Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.7.2010 19:18:59
|
|
|
|
Natalie018
|
,
< Poruku je uredio Natalie018 -- 8.7.2010 19:22:09 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.7.2010 19:21:37
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: dacca Ne mogu pronaci, pa pitam neku od vas... Da li prvo nesto mora da uslijedi od nalaza prije HSGa? Ja nisam radila klasican hsg, vec su mi prilikom laparoskopije proveravali prohodnost jajovoda. Obavezno je da pre toga uradis papu, briseve na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, cv bris.. E sad nisam sigurna da li treba jos i urinokultura.. Mozda sam nesto preskocila.. Ne znam kako ce da rade.. sa kakvom anestezijom.. to zavisi i gde ces da radis. Postoji i hssg, to je slicno.. samo sto se ne radi rentgenom, nego se gleda pomocu ultra zvuka.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.7.2010 19:25:19
|
|
|
|
kleopatra*
|
IZVORNA PORUKA: dacca Ne mogu pronaci, pa pitam neku od vas... Da li prvo nesto mora da uslijedi od nalaza prije HSGa? Da draga moras odraditi briseve i kks
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.7.2010 20:07:20
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: dacca Ne mogu pronaci, pa pitam neku od vas... Da li prvo nesto mora da uslijedi od nalaza prije HSGa? Daco, treba da uradis vaginalni i cervikalni bris, zatim ureoplazmu, mikroplazmu i hlamidiju, i sedimentaciju i leukocite
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:22:20
|
|
|
|
Cvetana
|
bila jutros na HSG, stvarno nije strasno, radila sam u totalnoj, probudila se, boleo me stomak jedno sat vremena posle toga, ali ne neizdrzivo, ni tabletu protiv bolova nisam popila. Sada malo krvari, to je normalno, oba su bila zapusena, levi odcepljen skroz, za desni nije siguran, sutra idem kod dr ponovo. Eto...........
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:24:12
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana bila jutros na HSG, stvarno nije strasno, radila sam u totalnoj, probudila se, boleo me stomak jedno sat vremena posle toga, ali ne neizdrzivo, ni tabletu protiv bolova nisam popila. Sada malo krvari, to je normalno, oba su bila zapusena, levi odcepljen skroz, za desni nije siguran, sutra idem kod dr ponovo. Eto........... Dobro je....Bices ti nama letnja trudnica
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:28:13
|
|
|
|
kleopatra*
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana bila jutros na HSG, stvarno nije strasno, radila sam u totalnoj, probudila se, boleo me stomak jedno sat vremena posle toga, ali ne neizdrzivo, ni tabletu protiv bolova nisam popila. Sada malo krvari, to je normalno, oba su bila zapusena, levi odcepljen skroz, za desni nije siguran, sutra idem kod dr ponovo. Eto........... Bravo draga ,sad su otpuseni pa navali
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:32:27
|
|
|
|
Cvetana
|
ufffffffffff ajde, a kleo i dacca znaju koliko sam se bila us...a Hvala zene moje drage Kako ste vi ?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:35:10
|
|
|
|
Cvetana
|
Dobro je....Bices ti nama letnja trudnica A ti verka, sta radis po tom pitanju ?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:55:00
|
|
|
|
kleopatra*
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana ufffffffffff ajde, a kleo i dacca znaju koliko sam se bila us...a Hvala zene moje drage Kako ste vi ? Jesal li bila u pravu kad sam ti rekla da nije toliko strasno
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 14:56:54
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana bila jutros na HSG, stvarno nije strasno, radila sam u totalnoj, probudila se, boleo me stomak jedno sat vremena posle toga, ali ne neizdrzivo, ni tabletu protiv bolova nisam popila. Sada malo krvari, to je normalno, oba su bila zapusena, levi odcepljen skroz, za desni nije siguran, sutra idem kod dr ponovo. Eto........... Gde si radila hsg, draga?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 18:30:06
|
|
|
|
dacca
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana ufffffffffff ajde, a kleo i dacca znaju koliko sam se bila us...a Hvala zene moje drage Kako ste vi ? Cvetanice nasa mila! Vidim da si dobro prosla, ljubim te puno i nadam se da ce sada plivaci da uklizaju ko sretni
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:07:28
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana bila jutros na HSG, stvarno nije strasno, radila sam u totalnoj, probudila se, boleo me stomak jedno sat vremena posle toga, ali ne neizdrzivo, ni tabletu protiv bolova nisam popila. Sada malo krvari, to je normalno, oba su bila zapusena, levi odcepljen skroz, za desni nije siguran, sutra idem kod dr ponovo. Eto...........
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:36:04
|
|
|
|
Cvetana
|
Hvala Diamond ! Evo, sad me soro ni ne boli stomak, a nisam popila nista protiv bolova. Samo osecam onako kao kad prvi dan dobijes pa ti malo tesko u stomaku.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:40:38
|
|
|
|
diamond
|
ma rekoh ti draga da to nije nista, a ti ne verujes kukavici nad kukavicama... Sutra neces ni to osetiti, kao da nista nije ni bilo Super sto su ti otpusili jajovod(e) A sada si in the game again!!!! Jeeeeeeeeeeee...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:43:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Cveticu pa to je super navijam da mi se uskoro pridruzis
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:43:15
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg IZVORNA PORUKA: Cvetana bila jutros na HSG, stvarno nije strasno, radila sam u totalnoj, probudila se, boleo me stomak jedno sat vremena posle toga, ali ne neizdrzivo, ni tabletu protiv bolova nisam popila. Sada malo krvari, to je normalno, oba su bila zapusena, levi odcepljen skroz, za desni nije siguran, sutra idem kod dr ponovo. Eto........... Gde si radila hsg, draga? U kojoj ustanovi, mislim?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:45:58
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Plavusice, pa nisi ti bas tolika kukavica. Sama sam se uverila u to. bas si bila jaka
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:49:42
|
|
|
|
Cvetana
|
Radila sam u jednoj privatnoj bolnici ako hoces poslacu ti pp, da ne reklamiram ovde
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:53:10
|
|
|
|
Suncicabg
|
E moze, hvala... mada ja mislim da cu Frontu. A ne znam da li je neka od RR devojaka radila tamo
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:56:54
|
|
|
|
Cvetana
|
ja sve koje znam su radile u Visegradskoj, u Frontu te isto uspavaju, ma meni je najbitnije bilo da me ne boli prilikom intervencije, posle mora malo, normalno je i to razumem, ne znam da li si videla pisala sam kako je bilo mojoj sestri na zivo, bez tablete bar brufena u visegradskoj. Hvala lepo, ali stvarno mislim da je to u 21 veku nepotrebno skroz.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 21:58:38
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Plavusice, pa nisi ti bas tolika kukavica. Sama sam se uverila u to. bas si bila jaka Izdržljiva bejbe, izdržljiva!!!! Ljubim te puno , puno....
< Poruku je uredio diamond -- 17.7.2010 22:04:02 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 22:08:43
|
|
|
|
Jocy
|
Cao zenske ja sam novi clan ovde Suncice ja sam radila HSG u Frontu pre mesec dana. Mogu da ti kazem da sam super prosla. Radi se pod anestezijom tako da dan pre treba da se pripremis za zahvat (u Frontu kad budes zakazivala dace ti letak sa svim informacijama sta treba da se uradi dan pre). Dolazis u Front ujutro oko podne se radi HSG u totalnoj ali kratkoj anesteziji, nista ne osetis, probudis se kad je sve gotovo, malo posle osecas bol ali to je manji bol od menstrualnog i jako brzo prodje. Prenocis na poluintenzivnoj nezi (ovo je valjda sto si bila pod anestezijom) i ujutro u 8 kuci. To je sve i jako je lako i podnosljivo. nadam se da sam ti pomogla ako imas neka pitanja slobodno me pitaj.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 22:18:20
|
|
|
|
Suncicabg
|
Dobrodosla Jocy Ja sma vec uzela letak sa svim onim analizama koje su mi potrebne, ali jos nisam sakupila sve. Reci mi jel moraju te analize da se rade drzavno? Znam da neke bolnice ne prihvataju privatne rezultate.. Kako se osecas sutradan posle HSG-a? Kao da nista nije bilo ili...?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 17.7.2010 22:26:41
|
|
|
|
Jocy
|
Ja sam amalize krvi radila u privatnoj lab. i prihvatili su mi te nalaze bez problema a ostale sam radila drzavno tako da ne mogu sa sigurnoscu da ti kazem da li ce ti njih prihvatiti ili ne, najbolje bi bilo da pozoves ambulantu za sterilitet i pitas. pozzz
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
ocenite ime Adrijana :)pisuljica5 (
24%)
4 (
18%)
3 (
21%)
2 (
19%)
1 (
17%)
Ukupan broj glasova: 115Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!