|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
1.2.2011 13:21:04   
Lu
IZVORNA PORUKA: Didy

Mi smo iz jajeta izašli čim je počeo lepo da sedi. Noge su mu virile iz jajeta i to mi je bilo jako nebezbedno jer nije mogao skroz da ih opruži, već se opirao o sedište.
Inače, gledala sam neke emisije o as i o vožnji dece u sedištu kojem još nije doraslo. To može biti jednako opasno kao i voziti dete bez as. Npr. one sedalice gde se dete kači pojasom iz auta - ako dete nema određenu težinu i visinu, pojas ga jednostavno udavi pri nekoj nezgodi jer mu dođe skoro pod vrat.user posted image Uopšte nije naivno.

...Što ja cijelo vrijeme pričam...ali mame onda kažu to je zbog finansijske situacije, očito da se neki prioriteti u životu trebaju poredati i sigurnost beba- djece staviti na prvo mjesto a sve drugo iza!
I nemojte sad da se ljutite što sam ovo rekla!user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 726
1.2.2011 13:23:32   
Anoniman
lu user posted image
user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 727
1.2.2011 14:09:28   
Jele

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Jele Romer sledalice su na svim testovima sigurnosti na vrhuuser posted image
Ja nisam bila u prilici da kupim Romer pa sam uzela ovo Graco Junior Maxi, šta da kažem nije loše i služi svrsiuser posted image
Još uvijek imamo naslon na busteru i mislim da ćemo ga imati još par godina, jer štiti glavu i kroz njega ide pojas od auta tako da je podesiv po visini djetetauser posted image

Hvala Lu, razmatram Romera trenutno

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 728
1.2.2011 14:19:50   
Modessty
Hvala Lu! user posted image

Eto čitam šta sve pišete i već me boli glava! Sad tek nemam pojma šta da kupim. I meni se ne kupuje sedište koje će biti preveliko. Imamutisak da ona sedišta do 36 kg nisu za njega.  A opet, ko zna, možda već sledeće godine u ovo vreme ima tu oko 18kg i šta onda?!
Eto baš nisam pametna. Bolje onda da kupim ovde nego da donose iz inostranstva. NEšto imam utisak da su cene slične - bar u Italiji

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 729
1.2.2011 14:23:28   
Jele
Meni se čini da su kod nas skuplja, recimo u poređenju sa Nemačkom.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 730
1.2.2011 14:24:32   
Jele
Ja nešto razmišljam o ovom:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=87

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 731
1.2.2011 14:27:16   
Lu
IZVORNA PORUKA: Jele

Ja nešto razmišljam o ovom:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=87

Šta sam ti rekla za Romeruser posted image
A nije puno ni skuplje od Graco!

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 732
1.2.2011 14:39:27   
bebać

IZVORNA PORUKA: Didy

Mi smo iz jajeta izašli čim je počeo lepo da sedi. Noge su mu virile iz jajeta i to mi je bilo jako nebezbedno jer nije mogao skroz da ih opruži, već se opirao o sedište.
Inače, gledala sam neke emisije o as i o vožnji dece u sedištu kojem još nije doraslo. To može biti jednako opasno kao i voziti dete bez as. Npr. one sedalice gde se dete kači pojasom iz auta - ako dete nema određenu težinu i visinu, pojas ga jednostavno udavi pri nekoj nezgodi jer mu dođe skoro pod vrat.user posted image Uopšte nije naivno.

...Što ja cijelo vrijeme pričam...ali mame onda kažu to je zbog finansijske situacije, očito da se neki prioriteti u životu trebaju poredati i sigurnost beba- djece staviti na prvo mjesto a sve drugo iza!
I nemojte sad da se ljutite što sam ovo rekla!user posted image

joj LUuser posted image user posted image user posted image

imal kod tebe da nešto nije po PS-u?Ja sam baš' teška'..ali ti si me nadmašilauser posted image user posted image

ovo što ću reći ne treba da bude mamama primer,ali nije sada ni za ubit meuser posted image user posted image
dok smo imali kedija,svi smo sjedili napreduser posted image Sergej mi sjedio u krilu,i put pod noge...šta ću,neću dijete stavit tamo u bungalo pozadiuser posted image user posted image ..prešli smo kilometara i kilometara tako,ko cigani...ali mi je bilo slatkouser posted image

hvala Bogu nikad ništa se nije desilo,a sad da se desilo o tome neću da razmišljam...je se takve stvari dešavaju i kad je sve po ps-uuser posted image

Ne dao Boguser posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 733
1.2.2011 15:47:42   
Anoniman
Jel postoji AS koje moze stalno da se vadi iz auta user posted image

(odgovor članu bebać)
  Direktna veza do poruke: 734
1.2.2011 15:48:54   
Vučko.ba.
pa može svaka

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 735
1.2.2011 15:49:59   
Anoniman
Svako ono sediste mogu da izvadim iz auta brzo , ne mora da se odvrce nesto ili slicno ??

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 736
1.2.2011 15:52:04   
Vučko.ba.
da ... mislim nema puno zafrkancije e sad ne znam za ono iso fix

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 737
1.2.2011 15:52:55   
marija32
Pa znas sta, jaje se najlakse vadi, a svako sledece, od 9-18 i od 18-36 je neprakticno za stalno vadjenje, jer nije bas lako i za minut namestiti pojaseve, nama su oba stajala sve vreme u kolima dok ih mala nije prerasla. I buster kasnije je lako vaditi.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 738
1.2.2011 15:53:11   
Anoniman
Pa to je superuser posted image Hvala 

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 739
1.2.2011 15:57:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marija32

Pa znas sta, jaje se najlakse vadi, a svako sledece, od 9-18 i od 18-36 je neprakticno za stalno vadjenje, jer nije bas lako i za minut namestiti pojaseve, nama su oba stajala sve vreme u kolima dok ih mala nije prerasla. I buster kasnije je lako vaditi.

Zasto je neprakticno ,zato sto je tesko ili ? Koliko mi vremena treba otprilike da ga skinem ?

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 740
1.2.2011 15:59:46   
marija32
Ja ne znam, jer ja baratam samo sa jajetom, a ova dva je montirao mm, pitacu. A jesu glomazna u smislu da ne mozes nista drugo da nosis u rukama osim njih (pricam o Chicco sedistima)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 741
1.2.2011 16:05:34   
Anoniman
Nije mi vazno ako je AS tesko , samo bih ga izbacila iz auta u garazu ,ne bih ga nosila dalje ,vazno mi je da ne treba alat za tu akciju user posted image Pitaj molim te tm za jos neki detalj o montazi user posted image

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 742
1.2.2011 16:08:12   
marija32
user posted image Ma ne treba alat, nego pricvrscivanje pojasom od auta, tj. ima brdo nekih obruca(ako to mogu tako da nazovem), kroz koje treba provuci pojas. Ovaj moj je kukao, ali on je zivcan, pa mozda zatouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 743
1.2.2011 16:11:28   
Anoniman
Moguce,ali i ja sam zivcana user posted image trazicu onda u nekoj prodavnici sediste sa dva obruca ,to mogu da postignem ili ce mm da kupi sebi auto user posted image
Ma valjda nije bas tako tesko

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 744
1.2.2011 17:15:05   
usamljena

...ali mame onda kažu to je zbog finansijske situacije, očito da se neki prioriteti u životu trebaju poredati i sigurnost beba- djece staviti na prvo mjesto a sve drugo iza!

Nadam se da ne mislis na mene user posted image
Mi nismo kupili Romer ali smo kupili jedno koje isto tako vazi za bolje AS, i za koje mislimo da moze da sluzi po gradu jer odavno ne putujemo na duze staze. Bez AS zaista ne idem autom, a ako ga nemam (a trenutno imam jedno u autu a jedno u kuci- kad brat dodje po nas dve) onda i ne izlazim

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 745
1.2.2011 17:52:28   
Lu
Jao usamljena pa naravno da ne mislim na tebe kao ni na koga posebnouser posted image
Nisi čitala dobro, i ja sam rekla da nisam bila u prilici da kupim Romer i nisam uopće mislila ni nakakvu marku sjedalice nego na bilo kakvu odgovarajuću dobi i kilaži djetetauser posted image
Postala sam papagajuser posted image

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 746
1.2.2011 20:13:08   
Shishica
Jbg Lu mislis, ali aj.. samo nekako bas nemate slifa ovih dana.. ne znam zasto imate potrebu da podbadate, a niko vas ne dira..
JBT volim vas toliko i bas zato me zivcirate! I ti! Da znas! Misli malo tom cubicom!

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 747
1.2.2011 20:46:07   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

IZVORNA PORUKA: Shishica
Mi bismo ga koristili prakticno veoma malo, kad naidjemo na policiju user posted image A ovako ona uvek sedi kod mene, a na putu za more ce sigurno spavati lezeci na zadnjem sedistu...

Zamisli situaciju, vrlo realnu - ona spava na zadnjem sedištu, tvoj muž naglo zakoči i ode ti dete sa sedišta, ko zna gde mu je glava, kako li je mogla da se povredi... Nemoj da si luda, kupite sedište, pozjamite, makar bilo kakvo. Nije to zbog policije, to je zbog sigurnosti TVOG deteta. Saobraćaj je mnogo gušći nego što je bio pre 20 godina, kola su mnogo brža, ludaka ima na sve strane...
Ne razumem kako možete da vozite decu bez sedišta, kako se ne plašite? Ne daj Bože da te u inostranstvu uhvate bez AS, platićeš debelu kaznu i ko zna kakve će još probleme da ti prave.

aleks... dušo... kad si bila mala da li si i ti sedela u sedištu za bebe ili te je majka držala u krilu???

to da li je saobraćaj gust ili nije... upošte nije bitno, dovoljna je samo jedna nepažljiva budala i eto tragedije.

Drago mi je što su uvedena neka pravila i zakon o pojačanoj sigurnosti i obavezama vozača u slučaju prevoza dece ali da budemo iskreni u Srbiji se i dalje voze automobili koji nemaju kočnice a ne sedišta za bebu!

i odakle toliko čuđenje i ne razumevanje da neko vozi decu bez adekvatnog sedišta... ne znam šta je tu čudno?

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 748
1.2.2011 20:48:58   
Lu
IZVORNA PORUKA: Modessty

Hvala Lu! user posted image

Eto čitam šta sve pišete i već me boli glava! Sad tek nemam pojma šta da kupim. I meni se ne kupuje sedište koje će biti preveliko. Imamutisak da ona sedišta do 36 kg nisu za njega.  A opet, ko zna, možda već sledeće godine u ovo vreme ima tu oko 18kg i šta onda?!
Eto baš nisam pametna. Bolje onda da kupim ovde nego da donose iz inostranstva. NEšto imam utisak da su cene slične - bar u Italiji

Najbolje i jeste da probate, i bebu u sjedalicu i sjedalicu u auto, ali eto kad vam se već nudi kao poklon nije ni to lošeuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 749
1.2.2011 21:52:16   
choopa choops
Jele evo ti odgovor na ono pitanje, a ta prija je EKSPERT za sjedista user posted image
sve do 18 kg ( čak i 19 user posted image ) veže se remenom u 5 točaka
a što se tiče visine, bitna je visina tortza a ne ukupna visina djeteta, naime nemaju sva djeca jednako dugi torzo/noge, dakle mora sjesti u as i ako joj remeni ne izlaze ISPOD razine ramena onda je još ok, ako izlaze ispod nije ok i mora preći a vezanje pojasom od auta
.

E sad ne znam koliko ti ovo znaci, posto pretpostavljam da kupujes sic na nevidjeno, kao i ja sto sam uradila user posted image I sad cu da ti posaljem pp user posted image
Sto se tice Roemer ja sam cula sve pohvaleuser posted image Uostalom i na ADAC su jedne od best of.

A ovo sto pricate o AS, ko ima i ko nema...Ja recimo mogu da razumijem da neko nema da kupi AS, nazalost to je surova realnost user posted image Ali ne mogu da razumijem kad neko uzme recimo i phone, ili bilo koji skluplji telefon, nekakav bijesan kompjuter ili slicno, a da nema za AS. Pri tom ne mislim na nikoga od vas ovdje, jer ne znam kakvo vam je materijalno stanje user posted image . I da kazem jos da me ne bi pogresno shvatile (i da ne bi poslije morala na temu pomirenja user posted image ), moja rodjena sestra mene ič ne slušauser posted image , pa tako ona vozi svoju cerku od 4,5 god u AS do 13kg i sina u druga AS, potpuno nevezane. Imala je i udes sa kolima, srecom na poljani, gdje su djeca pala izmedju siceva zajedno sa AS koje nisu vezane user posted image user posted image user posted image user posted image , ali ona se eto nije opametila. Zato bi ja voljela kad bi svi mislili unaprijed, bolje nego da se nesto desi ne daj Boze user posted image

Pisala bih ja jos, nego se M budi non stop, pa cu nastavit kasnije...mozda

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.
Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here