|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.12.2010 16:47:00   
Verus
E a ovo za kera: znas kako voli moje mleko!!!  Da umres od smeha!  Cim vidi da nosim flasicu ka njegovoj posudi, zna da cu da mu izrucim ono sto je ostalo od Heleneuser posted image   Sad je i on otporan na bolesti uz sva moja antitelauser posted image  dodje mu ko vakcinacija

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 1076
26.12.2010 16:58:58   
Podrum Š.
Moraću da pokušam... Taman ima onog mleka koje je staro u zamrzivaču user posted image
ala će Maza da se obraduje user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1077
26.12.2010 17:15:26   
Verus
I ja mu dam staro iz zamzrivaca-oooo Maza i moja je bila Maza, pekinezerkauser posted image  a nema je vise, smrc.

Direktna veza do poruke: 1078
26.12.2010 22:17:30   
Anoniman
Večeras sam Marku u 19.30 dala ad mleko. Popio je pola, onda je počeo da plače, da se otima. Odložila sam flašicu, digla ga, prošetali, malo je zevao u ljuljašci, i meni klikne da se to mleko sad već ohladilo (prošlo je 15-20min), i ubacim flašicu u džezvu vrele vode, ugrejala mlekce, i u 20h mu ponudila ostatak. Prvo je odbio par puta, onda uhvatio i smazao i ostatak, i zaspao na flašici. Eno ga spava i dalje. Večeras nije bilo ni grčev pu pu pu. Valjda je to što je ovo mleko hipoalergeno sa dodatkom probiotika. Ako uvek bude ovako, ja ću biti presrećna. Problem je samo što nema ko uveče da se zanima sa Lukom dok ja ovo obavim sa Markom na miru, pa ustvari Luka stalno budi Marka. Večeras je tata slagao domine sa Lukom sve vreme dok sam ja "sređivala" Marka. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1079
26.12.2010 22:20:04   
Anoniman
Verus, javi šta Helena kaže na novo ad mleko. Kontam da probaš da joj ne daš odmah tvoje mleko čim odbije ad. Zna da će dobiti pa odbija. Probaj nekoliko puta da joj vraćaš ad.
Ista priča kao i sa sisanjem i flašicom, kažu, beba koja zna da će dobiti flašicu ako ne sisa, ona se ne trudi da sisa (iako ja smatram da to nije tačna teorija).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1080
27.12.2010 15:56:22   
Anoniman
Sad sam se jaaaako rastužila , opet moj problem sa mlazovima iz dojki user posted image . Nina je željna sike , a čim je stavim na siku i ona povuče - zagrcne se od količine mleka koja je velika i iz puno mlazova , a ona to ne može da savlada , pa brizne u plač ... user posted image danas sam pokušavala nekoliko puta , ona se jadna muči , sve joj curi mlekce sa strane ,ali ne može da "pohvata" user posted image Izmlazam se pa joj dajem na flašicu ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1081
27.12.2010 16:00:48   
Maya21
Bubi probaj malko da prstima izvuces mleko pre podoja, cisto da oni prvi mlazevi ne spricaju toliko... ja sam tako sa starijim, sa mladjim na zalost nije bilo ni potrebe da to radim, nestalo mi mleko vec u 8. mesecu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1082
27.12.2010 16:02:17   
SUPER MAMA
ne znam sta pametno da ti Bubo.I ja sam imala taj problem, ali je uspevala da savlada moja mala.
U pocetku sma se izmlazavala pre podoja malo kolko taj jaci mlaz da ode a onde kaplje ali bas puno i toj joj je smetalo ali uspevala je.
Veruj mi kad malo ojaca vilicu a i da kontrolise sve tvoja mala ce savladati mlazeve, videces.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1083
27.12.2010 16:09:22   
mati
bubo pokusaj da stisnes sikicu kaziprstom i srednjm i tako nea sisa dok malo ne ode mleka.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 1084
27.12.2010 16:28:49   
Anoniman
Marko se posle flašice u 19.30-20h, budio u 00h, 03h, 06h, 09h... ebote, k''o švajcarski sat je tačan! 

< Poruku je uredio Tash -- 27.12.2010 16:29:02 >

(odgovor članu mati)
  Direktna veza do poruke: 1085
27.12.2010 16:32:46   
Maya21
jooj Tasho user posted image user posted image user posted image ako ti je za utehu mi i dan danas imamo takvih izleta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1086
27.12.2010 16:33:36   
Anoniman
Nije mi za utehu! user posted image Utešilo bi me da si rekla da će proći! user posted image

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 1087
27.12.2010 16:37:33   
Maya21
pa proci ce Tasho user posted image a dotleuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1088
27.12.2010 16:53:13   
choopa choops
Bubo izdajaj prije podoja ne monog, vec cisto toliko da vidis da mlijeko vise ne curi kao blesavo, pa u male flasice i u zamrzivac (valjace ti), pa joj tek onda daj da sisa.
Dok malo ojaca, onda ce moci i sama da se izbori sa mlazovima user posted image

Tash user posted image znaci ne budi se radi gladi? Koji im je onda? user posted image

A Maretov drugar Matija jedino prvu turu odspava po 3 sata, ostatak je na sat vremena user posted image E to ti je za utjehu user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 1089
27.12.2010 17:08:49   
Verus
Bubo-moras menjati poze dojenja-tako da joj mlaz prvo udari u nepce pa niz grlo.  To se desi jer ide direktno u grlo.  PIsala sam vec da se to i nama desavalo: tj. sa desnom dojkom.

Stavi joj glavu tako da njena brada ide ka tvom pazuhu i njene nogice su ka tvojim bubrezima (jel kapiras sta objasnjavam?).

Stavi jastuk na kauc pored sebe, nju polozi na jastuk, noge iza celo ka dojci brada ka pazuhu (prakticno je njeno telo pod pravimuglom sa tvojim).  To se zove football hold.  Ebi ga ne znam na srpskom...pomoci ce...
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Sad sam se jaaaako rastužila , opet moj problem sa mlazovima iz dojki user posted image . Nina je željna sike , a čim je stavim na siku i ona povuče - zagrcne se od količine mleka koja je velika i iz puno mlazova , a ona to ne može da savlada , pa brizne u plač ... user posted image danas sam pokušavala nekoliko puta , ona se jadna muči , sve joj curi mlekce sa strane ,ali ne može da "pohvata" user posted image Izmlazam se pa joj dajem na flašicu ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1090
27.12.2010 17:14:55   
Verus
Veceras cu joj dati cerealije ali sa ad mlekom.  Kupila sam enfamil ad mleko, obicno, nista specijalizovano pa cemo videti kako ce ici.  Pisem vam-mada, sigurna sam da ce jesti cerealije sa tim-ali ne znam hoce li piti pokusacu pa vam pisem.

Sinoc sam joj dala da sisa na obe dojke, i onda joj dala jos 100ml na flasicu.  Zaspala je tek u 22h zbog zuba, ali je ustala tek u 5:15, sto je bolje nego ovih dana kad se budila i u 1 i u 3.

Mislim da se uspava na dojci i ne najede se koliko treba.  Od sad joj nudim i extra na flasicu, ali tek POSLE sisanja.
IZVORNA PORUKA: Tash

Verus, javi šta Helena kaže na novo ad mleko. Kontam da probaš da joj ne daš odmah tvoje mleko čim odbije ad. Zna da će dobiti pa odbija. Probaj nekoliko puta da joj vraćaš ad.
Ista priča kao i sa sisanjem i flašicom, kažu, beba koja zna da će dobiti flašicu ako ne sisa, ona se ne trudi da sisa (iako ja smatram da to nije tačna teorija).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1091
27.12.2010 17:16:46   
choopa choops
Evo ga taj polozaj o kome Verus prica
user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1092
27.12.2010 17:49:25   
Verus
user posted image  to je to.  Jedino je tako mogla na desnu dojku dok nije malo ojacala

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1093
27.12.2010 18:24:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: choopa choops

A Maretov drugar Matija jedino prvu turu odspava po 3 sata, ostatak je na sat vremena user posted image E to ti je za utjehu user posted image

Sad će Deda Mraz draga... user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 1094
27.12.2010 19:23:22   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Sad će Deda Mraz draga... user posted image

A jel bi mogao malo da navrati i do nas taj dedica user posted image  ?

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1095
27.12.2010 21:09:36   
Ivanka 75
Pa kako ja uopšte da izađem napolje kad za ceo dan izmlazam jedva 70-80ml? :-(
Čak i kad se noću budi na 3-4h nema mnogo da ostane nakon podoja!
Danas sam je hranila u 12 (sisala je sa obe dojke), pa u 4 i tada je htela samo 1 dojku. Da bismo otišli u grad da obavimo nešto reko ajd da izmlazam drugu pa da ostavim svekrvi da joj da kasnije dok se ne vratimo. Iz leve nema ni kap (sa nje je jela)

Direktna veza do poruke: 1096
27.12.2010 21:57:33   
Anoniman
Verus , hvala ti puno , probam tehniku pa javljam user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1097
27.12.2010 22:00:44   
Anoniman
Mare je opet jeo dohranu oko 20h. Sve je pojeo! Da je bilo još, jeo bi još! user posted image

Definitivno grčeva nema od kada mu to dajem. Muke sa gasovima nastaju sat vremena nakon prvog noćnog podoja. Definitivno sam odlučila da polako ukidam dojenje... To "polako" znači da dajem sebi fore da postepeno zaustavim mleko u naredna dva meseca!

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1098
28.12.2010 8:08:50   
Ivanka 75
Od 20h sinoc izmlazala jedva 20ml...
Opet je trazila obe, one mlitaveeee.... Ima mleka u njima ali ne znam koliko i da li joj je to dovoljno ili se samo malo zasiti i odustane kad vidi da vise ne ide tj da vise nema sta da vce user posted image

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 28.12.2010 8:09:52 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1099
28.12.2010 13:12:36   
Anoniman
Pa koliko nakon podoja ne traži da jede? Kakva joj je stolica? Jel nervozna?

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here