|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
11.2.2011 14:01:42   
1111a
merimice koji ti ja dc danas...kako se osecas...user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1501
11.2.2011 14:16:51   
Merimica
draga, danas mi je 22 dc.
osećam se nekako čudno. i dalje onaj neki čudan bol u stomaku, i bolovi kao da imam upalu mišića, a nemama.
i u glavi mi nekako mutno.
a ti kako si?

M+M=??????

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1502
11.2.2011 15:17:13   
1111a
merimice drzim fige zauser posted image ...kod mene su plodni dani u toku pa sam vredna.......user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1503
11.2.2011 16:23:26   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: Merimica
maki, zlato mije ja navijam za tebe, nakon tog pregnila navali na sport i mora da upali ovog puta. user posted image user posted image user posted image

I ja se nadam user posted image Hvala Merimice user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1504
11.2.2011 19:06:01   
caja 2
Da vam se javim,u ponedeljak idem kod ginekologa,moram ja nju ispostovati tu svoju doktoricu a i ona ce me poslati na betu ako se kod nje bude ukazala trudnoca ako je uopste ima,rekla mi je da ponesem jutarnju mokracu pa cemo vidjeti,ja samo mislim da je test bio los i li ja sam nesto lose napravila a itrebam dobiti oko 15 og sad pa me ubi iscekivanje..4 puta sam prolazila kroz trudnoce i 4 puta kroz pobacaje tako da vam iskreno kazem tj pisem da se bojim..i to jako....neko me pitao koji mi je dan ciklusa,zadnji put sam imala 13 og 01 2011....sise kao da nisu moje user posted image user posted image vene po njima su iskakale plave boje auuuu,ajme a teske,a bole al to je i znak preduser posted image ...ma sta ja znam vjerujte mi da nisam pametna..user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1505
11.2.2011 22:46:11   
bebabeba
Samo da vam javim da sam i ovog puta dobila user posted image ....user posted image
Od danas pocinjm po treci put sa klomifenom pa videcemo mozda ce biti treca sreca
Neznam zbog cega josh na 23 dan sam imala bolove u krstu i nakon toga naredni dan malo lockicu krvi...mokrila sam mnogo i mislila sam se t.e teshila samu sebe da je mozda neki cistit i neku prehladu ali na 28 dan sam dobila...
Ali ne smem gubiti nadu.Sada sam na zimovane i sobiramo energije za ovog puta...pa shta bude nek bide,nakon ovog ciklusa misli da i terapija prestaje jer mi je doktorica rekla da se prima 3 meseca i onda pauza,no naravno da terapija ima josh dejstvo i naredne cikluse...pa videcemo kako ce biti.
Pozdrav svima i drzim fige za sve koje cekaju...ubiju me ti zadnji dani kad na svako mokrenje se tresesh dali ima onu zlocastu u nashem slucajuuser posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1506
11.2.2011 22:50:16   
bebabeba
Maki kazi mi od koji dan do koji treba da smo aktivni,ja sam pokushala na 14 dan 2 puta i naredni 2 dana po jedan put ali eto nije uspelo,a na 13tog dana sam bila na folikumetriju i dr mi je rekla da je jedan 23mm, i zato sam pocela od 14dana ujutru i jednom uvece i onda naredne 2 veceri.Misli da necu da forsiram 2 puta svaki dan da bi sperma nila bolja ali mozda greshim neznam vishe koi raspored da ucinim ....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1507
12.2.2011 9:15:16   
*Maki*
bebabeba

Sreco, u pravu si, nemoj da se forsirate. Posto ste na zimovanju opusti se maksimalno koliko mozes. Nas doktor prekjuce je cak predlagao da odemo negde sad dok je ovulacija, da budemo sami sa sobom, da pobegnemo od svega i da se opustimo. Ovako, ja sam pila klomifen od 3-7 dana ciklusa, onda sam 11dc otisla na folikulometriju i imam 2 folikula po jedan na oba  jajnnika-jedan je bio malo vise od 18mm a drugi malo vise od 19mm, endometrijum je 8mm. Sutradan (tj. juce ujutro) u 9h sam primila Pregnyl duplu dozu (10 000j) i evo sada cekam da me boli stomak user posted image jer pretprosli put kada sam pila klomifen i cela situacija bila slicna mene je odmah 7h nakom primanja pregnyla tako boleo stomak da sat vremena nisam mogla da ustanem, i sutradan opet-samo sat vremena.

Posto ti ne primas Pregnyl (je li tako? Mada si trebala da primis kad su ti folikuli otprilike 20mm kako bi sigurno pukli), oslusni svoje telo..mislim da ces oset__iti ovulaciju zbog klomifena... I kod mene je ovulacija obicno 13-14 dc i doktor nas je savetovao da budemo vredni dan pred ovulaciju, za vreme ovulacije i 5 dana posle ovulacije. Svaki dan po jednom. Znam da to utice na broj spermatozoida, ali ne i na kvalitet. Spermatozoidi se ulenje ako nemate odnose duze od 7 dana, manje su pokretni a kada imate odnose svakog dana onda se samo smanjuje broj ...kolicina bude manja...nemoj da te to brine.
Pitala sam doktora koliko dugo smem da pijem klomifen (pila sam ga 2 ciklusa, pa sam pauzirala prosli ciklus jer mi je radjen HSG, i sada ovaj ciklus je III put) rekao je da on praktikuje da se pije 3 ciklusa najvise i onda obavezno pauza od jedno 3 meseca da se jajnici malo odmore jer ih sa klomifenom puno forsiramo. Reako je da moze da se pije 6 meseci, tako pise i u uputstvu ali on to nikada ne radi tako, obavezna je pauza.

Samo se opustite, oslusni svoje telo, set____ajte puno...ugrej se dobro u predelu stomaka..nemoj slucajno da ti bude hladno...i pisi sta se desava user posted image

caja 2

Draga, nemoj da se plasisi molim te. Nego lepo u ponedeljak da provris betu pa da se svi radujemo sa tobomuser posted image user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 12.2.2011 9:23:54 >

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1508
12.2.2011 9:26:03   
1111a
ja do devetog dana svaki drugi..u principu i ne vodim racuna.. a od desetog dana svaki dan. doktor kaza da je najbolje 6 sati pre pucanja folikula....ili u slucaju losije sperme   6 sati posle pucanja folikula. al ajde znaj kad je pukao. ja to ponekad bas osetim.. nekad bude i malo krvi..maaalo.... maki je u pravu treba osluskivati svoje telo...ono ce samo reci..

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1509
12.2.2011 21:07:22   
Merimica
draga, ti si sigurno mnogo vredna ovih dana, čim te nema na forumu!!!!
jesi videla kakvu sam sličicu stavila, jako je lepa beba, hoću jednu takvu, što pre!!!

M+M=??????

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1510
13.2.2011 8:31:17   
1111a
ja sam vredna svako vece...ali nkako ne mogu da odredim kad mi je ovulacija ovaj mesec...danas mi je 13 dan...ne znam da li je prosla ili jos nije. preksinoc me boluckao stomak  i levi jajnik. mb mi pokazivao paprat ali bt mi je jos uvek 36.3...nije skocila....nemam pojmauser posted image ...sta se kod tebe desava......beba je slatka.....imacemo mi uskoro jednu takuuser posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1511
13.2.2011 13:48:42   
*Maki*
1111a, ako te je boleo stomak to znaci da je bila ovulacija. Verovatno si sigurno i tokom odnosa osecala bol, sto opet ukazuje na ovulaciju. Mene je sinoc 2 sata boleo stomak, na kraju sam zaspala. Znaci proslo je 36h tacno od kako sam primila Pregnyl. Prosli put kada sam primala Pregnyl stomak me boleo posle 7 sati pa tek sutradan ujutro opet. Izgleda da nema pravila kod ovog pregnyla.  Od malopre me opet boli stomak. Sutra idem na ultrazvuk da vidimo da li su pukla oba folikula user posted image Jedva cekam.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1512
13.2.2011 14:29:06   
1111a
maki javi se sutra kad dodjes od doktora.....budi ti vredna za svaki slucaj .....ja sam svako vece. ja cekam da mi skoci temperatura, to ce mi biti siguran znak da je bila ovulacija. meris li ti temperaturu?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1513
13.2.2011 14:58:29   
Natashica
caooo!! bila sam na folikulima...Pa ja  mogu i ovde da pisem, dobila sam klomifen od sleldeceg ciklusa da pijem od 5og do 10og dana pa na folikulometriju....kako vam je on uticao na raspolozenje? user posted image Prvi put cu ga piti pa ne bih da izgledam kao ludaca u pms-u...user posted image inace verovatno  i izgledam tako...xixixiuser posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1514
13.2.2011 15:15:46   
1111a
natashica, ja  nisam imala promena vezanih za raspolozenje.... mene su samo boleli jajnici..nako zigali...glava jedni vece me jako bolela...i imala sam malo povisenu temperaturu..i to je sve

(odgovor članu Natashica)
Direktna veza do poruke: 1515
13.2.2011 15:24:12   
Natashica
Hvala 1111a...mnogo mi to znaci da znam sta me ceka...malo se bojim jer su to ipak lekovi ali sve za visi cilj...user posted image user posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1516
13.2.2011 15:52:53   
Merimica
IZVORNA PORUKA: Natashica

Hvala 1111a...mnogo mi to znaci da znam sta me ceka...malo se bojim jer su to ipak lekovi ali sve za visi cilj...user posted image user posted image

i ja sam jedno veče imala glavobolju i svih 5 dana imala sam užasne nalete vrućine, kao klimakterične ženeuser posted image
ali tako je draga sve za više ciljeveuser posted image

M+M=??????

(odgovor članu Natashica)
Direktna veza do poruke: 1517
13.2.2011 15:57:00   
Natashica
Ma izdrzacu ja svo to ludilo i glavobolje i jos vise... koliko god da treba samo da ugledam user posted image ...user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1518
13.2.2011 19:34:47   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: 1111a

maki javi se sutra kad dodjes od doktora.....budi ti vredna za svaki slucaj .....ja sam svako vece. ja cekam da mi skoci temperatura, to ce mi biti siguran znak da je bila ovulacija. meris li ti temperaturu?

Vazi srecko user posted image Merim temperaturu i ispod misice i vaginalno jer mi je to preporucila jedna medicinska sestra. Ona kaze cim ti vag. temperatura predje 37 to znaci da je to ovulacija a kod mene nije ni spadal ispod 37 sve bude 37,2 ili 37,4... tako da mislim da to nije tacno, jednostavno smo tako vrele dole user posted image A ispod misice se krece oko 36,1 ili 36,2. Kada sam pila Klomifen imala sam preko 37 ali to je zbog Klomifena. Napravicu onaj grafikon bazalne temperature (ima posebna tema za to) pa ces videti. Znaci ja sigurno znam da mi je sinoc bila ovulacija, a juce i danas temperatura je bila 36,1.

IZVORNA PORUKA: Natashica
caooo!! bila sam na folikulima...Pa ja  mogu i ovde da pisem, dobila sam klomifen od sleldeceg ciklusa da pijem od 5og do 10og dana pa na folikulometriju....kako vam je on uticao na raspolozenje? Prvi put cu ga piti pa ne bih da izgledam kao ludaca u pms-u... inace verovatno  i izgledam tako...xixixi

Toza-nervoza user posted image Psujem kao kocijas user posted image I malo mi je bila povecana temperatura. Mozda oset_is malu nadutost u predelu stomaka ali nista strasno, sve to prodje

< Poruku je uredio *Maki* -- 13.2.2011 19:36:20 >

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1519
13.2.2011 20:57:03   
bebabeba
Puno ti hvala Maki na tvoju podrshci i na tvoje savete.
Ja sam se danas vratila od zimovane i da ti kazem da je bilo super ,uzivali smo i toliko se opustila da sam sad kao nova,jer osecala sam toliki pritisak da mi se cinilo da cu da puknem od svega ovoga.Koliko mi znamo da ne treba stres i da treba da si otpushten nije sve jedno i podsvesno si radi.Ako imash mogucnosti idi obavezno bilo gde za vreme ovulacije i budite samo vi,bice super.
Ja sad sam 3dan na Klomifen ali ja ih primam od 5-10dan po 2 tablete jednu ujutru jednu uvece,iden svaki put na 13 dana na folikumetriju i ne primam Pregnyl,neznam zashto Dr mi nije ni spomenula to ali pokushacu da ja nabacim neshto ovoga puta,jer znash koliko su sujetni.
Inace neznam pratila sam da osetim neshto dali cu da osecam oko ovulacije,i da ti kazem da nisam imala nikakve bolove u stomak,samo proshli put sam osecala kao da imam neku grutku u njega i kad brze odem ili trcim osecala sam kao da mi ta grutka pritiska kao da ce da mi ispadne sa stomakom.To je bilo samo 2 dana i onda nishta.Ali mozda i greshim ja,jer kazesh da spermatozoidi postaju lenji(i ja sam jednom citala o tome),ali posle muckanja oko ovulacije ja nedam da me moj muz pipne sve dok ne dobijem jer mislim da sam mozda ostala u drugom stanju i da ce mozda neshto da zeznemo.Znaci 2 nedelje nishta i onda tek kad mi zavrhi pocinjemo opet.Mozda i to greshim,zato hvala na savete i shta si podelila sve iskustvo sa mnom,jer stvarno na ovu temu ne mogu da pricam sa nikome osim sa vas koi imamo istu muku.
Helim ti sve najbolje i da shto pre radujeshme sa vest da si user posted image
Pozz

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1520
13.2.2011 22:06:13   
nina26
Bebabeba,

tek sam sad videla tvoju poruku i bas mi je zao, ali ne predaj se user posted image

Moj savet ti je a i ostalim devojkama, znam da je tesko, ali nemojte da se opterecujete toliko simptomima, merenje BT itd...meni je jednom jedan dr rekao cim pocnes da meres temperaturu da pratis O, nema od toga nista.
To je za mene bilo budjenje iz cele ove situacije, jer sam i sama bila previse opterecena.
Ne kazem da sada ne razmisljam o tome, ali sam prestala da merim T, i jurim plodne dane, i vise se posvetila svom muzu.
Tako sam bar ja resila, svako neka nadje svoj ventil, a tebi zelim da ugledas sto pre user posted image
user posted image

(odgovor članu bebabeba)
Direktna veza do poruke: 1521
14.2.2011 8:04:48   
1111a
ja merim temperaturu samo da bih znala dali je uopste bila ovulacija.   svakako je najbitnije imati redovne odnose...a ne cekati kad ti padne ili skoci temperatura....meni moja doktorka kaze samo se seksaj.
meni je danas temp skocila sa 36.3 na 36.5..znaci raste verovatno je ovulacija prosla. ja sam pokrila sve dane a nastavicu i daljeuser posted image ..za svaki slucaj.
maki javi se kad se vratis od doktora
merimice sta je sa tobom. koji ti je dc...ima li simptoma

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1522
14.2.2011 10:09:11   
Merimica

ja merim temperaturu samo da bih znala dali je uopste bila ovulacija.   svakako je najbitnije imati redovne odnose...a ne cekati kad ti padne ili skoci temperatura....meni moja doktorka kaze samo se seksaj.
meni je danas temp skocila sa 36.3 na 36.5..znaci raste verovatno je ovulacija prosla. ja sam pokrila sve dane a nastavicu i daljeuser posted image ..za svaki slucaj.
maki javi se kad se vratis od doktora
merimice sta je sa tobom. koji ti je dc...ima li simptoma

joj simptomi, jutros kada sam ustala leđa su me par puta jakoooo žignula i konstantan bol čas u levom čas u desnom jajniku!
ne znak, ne smem da se nadam, plašim se razočaraću se, a tako gorim od želje da otrčim u apoteku po test!
danas mi je 25 dc, ja obično dobijam na 27 dana, šta misliš je l rano za test?

M+M=??????

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1523
14.2.2011 10:16:08   
1111a
merimice, nije ti rano za test...baby rapid pokazuje nakod 7 dana od ovulacije.......idi kupi test
zelim ti user posted image ..user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 1524
14.2.2011 10:19:41   
Merimica

merimice, nije ti rano za test...baby rapid pokazuje nakod 7 dana od ovulacije.......idi kupi test
zelim ti user posted image ..user posted image

tako mi je frka da se ne razočaram, videću, možda danas kupim pa da ga uradim sutra pošto ne radim pa imam vremena da se oporavim od ishoda koji dobijem.
šta ti radiš draga, kako si?

M+M=??????

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here