Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 20:37:38
|
|
|
|
isidora88
|
tako sam i ja mislila da ne kupujem bezveze,bolje da cekam da mi dr kaze sta da kupim mada vigantola nema,ja sam ga trazila
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 22:06:09
|
|
|
|
AtenA
|
ja nigde ne mogu da nađem AD3 uljani rastvor, kazu mi da nove serije vigantola još nema,da li da joj dajem AD3 vodeni
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 22:07:11
|
|
|
|
anajid
|
Atena ja Andriji dajem vodene AD3 kapi,od pocetka.Tako da slobodno moze s datI!
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 22:14:03
|
|
|
|
AtenA
|
pa uzeću ih sutra jer bolje da jaj dajem i vodeni nego ništa,a koži mi koloko kapi,pošto imaju 9-10 meseci?
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 22:18:00
|
|
|
|
anajid
|
Ja dajem 3 kapi!Pitala sam sad pedijatra na zadnjoj kontr. rece isto,ne povecava se!
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 23:35:20
|
|
|
|
AtenA
|
dobro,hvala ti
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 23:49:43
|
|
|
|
Nensi*
|
I ja dajem vodene,a ja je dva puta pitala i rekla mi 5 kapi...Vise cu stvarno poludeti od tih razlicitih misljenja...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 24.11.2010 9:26:37
|
|
|
|
zoća
|
niko nema zvanično obaveštenje koje se kapi koriste zvala sam sve moguće ustanove koje se bave neonatologijom.Gak Višegradska, institut za neonatologiju,dečija klinika u Tiršovoj institut za majku i dete kod svih je odgovor bio da vidim sa pedijatrom iz doma zdravlja zato što oni i svojim bebama koje leže kod njih ne daju kapi a kada ih otpuste drage mame snađite se. To se zove brigo moja pređi na drugoga vrlo neozbiljno.Mi koristimo ditrevit humanine kapi
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 24.11.2010 9:54:55
|
|
|
|
mejvis
|
Važno da su nas oni obavestili da vigantol ne treba više davati i da smo do sada trovali svoji decu...a sada niko ništa! Užas... Šta se daje u inostranstvu?
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 24.11.2010 10:15:11
|
|
|
|
zoća
|
u inostranstvu svaka fabrika koja se bavi proizvodnjom mleka u prahu ima i svoje kapi jer i to mleko obogaćuju sa istim u principu i kod njih je ko da više to je ispravno.Oni svojim bebama kada krene sezona sunčanja prekidaju kapi pa nastavljaju sa početkom jeseni ali i tu su mišljenja podeljena.Ma ljudi vratite Galenikine kapi ništa im nije falilo dvoje dece sam odgajila a sa ovim trećim samo slušam gluposti
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 24.11.2010 21:47:40
|
|
|
|
iki82
|
JA SAM LENI NABAVILA D3 KAPI (PLIVIT) IZ HRVATSKE.DOBILA SAM JEDNU BOCICU OD PRIJATELJICE,A NEZNAM KAKO CU NABAVITI JOS JEDNU/DVE BOCICE JER DAJU SAMO NA RECEPT.
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 24.11.2010 22:57:33
|
|
|
|
choopa choops
|
Kod nas ne treba recept za D3 kapi. Ja mogu da kupim i posaljem ako neko hoce, samo ne znam kako? Jer autobusom se ne isplati, postom i sto? Jedino ako neko ide za SR? Ja sam u Herceg Novom.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 24.11.2010 22:59:26
|
|
|
|
goda
|
IZVORNA PORUKA: iki82 JA SAM LENI NABAVILA D3 KAPI (PLIVIT) IZ HRVATSKE.DOBILA SAM JEDNU BOCICU OD PRIJATELJICE,A NEZNAM KAKO CU NABAVITI JOS JEDNU/DVE BOCICE JER DAJU SAMO NA RECEPT. iki ja imam viška plivit d3 i kupila sam ih u apoteci bez recepta,ni za jedne kapi ne teraže recept. Moje dete od plivit d3 kapi je imalo jake grčeve neredovnu i užasno zelenu kakicu i 15 neprespavanih noći zbog grčeva,pa sam prešla na krka ad3 kapi. Odakle si? Kad ti nestane traži da ti kupim i pošaljem
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 8:38:33
|
|
|
|
zoća
|
meni je pedijatar savetovala da kupim plivine kapi ali u Beogradu ih nema uspela sam samo da nabavim ditrevit opet iz inostanstva
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 10:00:07
|
|
|
|
mejvis
|
Kod nas samo ima TG farm loznica....I te dajem, kao i svi....
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 14:17:06
|
|
|
|
zoća
|
ovo je sve loša improvizacija kako se ko snađe a ništa konkretno svi mi volimo svoju decu a ko radi pravu stvar...E zemljo koja se igraš sa dečijim životima
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 15:22:30
|
|
|
|
zoća
|
da li ste razmišljale ako se i pojavi vigantol da li će te kapi biti ok ili su samo prepakovali one postojeće.Ko će imati petlju i da ih daje svom detetu?A možda sam malo i paranoična
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 15:29:59
|
|
|
|
mihi
|
A vitamin se ne daje bebama jer je dokazano da je toksičan, to što Anajid na svoju odgovornost daje svom detetu AD3 to je njena stvar. Preporučujem da se držite saveta pedijatara i dajete svojoj deci samo D3 vitamin kako se i preporučuje.
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 15:33:23
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: zoća da li ste razmišljale ako se i pojavi vigantol da li će te kapi biti ok ili su samo prepakovali one postojeće.Ko će imati petlju i da ih daje svom detetu?A možda sam malo i paranoična To sam i ja mislila, ali mozda nece jer ipak im neko moze testirati te kapi nasumice, i pronaci da sadrzi tu 'otrovnu' supstancu. A da posaljete mail Plivi i pitate gdje izvoze za SR? Oni bi trebali imat spisak apoteka. Mada nije frka ni sa AD3 kapima, te smo i mi pili kao mali, pa smo evo zdravi
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 15:34:03
|
|
|
|
anajid
|
Mihi ja ne dajem na svoju ruku AD3,nego po preporuci pedijatra! @Boze svasta ispade da ja svoje dete svesno trujem!
< Poruku je uredio anajid -- 25.11.2010 15:37:27 >
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 15:40:50
|
|
|
|
mihi
|
Izvini Anajid ako je tako koliko ja znam i vidim doktori prepisuju bar u BEogradu samo Vigantol tj D3. Još jednom izvini ali stvarno na moje pitanje o AD3 kapima dobila sam takav odgovor. Analizirala sam koncentraciju AD3 kapi i videla da su smanjili i količinu D3 koja se unosi. No dobro ako je to preporuka tvog pedijatra onda je to tako.
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 16:09:06
|
|
|
|
Jele
|
Da vas pitam žene. Meni je od Uroša ostalo starog Vigantola sa onom ok plastičnom cevčicom i ima mu jedno godinu dana kako stoji. Pošto nisam po apotekama našla Vigantol, da li je ok da bebanu dam taj vigantol, mislim rok trajanja je ok, jedino što je stajao godinu dana... Mislim i kada krenemo deci da dajemo vigantol, ta bočica koju otorimo nam traje skoro godinu dana, tako da kontam da je ok?
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 16:09:53
|
|
|
|
Nensi*
|
I meni je pedijatrica rekla da dajem AD3 kapi,a i mojoj snaji isto E sad ste me uplasili,ne znam vise sta da dajem...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 16:11:33
|
|
|
|
Mishica 77
|
I u Pa su prešli na vodeni rastvor AD3 kapi. Ne mislim da pedijatri imaju nameru da truju decu.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 25.11.2010 16:14:02
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Jele Da vas pitam žene. Meni je od Uroša ostalo starog Vigantola sa onom ok plastičnom cevčicom i ima mu jedno godinu dana kako stoji. Pošto nisam po apotekama našla Vigantol, da li je ok da bebanu dam taj vigantol, mislim rok trajanja je ok, jedino što je stajao godinu dana... Mislim i kada krenemo deci da dajemo vigantol, ta bočica koju otorimo nam traje skoro godinu dana, tako da kontam da je ok? Na onom Vigantolu sto su ukinuli,je pisalo,bez obzira do kad je rok trajanja,da kad se otvoti bocica rok je 6 meseci...Pogledaj sta tu pise na onom papiricu unutra...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.