|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.7.2010 14:01:52   
Jejaaa!
Ej, meni je bitan savet!! Ne naziv teme!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 351
25.7.2010 14:03:42   
Ana RR
Savet ćeš uvek dobiti, devojke su ti već rekle, a ja te kao moderator moram upozoriti na pravila, kao i bilo koga drugog.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Jejaaa!)
Direktna veza do poruke: 352
25.7.2010 14:04:22   
Anoniman
jejo,
testovi su pouzdani.jako retko se desava da zeznu.
Kupi test, to je ok

ali posto ne znas kad je bila menstruacija,
osecas peckanje dok piskis
i ima tragova krvi,
molim te da odes kod lekara!!!!

(odgovor članu Jejaaa!)
  Direktna veza do poruke: 353
25.7.2010 14:05:11   
Ana RR
Slažem se sa Oti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 354
25.7.2010 14:12:31   
Jejaaa!
Ne pecka me vec osecam bol. sumnjas u nesto, je l'?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
25.7.2010 14:56:04   
Anoniman
draga, ja nisam lekar i ne sumnjam ni u sta.
samo idi kod lekara molim te
mozda je trudnoca
mozda nije trudnoca
mozda su mokracni kanali
mozda je neka infekcija

idi kod lekara. molim te

(odgovor članu Jejaaa!)
  Direktna veza do poruke: 356
25.7.2010 18:07:58   
smeško
IZVORNA PORUKA: OTI

draga, ja nisam lekar i ne sumnjam ni u sta.
samo idi kod lekara molim te
mozda je trudnoca
mozda nije trudnoca
mozda su mokracni kanali
mozda je neka infekcija

idi kod lekara. molim te

Slazem se, ODMAH kod lekara! Mi nismo doktori i ne mozemo dati dijagnozu. Neozbiljno je ovde traziti istu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 357
26.7.2010 9:37:43   
Zwončica
Cao devojke, ja sam nova na ovom forumu i nadam se da mi mozete pomoci,ne znam bas da li na dobroj temi postavljam ovo pitanjeuser posted image Imam 21 godinu i otprilike oko tri meseca pokušavam da ostanem trudna,poslednje dve user posted image su mi bile jako čudne uglavnom braon iscedak i krvarenje jedan dan,a obično mi user posted image traje 6-7 dana.Zakazala sam u petak 30.07. kod ginekologa,a do tada bih volela da čujem vaše mišljenje. Da li je moguće da sam trudna i pored tih blagih krvarenja?Hvala unapred na odgovorima i želim svim trudnicama brz i lak porođaj,a onima koje to još nisu da što pre zatrudneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 358
26.7.2010 9:49:29   
Anoniman
mila dobrodosla.

ukoliko ti poslednje dve menstruacije nisu "normalne"
mislim da moze da bude trudnoca ali ne mora da znaci.
dobro je sto si zakazala lekara. mozes uraditi i test trudnoce i videti.

koliko su trajale te zadnje dve?

(odgovor članu Zwončica)
  Direktna veza do poruke: 359
26.7.2010 10:17:35   
Zwončica
Baš krvarenje je trajalo samo jedan dan obe poslednje menstruacije 20.06. i 18.07.,a braon iscedak par dana pre i par dana posle menstruacije,ja bih jako želela da sam trudna pa se bojim da nije sve ovo na psihičkoj bazi,pošto sam po ovim forumima videla da psiha može svašta da uradi,pa mogla bih i test da uradim pa šta budeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 360
26.7.2010 10:27:06   
Anoniman
jedan dan kazes?hm...to je cudno.
moze da bude i promena vremena i sto cuda.
uradi ti test a naravno idi i kod lekara cisto da vidi da li je sve ok i da pitas za misljenje.

lepo je sto zelis dete ali nemoj toliko da se plasis...ni te psihe o kojoj pricas..
samo polako.

(odgovor članu Zwončica)
  Direktna veza do poruke: 361
26.7.2010 10:42:23   
Zwončica
Hvala OTI,videću da već sutra ujutru uradim test,pošto sam čula da se radi sa prvim jutarnjim urinom,da li imaš neku preporuku za test koji je najbolji,pošto imam drugaricu koja je radila test i pokazao joj da je trudna i mi već proslavljali kad sutradan lekar uopšte nije video trudnoću,tj.nije je ni bilouser posted image Pa ne bih da se to i meni desiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 362
26.7.2010 10:43:29   
Anoniman
testovi nisu 100% sigurni..mada su prilicno pouzdani.
ja sam do sada kupovala Baby rapid...mada svi su oni isti..
ajde javi nam sta je bilo.

(odgovor članu Zwončica)
  Direktna veza do poruke: 363
26.7.2010 11:06:30   
smeško
Zdravo Zwoncice! Dobrodosla!

Kako je Oti i rekla, ta krvarenaj mogu biti posledica i menstruacije i malog komesanja hormona i visokih letnjih temperatura. Mnogim devojkama se javlja bas leti. Najbolje je da kupis test. Ja sam koristila isto Baby rapid. Oni imaju plocicu i test traku. Ja sam koristila plocicu. Jeste malo skuplja, ali mi je laksa za rukovanje. Nakapas pet, ili koliko vec pise, kapi urina u obelezenu kockicu, stavis na ravni i cekas. Test traku moras da drzis u ruci i da sve vreme vodis racuna da je dovoljno i ne previse uronjena.
Sto se tice psihe, opusti se, mlada si, bice sve u redu.
Javi se i naravno, zatrazi i strucno misljenje.

< Poruku je uredio smeško -- 26.7.2010 11:07:22 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 364
26.7.2010 11:18:04   
Anoniman
Jejoo, posto te vidim i ovde ..
nadam se da ces biti ok i doneti prave odluke

IZVORNA PORUKA: OTI

IZVORNA PORUKA: Jejaaa!

Napisala sam 16 s' jednim razlogom! Mislim da je sada nebitan!

Dete, ajde da ti lepo batalis ovu pricu.
Prvo, nisi iskrena.
Drugo, deset puta sam ti ja a i zene rekla da ides kod lekara. Kakva frka od ginekologa? Veruj mi da to nije nista. Uostalom zena si...i treba da krenes. Ako ti nije frka da imas seksualne odnose, nije frka ni lekar.

i najdobronamernije da ti kazem:
mislim da jedna mlada devojka koja ima 16 odnosno 18 godina
- koja ne prati kad je dobila menstruaciju
- koja jos nije bila kod ginekologa a ima problem

nije dovoljno odgovorna i zrela da ima dete i da bude trudna.

Necu da ispadne da ja sudim kome je rano a kome nije ali...i za tebe i za tvoje buduce dete je bolje da sacekas malo. Volela bih da je sve ok sa tobom ali ovo sto sam ti napisala sasvim je dobronamerno.

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 365
27.7.2010 8:52:42   
Zwončica
E drage moje uradila sam jutros test i negativan jeuser posted image Uzela sam taj Baby rapid koji ste mi preporučile.sada mi samo ostaje da čekam petak da čujem šta će mi ginekolog reći zašto su mi menstruacije bile tako čudneuser posted image i onda nastavljamo sa pokušajima da napravimo našu slatku,malu bebicuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 366
27.7.2010 11:56:15   
pahulja76
zwoncice user posted image user posted image user posted image i javi sta je bilo kod dr

(odgovor članu Zwončica)
Direktna veza do poruke: 367
11.8.2010 11:56:43   
eni26
Sinoc odem u wc i na vesu BRAON tragovi ...Ja se sokiram i kazem OOO ,Ne opet...
i ne docekam ja jutro ,nego odmah u hitnu..Ona kaze pa trebala sam cekati jos,to je normalno..
neka ti ,samo ti mene pregledaj ..kazem da je tako pocelo zadnjom trudnocom i da se kobno zavrsilo..
i pregleda me ginekoloski ,kaze to je normalno da se pojavi i da vecina zena ima taj problem.
da je to do sluzokoze materice i da izbacuje staru krv od pre..
uradila mi je i ekografiju,ona kaze da sam 4 nedelja,plod je  "dugacak" 2mm..
i sve je u redu,da ne brinem,ako se ponovi vise puta i da je veca kolicina tog braon iscedka ,tad mogu da se javim ili ako bas pocne crvena krv ..ufff, presekla sam se sinoc ko nikad.
A samo sam se toga plasila ovih dana i bas to me snadje..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 368
11.8.2010 12:01:33   
dunja RR
Eni lepoto, molim se da bude sve ok user posted image

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 369
11.8.2010 12:04:33   
bebironcic
Encik,bitno da je sve ok,a da si se prepala,verujem ti...ja navijam za tebe i bebcauser posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 370
11.8.2010 12:05:02   
eni26

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Eni lepoto, molim se da bude sve ok user posted image

hvala draga puno... nadam se da cu izgurati ovo do kraja user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 371
11.8.2010 12:06:24   
eni26
IZVORNA PORUKA: bebironcic

Encik,bitno da je sve ok,a da si se prepala,verujem ti...ja navijam za tebe i bebcauser posted image

hvala bebi moja user posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 372
11.8.2010 13:05:50   
Biki34
Moj savet ti je da obavezno uzmes utrogestan(ako ti dr. vec to nije preporucila) i samo mirovanje dok to ne prestane...

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 373
11.8.2010 13:08:23   
smeško
Eni, samo smireno.
Ja sam izgubila prvu trudnocu zbog krvarenja, nisam mirovala. Znam da si sada uplasena.
Ako si u cetvrtoj nedelji, onda mozda sitno krvaris u vreme kad bi inace dobila menstruaciju. Takodje, desava se  kada se mesak gnezdi u materici. Meni se krvarenje desilo u petoj ili sestoj nedelji i dobila sam progesteron, pa ne bi bilo lose da i njega proveris.
Nemoj odmah da se nerviras, jer je nervoza samo pogorsava stanje organizma. Probaj da mirujes i da se konsultujes sa svojim doktorom koji ce ti voditi trudnocu. Nije svako krvarenje opasno, ali se svako proverava.
Ja sam, cak prokrvarila i sa crvenom krvlju i posle pojacane doze progesterona je prestalo. Naravno, morala sam da lezim.  Doktor se nije toliko uzbudio, rekao da je da danas skoro svaka zena prokrvari po neki put u toku trudnoce.
Dakle, samo mirno. Ne nerviraj se, ali idi kod lekara. Implantacijska i krvarenja u vreme ocekivane menstruacije brzo prestaju, ali ne treba se zezati sa krvarenjima zbog nedostatka progesterona, jer se ti lekovi lako nalaze i lako resavaju problem, a bez njih bude cupavo.
Znaci, jos jednom, to nije nista neobicno ni strasno, ali pitaj svog doktora.
Javi sta je rekao user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 374
11.8.2010 13:43:12   
pahulja76
eni user posted image
ne znam da li si citala ranije postove al evo ukratko cu ti napisati, meni se tako u III mes. pojavilo "to" braonkasto na vesu i to dosta al ovog puta sam odmah isla kod lekara jer sam prosli put imala spontani u 8.ned. i to me je mm odvezao u front i iako je sve bilo ok zadrzali su me 3-4 dana  u bolnici i pratili, uradili sve moguce testove i analize pa su me tek onda otpustili kuci. jedino st osam u ovoj trudnoci odmah po utvrdjivanju user posted image pocela da pijem (a kasnije su mi rekli da je bolji efekat kada se koristi vaginalno) utrogestan i koristila sam ga sve do IV mes. tako da je to braonkasto trajalo samo taj 1 dan i vise ne. Ne brini, sve ce biti ok, samo miruj, i razmisljaj  pozitivno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here