Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 27.7.2010 14:50:10
|
|
|
|
Shishica
|
Ju vec zubi Nekako mi mala, ali znam da mogu i sad.. mada balavi dosta i jede ruke..... Samo nikako da joj nestane ta cistica na desnima..bela..
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 27.7.2010 14:52:27
|
|
|
|
Nena81
|
ooooo oni krenu a kad ce da izadju ko ce ga znati mojoj maloj su krenuli tako negde oko III mes a znas kad su izasli ..sa punih 8mes donje jedinice evo sad ce da izbiju i gornje
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 27.7.2010 14:54:05
|
|
|
|
Shishica
|
Ajao.. cula sam vec za to samo sam mislila da je redji slucaj, ali tako izgleda kod svih.. Oterace nas odavde .. mi kod kake pricamo o zubima..
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 27.7.2010 19:16:25
|
|
|
|
lanajelena
|
moj upravo prazni kod mene u krilu dok ja kuckam
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 22:29:38
|
|
|
|
Dora
|
Ne znam sta da radim,beba nije kakila skoro pet dana,vidim da se muci a ne znam sta da radim da prokaki...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 22:31:07
|
|
|
|
Anoniman
|
moja sestra kaze da joj je patronozna rekla da umoci toplomer u kremicu...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 22:31:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Meni svi govore Kamilica sa puno secera... ni moja nije kakila 8 dana vec je dete postalo jako nervozno ... pa sam joj davala mini klizmu , al od sad cu morati sa cajem da probam ..na malu bocicu caja 2 kasike secera jete da je puno al bolje i to nego da forsiram klizmom ili toplomerom
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 28.7.2010 22:32:08 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 22:33:11
|
|
|
|
anajid
|
Dora to se mom bebcu jednom desio!Pedijatar mi rekao da mu dam zasecerenu kamilicu,kaze da je kod beba normalno da kake 7 puta u danu ili da ne kake 7 dana!Rekao mi i da uguram vrsak toplomera u guzu,ja pokusala i upalilo!Valjda ga to nadrazilo!Nadam se da sam pomogla!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 22:35:55
|
|
|
|
Lu
|
Normalno je Dora i do 7 dana, pogotovo ako dojiš, ne znam da li dojiš Saru...
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 23:11:12
|
|
|
|
Dora
|
Samo je dojim i znam da je normalno ali mi je zso,nervozna je. Probala sam toplomer i kremicu,nije pomoglo. Sutra cu videti s kamilicom,mada ona nece nista osim sike. Ni vodu nece da pije... Hvala vam drugari! :)
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 23:14:58
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dora , nama se desavalo par dana ali se iskaki najduze posle 5, znam kako utice to na dete, sad kad nije kakila 8 dana celo vece plakala i bila uzasno nervozna mi ujutru dali klizmu dete se preporodilo! inace isto je samo dojim!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.7.2010 23:15:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Probajte da date malo slatke vode...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 16:50:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Juce je za citav dan popila citavu bocicu caja sa 2 kasicice secera danas pola...ali do kraja dana ce celu i opet ne kaki... opet nije kakila 5 dana bezveze je kljukam tolikim secerom a ne pomaze
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 17:05:05
|
|
|
|
dijana1*
|
Anck daj joj caj od kima nama je to pomoglo mnogo
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 17:09:00
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ona je samo prvi mesec lepo kakila redovno, od tada stalno muke al je ipak kakila na 3-5 dana...od drugog ma ni kim ne pomaze sad je vec previse zadnji put 8 dana... u ponedeljak je zadnji put kakila i to zato sto smo joj dali onu ini klizmu evo sad opet 5 dana proslo
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 17:11:28
|
|
|
|
dijana1*
|
Sada kada je kakila jeb bilo tvrdo i suvo ?
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 17:16:49
|
|
|
|
dijana1*
|
Anck ne znam sta da ti kazem, mi smo imali problema i ja sam mu par dana davala samo caj od kima, ne moze odmah da deluje i sada je sve super. I da svaki dan mu masiram stomacic da bi mogao lakse da kaki. Probaj da je masiras i par dana da joj dajes caj mozda pomogne.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 17:47:51
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nije tvrdo uvek je tecna kaka ko od prvog dana zuto braon!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 18:15:36
|
|
|
|
choopa choops
|
Anck ne znam sta da ti kazem...Ako ce ti biti lakse ipak se konsultuj sa pedijatrom. A da je normalno da dijete nema stolicu duze vrijeme, normalno je...ali opet znam da se sekiras. Da nisi mozda ti mijenjala ishranu pa joj to smeta? Moja je imala grceve kad sam pocele da pijem mlijeko, pa sam ga izbacila, ali ona je 'normalno' kakila. Da se rjesite muka sto prije ~~~~~~~~~
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 31.7.2010 20:52:42
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma prosli put nas zadesila neka mlada doktorka nije ona sto sam trazila aona veze sa zivotom nema, patronazna samo ponavlja ko papagaj normalno 7 puta dnevno ili 1 u 7 dana... pa dobro al moja uvek tako 1 u 7 cak i vise....ma nemaju pojma a kod nase dr tek za 10 dana....
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 8.8.2010 14:58:20
|
|
|
|
Nensi*
|
Od cega jos moze da bude zelenkasta stolica? Vuku je vec 2 dana zelenkasta stolica,a lepo jede,dojim ga na 2,5 sata,nije gladan,ne buni se,lepo spava celu noc,smeje se stalno...
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 8.8.2010 15:11:31
|
|
|
|
anci 81
|
Nensi,nemoj da brines,mislim da nije nista strasno.To se desavalo i mojoj Milici,a oni su tu negde po uzrastu.Ako je zelenkasta ok,samo da nije bas zelena. Milici zna da bude onako prosarana,a jednom mi se desilo da je bila bas zelena,ali tad je dugo spavala,ja je nisam budila pa sam kontala da je bila gladna. Neki put kad joj stavim fizioloski rastvor u nos,ima prosaranu zelenkastu stolicu i ja opet kontam da se nagutala slajma.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 8.8.2010 15:18:58
|
|
|
|
Nensi*
|
A jel moze da bude od necega sto ja jedem? Da znam ako jedem to i to,da ocekujem zelenu stolicu...
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 8.8.2010 15:30:13
|
|
|
|
Verus
|
Nensi, kazu da moze od neceg sto majka jede. Ja sam jedan dan jela spanat i njoj je bila zelenkasta: znaci njoj je sada stolica zuta, sa primesom braonkaste boje, i nekako je postala "odraslija" sl nasoj kaki, iako sisa. Mislim da ako se nastavi ponavljati da onda pitas pedijatra. Znas da je Helena alergicna na kravlje mleko, pa ja ne smem nista mlecno jesti-e, citala sam da od toga isto hoce zelena kaka, ali to je onda nesto sto bi se cesto ponavljalo. Ovako ako se nekad desi ne brini. AKO vidis sluz (onako ljigavo), ili rozikasto (moguca krv), onda odmah do dr.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 8.8.2010 15:39:30
|
|
|
|
Nensi*
|
Ok,hvala
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Zensko imelili84Koje ime vam se svidja?Lena (
34%)
Andjelina (
11%)
Mila (
32%)
Teodora (
22%)
Ukupan broj glasova: 90Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!