|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
28.6.2010 21:36:07   
1zvezdana1
user posted image user posted image user posted image

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 326
29.6.2010 8:28:24   
jabukica
Ja sam čitala da taj sojin lecitin uopšte nije zdrav i da je to sve marketinški trik kako bi prodali otpad od soje, i da je soja prepuna fitoestrogena te može dovesti do promene u hormonima, a kod nas su oni i onako u čudnoj razmeri, tako da bolje ne eksperimentisati sa tim.
Odlučila sam da popijem tu maku, pa da napravim pauzu od mesec, dva i odem na analizu hormona, pošto sad posle svih ovih preparata, i pod uticajem maka tableta mislim da rezultati i neće biti baš verodostojni.

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

Direktna veza do poruke: 327
29.6.2010 18:43:58   
jabukica
Evo o lecitinu, ja sam se zapanjila pročitavši celi članak, neće mi pasti napamet da više kupim sojino mleko, niti usta stavim bilo kakav proizvod od soje.

Za razliku od raznovrsnih masnoća koje se u velikom rasponu prirodno javljaju u jajima, oraščićima, semenkama i avokadu, ovaj nusproizvod soje je uvek užegao, a izvlači se iz taloga koji ostaje nakon što se iz grahorica soje odstrani ulje. Dakle, sojin lecitin sadrži veliku količinu rastvarača i pesticida. Ali... Umesto da ga bace na deponiju za odlaganje toksičnog otpada gde i pripada, proizvođači su za njega otvorili još jedno visoko profitabilno tržište nazivajući ga «zdravim» dodatkom hrani. Tako će vam “stručnjaci” (potplaćeni) plasirati priču o njegovoj “izuzetnoj ulozi u pravilnom metabolizmu, resorpciji masti, smanjenju holesterola, obnavljanje ćelija nervnog sistema, usporavenju starenja...” i svemu drugom što ste spremni da kupite za svoje zdravlje. Na vama je da u to poverujete, pošto se sami naučnim istraživanjem verovatno ne bavite. I da jeste naučnik iz ove oblasti - to košta.
i ovo sam izvukla kao bitno za pročitati.
Toksično djelovanje izoflavona na životinje prvi je put skrenulo pozornost znanstvene zajednice na činjenicu da sojini izoflavoni dovode do poremećaja endokrinog sustava.... Kod svih do danas testiranih životinjskih vrsta došlo je do značajnih negativnih učinaka na endokrini sustav. Pojednostavljeno rečeno, to znači da soja može oštetiti vaš žljezdani sustav, a ne budu li vaše žlijezde funkcionirale kako treba, to će vam drastično narušiti zdravlje. Osim toga: «Sojini izoflavoni povećavaju rizik od obolijevanja od raka dojke... Sojini izoflavoni dovode do poremećaja menstrualnog ciklusa tijekom i još do tri mjeseca nakon što su uneseni u organizam... Koncentracija genisteina koja se nalazi u proizvodima od soje dovoljna je da potakne stanice dojke na početak procesa stanične diobe... Postoji zabrinutost da žene koje jedu izolate sojinih bjelančevina učestalije obolijevaju od epitelijalne hiperplazije.»

< Poruku je uredio jabukica -- 29.6.2010 18:47:26 >

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 328
30.6.2010 0:32:01   
lidija 011

IZVORNA PORUKA: jabukica

Evo o lecitinu, ja sam se zapanjila pročitavši celi članak, neće mi pasti napamet da više kupim sojino mleko, niti usta stavim bilo kakav proizvod od soje.

Za razliku od raznovrsnih masnoća koje se u velikom rasponu prirodno javljaju u jajima, oraščićima, semenkama i avokadu, ovaj nusproizvod soje je

uvek užegao, a izvlači se iz taloga koji ostaje nakon što se iz grahorica soje

odstrani ulje. Dakle, sojin lecitin sadrži veliku količinu rastvarača i pesticida.

Ali... Umesto da ga bace na deponiju za odlaganje toksičnog otpada gde i pripada, proizvođači su za njega otvorili još jedno visoko profitabilno tržište nazivajući ga «zdravim» dodatkom hrani. Tako će vam “stručnjaci” (potplaćeni) plasirati priču o njegovoj “izuzetnoj ulozi u pravilnom metabolizmu, resorpciji masti, smanjenju holesterola, obnavljanje ćelija nervnog sistema, usporavenju starenja...” i svemu drugom što ste spremni da kupite za svoje zdravlje. Na vama je da u to poverujete, pošto se sami naučnim istraživanjem verovatno ne bavite. I da jeste naučnik iz ove oblasti - to košta.
i ovo sam izvukla kao bitno za pročitati.
Toksično djelovanje izoflavona na životinje prvi je put skrenulo pozornost znanstvene zajednice na činjenicu da sojini izoflavoni dovode do poremećaja endokrinog sustava.... Kod svih do danas testiranih životinjskih vrsta došlo je do značajnih negativnih učinaka na endokrini sustav. Pojednostavljeno rečeno, to znači da soja može oštetiti vaš žljezdani sustav, a ne budu li vaše žlijezde funkcionirale kako treba, to će vam drastično narušiti zdravlje. Osim toga: «Sojini izoflavoni povećavaju rizik od obolijevanja od raka dojke... Sojini izoflavoni dovode do poremećaja menstrualnog ciklusa tijekom i još do tri mjeseca nakon što su uneseni u organizam... Koncentracija genisteina koja se nalazi u proizvodima od soje dovoljna je da potakne stanice dojke na početak procesa stanične diobe... Postoji zabrinutost da žene koje jedu izolate sojinih bjelančevina učestalije obolijevaju od epitelijalne hiperplazije.»

ne mogu da vjerujem da ovo citam za LECITIN!!!!!
draga, samo nesto da ti razjasnim...soja je biljka iz koje se izvlace aktivni sastojci, a najpopularniji su LECITINI i IZOFLAVONI...o lecitinu se napisasmo i on ne sadrzi fitoestrogene(mada sad kad procitah ovo o njemu, vise nista ne znam) a izoflavoni ih sadrze i zbog toga se preporucuju samo zenama u menopauzi(zbog manjka estrogena)...e sad ako jedes cijelu soju, onda tu ima svega...pogotovo u ovoj najnovijoj-genetski modifikovanoj
a gdje si nasla ovaj clanak?na nekom forumu ili... ?

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 329
30.6.2010 0:34:19   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: jabukica

Ja sam čitala da taj sojin lecitin uopšte nije zdrav i da je to sve marketinški trik kako bi prodali otpad od soje, i da je soja prepuna fitoestrogena te može dovesti do promene u hormonima, a kod nas su oni i onako u čudnoj razmeri, tako da bolje ne eksperimentisati sa tim.
Odlučila sam da popijem tu maku, pa da napravim pauzu od mesec, dva i odem na analizu hormona, pošto sad posle svih ovih preparata, i pod uticajem maka tableta mislim da rezultati i neće biti baš verodostojni.

naravno...vec sam ti gore pisala da ne uzimas vise preparata istovremenouser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 330
30.6.2010 7:58:43   
jabukica
Našla sam na ovom LINKU
a može se naći i na više mesta, uglavnom svi se svode na kopiranje iste priče koja se nalazi na ovom linku. Soju nisam jela u zrnu, samo sam ponekad pila mleko od soje, i pre par godina sam probala tofu sir i miso supu, kad čujem ovu priču ne bacaju mi se pare na nešto što propagiraju kao super zdravo, a ko zna šta se sve iza toga krije.

Direktna veza do poruke: 331
30.6.2010 10:46:53   
boje
jaoooo, pa ovo je strasno....ja inace soju jako slabo koristim, ali sad kad je post koristim sojino mleko za kafu.
mislim da cu je zobilaziti u sirokom krugu

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 332
30.6.2010 22:14:42   
lidija 011
Jaooo Boze sta procitahuser posted image user posted image ...Ja je nikad nisam konzumirala, ali kako da je se oslobodimo, kad je ima u hrani, lekovima...svudauser posted image ...A ja imam autoimuno oboljenje stitne, mozda je to od sojeuser posted image ...
nista nam drugo ne preostaje, nego da trazimo taj inozitol u drugim namirnicama, ako su uopste i one zdrave...'bem li ga vise ko ce ga znatiuser posted image

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 333
30.6.2010 22:15:15   
lidija 011
Jabukice user posted image user posted image user posted image  za ovaj text!

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 334
30.6.2010 22:24:09   
jabukica
Ma stvarno taj lecitin se nalazi kao dodatak u dosta proizvoda, a treba ga izbegavati. A soje ima i u konzervama tunjevine, a ja ih često jedem user posted image , moraću obratiti pažnju da nije ona u sojinom ulju kad kupujem user posted image .

Direktna veza do poruke: 335
30.6.2010 22:29:05   
Nena81
Mozda ovo bude totalno nevezano za ovu pricu, i malo vise off ali moram da ispricam;
kada sam nasla ovaj tekst na netu 3 dana nisam mogla da dodjem sebi.
Razlog je sledeci:
sin mi je na prvi rodjenadan dobio krvarenje iz sisica, tackasto ali dovoljno da probije bodic i da se lepo vidi. 7 dana smo bili u Tirsovoj na ispitivanju,nista nisu nasli otpusteni smo kuci bez dijagnoze i terapije.Krvarenje je bilo par kapi krvi dnevno eto samo koliko da se pokaze na bodicu.
Godinu dana nakon toga ja sasvim slucajno pronalazim ovaj tekst o soji i padam u nesvest jer sam svojim neznanjem mozda ugrozila zdravlje svoga deteta.Kada smo prekinuli dojenje ja sam presla na adaptiranu formulu, ne znajuci da su one na bazi soje.
Neznam sta cu raditi ako se kroz par god nesto drugo javi,iskreno se nadam i molim boga da se na ovome zavrsi, da to sto je pio adaptirano mleko ne ostavi trajne posledice po njegovo zdravlje.
Izvinite na off

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

Direktna veza do poruke: 336
30.6.2010 22:59:19   
lidija 011
Neno, nisi off, napisala si svoje iskustvo user posted image ...i hvala ti na tome...
Nadam se da nece to gouser posted image  od biljke napraviti problem tvom djetencetu

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 337
30.6.2010 23:09:26   
jabukica
Nisi uopšte off, draga i ja se nadam da će ti sin biti dobro sa zdravljem, eto još jedne tužne priče. Mislim da je bitno sve to što pre prestati koristiti kako bi suzbili negativne efekte što pre user posted image .

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 338
30.6.2010 23:10:09   
Nena81
Hvala jednostavno  sam morala da to podelim sa vama.
Najgore sto se tako ponekad osetim bespomocno jer neznamo sta jedemo  ni mi ni nasa deca user posted image ,  mozes da zamislis kao roditelj koliko to boli.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

Direktna veza do poruke: 339
30.6.2010 23:29:39   
lidija 011
vjeruj mi i ja o tome mnogo razmisljam kad vidim one sargarepe prave kao strijele, pardajz crven, sjajan, ali bez ukusa...vise nisam sigurna ni sta da pravim djetetu(kad ga budem imala), a kamoli da mu dajem gotove kasice...i znam da ti je vrlo tesko kao roditelju(pogotovo poslije takvog iskustva)
e sad sam ja offuser posted image sorry

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 340
30.6.2010 23:42:25   
jabukica
Nisi ni ti off, znam sva nam je hrana zagađena, al moramo nešto jesti da bi preživeli, jako je teško, mislim čak i nemoguće izbeći štetnu hranu i plastično voće i povrće, živinu iz inkubatora koja nikad nije videla sunce i slično, al šta se tu može, uostalom ko nam garantuje da i ta živina (to je samo primer, može se odnositi na bilo koje meso životinju hranjenu koncentratima) nije hranjena proizvodima od soje i ko zna čime već user posted image Al nešto moramo jesti user posted image Mislim da bolje da nemislimo o tome, biće nam lakše.

Direktna veza do poruke: 341
1.7.2010 0:49:35   
jabukica
Nego da se vratimo na temu, kad smo već kod ishrane evo jednog linka KLIK
vezano za policistične jajnike.

< Poruku je uredio jabukica -- 1.7.2010 0:50:30 >

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 342
1.7.2010 22:21:38   
lidija 011
I ja mislim da nam je lakse da ne razmisljamo o tome...
Danas sam zakazala za 9-ti septembar kod dr.Spremovic user posted image user posted image user posted image user posted image
Do tada se kljukamo mm i ja Zlatnom makom-sjutra je kupujemuser posted image

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 343
2.7.2010 0:44:16   
Cvetana
Nije cudo sto imamo problema s hormonima i policisticnim jajnicima kad jedemo djubre. A to sto ne jedete soju tipa snicle, ljuspice, komadici, ne mislite da ste je izbegle. Ona se nalazi u svemu pastete, sve mesne preradjevine(deca obozavaju virsle npr), slatkisi, peciva, sladoled skoro sve, cak i smoki. Davati bebi mleko na bazi soje je kao da ste joj dali 2 tablete za kontracepciju dnevno. Zamislite kakav hemijski proces treba da prodje ono tvrdo zrno soje da bi seod njega napravila tecnost.user posted image user posted image user posted image

Ja sam za ove stvari saznala pre nekog vremena, trudim se da izbegavam  ovu hranu i stanje s hormonima se malo sredilo.

Direktna veza do poruke: 344
2.7.2010 0:48:58   
Cvetana
ja sam presla na adaptiranu formulu, ne znajuci da su one na bazi soje.
IZVORNA PORUKA: Nena81

Mozda ovo bude totalno nevezano za ovu pricu, i malo vise off ali moram da ispricam;
kada sam nasla ovaj tekst na netu 3 dana nisam mogla da dodjem sebi.
Razlog je sledeci:
sin mi je na prvi rodjenadan dobio krvarenje iz sisica, tackasto ali dovoljno da probije bodic i da se lepo vidi. 7 dana smo bili u Tirsovoj na ispitivanju,nista nisu nasli otpusteni smo kuci bez dijagnoze i terapije.Krvarenje je bilo par kapi krvi dnevno eto samo koliko da se pokaze na bodicu.
Godinu dana nakon toga ja sasvim slucajno pronalazim ovaj tekst o soji i padam u nesvest jer sam svojim neznanjem mozda ugrozila zdravlje svoga deteta.Kada smo prekinuli dojenje ja sam presla na adaptiranu formulu, ne znajuci da su one na bazi soje.
Neznam sta cu raditi ako se kroz par god nesto drugo javi,iskreno se nadam i molim boga da se na ovome zavrsi, da to sto je pio adaptirano mleko ne ostavi trajne posledice po njegovo zdravlje.
Izvinite na off

Da li mozes da napises koje je to mleko ? Da li je neka mesavina ili cista soja ? Znam da u inostranstvu u poslednje vreme deci najcesce daju cisto sojino adaptirano mleko, kao zdravo je i ne izaziva alergije. Ne verujem da ce da mu se ovo ponovi, ali gledaj da izbegavas sve sto ima soju. Citajte etikete !!!

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 345
2.7.2010 6:32:27   
jabukica
Ja nisam znala da je soja tako opasna, znam da se soja nalazi u dosta proizvoda i da tog lecitina ima kao dodatka u proizvodima koje si navela, iz drugih razloga znala sam da se ti proizvodi koje si navela vode kao nezdravi, mesne prerađevine, slatkiše i belo pecivo ne jedem već nekovreme, tačnije jako retko i jedem hleb, a kad jedem onda je to tonus hleb od klica, od žitarica češće jedem ovsenu kašu, nulta sam krvna grupa tako da je ovaj način ishrane za mene zdrav, imam knjigu o krvnim grupama i već neko vreme se trudim da se hranim po njoj, ranije sam izbegavala meso, sad ga često jedem otkrila sa da mi prija takav način ishrane, i zdravija sam, bolje se osećam, mada se hormoni baš i nisu sredili, ali verujem da hoće.

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 346
2.7.2010 6:34:56   
jabukica
E ako si se odlučila za maku, dobra je ona, a utiče mnogo i na libido user posted image , pa navalite.

Direktna veza do poruke: 347
2.7.2010 11:10:12   
1zvezdana1
od danas sam na dijeti jako mi je tesko user posted image samo da vam prijavim ja sam pila zlatnu macu i dok sam je pila ciklusi su mi bili tacno na 28 dana,krvarenje je bilo umereno inace imam prva 3 dana odlive uzasuser posted image i mogu da kazem da je dobra stvarno

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 348
2.7.2010 12:07:54   
1zvezdana1
ej devojke samo da prijavim narucila sam lh trakice valda ce da mi stignu jedva cekam da pocnem da ih koristim

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 349
2.7.2010 17:58:41   
Cvetana
Jabukice, problem je sto se soja stavlja tamo gde najmanje ocekujemo da je ima npr. mleko za bebe. Pazi i s tim hlebovima jer nije iskljuceno da je ima i tamo. E, sad opasna je bilo da je ova obicna ili genetski modifikovana, jednostavno sama biljka je takva a jeftina i zato se svuda trpa. Ja nisam neki fanqtik sad sto se tice zdrave ishrane ali se trudim da pazim.user posted image  

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

sta uraditi
CVRKUTIC

Sta uraditi kada vas svekrva bocka

vratiti istom merom (33%)

staviti joj do znanja da niste od juce (52%)

reci suprugu (15%)

Ukupan broj glasova: 138

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here