Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 29.9.2010 22:49:16
|
|
|
|
LunaLu
|
To zatezanje stomaka i nastaje zato sto se materica siri, pa se onda kao reakcija na to javljaju vece ili manje kontrakcije, to sve individualno. Dejana za tebe jos ima vremena za sirenje i zatezanje, mene je tek pocelo da zateze u 22-23. nedelji i sad ponekad imam osecaj kao da su mi uvili stomak sa puno zavoja. Jeste cudno, ali je to moj osecaj.
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 29.9.2010 22:56:27
|
|
|
|
dejana007
|
aaaaa razunela. hvala. ja sam malo panicar. dugo ocekivala trudnocu, prva je i sad sam malo opterecenija. mada dr mi rekao javljam se ako imam jake bolove i krvarenja, tako da ovo sto osecam nije jako i stalno i zato i ne idem kod lekara. ali lezim non stop....
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 29.9.2010 23:32:59
|
|
|
|
LunaLu
|
Strah je opravdan i neminovan, ja znam da me je bilo strah da se nakasljem ili nasmejem prva tri meseca, kad posle toliko muka i cekanja VTO uspela. Opusti se, ipak se nesto lepo desava i jedno malo bice raste. Naravno, ako budu jaci bolovi ili krvarenje pravac dr!
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 30.9.2010 10:56:18
|
|
|
|
dejana007
|
Hvala puno I ja se stiskam i kad se smejem i kad kasljem i kad kinem. majka mi kaze opusti se, ali ja nikako ne mogu
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 30.9.2010 17:59:37
|
|
|
|
LunaLu
|
Bice sve dobro, samo misli pozitivno. Svako dobra trudnoce nosi svoje lepe strane, a i brige. Moja svrca uveliko dobuje po mom stomaku i cim je ne osetim duze vreme, mene uhvati panika, a sigurno da ona ima svoje dane kad vise ili manje spava.
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 30.9.2010 23:24:39
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: LunaLu Moja svrca uveliko dobuje po mom stomaku i cim je ne osetim duze vreme, mene uhvati panika, a sigurno da ona ima svoje dane kad vise ili manje spava. Preslatko Zivim za te dane
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 1.10.2010 11:51:06
|
|
|
|
LunaLu
|
Bice to vrlo skoro samo se opusti i uzivaj!
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 1.10.2010 12:58:24
|
|
|
|
pundja
|
Ja sam kontrakcije imala u cetvrtom mesecu.Doktorka mi je rekla da odmaram i prestanem da radim. Nisam prestala da radim,tj radim jos uvek,jer mi posao nije tezak.Odmarala sam vise nego sto bih inace.Kontrakcije su trajale neko vreme i prestale. ASada sam sesti mesec i od pre 4-5 dana je ponovo poceo da me boli stomak. Nekako je zategnut i zaboli me bas jako kad piskim. Sutra cu na kontrolu-redovnu pa cu videti sta je. Mislim da sam se mozda i prehladila.Ako se nekom desava isto neka mi da savet...do sutra
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 1.10.2010 16:04:57
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: liliana Drage moje, mislim da sam ja "ekspert" za ovu temu!!! Nažalost. Nakon Vantelesne oplodnje nosila sam blizance. Našoj sreći nije bilo kraja. Početkom juna 2009. urađen mi je serklaž i trebala sam da se javim na kontrolu za 3 nedelje. Tog kobnog 23.06.2009. pri redovnoj kontroli, doktor je video da mi jevodenjak kod leve bebe prošao kroz serklaž. Hitno sam ostala u bolnici i tu sam provela narednih 6 meseci do porođaja. Sve vreme sam bila u Višegradskoj, na 3. spratu, na odeljenju Profesora Radunovića., kome dugujem život svoje bebe i svoj život. U 19. nedelji su jednu bebu morali da mi izvade, i samo čudo je spasilo moju bebicu koja sada ima 2 meseca i 2 nedelje. Tog kobnog 15.07.2009. od leve bebe pupčana vrpca je izašla napolje i krenuo je pobačaj. Prof. Radunović je rekao da su šanse da se spase druga beba gotovo nikakve i da mu je najvažnije da uspe da spase moj život. Nakon 2,5h u operacionoj sali, uspeo je da spase moju malu Tinu, koja se rodila 25.11.2009. Beskrajno mu hvala.Sve vreme sam morala strogo da mirujem. Smela sam samo do kupatila i nazad; nisam smela ni da sedim; čak sam i jela ležeći. To je bio moj hod po mukama. Živela sam od posete do posete, a pošto nisam iz BG, nisu mi mogli dolaziti svakog dana. A onda stupa na snagu zabrana poseta zbog glupog gripa. Možete misliti kako mi je bilo. Ipak, SADA SAM NAJSREĆNIJA MAMA NA SVETU!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 1.10.2010 16:06:32
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: liliana Drage moje, ja sam o svom mirovanju u trudnoči pisala na prethodnoj strani. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali smešna su mi "zapomaganja" osoba (prevashodno mislim na neke iz moje okoline) koje moraju da miruju i pri tom su kuči, okružene pažnjom i ljubavlju onih koji ih vole i do kojih im je stalo. Ja sam 6 meseci bila u bolnici u Beogradu,stotinama kilometara daleko od svojih, MM u drugoj državi, dolazio je svakog vikenda... Što bih ja tada dala da sam mogla ležati kuči...
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 1.10.2010 18:40:45
|
|
|
|
dejana007
|
liliana, mislim da ostale trudnice, ukljucujuci i mene, ne brine samo mirovanje kao mirovanje, nista mi ne fali da lezim. To je vise psihicke prirode, i to nas nervira samo iz tog razloga sto to znaci da nam trudnoca nije apsolutno sigurna. Najvise bi volele kad bi mogle da ustanemo i prosetamo bez straha da ce se ista lose bebi desiti. Neke od nas strahuju i da odu do wc/a jer ne znaju dal ce videti nesto roze, braon ili krv... Meni i kad bi doktor rekao da mogu da se opustim ja bih opet veci deo vremena provodila u krevetu.
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 2.10.2010 11:14:20
|
|
|
|
gagilly
|
dejana slazem se sa tobom u potpunosti, meni ne bi tesko palo da lezim i jos 3 godine ako treba samo da znam da ce sve biti ok i da me nista ne boli. ovako, dzabe ja pored sebe imam sve moguce zanimacije, kad cim nesto pocne da me boli, ja jednostavno nemam koncentraciju ni za sta. kad smo vec kod lezanja i bolova, jel ima neka od vas problema sa bolom u krstima i kukovima? ja vec 2-3 noci ne mogu da spavam koliko me boli, ali zanimljivo je da me boli samo nocu, iako lezim 24h dnevno. brinem se da mozda nije od lezanja taj bol idem prekosutra na kontrolu, videcemo.....
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 2.10.2010 15:36:58
|
|
|
|
dejana007
|
gagilly, razumem te apsolutno sto se tice koncentracije da radim ili mislim na nesto drugo dok se ne osecam bas najbolje. sto se tice tih karlicnih bolova, verovatno je normalno, mada ja to nisam oset_ila. Mene samo kicma boli dok se ne uspravim, posle izvesnog vremena prodje. Mozda ce se neka javiti da ti pomogne. Veliki pozdrav i drzim ti palceve
< Poruku je uredio dejana007 -- 2.10.2010 15:38:45 >
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 4.10.2010 12:57:06
|
|
|
|
pundja
|
I mene kicma uzasno boli. Krsta i kukovi .... Boli me i preko dana ali su bolovi najaci nocu!
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 5.10.2010 14:11:06
|
|
|
|
gagilly
|
meni su analize pokazale da je uzrok pesak u mokraci. nikada u zivotu nisam imala problem s time i odkako sam trudna pijem iskljucivo flasiranu vodu, ali eto, drugo stanje inace ne boli me kicma, nego skroz donji deo ledja sa strane pa prema kukovima....nocima ne spavam, nikako da prodje! a preko dana nista. juce sam bila na kontroli i sve mi je ok, cak mi je doca ukinuo gynipral moram da priznam da se malo plasim posto sam citala ovde po forumima da se sa ginipralom ne prestaje odjednom, ali ja ga nisam bas dugo pila, a i tek sam 6. mesec....sad samo lezim i ponavljam sebi "dobro sam, dobro sammm" inace mirovanje ostaje do daljnjeg, uz utrogestan. ne dam seee
< Poruku je uredio gagilly -- 5.10.2010 14:12:17 >
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 5.10.2010 15:09:39
|
|
|
|
dejana007
|
gagilly drzim ti palceve
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 13.10.2010 23:55:38
|
|
|
|
LunaLu
|
Mene su u 6. mesecu kukovi "razbijali", sad me ne bole toliko, ali me bole prepone i dno karlice.
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 14.10.2010 12:37:52
|
|
|
|
pundja
|
I meni se sada to desava. Prepone me toliko bole da sam juce jedva hodala Dno karlice ce mi se raspasti,cini mi se. Da li je to zbog toga sto se kosti sire ili sta vec nemam pojma . A i bebica mi je jakoooooo nisko.
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 17.10.2010 18:16:09
|
|
|
|
kospica
|
Cao,ja sam sveza ,sada sam u 6 nedelji. Pre 3 dana sam imala neko blaze krvarenje,na UZ je doktor video da je sa bebom sve ok,ali i da postoje blage kontakcje materice. Poslao me je kuci,ubavezno strogo mirovanje (samo do wc mogu) i naravno utrogestan 3x2 vaginalno. Kontrola za 10-14 dana. Nije mi problem da lezim,bar ne jos uvek,nekako cu vec ispuniti vreme,ali me kopka sto ne znam koliko ce to trajati Jel imao neko slicno iskustvo,tj. problem?
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 18.10.2010 22:25:37
|
|
|
|
LunaLu
|
To je na zalost cesta situacija u danasnje vreme, ali to se resava upravo tako kako ti je rekao dr - Utrogestan i mirovanje. Samo se opusti, bice sve dobro.
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 18.10.2010 23:55:50
|
|
|
|
dejana007
|
da, utrogestan i mirovanje. i ja sam na tome vec duze vreme. drzim palceve da bude svima nama dobro i da raymenjujemo iskustva nakon poradjaja
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 19.10.2010 12:05:06
|
|
|
|
gagilly
|
kao sto vidis kospice ima nas, ja evo vec mesec i po dana zivim na relaciji krevet - wc. samo sto je tebe to zadesilo dosta rano, i mislim da trebas jako da mirujes dok ne prodje prvo tromesecje, a ko zna posle ti mozda bude sve super! drzim fige
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 19.10.2010 12:27:46
|
|
|
|
kospica
|
I ja se najiskrenije nadam da ce kasnije sve biti lakse i da cu moci da uzivam u svojoj trudnoci. Na pregledu je dr rekao da ne brinem i da ce sve biti dobro samo da strogo mirujem...evo slusam ga i stvarno samo do wc-a odem
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 19.10.2010 13:13:06
|
|
|
|
pundja
|
Kospice,zdravo!!!! Dobrodosla Samo polako. Svaki pocetak je tezak i sve nas plasi. Ja sam u na pocetku trudnoce prokrvarila,vrlo malo ali dovoljno da ja crknem od straha.Primala sam hormon-progesteron naredna 2 meseca. Doktoka mi je rekla da je doslo do krvarenja jer mi se telo nije naviklo na trudnocu. Uz injekcije sam koristila i utrogestan-vaginalno 3x 1.Koristim ga i sada i ako sam sesti mesec- za . Kad sam prestala da primam progesteron javile su mi se kontrakcije-u 4 mesecu. Svo to vreme je doktorka savetovala mirovanje ali sam ja ipak nastavila da radim i da se krecem kao i pre. Samo sam izbegavala da podizem teske stvari i da se savijam preko stomaka. Vise mi je odgovaralo da radim,bilo mi je lakse.Tako sam manje razmisljala ... I sve je proslo . Sada sam dobro. Radim jos uvek i jedva cekam da se porodim
|
|
|
|
RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? 19.10.2010 13:19:46
|
|
|
|
pundja
|
Gagilly,tako i treba. Moramo biti optimisti... To ova mala stvorenja,koja rastu u nama zahtevaju od nas. Da ih podrzimo dok se razvijaju i cekamo dan kada ce doci na svet ....Da verujemo da ce sve biti ok i tako mora da bude...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?