Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 31.8.2010 16:12:59
|
|
|
|
Mayablue82
|
Meni se mnogo svidja Dunja, ali mm nece ni da diskutuje o tome
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 31.8.2010 16:38:26
|
|
|
|
bokicans
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena IZVORNA PORUKA: bokicans Jaooo mi smo se oko devojcice dogovorili,Dunja a za dečaka ja bih da bude Relja,to mi je zelja a muz hoce Zarije, !A bas mi lepo zvuci Nadja ,Dunja I Relja! Bokice pa gde nadje to Zarije prvi put cujem...ostala mi se bas svidjaju Ne pitaj,to je muz iskopao,ali nema nista od toga Nadja( moja devojcica),i ona je vec bebe u stomaku ,pocela imenom da zove,tako da,je verovatno to to.......Relja i Dunja...Jedino ako nas uz ne iznenadi!
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 23.9.2010 10:49:34
|
|
|
|
jaci13
|
Mi smo mislili da ako bude decak damo-Mihajlo,Milos ili Mateja... .A ako bude devojcica-Petra,Nikolija ili Stasa.... Pa sad videcemo..Za par dana bi trebali da saznamo koji je pol...
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 23.9.2010 13:27:04
|
|
|
|
pundja
|
Kako da postavim ticker??? Napravila sam ga ali mi se ovde ne pojavljuje .
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 23.9.2010 21:05:50
|
|
|
|
mtajcica83
|
Jaci13...Milos ili Stasa super su ..ova dva su najljepsa.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.9.2010 14:43:15
|
|
|
|
LunaLu
|
Posto je radjena VTO, ja sam se iskreno nadala blizancima, medjutim, kad je profesor rekao jedna beba, onda sam zelela sina, ljubi ga majka. I odmah rekla bice Mihailo, jer mi je bilo lepo, a i slava koju slavimo je Arandjel Mihailo. Kad, ono posle amniocenteze, kazu devojcica, ja sam zelela Nadezda, pa da bude Nadja, ali dragi tata ni da cuje. Tako da ce biti Teodora, kazu da je Boziji dar, a bice da jeste posle 8 godina muka i nadanja.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 25.9.2010 14:46:03
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Mayablue82 Meni se mnogo svidja Dunja, ali mm nece ni da diskutuje o tome kaži mu da ga je pozdravila dunja RR
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 10:47:20
|
|
|
|
Anoniman
|
GOTOVO! Odluka je napokon doneta... imaćemo dečaka koji će se zvati Luka i kraj diskusije sa babama i dedama i ostalim pratećim inventarom svake porodice! Luka je muško ime grčkog porekla. Potiče od grčke reči "luks" što znači "svetlost, svetleći".
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 12:11:23
|
|
|
|
dacica
|
mi smo se sa Mia-prebacili na Masa,posle 8meseci kaze muz-milije mu..meni-lepa oba...mada imamo jos malo vremena...
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 12:59:35
|
|
|
|
ivaj
|
Od pocetka svima pricam kako ce mi se cera zvati Jelena a svi kao:"Pa sto to,nekako je obicno ".I sad ne znam sta cu.Valjda bi trebalo da bude neko neobicno ,ali ne znam koje. Svidja mi se Elena,ali mm ne bas.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 13:04:21
|
|
|
|
jelena038
|
sve jelene su ponosne na svoje ime. samo cu ti to reci. iako je "obicno".
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 13:20:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Rado, mislim da "luks" ne znaci na grckom svetlost. I evo sad guglujem ime i kaze da na staroirskom znaci "donoslilac svetlosti", a drugo tumacenje imena kaze da znaci "osoba iz lukanije (gde god da je to)" u svakom slucaju, lepo ime. IZVORNA PORUKA: Rada T. GOTOVO! Odluka je napokon doneta... imaćemo dečaka koji će se zvati Luka i kraj diskusije sa babama i dedama i ostalim pratećim inventarom svake porodice! Luka je muško ime grčkog porekla. Potiče od grčke reči "luks" što znači "svetlost, svetleći".
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 15:10:44
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 sve jelene su ponosne na svoje ime. samo cu ti to reci. iako je "obicno". Pa i treba da budu,meni je to ime prelepo.I ceo zivot sam zalila sto se tako ne zovem.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.9.2010 22:30:43
|
|
|
|
mtajcica83
|
Daci...Masa je divno ime, meni se uvijek svidjalo...
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 29.9.2010 9:55:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ksena Rado, mislim da "luks" ne znaci na grckom svetlost. I evo sad guglujem ime i kaze da na staroirskom znaci "donoslilac svetlosti", a drugo tumacenje imena kaze da znaci "osoba iz lukanije (gde god da je to)" u svakom slucaju, lepo ime. IZVORNA PORUKA: Rada T. GOTOVO! Odluka je napokon doneta... imaćemo dečaka koji će se zvati Luka i kraj diskusije sa babama i dedama i ostalim pratećim inventarom svake porodice! Luka je muško ime grčkog porekla. Potiče od grčke reči "luks" što znači "svetlost, svetleći". ja sam tražila po Bikipediji: (Potiče od grčke reči "luks" što znači "svetlost, svetleći". Ovim imenom se često označavao žitelj Lucanije, oblasti u Italiji.) Λουκάς (ovako se piše na Grčkom)=koji je kao svetlost, svetleći U nekim zemljama se veoma mnogo pridaje ličnom imenu i običaj je da se proslavlja dan sveca po kome je osoba dobila ime. Grci obeležavaju imendan za Luku svakog 18. oktobra. Najpoznatiji Luka je, svakako, apostol Luka, autor trećeg jevanđelja u Svetom pismu i nekoliko poslanica Novog Zaveta. Bio je poznat kao lekar koji je putovao u pratnji Svetog Pavla.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 29.9.2010 10:01:12
|
|
|
|
pepino
|
Luka je meni jedno od najljepsih muskih imena,ali ga ja necu nikako dati zbog naseg prezimena,bilo bi mi bas bezveze! Masa mi se takodje svidja,a Jelena jeste lijepo ali jeste postalo nekako obicno,zato sto je cesto,meni se takodje svidja Helena i Elena,ali ne bi dala jer bi bilo kao da sam po sebi dala ime a rekla sam da nikada necu po nekome dati djetetu ime,vec ono koje nam se svidja!
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 29.9.2010 11:01:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Rado, ok, mozda gresim, al nemoj uvek verovati ni vikipediji jer nju ne pisu strucnjaci. U velikom recniku grckog jezika pod lux (λουξ) pise da oznacava ili 1. lampu (i da dolazi preko nemackog Lux koje je opet doslo od latinskog lux = svetlost) i 2. luksuzan (od lat. luxus). kao sto rekoh, nebitno je, na nekom jeziku ocigledno znaci svetlost. inace, da, grci ne pridaju neki znacaj rodjendanima, ali imendane slave, a pravilo je da unuk/unuka dobija ime po babi ili dedi.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 29.9.2010 11:09:41
|
|
|
|
dacica
|
ivaj-meni je jelena bas lepo...pravo srpsko ime...i ima nekako jacinu
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 29.9.2010 11:11:56
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: ivaj IZVORNA PORUKA: jelena038 sve jelene su ponosne na svoje ime. samo cu ti to reci. iako je "obicno". Pa i treba da budu,meni je to ime prelepo.I ceo zivot sam zalila sto se tako ne zovem. mislim da sam vec pisala ali opet...jelena je predivno ime i nije obicno vec dosta zastupljeno - ali to je zato je stvarno lepo a za desetak godina jelena ce biti retko ime u moru tea, lea, mia.....ne zelim nikoga da uvredim i razumem da se to nekome svidja ali to su za mene vise nadimci nego imena.
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 1.10.2010 9:17:16
|
|
|
|
bojanica7
|
bokiceee, odusevljena sam izborom imena. relja i dunja posle nadje dodju divno super sto sva imena imaju cetiri slova i sadrze slovom koje je nasatlo od nekog slova i od j pundjo, tek sad odgovaram, ovo nam je prvo dete. a imena za devojcice imamo otkad smos e zabavljali mesec dana ivaj, jelena uopste nije obicno danas. danas su obicna i cesta kratka i imena, a ivana, jelena, biljana, bojana, jovana... su retkost za malu decu
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 1.10.2010 11:16:37
|
|
|
|
bokicans
|
vaj, jelena uopste nije obicno danas. danas su obicna i cesta kratka i imena, a ivana, jelena, biljana, bojana, jovana... su retkost za malu decu IZVORNA PORUKA: bojanica7 A ime Bojana je stvarno divno i retko ime,Bojanica ce se sloziti samnom Hvala,meni je ime Relja prelepo ime to je bila moja zelja,ostalo mi je jako upecatljivo posle knjige,Igra Andjela....A Dunja ispunjavamo tati zelju...Svirajte mi jesen stize dunjo moja....
< Poruku je uredio bokicans -- 1.10.2010 11:20:55 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 3.10.2010 13:18:43
|
|
|
|
jaci13
|
IZVORNA PORUKA: dacica mi smo se sa Mia-prebacili na Masa,posle 8meseci kaze muz-milije mu..meni-lepa oba...mada imamo jos malo vremena... Masa je divno..lepse nego Mia!
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 3.10.2010 13:22:05
|
|
|
|
bokicans
|
IZVORNA PORUKA: jaci13 IZVORNA PORUKA: dacica mi smo se sa Mia-prebacili na Masa,posle 8meseci kaze muz-milije mu..meni-lepa oba...mada imamo jos malo vremena... Masa je divno..lepse nego Mia! I meni je Maša lepše ime!
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 4.10.2010 9:09:38
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ksena Rado, ok, mozda gresim, al nemoj uvek verovati ni vikipediji jer nju ne pisu strucnjaci. U velikom recniku grckog jezika pod lux (λουξ) pise da oznacava ili 1. lampu (i da dolazi preko nemackog Lux koje je opet doslo od latinskog lux = svetlost) i 2. luksuzan (od lat. luxus). kao sto rekoh, nebitno je, na nekom jeziku ocigledno znaci svetlost. inace, da, grci ne pridaju neki znacaj rodjendanima, ali imendane slave, a pravilo je da unuk/unuka dobija ime po babi ili dedi. e vidiš to bi u našem slučaju bilo baš zanimljivo.... jedan deka je Kostadin a drugi Miladin Lepa su to imena ali ih nikada ne bih dala mom sinu a ako gledamo po rečima... sad i ja kontam.... jeste Luster, lusterer ali lus je svetlo Lux zanči svetlo...nikako lampa... reč lux je mnogo starija od lampe. Luxemburg je grad svetlosti... luxsuzno je svetleće-šljašteće itd.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 4.10.2010 12:00:41
|
|
|
|
majared
|
Mi se još uvek trudimo a izbor će izgleda pasti na mene jer MM kaže samo neka je živo i zdravo. E onda mu ja zapretim: ''Zvaće ti se dete Đuro ako ne budeš učestvovao'' a on kao iz topa: ''Pa šta fali, baš lepo ime''. Poslednja ponuda (a sve u cilju njegovog aktiviranja oko imena) je Časlav ili Đenadije. Mada ovo poslednje ima lepo značenje: blagorodan. Moj prvi izbor je bio Petar jer sam saznala da sam trudna na Petrovdan, dan posle mog rođendana. Na žalost bebu smo izgubili a potraga za imenima se nastavlja.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Božić, Božić blagi danBožić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?