|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci?
20.5.2010 15:56:50   
pepino
Liliana user posted image
I ja smatram da si ti jedna jaka i velika zena,svaka cast svima,kroz sta prolazimo i nedamo se!user posted image
Nazalost nije svako isti,neko to lakse podnese,a neko teze,...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 51
20.5.2010 15:58:01   
Anoniman
Liliana draga ... pusti ...
Ne zamaraj se objašnjavanjem , ne moraš nikome da se pravdaš.
Razumem te u potpunosti kao i mnoge žene bile one majke ili ne (ili će tek da budu) ... user posted image
Gde si ti detaljno pisala o tome?
Da se ne ponavljaš ...
sećaš li se u kojoj temi?
..ako smaram - reci ... user posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 52
20.5.2010 16:02:22   
liliana
U pravu si, draga. Ma, ne znam šta mi je- izgleda da me ovih dana svašta nešto iritira. Ti, Pepino, Cipi i mnoge druge koje su prošle (ili još prolaze )  sve i svašta-znaju, ostali ne mogu ni da zamisle...i bolje... Kali, na 1. strani ove teme imaš ono što sam pisala pre par meseci...koliko sam mogla i imala snage tada...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 53
20.5.2010 16:07:49   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: liliana

Pepino, u pravu si!
A LEKI, ja NE kažem da sam "najteži slučaj u istoriji ginekologije", ali slučaj kao moj nije zabeležen u Evropi, a možda čak ni u svetu. Moja beba če završiti u stručnim medicinskim knjigama kao fenomen. Nemoj misliti se ja prenemažem i da sam ja srečna zbog svega što mi se desilo!!! Mnogo bih srečnija bila da su mi ostale obe bebe i da niko nikad ne čuje za mene kao medicinski "slučaj"!

Ni ja ne mislim da ti mislis da si "najtezi slucaj u istoriji ginekologije". To sam napisala jer je meni bilo tesko da mirujem, iako sam bila potpuno svesna da to radim zbog deteta i da nista ne treba da mi bude tesko i da ima zena koje po 8 meseci u dve-tri trudnoce leze u bolnici pa sve izguraju. Ali opet, bilo mi je tesko.
Naravno da bi svaka od nas zelela da ima perfektnu trudnocu i savrsen porodjaj, ali nazalost, to nije uvek tako. Iako smo svesne i zasto to radimo i koliko teze moze da bude, ne znaci da nam je to uvek uteha. Samo sam to htela reci.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 54
20.5.2010 16:29:31   
bebablue
Hrabre zene user posted image user posted image user posted image user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 55
20.5.2010 16:42:44   
Kvini
@ liliana

I one koje ne prolaze kroz takve stvari mogu, ipak, u velikoj meri biti svesne kako ti je bilo! I drugim devojkama koje imaju problema u trudnoci! Citala sam kroz sta prolazite, srce mi se stegne. Svaka vam cast! user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 56
20.5.2010 16:42:53   
Leki 77
Sada razmisljam zasto mi je tesko palo mirovanje. Zbog slobodnog vremena tokom koga sam iskonstruisala milion stvari koje mogu da podju naopako. Nisam imala koncentraciju ni za sta pametnije. A i inace sam nekonstruktivno paranoicna. Jer, da sam imala upalu pluca i sedela kod kuce, ne bih ni razmisljala da mi je bilo lose, ali ovako...i sada opterecenje da sve to moze da se ponovi i u svakoj narednoj trudnuci i to cak i ranije nego prvi put...

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 57
24.9.2010 13:27:14   
dejana007
da li mirovanje podrazumeva i sedenje tj sedenje sa blago pognutim ledjima iza.. ne mogu stalno da lezim. boli me trtica user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 58
24.9.2010 13:29:43   
Nensi*
Meni je dr govorila da sto manje sedim jer je beba bila nisko pa da ga ne pritiskam tako...Ali sam sedela zavaljena u fotelji za kompjuterom,kao u polulezecem stavu...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 59
24.9.2010 13:39:33   
dejana007
hvala, puno mi ovo znaci. jer je i meni nisko plod, na prednjem zidu materice se formira posteljica. zavaljena u krevetu je prava rec, tako mi je nekako i najudobnije, mada se trudnim da lezim i malo bocno, iako mi nije udobno, nekako nisam navikla ali sam mislila da mozda i to ne valja za ovaj period. Ali ocigledno je o.k. user posted image

< Poruku je uredio dejana007 -- 24.9.2010 13:40:54 >

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 60
24.9.2010 13:47:49   
Nensi*
Ja kad osetim da ne mogu vise da lezim sednem ali vise onako zavaljena...I cim osetim neki pritisak,odem u krevet user posted image
Ti sad jos nemas stomak,ali kad bude poceoda raste,meni je najudobnije bilo da lezim na strani,sa jastukom ispod stomaka i izmedju nogu....Na ledja nikako nisam mogla,ledja su me ubijala...

Direktna veza do poruke: 61
24.9.2010 13:52:11   
Nensi*
I da,mm mi je skidao gomilu filmova i serija sa neta,da mi ne bude dosadno...Tesko je,ali se izdrzi sve za bebice user posted image
I s obzirom da sam veliku vecinu trudnoce prelezala,brzo mi je proslo...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 62
24.9.2010 15:57:41   
dejana007
cula sam za tu pozu, sa jastukom, ali jos uvek mi izgleda neverovatno user posted image
verovano ce mi kasnije dobro doci user posted image

sto se tice filmova i serija, to bi bilo pozeljno, ali ja jadna samo razmsljam o bebi, dal ce biti o.k, kad cu uci u cetvrti, kad ce sledeci UZ, sta da radim da joj bude najudobnije, da nikako ne mogu da se skoncentrisem ni nasta. Dok mi muz ne dodje s posla ugasen mi tv, nesto citkaram i samo razmisljam user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 63
24.9.2010 18:39:52   
Nensi*
E pa zato trebas da gledas nesto ili da citas knjige,da bi skrenula misli...Moras da razmisljas samo pozitivno user posted image

Direktna veza do poruke: 64
25.9.2010 10:11:27   
dejana007
Razmisljam user posted image Tj trudim se user posted image Pokusacu ovih dana da nadjem resenje za ove moje misli user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 65
25.9.2010 12:09:51   
liliana
Dejana, budi srečna da si bar kuči!!!!!!!!!!!!
Joj, šta bih ja dala da sam u trudnoči bila kuči. Mirovala bih i te kako-ne bih ni prstom mrdnula!
A bila sam 6 meseci u bolnici-od 15. nedelje do kraja trudnoče.  Pisala sam negde u ovoj temi o tome.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 66
25.9.2010 13:33:43   
dejana007
srećna sam jer ionako mi nije bio posao za stalno pa dobila otkaz. gde cu ako ne kući hihihihihi

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 67
26.9.2010 11:47:46   
LunaLu
Drage moje, prosla sam dva puta kroz neuspesna VTO i znala sam da je dosadno i tesko lezati, pa sam se skroz i fizicki i prsihicki pripremila za to ovog treceg puta, kad je hvala Bogu i uspelo.
Tako se namestilo, ili je to moj profesor slucajno smislio, ali sam ja bila na odmoru tri nedelje pre aspiracije, sto mi je jako dobro doslo, jer sam usporila svoj tempo, koji je pre toga bio ubitacan, posao, dezurstva, dodatni posao, znam da sam racunala da u proseku svaki dan sam odlazila u 7h, a vracala se oko 22h. Upravo taj odmor mi je omogucio da lakse lezim 15 dana, jer je tesko da se iz pune brzine bacite na potpuno mirovanje, adrenalin jos tece kroz krv.
Imala sam vremena da detaljno spremim kucu, opeglam sve neopeglano, preslozim zimsku garderobu. Za lezanje sam spremila knjige, ali sam isla na laku literaturu, izbegavala sam ono vezano za trudnocu i razvoj bebe, jer jednostavno nisam zelela da sebe opterecujem prerano nekim informacijama.
Spremila sam sto filmova, sto onih nasih domacih starih i novih humoristickih serija, uz moje omiljene filmske kanale na TV-u, i da resavala sam Sudoku, koji mi je bolje uposljavao mozak od ukrstenica. Dolazili su mi dragi ljudi, oni koji nisu mogli, sa njima sam pricala telefonom i vreme je proslo.
Ovo pisem za sve sve one koje zbog situacije moraju da miruju tokom trudnoce, ali jos vise za one spremaju za VTO, jer koliko je vazna hormonska priprema, mislim da je jos vaznije pripremiti duh i telo za sve to i VEROVATI U POZITIVAN ISHOD!.

Direktna veza do poruke: 68
26.9.2010 17:53:18   
dejana007
LinaLu hvala na savetima user posted image

(odgovor članu LunaLu)
Direktna veza do poruke: 69
26.9.2010 18:44:44   
LunaLu
Nema zasto, samo nek pomogne!
Vucem za nos!user posted image

Direktna veza do poruke: 70
29.9.2010 16:17:45   
gagilly
i ja sam na strogom mirovanju od pre 2 nedelje. bila 10 dana u bolnici,sada kuci ali isto relacija krevet - wc i to je to!
razlog su kontrakcije, tj zatezanje stomaka, inace sam usla u 6 mesec tako da imam jos dosta da lezim, ali sve zauser posted image
inace se borim jos uvek sa losim raspolozenjem, znate vec milion pitanja ti prodje kroz glavu ali se trudim da sto vise skrecem misli....gledam tv, imam laptop pored sebe pa visim na netu, razgovaram telefonom....
bilo bi mi mnoooogo lakse kada bi bolovi nestali, ali se  jave povremeno mada pijem i lekove ali sta znam, nije mi tesko da istrpim samo da znam da ce na nkraju sve biti ok!
jel imala neka od vas iskustva sa tim kontrakcijama, bas me zanima da li one mogu da potpuno nestanu, ako se postuje terapija i strogo lezanje?user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 71
29.9.2010 17:09:48   
LunaLu
Meni su se uz mirovanje i Gynipral kontrakcije smanjile, poslednji put na UZ ih nije bilo, mozda su se smanjile ili potpuno nestale, a imala sam ih skoro 2 meseca (4. i 5), pa prema tome miruj, jer imas veliki cilj pred sobom.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 72
29.9.2010 17:31:28   
gagilly
da ja pijem ginipral, uz njega i verapamil jer me mnogo trese. naravno da cu da mirujem, mirujem i samo mirujem, mm mi ne da ni do prozorA da prosetam, donosi mi da jedem u krevet, cak mi je i kosu ovde praouser posted image
sta da radim, mora, kad lezim mi je ok ali mi je tesko dok hodam i pocne odmah da me steze cim malo duze stojim.
zato i ne ustajem, lezim, cutim i nadam se najboljem!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 73
29.9.2010 20:02:09   
LunaLu
Sve ce biti dobro!
Samo se ti cuvaj i neka te maze i pazeuser posted image

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 74
29.9.2010 22:28:53   
dejana007
to stezanje stomaka ne valja? meni se to desava i kad lezim, mada tek sam u 10 nedelji pa pretpostavljam da se materica inace siri pa zato to.... sad vec ne znam..

(odgovor članu LunaLu)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here