|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kucni budzet
6.7.2010 13:37:50   
SUPER MAMA
Trinny ovo sto ti kazes je zbog toga sto tamo potrosacka korpa na primer je jako jeftinija nego u Beogradu, Novom Sadu i sl.
Ja evo dacu primer moji su iz Skoplja Makedonija, moj tata je elektroinzenjer i zaradzuje 300 evra plati a moja mama kao finansista takodze uzima platu od 300 evra.E sada, pre 5 godina podigi su kredit za novi auto. brzo nakon toga ja se udala, znaci tu su im trebali pare za svadbu i evo otplatili kredit normalno su ziveli nisu krpili od prvog do prvog, pritom moj brat je studirao tek ove godine je zavrsio i sada od 1 maja je poceo da radi ko profesor, takoda on im je bio na teret a u isto vreme i nama su pomagali.
Dacu vam primer da jedna cokolada Najlepse zelje od 300 grama tamo kosta 1 evro a ovde je duplo ako se nelazem.
Moja mama sada je bila i donela mi feta sir koji je 2 eura za kilogram a ovde je cena previsoka.I donela mi je 5kg sira sada.user posted image user posted image user posted image user posted image
I oni mnogo bolje zive nego mi ovde.Ali tako je to.
Sto bi rekla moja baba veliki grad, veliki glad.

< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 6.7.2010 13:38:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 176
6.7.2010 13:39:12   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: bebironcic

Ok,slazem se da je u Bg-u skuplji prevoz i jako neophodan,velik grad....stanovi su takodje skupi,ali ostalo sve isto.

Nije isto pogledaj link

Namirnice su najskuplje u Beogradu piše ovde
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Najskuplje-radnje-u-Beogradu.lt.html

Piše lepo da postoji jedan cenovnik za prestonicu, a drugi, najčešće jeftiniji, za unutrašnjost.

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 177
6.7.2010 13:39:21   
Anoniman
pa jeste!

Dunjce, a vec si to napisala! user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
  Direktna veza do poruke: 178
6.7.2010 13:41:48   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Trinny

pa jeste!

Dunjce, a vec si to napisala! user posted image

jesam ali me Bebi ne konstatuje, zato ponavljam....user posted image

sve, ali baš sve je skuplje u Beogradu...

< Poruku je uredio dunja RR -- 6.7.2010 13:42:09 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 179
6.7.2010 13:44:24   
Anoniman
pa jeste, a to je svuda potvrdjeno, al sto ti kazes, ne konstatuje... Bebi nam je ljutaaaaa!!!

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 180
6.7.2010 13:46:53   
Anoniman
Evo banalan primer. Tata i ja smo išli bratu na zakletvu u Valjevo, u martu ove godine. Seli smo pre zakletve u piceriju. Pojeli po veliku picu, popili po espresso i coca-colu. Račun je bio 890 dinara.
Za te pare u NS nećeš dobiti pola, a o Bg da ne pričam. To je samo jedan primer, a ima ih, naravno, bezbroj.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 181
6.7.2010 13:47:00   
gagana83
Cekaj,ja ovde nesto nisam razumelauser posted image

Hocete da kazete da je lakse nama u provinciji nego u Beogradu?
Ne znam zasto onda svako kome se pruzi prilika odavde beze u Beograd?Sigurno ne iz razloga sto je tamo losijeuser posted image

A najgore od svega je to sto malo malo pa moramo u Beograd. To znaju oni koji pokusavaju da naprave bebu.Bebironcic to najbolje zna. 

Evo primera-lasersko skidanje kondiloma ne mozes uraditi u Ks-u jer to niko ne radi (doduse tako je bilo pre par godina,mozda sad to neko radi ovde),isto tako i laparaskopiju...mnogo je takvih primera.

Ovde jesu stanovi jevtiniji nego tamo ali tesko da sa nasim platama ovde neko moze i da razmislja o sopstvenom stanu. Izlasci su jevtiniji a i nije neophodan prevoz.Tu se slazem.
Ali je zato sve drugo isto,i opet kazem nema jevtinih cash&carry marketa gde mozes kupovati po mnogo povoljnijim cenama. A hrana,kozmetika i slicne potrepstine koje se svakodnevno trose nisu nikako mala stavka u budzetu.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Upravo tako!

Sa svojom platom bi negde u Pirotu živela kao car, ovde to ne mogu..

Nigde nije lako..

To jese Ana, ali ljudi u Pirotu rade i za 100e.
Kako ce ta porodica koja ima mesecni budzet 200e odvojiti para za letovanje?

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
6.7.2010 13:50:32   
liliana
Mislim da je Bebi u pravu 100%. Pa, cene u Maxiju, Idei i ostalim marketima su iste i u Bg i u provinciji.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 183
6.7.2010 13:53:23   
minavb
IZVORNA PORUKA: Nedja

Evo banalan primer. Tata i ja smo išli bratu na zakletvu u Valjevo, u martu ove godine. Seli smo pre zakletve u piceriju. Pojeli po veliku picu, popili po espresso i coca-colu. Račun je bio 890 dinara.
Za te pare u NS nećeš dobiti pola, a o Bg da ne pričam. To je samo jedan primer, a ima ih, naravno, bezbroj.

Bas tako! Ovde bi racun za to sto ste vi narucili bio oko 3000 dinara! Ima i u Beogradu ljudi koji imaju platu 100-150 eura, ne znam zasto svi misle da su ovde plate velike. Moje kolege imaju iste plate svuda u srbiji, kao i kolege mog muza, bas me zanima ko ima vece troskove.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 184
6.7.2010 13:53:44   
red sonia
IZVORNA PORUKA: liliana

Mislim da je Bebi u pravu 100%. Pa, cene u Maxiju, Idei i ostalim marketima su iste i u Bg i u provinciji.

slazem seuser posted image user posted image user posted image  btw i ja sam iz provincijeuser posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 185
6.7.2010 13:55:17   
red sonia
racun iz restorana ne spada u potrosacku korpuuser posted image

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 186
6.7.2010 13:55:37   
Anoniman
Žene, ja mislim da se oko ovoga ne možemo nikako složiti, i da nema svrhe da pišemo o tomeuser posted image

Direktna veza do poruke: 187
6.7.2010 13:55:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: red sonia

racun iz restorana ne spada u potrosacku korpuuser posted image

Nisam ni rekla da spada.

Direktna veza do poruke: 188
6.7.2010 13:57:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: liliana

Liliana, to ni najmanje nije tacno... onaj ko radi u tom sektoru, sektoru distribucije zna vrlo dobro o cemu pricam... svuda postoje vise i nize klase maxija, rode, i tih megatrgovina... i ni u jednom od klasa nisu iste cene. nemojte pricati na pamet.

cak ni u bg-u nemas iste klase megatrgovina!

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 189
6.7.2010 13:58:03   
red sonia
znam da nisi,ja samo kazem da nisu iste plate u provinciji i vecim gradovima a u prodavnicama je definitivno jeftinije u gradu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 190
6.7.2010 13:58:21   
gagana83
Dobro,ajmo ovako.

Kako se krecu plate u Bg-u nekome ko radi recimo u butiku,prodavnici,mesari,kaficu...
Ovde za taj posao je premija ako dobijes i 200e.

Namerno pominjem samo ovakve poslove jer tesko da i Krusevcu neko moze naci neki drugi posao pa makar imao i 3 fakulteta.

Ili koja je plata recimo pravnika koji radi u nekoj velikoj firmi?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 191
6.7.2010 13:59:22   
red sonia
ljudi a da mi batalimo temuuser posted image

Direktna veza do poruke: 192
6.7.2010 14:00:03   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Nedja

Žene, ja mislim da se oko ovoga ne možemo nikako složiti, i da nema svrhe da pišemo o tomeuser posted image

Definitivno se ne mozemo sloziti,ali dok civilizovano razgovaramo na ovu temu sve je okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 193
6.7.2010 14:00:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagana83

Dobro,ajmo ovako.

Kako se krecu plate u Bg-u nekome ko radi recimo u butiku,prodavnici,mesari,kaficu...

Namerno pominjem samo ovakve poslove jer tesko da i Krusevcu neko moze naci neki drugi posao pa makar imao i 3 fakulteta.

Gagi, ne mozes tao porediti... razlicita su primanja u butiku, prodavnici, od kafica... u kafiu najvise dobijas od baksisa, a u butiku ni ovder nije preko 200e! A ni pravnici u svim firmama nemaju istu ni slicnu platu - imas od 150e pa na dalje!

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 194
6.7.2010 14:02:03   
dunja RR

Ne znam zasto onda svako kome se pruzi prilika odavde beze u Beograd?Sigurno ne iz razloga sto je tamo losijeuser posted image

Ne, ja želim reći da nigde nije lako...jer svi misle da je u Beogradu lakše a nije....

A u Beograd svi dođu jer se nadaju da će ovde biti bolje. Neko uspe a neko( kao npr.masa ljudi koje znam) ne uspe da se snađe ovde,i onda životare po Beogradu, roditelji iz unutrašnjosti im šalju pare, i naravno da ti roditelji u unutrašnjosti teško žive...vrzino kolo

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 195
6.7.2010 14:02:34   
minavb

Dobro,ajmo ovako.

Moja drugarica radi u butiku na bulevaru, prijavljenja je, i prima minimalac, koji koliko se secam iznosi negde oko 15000 din.
Pravnici u firmi-zavisi da li je firma drzavna ili privatna. U drzavnim firmama kao sto je moja, plate pravnika su svuda u Srbiji iste i mislim da su oko 60000. Privatne firme ne znam koliko placaju radnike, ali kontam da pravnim u Intesinoj poslovnici u Beogradu isto prima kao i onaj u Krusevcu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 196
6.7.2010 14:03:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ne, ja želim reći da nigde nije lako...jer svi misle da je u Beogradu lakše a nije....

A u Beograd svi dođu jer se nadaju da će ovde biti bolje. Neko uspe a neko( kao npr.masa ljudi koje znam) ne uspe da se snađe ovde,i onda životare po Beogradu, roditelji iz unutrašnjosti im šalju pare, i naravno da ti roditelji u unutrašnjosti teško žive...vrzino kolo

e pa bas to kako Dunja kaze, niko ne kaze da je lakse igde...

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 197
6.7.2010 14:05:24   
liliana
Dda, s tim što u provinciji  u Srbiji retko ko ima veču platu od 150-200 euro. I ko je ima- taj je na konju.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 198
6.7.2010 14:06:14   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Trinny

Dobro,ajmo ovako.

Gagi, ne mozes tao porediti... razlicita su primanja u butiku, prodavnici, od kafica... u kafiu najvise dobijas od baksisa, a u butiku ni ovder nije preko 200e! A ni pravnici u svim firmama nemaju istu ni slicnu platu - imas od 150e pa na dalje!

U kaficu mozda najvise dobijes od baksisa ali u Bg-u.
Ovde slabo ko uopste daje baksisuser posted image
A ovih 200e sam navela kao najvise sto mozes dobiti za taj posao.
Ja sam radila u najprometnijem kiosku u gradu za 9000 bez penzionog i socijalnog a pre toga u prodavnici za 7000.To jeste bilo pre 2-3 godine ali se te plate nisu promenile.
A da, i zivela sam 5 km od grada pa sam morala i prevoz da placam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 199
6.7.2010 14:08:19   
Anoniman
znaci ponavljam - nigde nije lako, i uvek je na kraju racunica ISTA!!!

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here