|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Cheese cake
12.8.2009 9:46:17   
Anoniman
Nasla sam recept na netu, malo ga modifikovala i napravila sinoc. Moji kazu da je odlicna.

Kora: - 500 g mlevenog keksa, -125 g otopljenog butera.  Pomešati i formirati koru u kalupu. Eventualno dodati malo soka.  Fil: - 500 g neslanog švapskog sira, - 250 g prah šećera, - 1 kisela pavlaka, - 500 ml ulupane slatke pavlake, - 1 želatin.
Sve pomešati i staviti nakoru.  
Glazura: - 200 g višanja, - 1-2 kašike šećera, - 1 crveni želatin.
Višnje iseckati u secku. Prokuvati ih sa 1-2 kašike šećera. U prohlađeno dodati želatin. Staviti preko fila.

A izgleda ovako:
user posted image

< Poruku je uredio lelaNS -- 12.8.2009 9:48:12 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Cheese cake
12.8.2009 9:52:51   
Anoniman
lela, draga, mljac!!! user posted image

Hoćeš prebaciti to molim te i u Recepte? (vidi gore: Sadržaji - Recepti)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:23:03   
Anoniman
Copy - Paste user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:23:48   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:26:15   
guppy RR
Hvala lelo, što si prekopirala tamo, evo potvrdila sam recept i ostaje ZAUVEKKKK u našoj zbirci.
NJAM!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:26:50   
dacca
A cula sam da se po pravilu koristi sir RIKOTA za ovaj kolac? U jednom kaficu koriste fetu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:30:19   
Anoniman
Da, vidim da se u kolace stavlja sir rikota, a ja iskreno ne znam koji je to sir rikota. Pretpostavljam da je to neka verzija sitnog (svapskog) sira. Ja sam kupila sitni neslani sir na merenje u Merkatoru.

(odgovor članu dacca)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:31:45   
Anoniman
Guppy, Tasho i svi ostali, hajde dodjite na tortu.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:32:05   
dacca
Ima ga kod nas, pakuje su u kruznom obliku, i bijel je kao snijeg. Kosta 12 eura user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:35:44   
Delijagirl
Meni se cini da je ta Rikota italjanska rec za slovensku skuto odnosno za americku cottage chese. A cini mi se da je ta rikota,neslani svabski sir, skuta i cottage chese sve isto!



_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:37:16   
Anoniman
user posted image  eto ti sada problema!

(odgovor članu Delijagirl)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:39:09   
makica985
Ja koristim ovaj recept:

http://www3.serbiancafe.com/kuvar/7/4646/Kolac-sa-sirom-Cizkejk

I skroz sam zadovoljna.

Prijatno!

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:39:58   
guppy RR
skuta je mladi beli sir...
ovde kažu da je to isto kao cottage cheese, kao što kaže delijagirl

ALI... baš sad redovno kupujem cottage cheese, i skroz je drugačiji kad se kupuje od Megle ili od milfine. Bude nekako zrnastiji i slanji od skute.

Tu tortu bi ja pravila sa "skutom", a ne sa ovim slanjim cottage cheese-om.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:40:24   
guppy RR

Makica!!!
Pa dobro ti nama došla, kuvarice user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:41:06   
guppy RR
Kopiram makicin recept koji je preuzet sa Serbiancafe-a:


Sastojci za 10 porcija
Kora:
150 g mljevenog keksa
70 g šećera u prahu
70 g margarina
1 žumanjce
malo soka od narandže

Fil:
500 ml slatke pavlake
70 g šećera u prahu
200 g kravljeg kremastog sira ne mora marskapone
sok i strugana kora od 1 limuna

Preliv:
maline ili kupine (mogu zaleđene)
malo vode (baš malo)
šećer Priprema
Pomješati sve sastojke za koru pa staviti na dno kalupa za tortu kojem se skida okvir.
Dobro umutiti sir sa šećerom u prahu, sokom i stuganom koricom od limuna.
Dodati u već umućenu pavlaku.
Fil staviti na koru u kalup i ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Kad se stegne skinuti stranicu radi lakšeg rezanja.
Voće, šećer i malo vode samo prokuvati.
Prije služenja ukrasiti ovim prelivom.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:43:02   
dacca
E da, a moj prijatelj kuvar kaze da je najbolji sir maskarpone koji se koristi i za tiramisu. E aj sad!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:48:21   
Anoniman
Cak sam u nekim receptima videla da stavljaju namazni sir.

(odgovor članu dacca)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Cheese cake
12.8.2009 10:48:43   
dacca
A da li neko ima lijep ( jednostavan recept ) za krempitu?

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Cheese cake
12.8.2009 12:46:23   
Anoniman
.


< Poruku je uredio lelaNS -- 12.8.2009 12:55:42 >

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Cheese cake
12.8.2009 16:12:50   
mihi
Ima da sekupi u Idea supermarketima RIKOTA sir baš za kolače košta oko 370 din 250g pravi ga nemačka mlekara MEGLE!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Cheese cake
12.8.2009 18:13:43   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Kopiram makicin recept koji je preuzet sa Serbiancafe-a:


Sastojci za 10 porcija
Kora:
150 g mljevenog keksa
70 g šećera u prahu
70 g margarina
1 žumanjce
malo soka od narandže






To se ne peče, a stavlja se žumance... hm, ne dopada mi to baš..user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Cheese cake
12.8.2009 21:35:30   
Lilly*
Da Anči, i ja ne volim te varijante sirovih jaja, posebno po ovakvim vrućinama user posted image  Lelina verzija mi deluje skroz mljaacc, sigurno pravim user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Cheese cake
26.11.2009 23:25:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: viking

Cheese cake
[color=#000000 size=3] 
Za testo:
200 g prosejanog brašna
1 kašičica praška za pecivo
160 g omekšalog maslaca
80 g prah šećera
1 kesica vanilin šećera
[color=#000000 size=3] 
Nadev:
1 kg pasiranog, nemasnog švapskog sira
6 jaja
300 g šećera
40 g gustina
30 g griza
kesica pudinga od vanile
1 bočica arome limuna
rendana kora jednov većeg limuna (ili dva manja)
kesica vanilin šećera
180 g omekšalog maslaca
[color=#000000 size=3]
[color=#000000 size=3] 
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u posudu za mešanje. Redom dodajte ostale sastojke i mikserom umutite smesu. Polovinu testa izdvojite i oblikujte krug pa ga stavite na dno podmazane i brašnom posute tepsije sa štipaljkom (obim 44cm). Stavite da se peče u sredini pećnice na 180 stepeni oko 8 minuta.
Drugu polovinu oblikovati u rolnu, a kada se kalup prohladi obmotati tu rolnu testa po zidovima kalupa, tako da ivice malo tj. jedva vire sa strane.
Za nadev redom dodajte sve sastojke i mutite mikserom dok ne postane glatko. Masu sipajte preko testa u kalup i stavite ponovo u rernu. Pecite u gornjem delu pećnice na istoj temperaturi oko sat vremena.
Oštrim nožem odvojiti  klač od ivica i ostaviti da se prohladi u kalupu. Zatim skinuti štipaljku, izvaditi čiz kejk koji možete posuti prah šećerom ili ukrasiti voćnim sirupom.  

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Cheese cake
18.7.2010 14:41:44   
bluka
evo jedne varijacije

TIRAMISU CHEESECAKE
(kalup od 20 cm)

user posted image

podloga:

100 g čokoladnih keksića
2 kašike otopljenog maslaca
9 piškota

fil:

500 g krem sira
250 g mascarponea
200 g šećera
3 jaja
1 kašičica instant kafe
2 kašike ruma
1 kašika ekstrakta vanilije
1 kašika gustina
200 g kisele pavlake

priprema:

keksiće samljeti dodati otopljen maslac i utisnuti na dno okruglog kalupa. piškote prepoloviti pa poredati uz rub kalupa.
sireve izmješati mikserom na srednjoj brzini, postepeno dodati šećer, dobro izraditi pa dodati sva tri jajeta odjednom, opet miksati. dodati kafu razmućenu u rumu, ekstrakt vanilije i kašiku gustina.
pretresti u kalup i peći 50-60 min u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, ako niste sigurni, protresite kalup, ako ni sredina nije tečna, gotovo je.
izvaditi kolač iz rerne i pažljivo po siru, na 1 cm od piškota razmažite kiselu pavlaku, kašiku po kašiku.
ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi, zatim skinuti obruč kalupa, još malo ohladiti pa u frižideru hladiti najmanje 4 sata.

prije služenja kolač posuti šećerom u prahu i rendanom čokoladom!

napomene:
- ja pečem u kalupu od 26 cm, ne bude jako visok i treba mi 12 piškota (jedno pakovanje od onih talijansko/njemačkih savoiardi piškota)
- ne koristim domaće jer je moje iskustvo da su tvrđe i slabije upijaju vlagu.
- kad ne nađem integralne čokoladne keksiće koristim obične pa uz maslac otopim i 10-20 g crne čokolade.

priprema nije komplikovana a kad izneset_e kolač na sto- svi će pasti na dupe!

p.s. eno ga hladi se u frižideru i jedva čekam popodnevnu kaficu (nisam ga pravila sigurno pola godine)! user posted image

izvor: sweetcorner-jasenka.blogspot.com

< Poruku je uredio bluka -- 18.7.2010 14:43:49 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Cheese cake
18.7.2010 14:43:56   
Anoniman
O -pa ! user posted image user posted image user posted image
Izgledaju super sve varijante ove torte ...user posted image
Bluka draga  koju zamenu da nađem za ovaj sir - mascarponea?

(odgovor članu bluka)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here