|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
4.6.2010 16:53:00   
Mishica 77
Meni su stavili uloške(uvek dva) tek kad su me odneli u polu-intenzivnu. Mislim da je onda i krenulo. Mislim... user posted image   jer zbog spinala ništa nisam osećala "dooooole" još neki sat. Mislila sam da neću podneti da budem tako "prljava" ali, veruj mi, neko vreme nakon operacije i nisam ni razmišljala o tome. Tresla me je neka zimoća.. umotali me u 100 ćebadi... nisam mogla da se smirim... Kažu da je to normalno. user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 551
4.6.2010 17:36:17   
Anoniman
Smeški, ja sam 1 dan bila u šok sobi i 4 na polu-intenzivi. Sve vreme sestre menjaju i uloške i podmetače. Čak i kada možeš da ustaneš one imaju satnicu po kojoj menjaju. Ujutru ide "kupanje", što je značilo sledeće: ležiš na krevetu, podigneš guzicu od kreveta, sestra podmetne metalnu posudu pod guzu, onim dugačkim makazama uzme gazu, sipa vodu iz bokala a gazom te pere. Posle pomeri posudu, stavi čist podmetač i dva čista uloška. 

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 552
4.6.2010 18:08:33   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: Tashke

Smeški, ja sam 1 dan bila u šok sobi i 4 na polu-intenzivi.

A što toliko, Tashke?

Ujutru ide "kupanje", što je značilo sledeće: ležiš na krevetu, podigneš guzicu od kreveta, sestra podmetne metalnu posudu pod guzu, onim dugačkim makazama uzme gazu, sipa vodu iz bokala a gazom te pere. Posle pomeri posudu, stavi čist podmetač i dva čista uloška. 

Uh, kako je ovo prijalo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 553
4.6.2010 20:53:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Ujutru ide "kupanje", što je značilo sledeće: ležiš na krevetu, podigneš guzicu od kreveta, sestra podmetne metalnu posudu pod guzu, onim dugačkim makazama uzme gazu, sipa vodu iz bokala a gazom te pere. Posle pomeri posudu, stavi čist podmetač i dva čista uloška. 

Uh, kako je ovo prijalo!

O, da!
Kakvo olakšanje usledi nakon toga ...
osveženje kao da sam se cela okupala ...

(odgovor članu Mishica 77)
  Direktna veza do poruke: 554
4.6.2010 21:56:33   
Anoniman
Chak i kad ustanem...i mogu sama da se kupam...oni me kupaju ujutro? user posted image Bash me zanima kako to ide ovde kod nas... bicu sretna ako mi samo budu menjali uloshke dok ne ustanem iz kreveta user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 555
4.6.2010 22:02:27   
marija32
user posted image  Smeski, ti si kraljicauser posted image  Ne kupaju te oni kada krenes da ustajes, to samo dok si u sok sobi.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 556
4.6.2010 22:03:16   
Anoniman
KOliko ja znam - samo dok ne počneš da se samostalno krećeš sestre ti peru intimnu regiju  (al* sam ovo lepo rekla jbt! )...
Posle kada sam stala na noge sama sam se pirkala ...
Ne brini draga vodiće one računa o tebi, baš često proveravaju kakva je situacija sa ulošcima, ako osetiš npr. da ti se previše natopio ili da se pomerio .. slobodno ih pozoveš i zamoliš da pogledaju.
To je njihov posao.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 557
4.6.2010 22:06:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marija32

user posted image  Smeski, ti si kraljicauser posted image  Ne kupaju te oni kada krenes da ustajes, to samo dok si u sok sobi.

hahah user posted image pa shta tju, sad sam puna glupih pitanja.... nego kako cu cure odgovorile...uchinilo mi se kao da su ih vishe puta tako kupali...a ako smo samo jedan dan u shok sobi...i samo ujutro je kupanje....kad ima da me prackaju kasnije user posted image user posted image

Svakako tju najradije sama sebe da kupam i sredjujem... nego me bash zanimalo...ti prvi sati kad sam josh oshamutjena od anestezije...i ne smem da ustajem...kako to ide... user posted image

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 558
4.6.2010 22:17:24   
gagins
Svakako tju najradije sama sebe da kupam i sredjujem... nego me bash zanimalo...ti prvi sati kad sam josh oshamutjena od anestezije...i ne smem da ustajem...kako to ide... user posted image
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

hahah user posted image pa shta tju, sad sam puna glupih pitanja.... nego kako cu cure odgovorile...uchinilo mi se kao da su ih vishe puta tako kupali...a ako smo samo jedan dan u shok sobi...i samo ujutro je kupanje....kad ima da me prackaju kasnije user posted image user posted image

Smeski,nas su prali tri dana,cak i na poluintenzivnu pre vizite(iako nas ne zagledaju doleuser posted image )!
A ti svakako neces biti sposobna prvi dan nakon operacije da ustanes(ne brini za anesteziju i zaboravices na nju dok budes mogla da setas),tek drugi,treci dan ces moci samostalno da setkas bez sestara!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 559
4.6.2010 22:54:20   
marija32
Ma draga, nema glupih pitanja! Kod nas si (gradska bolnica) posle SC 3 dana u soku, pa onda na obicno odeljenje gde sam brines o sebiuser posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 560
7.6.2010 23:42:50   
Anoniman

Smeški, ja sam 1 dan bila u šok sobi i 4 na polu-intenzivi.

A što toliko, Tashke?

Pa ne znam. Žene koje su bile porođene isti dan kao ja, otišle su dan pre mene kući, a ja ostala jer je Luki bilirubin bio graničan. U NS se sa poluintenzive ide kući, ne prebacuju na odeljenje (ili je bar tako bilo).

Smeski, ti si kraljica  Ne kupaju te oni kada krenes da ustajes, to samo dok si u sok sobi.

Mene su bogami do kraja kupali. Svih 5 dana.

Direktna veza do poruke: 561
15.6.2010 13:12:54   
pepeljuga
znam da negde pise, citala sam ali sad nemam vremena ponovo user posted image ....
ako neko moze da mi kaze kada ste pocele da mazete nesto za oziljak od cr (i sta? ja mislim da uzmem dermatix ili contractubex pa da cujem vasa iskustva)
ugavnom, najbitnje mi je da znam kada ste pocele sa mazanjem, da li da cekam da otpadnu sve krastice ili moze i pre?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 562
15.6.2010 13:17:41   
gagins
Ja sam cekala da otpadnu sve krastice.Jomelop melem za opekotine i oziljke je moja preporuka!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 563
15.6.2010 13:55:46   
Mishica 77
Ja ništa ne mažem. Ne znam da li treba. user posted image Rez mi se jedva i vidi... onako, rozi se. Što ste vi mazale? 

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 564
15.6.2010 14:07:39   
Nensi*
I ja sam htela da pitam kad moze da se maze,ali ja nemam kraste,samo tanku,bas tanku roze liniju...

Nena+Danilo=Vuk :)

Direktna veza do poruke: 565
15.6.2010 14:10:16   
Anoniman
Mazala sam samo kantarionovim uljem (preko stavim tanak sloj gaze i obučem staregaće ...user posted image ) i to tek kada je krastica otpala (imala sam jako malo krastica, brzo su otpale...)
Kantarion je jako izbledeo crtu koja je postala baš baš svetla , skoro i da se ne vidi ..
Mada , prošlo je 9 meseci.

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 566
15.6.2010 14:14:04   
Mishica 77
Dobro, a š'o si mazala? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 567
15.6.2010 14:38:10   
marija32
ja nisam mazala nista, mada ima sda dosta stvari za oziljke

Direktna veza do poruke: 568
15.6.2010 14:39:17   
Anoniman

Kako misliš š*ooo? user posted image

Direktna veza do poruke: 569
15.6.2010 14:44:37   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Kako misliš š*ooo? user posted image

Pa lepo š'o? user posted image
Jel bio ružan ožiljak ili si se plašila keloida ili si samo htela da bude lep?
Š'o da mažem ako s slabo i vidi?
To te ja pitam tebe? Bre! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 570
15.6.2010 14:46:08   
pahulja76
ja bih samo da pitam, koliko traje "postupak" carskog reza tj. ta "operacija"?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 571
15.6.2010 14:48:22   
Anoniman
Pa draga tebi ako se slabo vidi mojne ga mažeš, zavisi šta je za tebe estetika ...user posted image user posted image user posted image
Mene iskreno boli uvo za za boju, jer je jako nizak rez i taj neko ko želi da ga vidi morao bi doooobro da se sagne. user posted image
Nije bio ružan, super su ga uradili.
Mazala sam ga jer me je zatezalo, bilo je nekakko .. suvo... user posted image

Direktna veza do poruke: 572
15.6.2010 15:10:16   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Pa draga tebi ako se slabo vidi mojne ga mažeš, zavisi šta je za tebe estetika ...user posted image user posted image user posted image
Mene iskreno boli uvo za za boju, jer je jako nizak rez i taj neko ko želi da ga vidi morao bi doooobro da se sagne. user posted image
Nije bio ružan, super su ga uradili.
Mazala sam ga jer me je zatezalo, bilo je nekakko .. suvo... user posted image

E, tako mi kaži, sestro. OndaK nećem da mažem. user posted image

Ja se, pahulja, ne sećam tačno. user posted image Možda, sve ukupno, jedno sat vremena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 573
15.6.2010 15:45:15   
marija32
IZVORNA PORUKA: pahulja76

ja bih samo da pitam, koliko traje "postupak" carskog reza tj. ta "operacija"?

Pa sve zajedno sa zasivanjem ne dize od 1h

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 574
15.6.2010 17:50:53   
pahulja76
hvala marijice i mishice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here