Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 22:16:25
|
|
|
|
*Alexx*
|
Didy A jbga, sve je to za ljude, a ja mogu misliti kako si se iznervirala Pusti, sad je bolje, znaćeš za sledeći put, a i ja zahvaljujući tebi.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 22:24:25
|
|
|
|
Didy
|
Doktorica je rekla blag rastvor, ali nije precizirala šta to znači. U stvari je problem bio taj što se nisu sve granulice rastvorile, a njegova guza je baš sela na njih. Jadničak! Po stoti put se potvrdilo da je prvo dete eksperiment, bar u mom slučaju.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 22:47:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Didy, ne budi prestroga prema sebi, dešava se svima. Blagi rastvor znači da na lavor vode (recimo četvrtast30x30cm, i dubina da bude recimo 15cm), staviš svega par onih tačkica hipermangana, da voda bukvalno JAKO DISKRETNO porozi. Ako ti je za utehu, ni ja nisam imala pojma, sva sreća pa je moja baka bila prvi put tu kada sam to pravila, inače bi dete verovatno imalo žive rane po sebi. i uvek promućkaj vodu rukom pre nego što staviš dete. Čak nisam sigurna ni da li treba da sedi u tome ili samo da ga spereš? Kada je moj Luka imao ospi na piši (i okolini... pisala sam u temi Osip ispod pelene ili tako nešto), meni rekoše samo da ga isperem u blagom rastvoru hipermangana. Što se tiče kreme... ne bi trebala da peče. Ako se dobro sećam mi smo koristili Enbecin nakon što je dr Luki čupnuo kožicu, i Luka nije reagovao na kremicu. Mislim da natibiotske kremice ne peku.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 22:55:54
|
|
|
|
Didy
|
Hvala, Tašo. Doktorica je rekla da sedi u vodi jednom u toku dana, a jednom da ga speremo. Večeras je voda jedva bila roze i mućkala sam rukom bar 5 minuta. Posle smo mu namazali kremicu, eno spava kao beba , tako da se nadam da je ono poslepodnevno peckanje sve od posledica...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 22:58:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma, ako je dr rekla da sedi, neka sedi, sigurno postoji razlog za to. A šta kaže dr, kakvi su to plikčići? Odakle?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 23:06:40
|
|
|
|
Didy
|
Nije precizirala. Iskrena da budem, delovala mi je toliko nesigurno da zamalo nisam tražila da mi da uput za dermatologa. Videćemo da li ovo što nam je dala pomaže. Ona to tretira kao običan osip. Možda i jeste, ne znam kako osip guze tačno izgleda, na svu sreću ga nismo imali, ali meni deluje kao neke gljivice... n ovoj kremi piše da je za lečenje i gljivica, pa videćemo...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 23:12:19
|
|
|
|
Anoniman
|
mENI JE TO LUKINO ONOMAD IZGLEDALO KAO GLJIVICE, (ups, caps lock ), i čak sam jedno vreme na preporuku lekara mazala kortiko, i kako prestanem - vrati se. Odlepila sam, odvela ga u laboratoriju,uzeli mi bris - nema ništa. Onda mi je rečeno da ga nekoliko puta dnevno ispiram hipermanganom, i da ne mažem ničime, samo na čmar malo kremice, ostalo bez kreme u pelenu. Prošlo je za koji dan, ja ga više nikada nisam namazala celog (ispod pelene) kremom, a njemu se nije vratilo. Pretpostavka je da sam preterala sa kremom (što je moguće, da ne objašanjavam opet...), i da su mu se zapušile pore, te se koža osula.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 23:18:57
|
|
|
|
Didy
|
Eto vidiš, a kod mene baš suprotno. Skoro ga uopšte ne mažem kremom u poslednje vreme (mesec-dva unazad), samo uveče pre spavanja i eventualno jednom na danu. Na ovim vrućinama skoro da ga nisam ni mazala. Uzela sam one niveine vlažne maramice što imaju i kremu u sebi, pa ga samo time prebrišem (ne kaki u pelenu već jako dugo, već traži nošu, tako da mislim da nije potrebno neko preterano mackanje). Ma, mislim da ćemo se uskoro rešiti pelena, pa da će onda biti sve bolje. Baš sam razmišljala kako je njihovim guzama na +40 u pelenama... Možda je i od toga...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 23:20:20
|
|
|
|
Didy
|
Da, zaboravih reći - nosili smo mokraću na analizu - nalaz savršen.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 23:23:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa... onda mažite... pa ćete videti. Ja vam želim da već sutra budete dobro.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2010 23:57:59
|
|
|
|
Didy
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 22.6.2010 1:56:53
|
|
|
|
Novosadjanka T.
|
Posto je doslo leto(kalendarski) i ocekujemo velike vrucine kupila sam povidon jod, kao i svake godine. 2 puta nedeljno decacima posle kupanja i nakom prevlcenja kozice stavim par kapi povidon joda i ne razmisljam o bilo kakvim infekcijama i crvenilima.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.6.2010 1:47:38
|
|
|
|
MaePotter
|
Jao kada sve ovo citam dize mi se kosa na glavi..Pogotovo sto imamo i mi sa pisom problema..naime, nama je takodje receno da to vrlo malo povlacimo, i da ce se samo srediti da bi na sistematskom oko treceg rodjendana dr rekla Fimoza i dala uput za urologa..Meni bilo zao da dete vodim da ga recnu, cimnu sta li i krenem sama svakodnevno pomalo..I dodjemo nekako do pola, ja srecna rekoh ovako ako nastavimo odlepice se skroz..Medjutim, ovih dana kada je bilo jako toplo, on se kao malo ojeo i na vrhu pise se zacrvenelo, a kozica ni da makne..Kao da nikada nismo ni prevlacili..On kuka kada diram, vice, bezi i ne dozvoljava da ga pdiram..Lepo piski, ali kozica nece ni malo da se pomeri, kao da je cvrsto srasla..Mene buni kako to, bukvalno preko noci da se dogodi..Ima li ko ovakvo iskustvo, i kako ga resavate??Ocajna sam:(((
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.6.2010 1:55:36
|
|
|
|
dunja RR
|
Dobrodošla draga MaePotter, nemam nažalost iskustva, pa ti ne mogu pomoći, ali sam sigurna da će se neka od mama uskoro javiti i pomoći
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.6.2010 7:49:51
|
|
|
|
Anoniman
|
MaePotter, ako si pročitala temu, videla si da smo mi prošli kroz čupkanje kožice. Ja bih odvela dete lekaru, ako ne zbog čupkanja, onda makar da vide šta je to crvenilo. Ili možda da date urin na analizu?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.6.2010 9:32:44
|
|
|
|
Lu
|
MaePotter idite urologu, najbolje je da on to riješi, samo će mu odlijepiti kožicu i riješili ste se za sva vremena, tako je bilo i kod mog sina. Vaš je maleni sad sigurno stvorio strah od toga da mu dirate pišu i vjerojatno više neće ni dozvoliti a i možete izazvati neku infekciju ako se već crveni. Nemojte da se plašite, to je nešto što se mora odraditi i za tren je gotovo.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.6.2010 9:35:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR riješili ste se za sva vremena, Ovo može i ne mora biti istina. Mom bratu su dva puta čupkali, i iako je mama redovno prevlačila, i 3ći put se malo zalepilo. Tada je tata rekao "Dosta!", i nisu treći put čupkali. Sada je u pubertetu... i rekla bih da je sve u redu.
< Poruku je uredio Tashke -- 23.6.2010 9:37:43 >
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.6.2010 9:36:53
|
|
|
|
Anoniman
|
No, slažem se da treba da odu urologu, i da treba urolog da čupne kožicu, jer mislim da te priče "Očupalo se samo od sebe preko noći" ne piju vodu.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.7.2010 16:18:01
|
|
|
|
minavb
|
Kako da povlacim kozicu na ovako maloj pisi???
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.7.2010 16:22:27
|
|
|
|
maslinica
|
mina ja primim jednom, a drugom rukom mu povucem, a mm sapira:)
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.7.2010 16:23:59
|
|
|
|
minavb
|
Trebace mi magija da to izvedem!
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.7.2010 16:27:17
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: minavb Trebace mi magija da to izvedem! nece, ja to cas posla..i uvek u kadici dok se kupa, tad mu je labav pisonja, lepo ide...iako mozes i posle kupanja pre mazanja, dok ti ruke nisu od kremica.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.7.2010 18:25:49
|
|
|
|
lanajelena
|
ja isto povlacim kad ga kupam,mm kaze tebi je to nabitnije,on nezna koliko sam se ja ovde nacitala o cupanju
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.7.2010 18:31:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Kad je Luka bio baš bebac, mali mali, povlačila sam kada ga izvadim iz kadice i obrišem. Kada je malo porasla piša, da mogu kao da uhvatim nekako, počela sam u kadici tokom kupanja.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.7.2010 16:45:34
|
|
|
|
minavb
|
Danas nam dr rekla da ne diramo pisu nikako. ja cu da je povlacim, ne bih posle da imamo muku. Jos samo da dovucem kumu da mi pokaze kako i super.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
KIšalilianaVolite li kišu?da (
34%)
ne (
66%)
Ukupan broj glasova: 76Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!