|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ureoplasma, Mikoplasma
16.7.2010 0:36:00   
sunce ***

IZVORNA PORUKA: 2002m

prosli cetvrtak sam radila briseve na miko. i  ureo,  negativna samuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 226
23.7.2010 10:57:13   
Anoniman
Danas sam dobila rezultate ureaplazme,i negativni su.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Od pocetka trudnoce sam pila 2 terapije jer sam bila 2 puta pozitivna,i sada sam negativnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

(odgovor članu sunce ***)
  Direktna veza do poruke: 227
23.7.2010 23:34:48   
lidija 011
bravo  user posted image user posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 228
24.7.2010 13:31:42   
pepino
E ovako ja bi u utorak trebala da radim briseve,hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu,mozda cu postaviti glupo pitanje,ali da li pored toga nalaza (bris ce mi uzeti privatno,ali nalaz se radi u drzavnoj) trebam kad sam vec u privatnoj klinici da mi i oni uzmu sekret na analizu ili je ovo sasvim dovoljno?
Pitam jer vec par dana imam svrab dole,malo se smirilo kad smo bili na moru,sad opet ova 2-3 dana bas me svrbi?
Znaci da li ce ti nalazi mikoplazma,urea....pokazati i ako imam samo malo nekih bezopasnih bakterija koje izazivaju svrab ili trebam i bris dati u privatnoj?
Nadam se da cete me razumjeti sta sam htjela da pitam?user posted image

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 229
24.7.2010 13:35:30   
bluka
shvatila.

analiza briseva za miko, ureo i hlamidiju će dati samo stanje ovih bakterija. uradi i bakteriološki vaginalni i bakteriološki cervikalni bris (znači 5 ukupno) i dobićeš pravo stanje.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 230
24.7.2010 13:36:48   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: pepino

E ovako ja bi u utorak trebala da radim briseve,hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu,mozda cu postaviti glupo pitanje,ali da li pored toga nalaza (bris ce mi uzeti privatno,ali nalaz se radi u drzavnoj) trebam kad sam vec u privatnoj klinici da mi i oni uzmu sekret na analizu ili je ovo sasvim dovoljno?
Pitam jer vec par dana imam svrab dole,malo se smirilo kad smo bili na moru,sad opet ova 2-3 dana bas me svrbi?
Znaci da li ce ti nalazi mikoplazma,urea....pokazati i ako imam samo malo nekih bezopasnih bakterija koje izazivaju svrab ili trebam i bris dati u privatnoj?
Nadam se da cete me razumjeti sta sam htjela da pitam?user posted image

mislim da će pokazati....candida( gljivica) se uvek pojavi i na ovim nalazima, u manjem ili većem broju, a verovatno ti se na moru malo aktivirala, često se dešava....

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.7.2010 13:37:31 >

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 231
24.7.2010 13:46:01   
pepino
Bluka ja mislim da kada u nalazu pise;Brisevi,Hlamidija,Mikoplazma i Ureaplazma,da je to sve posebno,znaci 4 nalaza,tako sam jednom prilikom shvatila,mozda grijesim!?user posted image
A ja cu uglavnom kad odem kod te Dr. sto ce mi uzimati briseve u epruveticu reci tako da me svrbi,pa valjda ce ona znati sta treba?user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 232
24.7.2010 14:28:41   
bluka
mora se naglasiti koji se radi, vaginalni ili cervikalni. miko, urea i hlamidija su uvijek cervikalni. ja dobijem na uputnici da piše bakteriološki vaginalni i cervikalni, brisevi na miko, ureoplazme i hlamidiju, u higijenskom mi daju 4 epruvete jer miko i ureoplazmu rade sa jednim brisom.

doktor će znati, u svakom slučaju.

< Poruku je uredio bluka -- 24.7.2010 14:29:17 >

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 233
24.7.2010 15:52:26   
pepino
Znaci uradis sve na Makrobiologiji,sem bakterioloskog vaginalnog brisa?
Jel samo njega onda trebam uraditi u privatnoj?
Ja nemam pojma kako je meni napisala Dr. u uputnici,nikada ne vidim sve procitati!
Jesam te dobro razumjela?user posted image

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 234
24.7.2010 16:08:49   
ksenija81
pepino ne brini znaju oni da procitaju. Dobro ti je Bluka rekla, znaci plocica za hlamidiju, bocica+epruveta sa stapicem miko i ureoplazma, bakt cerviksa epruveta sa stapicem i vaginalni bris epruveta sa stapicem... Kod nas se sve radi na jednom mestu u higijenskom, ne znam zasto bi najjednostavniju analizu radila privatno?
Mada meni dr nije hteo da radi vaginalni bakterioloski, kao tamo uvek ima svega i nema svrheuser posted image

< Poruku je uredio ksenija81 -- 24.7.2010 16:09:34 >

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 235
24.7.2010 16:29:10   
bluka
IZVORNA PORUKA: pepino

Znaci uradis sve na Makrobiologiji,sem bakterioloskog vaginalnog brisa?
Jel samo njega onda trebam uraditi u privatnoj?
Ja nemam pojma kako je meni napisala Dr. u uputnici,nikada ne vidim sve procitati!
Jesam te dobro razumjela?user posted image

ne. sve se radi u higijenskom, pet stvari al' se dobiju samo 4 epruvete sa brisevima jer miko i ureoplazmu rade zajedno. uzmeš u higijenskom epruvete, pređeš u polikliniku do ginekologa da uzme briseve i vratiš ih onda u higijenski na analizu. kod ginekologa se odskora naručuje, a broj ne znam.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 236
24.7.2010 16:34:17   
pepino
Ma znam to sve kako idem,kojim redosljedom,radila sam briseve 3-4 puta,ali mislim da nemam na kraju toliko nalaza,urade mi 3-4,na 2 papira dobijem na kraju nalaz.
Ako mi je dobro napisala Dr. uputnicu dobicu sve to,ako nije sta da radim....user posted image
A ne razumijem jer si rekla da potpun nalaz cine 5 stavki,nalaza,a meni napisu 3-4 i mislim da toliko i dobijem,ne vjerujem da je kod mene sve to uradjeno,ne znam...user posted image user posted image

< Poruku je uredio pepino -- 24.7.2010 16:39:35 >

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 237
24.7.2010 16:41:46   
pepino
I razumjela sam te da trebam nesto jos uz to i privatno,pa te nisam shvatila sta!?
Ali sad vidim da si mislila ako mi nije sve na uputnici da radim jos i to,da bi nalaz bio potpun!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 238
24.7.2010 16:41:53   
bluka
najbolje je uraditi svih pet, tada znaš pravo stanje (ne u smislu da je potpun nalaz, svaki bris je nalaz za sebe). dopiši, ako možeš, ispred 'brisevi' vag i cerv pa će ti sve uraditi. ili uradi sa tom uputnicom što imaš, sačekaj nalaz pa kad vidiš da nešto nedostaje, uradi to naknadno (privatno ili traži uputnicu opet, samo naglasi šta ti treba).

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 239
24.7.2010 16:49:16   
pepino
Ma problem je da ja procitam sta pise,mozda je i napisala zena sve kako treba,ima neka rijec na M ispred rijec Brisevi,pa nabraja hlam.,mik., i urea,pa je stavila tacku-zarez pa jos nesto dopisala i na kraju AB,pojma nemam sta je napisala,kad joj je rukopis kao svrljanje
Ma nema veze,sta mi je da mi je,pitacu Dr. u klinici,ako bude sta hvalilo neka mi urade privatno!
Hvalauser posted image  

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 240
24.7.2010 16:52:53   
bluka
možeš pitati i sestru u higijenskom kad budeš uzimala briseve (ako ih sama uzimaš tamo) takođe.

ajd'' barem ti je napisala i antibiogram da se uradi istovremeno. user posted image

< Poruku je uredio bluka -- 24.7.2010 17:03:11 >

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 241
24.7.2010 17:02:12   
pepino
A sta je Antibiogram?user posted image

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 242
24.7.2010 17:05:13   
Anoniman
radjenjem antibiograma se ustanovljava na koje antibiotike je eventualna bakterija senzitivna,tj.koji je ubija....meni su jednom dali napamet antibiotik pa sam opet bila pozitivna...nakon drugog brisa sa antibiogramom videla sam da sam rezistentna na prvobitni lek i popenila sam od besauser posted image ali doksicilin  mi je sredio problem,u kombinaciji sa vaginaletama Nistatin/Ciprocinaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepino)
  Direktna veza do poruke: 243
24.7.2010 17:07:05   
bluka
Antibiogram (skraćenica AB na uputnici) je testiranje osjetljivosti određene bakterije na antibiotike. kad se potvrdi prisustvo bakterije, antibiogram pokazuje koji antibiotik će djelovati protiv te bakterije.

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 244
24.7.2010 17:09:08   
cipiripi
Svaki put antibiogram je drugaciji..ako sad ,na primer,pise da smes Doksicilin,ne mora da znaci da ces ga moci i sledeci put user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 245
24.7.2010 17:09:26   
pepino
A znam,ali nisam znala da se to tako zoveuser posted image
Mislim da sam i prije to radila jer mi je u jednom nalazu kada sam bila pozitivna na ureaplazmu(na granici sam bila) pisala osjetljivost na Doksiciklin,Eritromicin itd...
Hvala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 246
27.7.2010 14:19:31   
pepino
Uradila sam briseve,bice u petak gotovi,ali nije ja mislim uradjen i bris vagine,samo cervikalni,rekla sam to Dr. kod koje sam isla privatno da mi uzme sekret,ali mislim da mi nije uradila posebno i taj,izgleda da se nismo sporazumjele.
I zaboravila sam pitati i za spermiogram,koliko sam se zbunila,cista mi je jos malo porasla,sacekacemo jos par mjeseci pa ako ne bude nista od bebe,gledacemo sta dalje,najvjerovatnije laparoskopija!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 247
30.7.2010 22:09:20   
pepino
(Pise) BRIS pa -----------------------
        CHLAMYDIA,MYCOPLAZMA

Chlamydia antigen nije dokazan
Mycoplazma hominis i ureaplazma urealyticum nisu izolovani!user posted image user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Ureaplasma, Mikoplasma
30.7.2010 22:24:16   
Nensi*
user posted image user posted image user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Ureaplasma, Mikoplasma
30.7.2010 22:25:51   
pepino
Faja Nensina!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here