Ja npr. nekad jedem samo jednom preko dana, a dojim još uvek! Nije za pohvalu i ne kažem da je moje dete zbog toga krivo, ali kada sam umorna i apetit mi opada! mislim da je mina htela da kaze-nisam imala vremena da mislim na sebe
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:27:59
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa e a zapitajte se malo a sta ste to pa radile tako divno pre dece? izlazile, kafenisale, izlezavale se... pa i to je moralo jednom da dosadi... Ja uopšte ne patim za ovim, ne patim za slobodnim vremenom, ne, naprotiv, ja sam jako zadovoljna i da ceo dan sedim sama sa detetom. Da ne bude zabune, ja uživam da budem majka, ali sam hronično umorna i neispavana, kao što već rekoh! Da sam samo malko odmornija, ne bih sada pisala ovde!
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:34:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: jovicaa e a zapitajte se malo a sta ste to pa radile tako divno pre dece? izlazile, kafenisale, izlezavale se... pa i to je moralo jednom da dosadi... Ja uopšte ne patim za ovim, ne patim za slobodnim vremenom, ne, naprotiv, ja sam jako zadovoljna i da ceo dan sedim sama sa detetom. Da ne bude zabune, ja uživam da budem majka, ali sam hronično umorna i neispavana, kao što već rekoh! Da sam samo malko odmornija, ne bih sada pisala ovde! E isto to, i mm i ja smo dugo odlagali roditeljstvo, naizlazila sam se i nakafenisala toliko da mi je zaiosta izgubilo smisao,ali sad mi je to valjda prva slika pred ocima na pomen reci - odmor
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:36:37
|
|
|
|
Olga75
|
normalno je kad ne radis i stalno si u kuci sa bebom i samo razmisljas da li je dosta jela , da li je kakila kako treba da se osecas bljak nakon nekog vremena, Ispricah za moju drugaricu , to je bio problem a umor i sve ide u rok sluzbe.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:37:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: olga75 znaci , proslo je bez lekova imam prijateljicu koja ja je inace depresivna i zaljubi se i odseli u Norvesku , depresija poludi , rodi bebu , uzas , jednom je otisla i ostavila bebu od dva meseca samu par sati , uzasavala se da ostane sama sa detetom , bila je ubedjena da je ne voli i da namerno place kad su same . Zavrsila je u bolnici , sad je ok a svi smo ono , fala Bogu pa nista nije uradila ni sebi ni detetu za to vreme E toga sam se i ja plasila,da se ne otkacim i da ne napravim neko zlo. Zato sam i otisla kod dr,a inace sam sam svoj majstor i pristalica devize - dusevni bol,histerija, depresija se lece fizickim radom,al sve da sam kucu okrenula naglavacke,ne bi mi pomoglo. Sad se jaaaaako radujem sto idem na posao uvece,svaki dan po sat vremena, kao da idem u setnju. Jos samo da uspem da ne po dim i ne psujem kad me probudi nocu i bicu na konju
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:38:19
|
|
|
|
Olga75
|
ja i sad opsujem kad se probudim u zlo doba
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:38:22
|
|
|
|
jovicaa
|
isti slucaj snelle.. nije meni nista oko deteta tesko.. niti mi nedostaje neki "stari zivot". samo me plase ispiti koje treba da polazem, predavanja na koja treba da idem... ne znam kako cu postici sve to i umor naravno... mada u poslednjih nedelju dana malo vise spavam(malo vise je u najboljem slucaju dva puta po tri sata, mada i to je retkost.. )
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:39:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: olga75 ja i sad opsujem kad se probudim u zlo doba Al kako se posle toga osecas,ja kao da se lepo latinski izrazim, feces!
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 10:40:13
|
|
|
|
Olga75
|
vise se ne osecam fekalno , to je reakcija i gotovo , ona se probudi , ja kazem a u p.m. i gotovooo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?