|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kucni budzet
6.7.2010 14:08:41   
Anoniman
Gagana, evo ti Ns. MM je konobar u restoranu, ali to je njegova struka, dakle, to nije neki šklj kafić nego dobar restoran. Njihova dnevnica je 850 dinara, za 8-9 sati rada. Kad radi smenu od 12 sati, dobije 1200 dinara. Ako ne radi, nema dnevnicu, dakle nema ni jedan dan plaćenog odsustva i bolovanja, a prijavljen je. Mi živimo od bakšiša, koji je nekada 0 dinara, a nekada 3000 dinara.
A, ponoviću, to je jedan od najjačih restorana u gradu, sa ogromnom baštom, na tvrđavi, rade punom parom. Leti ima oko 26-27 radnih dana, a zimi 10-15 radnih dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 201
6.7.2010 14:08:44   
minavb
Gagana, sto mislis da i u Beogradu nema takvih slucajeva? I ovde privatnici rade sta im se prohte svojim radnicima-ne placaju ih redovno, ne prijavljuju, malo ih placaju, ne daju im odmor...nije ovde nista bolje po tom pitanju.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 202
6.7.2010 14:08:48   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: gagana83

Dobro,ajmo ovako.

Kako se krecu plate u Bg-u nekome ko radi recimo u butiku,prodavnici,mesari,kaficu...
Ovde za taj posao je premija ako dobijes i 200e.

Ili koja je plata recimo pravnika koji radi u nekoj velikoj firmi?

Moja drugarica radi u butiku na bulevaru, prijavljenja je, i prima minimalac, koji koliko se secam iznosi negde oko 15000 din.
Pravnici u firmi-zavisi da li je firma drzavna ili privatna. U drzavnim firmama kao sto je moja, plate pravnika su svuda u Srbiji iste i mislim da su oko 60000. Privatne firme ne znam koliko placaju radnike, ali kontam da pravnim u Intesinoj poslovnici u Beogradu isto prima kao i onaj u Krusevcu.

u pekarama, frizerskim salonima moje drugarice rade za 15.000-20.000

ja kao diplomirani pravnik sam radila-u staroj firmi za 250e....to sam već ranije pisala....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 203
6.7.2010 14:09:22   
gagana83
IZVORNA PORUKA: liliana

Dda, s tim što u provinciji  u Srbiji retko ko ima veču platu od 150-200 euro. I ko je ima- taj je na konju.

Ljudi, mm i ja radimo u istoj firmi i to u firmi koju drzi moj svekar.
Znate kolika nam je plata?
18000!

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 204
6.7.2010 14:10:32   
gagana83

Gagana, sto mislis da i u Beogradu nema takvih slucajeva? I ovde privatnici rade sta im se prohte svojim radnicima-ne placaju ih redovno, ne prijavljuju, malo ih placaju, ne daju im odmor...nije ovde nista bolje po tom pitanju.

Znam Mina da svuda ima takvih slucajeva,ali ovde su ti slucaji u vecini.
To je razlika. Ne mozes naci bolje od toga.

< Poruku je uredio gagana83 -- 6.7.2010 14:11:17 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 205
6.7.2010 14:11:29   
Anoniman
meni samo nije nikako jasno zasto niko ne shvata da se ovde ne radi o uporedjivanju! user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 206
6.7.2010 14:12:30   
Rivana
Moram da se umasam ja sam iz Beograda, i tvrdim da je zivot u beogradu najskuplji, prvo pijaca je jaaaako skupa mnogo skuplja nego u provinciji, stanovi su skuplji neki moji prijatelji koji su podstanari u provinciji celu kucu placaju koliko bi u Beogradu da zive kao podstanari dali za neku supu podrum ili vesernicu, zato me jako nervira kad kazu kao je u beogradu sve med i mleko, mi imamo velike plate da, da kad bi se salili, ma da ovde je zivot pesma. provincija je ubedljivo jeftinija.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 207
6.7.2010 14:12:43   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: gagana83

Znam Mina da svuda ima takvih slucajeva,ali ovde su ti slucaji u vecini.
To je razlika. Ne mozes naci bolje od toga.

i ovde isto samo " Veća reka, puno riba", pa ima više i jednih i drugih-procentualno EGAL.....

< Poruku je uredio dunja RR -- 6.7.2010 14:13:35 >

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 208
6.7.2010 14:15:06   
Rivana
A zasto pojedinci trce u Beograd e to njih treba pitati, znam ljude koji su pristojno ziveli imali ok kucu i njivu na selu ali su dosli da se potucaju po podrumima u Beogradu i rade za bednu platu zasto njie mi jasnouser posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 209
6.7.2010 14:15:25   
minavb
Draga gaganice, Beograd nije samo Vracar i Dorcol. Mnogo je ovde ljudi koji su sasvim lepo obuceni a ceprkaju po kontejnerima, mnogo vise nego sto mi vidimo i sto nas uopste zanima. Sve vreme trudnoce, u glavi mi je bila jedna servirka koja radi kod mene u ustanovi za 16000 koja isto na trudnickom, i isto kao ja prima nadoknadu sa kasnjenjem . U budzetskim ustanovama kao sto je moja, najveci je broj bas takvih radnika-servirki, pomocnih kuvara, kuvara, negovateljica, cistacica...koji primaju te bedne platice, a jako malo pravnika i ekonomista.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 210
6.7.2010 14:16:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rivana

A zasto pojedinci trce u Beograd e to njih treba pitati, znam ljude koji su pristojno ziveli imali ok kucu i njivu na selu ali su dosli da se potucaju po podrumima u Beogradu i rade za bednu plato zasto njie mi jasnouser posted image

e e bas tako1 moji rodjaci su iz sd dosli za bg, misleci da ce im biti extraaaa
i sta mislite sta se desilo?!
eno ih nazad svojoj kucici u sd!

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 211
6.7.2010 14:18:28   
minavb

Moram da se umasam ja sam iz Beograda, i tvrdim da je zivot u beogradu najskuplji, prvo pijaca je jaaaako skupa mnogo skuplja nego u provinciji,

Ovo posebno! Bila mi je mama u poseti, koja zivi u Vrnjackoj Banji. Poslala sam je da kupi voce i povrce i vratila se zgrozena cenama.
Kaze:""Sine kod vas su tresnje 250 dinara". J
a joj kazem:"Super, pojeftinile su"
na sta ona odgovara:"Boze, ja kod nas necu da ih kupim ako nisu ispod 70"
user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 212
6.7.2010 14:19:18   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Trinny

A zasto pojedinci trce u Beograd e to njih treba pitati, znam ljude koji su pristojno ziveli imali ok kucu i njivu na selu ali su dosli da se potucaju po podrumima u Beogradu i rade za bednu plato zasto njie mi jasnouser posted image

e e bas tako1 moji rodjaci su iz sd dosli za bg, misleci da ce im biti extraaaa
i sta mislite sta se desilo?!
eno ih nazad svojoj kucici u sd!

Ma da svi misle da je ovde super i to me nervira, moja drugarica fakultet zavrsila radi u pekari za bednu platu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 213
6.7.2010 14:20:45   
bebironcic
Nisam ljuta...samo ili ja pogresno pricam,tj.pisem ili me vi ne razumete sta hocu da kazem!
Opet ponavljam da nije nigde lako,ali eto mogu da pravim paralelu izmedju dva grada-zivela sam 30 godina u Nisu i sada je vec dve godine kako sam u Krusevcu.Nije bitno da li ja i neka od vas radimo u istoj firmi,a u razlicitim poslovnicama...necemo imati istu platu.Ja sam radila u jednoj firmi i razlika je bila izmedju plata mi koji smo u Nisu,oni koji su  u Vranju,Beogradu,Vojvodini...Uvek je bilo ono sto juznije to tuznije.Ja ne znam zasto pojedine toliko pogadja kada kazemo mi koji nismo iz Beograda da se u Beogradu bolje zivi?!Mislim da mi ne mislimo nista lose nego samo pricamo onako kako jeste!
Mina,meni je tetka pravnik i ona nema u Nisu platu 60000 din,a radi tamo gde nece nikada propasti!To je ono o cemu ja pricam,a vi mislite da se ljutim!Ljudi ovde nikada nisu videli more,banje...ne micu dalje od grada jer nemaju cime da priuste tako nesto!Ko bi imao sa platom od 200e da uplati letovanje od 400-500e.....ili da kupi obucu od 3-4000 din....

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 214
6.7.2010 14:22:11   
*Alexx*
Hajde da se pozabavimo temom - kako i gde uštedeti, kako od prvog do prvog... user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 215
6.7.2010 14:23:56   
Anoniman
Ljudi, zasto u svakoj sjuser posted image oj temi koja ima veze sa novcem ili sa Srbijom moramo da se raspravljamo. Vecina misli da je u njegovoj zemlji najteze, da je njemu licno najteze. A malo je onih koji onda imaju mu.a da odu tamo gde je bolje. A ako to nece zbog porodice, prijatelja sta ja znam neka cute ili neka se trude.
Svako sebi zeli najbolje, e sad da li se to odnosi na materijalno ili na okruzenje, obrazovanje, porodicu....
Rekla sam vise puta da necu da patetisem i pricam o svojim problemima da bi me neko sazaljevao. Ali sada moram par stvari da napisem.
Zivela sam uzas i ostala zeljna ekskurzija, bila izopstena iz drustva zbog neimanja para da kupim poklon i odem na masu rodjendana, a bila suvise ponosna da kazem da nemam i tako kroz skolovanje. Sa 15 sam leti pocela da radim. O porodici tj ocu i da ne pricam, ta tema nema previse veze sa materijalnim, osim da nije dao ni dinar alimentacije.
Mm je umesto mature sa 18 godina usao u rat i proveo 17 meseci, onda je dosao u Srbiju sa 50 maraka i spavao danima na zeleznickoj stanici u NS na klupi. Nije imao za smestaj. Radio je kao fizikalac, radio svasta, paralelno zavrsio visu.
Danas imamo stan 4-soban stan (doduse na kredit), lux opremljen, isplatili smo auto na lizing (prodali smo ga sada da bi imali para za privatne lekare i da udjemo u neki sporedan posao), obisli smo nekoliko zemalja. .
Cilj nam je da deci omogucimo da jednog dana ovaj stan prodaju i imaju ucesce za svoje stanove, da mogu da studiraju knjizovnost ili neku vrstu umetnosti, ako budu zeleli, jer smo oboje za to bili talentovani, a zbog para nismo mogli.
I da kada dobijem bebu kupicu joj kvalitetna kolica, opremicu joj sobu, kupovacu joj organsku hranu...... kako, pa snacicemo se, ali sve se moze kada se hoce. Mi smo to uspeli da ostvarimo u Beogradu, da nismo otisli bi u Ameriku, Kanadu, na kraj sveta.

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 216
6.7.2010 14:25:20   
minavb
IZVORNA PORUKA: bebironcic

Nisam ljuta...samo ili ja pogresno pricam,tj.pisem ili me vi ne razumete sta hocu da kazem!
Opet ponavljam da nije nigde lako,ali eto mogu da pravim paralelu izmedju dva grada-zivela sam 30 godina u Nisu i sada je vec dve godine kako sam u Krusevcu.Nije bitno da li ja i neka od vas radimo u istoj firmi,a u razlicitim poslovnicama...necemo imati istu platu.Ja sam radila u jednoj firmi i razlika je bila izmedju plata mi koji smo u Nisu,oni koji su  u Vranju,Beogradu,Vojvodini...Uvek je bilo ono sto juznije to tuznije.Ja ne znam zasto pojedine toliko pogadja kada kazemo mi koji nismo iz Beograda da se u Beogradu bolje zivi?!Mislim da mi ne mislimo nista lose nego samo pricamo onako kako jeste!
Mina,meni je tetka pravnik i ona nema u Nisu platu 60000 din,a radi tamo gde nece nikada propasti!To je ono o cemu ja pricam,a vi mislite da se ljutim!Ljudi ovde nikada nisu videli more,banje...ne micu dalje od grada jer nemaju cime da priuste tako nesto!Ko bi imao sa platom od 200e da uplati letovanje od 400-500e.....ili da kupi obucu od 3-4000 din....

"
Bebironcic, u Beogradu se ne zivi bolje. Mislis da svi odavde idu na more, u banje?
Takodje, to sto tvoja tetka nema 60000 platu, ne znaci da ne bi imala da radi u nekoj drugoj firmi. Da radi u budzetskoj ustanovi kojoj je nadlezno odredjeno ministarstvo propisalo plate, imala bi oko 60000 gde god da zivi. user posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 217
6.7.2010 14:26:41   
Rivana

Ne pogadja nego prosto to nije istina da se u Beogradu bolje zivi! moja majka koja je rodjena u Beogradu radila je 30 godina u skoli kao kjnigovodja sada od prosle godine je u penziji, ona more nije videla od moje sedme godine a ja sad imam 34 godine, uvek se skupljalo da ja idem na more nikada nismo imale para da zajedno odemo, nikad nije isla ni u banju jer prosto para se nema. A dodacu jos i da svako ko zivi u provinciji ima neku bastu. oVde sve moras kupiti!

Direktna veza do poruke: 218
6.7.2010 14:27:11   
bebironcic
Budzetska je ustanova...ali nema vezeuser posted image

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 219
6.7.2010 14:28:38   
gagana83
Podaci su stari 4 godine ali nista novije nisam nasla

- Niš (Južna Srbija) - 19.000
- Surčin (Beograd) - 38.000
- Stari Grad (Beograd) - 32.000
- Novi Beograd (Beograd) - 32.300
- Vračar (Beograd) - 32.300
- Apatin (Vojvodina) - 31.000
- Bela Palanka (Južna Srbija) - 7.000
- Blace (Južna Srbija) - 9.000
- Svrljig (Južna Srbija) - 8.000
- Kuršumlija (Južna Srbija) - 9.000
 IZVOR

Ima li smisla dalje diskutovati?

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 220
6.7.2010 14:28:59   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Hajde da se pozabavimo temom - kako i gde uštedeti, kako od prvog do prvog... user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 221
6.7.2010 14:29:02   
Anoniman
Bebi, naravno da ne moze u svakom gradu biti ista plata, jer se sve to statisticki meri... moras to uzeti u obzir, sto je veci grad, veca je potreba za bilo cim... jer ima puno konkurencije koja se mora nekako izboriti...
ja  jako cesto mrzim sto sam u ovakvom gradu... ne mogu vam opisati kako sam se bojala pred porodjaj, da li cu uspeti da stignem na vreme u bolnicu, jer su ovde vecito neke nenormalne guzve koje niko ne moze da izbegne... znaci u prevodu, ovde se jako brzo zivi, i ima konkurencije na tonu... tako da je potrebno snalaziti se na sve nacine! a zamislite samo kako je kad ovde radis dva posla, a kako je negde gde je sve mnogo manje i gde mozes mnogo brze da stignes na neko odrediste!

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 222
6.7.2010 14:30:04   
bebironcic
ok.jeste cinjenica da ne idu svi na more,zimovanje itd....ali ja nisam htela da se mi ovde prepiremo i svadjamo,ubedjujemo....jednostavno sam mislila da vidimo sta i kako,ko kako zivi,kako izlazi na kraj..davala sam vam primere....

Direktna veza do poruke: 223
6.7.2010 14:30:10   
minavb

Budzetska je ustanova...ali nema vezeuser posted image

Kao sto rekoh, zavisi od nadleznog ministarstva. Nase propisuje iste plate za sve ustanove u svojoj nadleznosti, bez obzira u kom su gradu. Plata zavisi od radnog mesta po sistematizaciji i od godina staza.

Direktna veza do poruke: 224
6.7.2010 14:32:18   
Anoniman
Elem, vratimo se temi user posted image
Ja kupujem iskljucivo u Rodicu, cist je, prijatno se osecam, nije guzva, a nije skup kao Merkator. Pri tom imaju popust od 10% na sve kupovine preko 3.000 dinara, osim na akcijske artikle.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here