Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 4.11.2010 23:23:19
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83 IZVORNA PORUKA: briseljancica da li neko daje uljani rastvor vitamina d, ali samo d? Uljani rastvor se ne preporucuje bebama mladjim od godinu dana, vec samo vodeni. Nekada je bila preporuka da do punih 6. meseci idu vodene kapi, a posle uljane. Ali to ne važi više. Npr., Vigantol je uljani D3 rastvor. Isto važi za te Plivine. Preporuka sada je da bude oblik D3 bar do tih 6. meseci, a posle može i D.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 7:17:59
|
|
|
|
mejvis
|
Mi dajemo te TG Farm iz loznice 3 kapi. Doktorka mi je rekla da su najbolje Panfarm 1 kap (predpostavljam da su to uljane) ali njih nigde nema! Dokle se daje D vitamin, do godinu dana?
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 8:17:33
|
|
|
|
Nensi*
|
Da,do godinu dana sigurno,a nekome produze jos...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 9:22:15
|
|
|
|
*Alexx*
|
Meni je dr rekla da nastavim da dajem Vignatol do druge godine života, ali tek kad se pojavi ova nova bočica. Andrej već ima godinu dana, pa i nije strašno što ga ne uzima. Ove ostale kapi nije spominjala - verovatno bi rekla da je mlađi.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 19:41:42
|
|
|
|
goda
|
Mi smo prešli na AD3 kapi jer je od Plivinih D3 imala užasne grčeve i zelenu kakicu,pa je pedijatar preporučila ove jer joj one baš nisu odgovarale.
< Poruku je uredio goda -- 5.11.2010 19:42:12 >
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 21:39:53
|
|
|
|
sneza24
|
David isto ima godinu dana i dr je rekla da mu do decembra ne dajem ništa a do tad će se pojaviti vigantol u prodaji i onda ćemo nastaviti sa njim.
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 21:44:25
|
|
|
|
gagana83
|
Snezo,a zasto i dalje vigantol Je l Davidu zarasla fontanela?
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 21:59:44
|
|
|
|
sneza24
|
Nije skroz zarasla ali onako pod prstom se oseti malo udubljenje.Dr kaže da je to ok. Jel Uni zarasla?
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 5.11.2010 22:37:44
|
|
|
|
gagana83
|
Pa i jeste ok.Moze da zaraste i sredinom druge godine,i to je normalno,kao sto je normalno i da zaraste ranije. Uni je zarasla odavno,negde sa 9 meseci.
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 7.11.2010 13:14:16
|
|
|
|
*Alexx*
|
Meni je pedijatar rekla da VIgantol nema toliko veze samo sa fontanelom. I Andreju je zarasla fontanela. E, sad, ja se nisam mnogo raspitivala sa čim ima veze, ali eto
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 7.11.2010 20:52:08
|
|
|
|
sneza24
|
Dr ništa nije rekla zašto bi trebalo da mu dajem vigantol.Možda zato što je zima pa ima manje sunca jer je dosad uvek savetovala da Davida vodim svaki dan napolju zbog sunca.Neznam,možda je i neki drugi ralog. Od mm sestra od strica koja živi u NS mi je rekla još prošle godine kako je njena dr savetovala da i sledeće godine na jesen daje sinu vigantol koji je tad imao godinu dana.Ali nisam je pitala da li mu je davala.
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 8.11.2010 12:06:09
|
|
|
|
Yvyy
|
nash mali Maki ima mesec i 3 nedelje, i dajemo mu AD kapi.. Htedoh da vas pitam-shta mislite, da li greshim shto mu dajem uveche kapi? Ujutru ima jake grcheve pa mu ih zbog toga ne dajem tada ..
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 8.11.2010 12:11:43
|
|
|
|
Nensi*
|
Yvyy dobrodosla I ja Vuku dajem uvece jer u toku dana zna cesto da bljucka,i da povraca pa se plasim da ne izbaci i kapi,pitala sam dr za to i ona mi je rekla da nije bitno doba dana kad se daje...A opet, Modesty su rekli da treba da se daje ujutru,tako da ne znam sta da ti kazem,svaki dr ce ti reci drugacije,kao i za mnoge druge strvari...
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 8.11.2010 12:13:39
|
|
|
|
lanajelena
|
I ja dajem kapi uvece,nisam ni znala da ima odredjeno vreme...ma muka mi je vise daj ove,daj one nisam pametna sta,kad i koliko
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 8.11.2010 23:19:04
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja dajem uveče... to mi dođe nekako rutina: kupanje, kapi, sisanje... ujutru bih garant zaboravila.
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 22.11.2010 23:49:47
|
|
|
|
zoća
|
moja beba nije uzimala kapi mesec dana možda i više naravno za mene agonija u razgovoru sa pedijatrom preporučila mi je plivine kapi kojih u Beogradu nema.sestra mi je donela ditrevit humanine kapi i mi to pijemo naravno uz odobrenje pedijatra kapi su odlične samo su nekonforne zato što se piju dva puta dnevno po 0,5ml i to je doza od 400IJ a što se tiče lozničkih kapi pedijatar nije htela ni da čuje zato što doza nije u IJ i to je dijetetski proizvod
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 0:07:26
|
|
|
|
zoća
|
još samo da dodam Lozničke kapi imaju 33,33mg D vitamina u 1 ml a ditrevit 0,010mg što prevedeno znači ako beba uzima 3 ili 5 kapi ona unosi veću koncetraciju D vitamina a koliko IJ to bog sveti zna zato što nije naglašeno a dnevna potreba je 400IJ
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 0:14:26
|
|
|
|
Snelle
|
Zoćo, a gde su kupljene te Humanine kapi?
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 0:23:46
|
|
|
|
zoća
|
sestra mi poslovno odlazi u Italiju i tamo ih kupuje koštaju oko 10 evra pročitaj na internetu o njima i mislim da mogu i preko nekih naših apoteka da se poruče
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 15:28:01
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Tash I ja dajem uveče... to mi dođe nekako rutina: kupanje, kapi, sisanje... ujutru bih garant zaboravila. E zato i kažu mamama da ih daju uveče. A preporuka jeste ujutru, da bi se tokom dana pravilno iskoristile (zbog svetlosti i dr.).
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 19:12:47
|
|
|
|
mejvis
|
To je logično!
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 19:26:40
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Jooj ja sam srećna da se uopšte setim da joj dam AD kapi. Redovno zaboravim .
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 20:20:27
|
|
|
|
isidora88
|
da li da kupujem ad kapi ili da cekam da vidim sta ce pedijatar reci?
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 20:36:01
|
|
|
|
minna
|
Meni je na otpusnoj listi pisalo vigantol od 15og dana, tada se jos davao vigantol...mozes da sacekas da vidis sta ce ti reci, ali verovatno ce ti reci ad...a do 15og dana tm moze da kupi sta vec bude trebalo
|
|
|
|
RE: Vigantol / AD3 kapi 23.11.2010 20:36:44
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Čekaj pedijatra. Na otpusnoj listi iz Betanije će pisati.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.