|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vigantol / AD3 kapi
4.11.2010 23:23:19   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

IZVORNA PORUKA: briseljancica

da li neko daje uljani rastvor vitamina d, ali samo d?

Uljani rastvor se ne preporucuje bebama mladjim od godinu dana, vec samo vodeni.

Nekada je bila preporuka da do punih 6. meseci idu vodene kapi, a posle uljane. Ali to ne važi više.
Npr., Vigantol je uljani D3 rastvor.
Isto važi za te Plivine.
Preporuka sada je da bude oblik D3 bar do tih 6. meseci, a posle može i D.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 326
5.11.2010 7:17:59   
mejvis
Mi dajemo te TG Farm iz loznice 3 kapi. Doktorka mi je rekla da su najbolje Panfarm 1 kap (predpostavljam da su to uljane) ali njih nigde nema!user posted image
Dokle se daje D vitamin, do godinu dana?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 327
5.11.2010 8:17:33   
Nensi*
Da,do godinu dana sigurno,a nekome produze jos...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 328
5.11.2010 9:22:15   
*Alexx*
Meni je dr rekla da nastavim da dajem Vignatol do druge godine života, ali tek kad se pojavi ova nova bočica. Andrej već ima godinu dana, pa i nije strašno što ga ne uzima. Ove ostale kapi nije spominjala - verovatno bi rekla da je mlađi.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 329
5.11.2010 19:41:42   
goda
Mi smo prešli na AD3 kapi jer je od Plivinih D3 imala užasne grčeve i zelenu kakicu,pa je pedijatar preporučila ove jer joj one baš nisu odgovarale. user posted image

< Poruku je uredio goda -- 5.11.2010 19:42:12 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 330
5.11.2010 21:39:53   
sneza24
David isto ima godinu dana i dr je rekla da mu do decembra ne dajem ništa a do tad će se pojaviti vigantol u prodaji i onda ćemo nastaviti sa njim.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 331
5.11.2010 21:44:25   
gagana83
Snezo,a zasto i dalje vigantol user posted image

Je l Davidu zarasla fontanela?

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 332
5.11.2010 21:59:44   
sneza24
Nije skroz zarasla ali onako pod prstom se oseti malo udubljenje.Dr kaže da je to ok.
Jel Uni zarasla?

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 333
5.11.2010 22:37:44   
gagana83
Pa i jeste ok.Moze da zaraste i sredinom druge godine,i to je normalno,kao sto je normalno i da zaraste ranije.
Uni je zarasla odavno,negde sa 9 meseci.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 334
7.11.2010 13:14:16   
*Alexx*
Meni je pedijatar rekla da VIgantol nema toliko veze samo sa fontanelom. I Andreju je zarasla fontanela. E, sad, ja se nisam mnogo raspitivala sa čim ima veze, ali eto user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 335
7.11.2010 20:52:08   
sneza24
Dr ništa nije rekla zašto bi trebalo da mu dajem vigantol.Možda zato što je zima pa ima manje sunca jer je dosad uvek savetovala da Davida vodim svaki dan napolju zbog sunca.Neznam,možda je i neki drugi ralog.
Od mm sestra od strica koja živi u NS mi je rekla još prošle godine kako je njena dr savetovala da i sledeće godine na jesen daje sinu vigantol koji je tad imao godinu dana.Ali nisam je pitala da li mu je davala.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 336
8.11.2010 12:06:09   
Yvyy
nash mali Maki ima mesec i 3 nedelje, i dajemo mu AD kapi.. Htedoh da vas pitam-shta mislite, da li greshim shto mu dajem uveche kapi? Ujutru ima jake grcheve pa mu ih zbog toga ne dajem tada .. user posted image

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 337
8.11.2010 12:11:43   
Nensi*
Yvyy dobrodosla user posted image user posted image user posted image
I ja Vuku dajem uvece jer u toku dana zna cesto da bljucka,i da povraca pa se plasim da ne izbaci i kapi,pitala sam dr za to i ona mi je rekla da nije bitno doba dana kad se daje...A opet, Modesty su rekli da treba da se daje ujutru,tako da ne znam sta da ti kazem,svaki dr ce ti reci drugacije,kao i za mnoge druge strvari...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Yvyy)
Direktna veza do poruke: 338
8.11.2010 12:13:39   
lanajelena
I ja dajem kapi uvece,nisam ni znala da ima odredjeno vreme...ma muka mi je vise daj ove,daj one user posted image  nisam pametna sta,kad i koliko user posted image

(odgovor članu Yvyy)
Direktna veza do poruke: 339
8.11.2010 23:19:04   
Anoniman
I ja dajem uveče... to mi dođe nekako rutina: kupanje, kapi, sisanje... ujutru bih garant zaboravila. user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 340
22.11.2010 23:49:47   
zoća
moja beba nije uzimala kapi mesec dana možda i više naravno za mene agonija u razgovoru sa pedijatrom preporučila mi je plivine kapi kojih u Beogradu nema.sestra mi je donela ditrevit humanine kapi i mi to pijemo naravno uz odobrenje pedijatra kapi su odlične samo su nekonforne zato što se piju dva puta dnevno po 0,5ml i to je doza od 400IJ a što se tiče lozničkih kapi pedijatar nije htela ni da čuje zato što doza nije u IJ i to je dijetetski proizvod

staza sreće je kratka zato koračaj lagano

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 341
23.11.2010 0:07:26   
zoća
još samo da dodam Lozničke kapi imaju 33,33mg D vitamina u 1 ml a ditrevit 0,010mg što prevedeno znači ako beba uzima 3 ili 5 kapi ona unosi veću koncetraciju D vitamina a koliko IJ to bog sveti zna zato što nije naglašeno a dnevna potreba je 400IJ

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 342
23.11.2010 0:14:26   
Snelle
Zoćo, a gde su kupljene te Humanine kapi?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 343
23.11.2010 0:23:46   
zoća
sestra mi poslovno odlazi u Italiju i tamo ih kupuje koštaju oko 10 evra pročitaj na internetu o njima i mislim da mogu i preko nekih naših apoteka da se poruče

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 344
23.11.2010 15:28:01   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Tash

I ja dajem uveče... to mi dođe nekako rutina: kupanje, kapi, sisanje... ujutru bih garant zaboravilauser posted image

E zato i kažu mamama da ih daju uveče. A preporuka jeste ujutru, da bi se tokom dana pravilno iskoristile (zbog svetlosti i dr.).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 345
23.11.2010 19:12:47   
mejvis
To je logično!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 346
23.11.2010 19:26:40   
Podrum Š.
Jooj ja sam srećna da se uopšte setim da joj dam AD kapi.
Redovno zaboravim user posted image .

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 347
23.11.2010 20:20:27   
isidora88
da li da kupujem ad kapi ili da cekam da vidim sta ce pedijatar reci?user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 348
23.11.2010 20:36:01   
minna
Meni je na otpusnoj listi pisalo vigantol od 15og dana, tada se jos davao vigantol...mozes da sacekas da vidis sta ce ti reci, ali verovatno ce ti reci ad...a do 15og dana tm moze da kupi sta vec bude trebalouser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 349
23.11.2010 20:36:44   
Podrum Š.
Čekaj pedijatra. Na otpusnoj listi iz Betanije će pisati.

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here