|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
30.5.2010 20:59:41   
Mishica 77
Mene je peklo stavljanje katetera jer su ga umočili u povidon jod. user posted image
A braunile neću ni da komentarišem. Dve... jedna na nadlanici, jedna kog zgloba... najveće koje postoje... i dalje imam ožiljke.
Ustajanje iz kreveta jeste bolno al' kad se mora nije teško.
Ja sam ustajala tek drugi dankad su me premestili u apartman. Na dan CR-a mora mirno da se leži da ne bi bilo glavobolje.
A još veću volju sam dobila kad su mi rekli da mi neće doneti Isidoru da sisa dok ne ustanem na noge. user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 526
30.5.2010 21:27:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Pilence81

"Koliko je kod vas trajao oporavak posle Carskog i nakon koliko ste imali odnose sa svojim muzem"?

14 dana nakon CR su mi izvadili konce, tada me već ništa nije bolelo, kao da ništa nije bilo, ali i pre toga sam se ponašala u principu normalno, samo sam pazila da ne zakačim konce... Ali, eto, neka bude: 14 dana nakon CR nije bilo bola.

A odnosi... ne sećam se, ali pošto sam imala krvarenje okruglo 6 nedelja nakon porođaja, toliko sigurno nisam.

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

sta su vama rekli, koliko pre uvodjenja u opstu anesteziju se nista ne jede i ne pije?

Meni je CR zkazan za 8 ujutru, i rekli su mi da ništa ne jedem posle 22h ili posle 24h, nisam sigurna.

(odgovor članu Pilence81)
  Direktna veza do poruke: 527
30.5.2010 21:32:29   
buhla
meni je carski bio zakazan za 8h ujutru, nisam jela od 12h prethodnog dana (samo supicu) a posle toga sam do 22h smela vodu, kafu sokove, a posle toga ni kap vode!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 528
30.5.2010 21:35:21   
Anoniman
Ja sam sigurno jela uveče, jer, oko 19h sam bila u Betaniji da odrade prijem, i pustili me kući, i bila sam posle sa mužem na večeri, znam i gde, pa posle na Štrandu... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 529
31.5.2010 11:13:00   
tanjushans
joj...citala sam skoro sve odgovore u protekle dve godine :)
nisam normalauser posted image
Ma jesam kriticno prosla na prvom porodjaju jer sam se dvanaest sati poradjala prirodnim putem, koji je na kraju zavrsio CR.
Oporavak? Uh... znam sa sam sada moju doktorku pitala jel se mogu poroditi prirodno na sta me je samo sablasno pogledala.user posted image
BOLI, ali sve prodje i sve se zaboravi. Najbitnije je ono sto smo donele na svet. Vidim da je mnogima to prvo ustajanje bilo kriticno, tako je bilo i meni. Ali sta sad... Posle totga sam gledala da sto vise setam, ali naravno ne sad po svaku cenu. Vise sam sedela jer mi je bas prijalo.
Neki poseban protokol oko pripreme nisam imala, jer sam bila u porodjajnoj sali 12 sati i onako bez icega, ni jela ni vode. Ali obzirom na to da sam zdravstveni radnik znam pripremu za uvodjenje u opstu anesteziju.
Po pravilu predhoni dan bi trebalo da u 12h imate poslednji obrok i to uglavnom treba da je supa(bez testenine), nakon toga do 18h moze voda(obicna). E sada, pravila se menjaju... neki kazu do 18h predhodnog dana mozes sve normalno jesti i do ponoci eventualno piti vodu. To jutro ne treba nista uzimati i to je najbitnije, jer je u toku noci, tj. za tih nekih 12h zeluddac vec svario hranu.
Po meni je najbolje da pratite uputstva i pripremu koju vam da vas lekar.
Ja idem krajem juna da zakazem sekciju, tako da cu vam vec javiti kako to sada izgleda jer sam se porodila prvi put pre 6 godina user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 530
1.6.2010 21:39:53   
borjelavitazelen
E sto se tice spanalne...cujes ih sve ali meni je to bas bilo zanimljivo...jedino je posle dosadno dok te ne srede ali tako je valjda i na prirodnom...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 531
2.6.2010 15:45:30   
Anoniman
Ja definitivno idem na carski....pa tju za koju nedelju da vam napishem kako sam proshla user posted image

(odgovor članu borjelavitazelen)
  Direktna veza do poruke: 532
2.6.2010 15:48:29   
Mishica 77
O, Smeshki, kad si to saznala, mila? Danas? I? Kako se osećaš?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 533
2.6.2010 15:50:30   
Anoniman
a kad smeshkice?
imas neciji broj?
da otvaramo temu?

(odgovor članu Mishica 77)
  Direktna veza do poruke: 534
2.6.2010 15:51:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

a kad smeshkice?
imas neciji broj?
da otvaramo temu?

user posted image user posted image user posted image OTI  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 535
2.6.2010 15:53:39   
Anoniman
Imam broj od Magnetic, i Dace88 i Afrodite... neko ce vetj javiti....mozda i ja udjem s moba... Neznam josh kad... mogutje da sutra ostajem u bolnici...ako bude mesta... user posted image

Rano je josh za temu user posted image Da ne bude 300 stranica dok se ne porodim user posted image

Danas sam definitivno saznala... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 536
2.6.2010 15:54:31   
Mishica 77
Smeshki, ako te još nešto zanima, slobodno pitaj! Tu sam...
A što tako rano CR? Što ne čekaju još malo?

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 2.6.2010 15:55:30 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 537
2.6.2010 15:57:43   
Mishica 77
Sad pročitah razlog u III tromesečju. Ne moraš da se ponavljaš. user posted image

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 2.6.2010 15:58:05 >

Direktna veza do poruke: 538
2.6.2010 15:58:19   
Anoniman
Pa dr kaze da bi mi sa punih 37 nedelja radila carski....znachi ne pre... ali poshto sam otekla i imam dosta mokracne kiseline ....bilo bi dobro da udjem ranije da me prati...pa ako bude potrebe da me ranije porodi...

Bebice tje svakako biti maleshne....al je bolje da me porodi ranije da se neshto ne zakomplikuje...

Direktna veza do poruke: 539
2.6.2010 15:59:22   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Imam broj od Magnetic, i Dace88 i Afrodite... neko ce vetj javiti....mozda i ja udjem s moba... Neznam josh kad... mogutje da sutra ostajem u bolnici...ako bude mesta... user posted image

Rano je josh za temu user posted image Da ne bude 300 stranica dok se ne porodim user posted image

Danas sam definitivno saznala... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 540
2.6.2010 15:59:35   
Mishica 77
Ma bolje, mila, tako. Biće sve Ok. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 541
2.6.2010 16:00:33   
Anoniman

Bebice tje svakako biti maleshne....

kolike su?

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 542
2.6.2010 16:03:01   
Anoniman
Neznam tachno...nije ih dr danas merila...uz mi je uradila tek toliko da vidi gde su srca...da mogu na ctg user posted image

user posted image user posted image user posted image

Interesantno je shto sam opushtena maximalno...i bash sam happy...jedva chekam  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 543
2.6.2010 16:04:13   
Anoniman
Naravno da si opuštena. Biće sve ok i nema razloga za brigu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 544
2.6.2010 16:06:25   
Mishica 77

Interesantno je shto sam opushtena maximalno...i bash sam happy...jedva chekam  user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 545
2.6.2010 16:08:36   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 546
2.6.2010 16:34:26   
Dora
Smeški, zaista nemaš čega da se plašiš kod CR! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 547
4.6.2010 14:47:22   
Anoniman
E sad jedno glupoooooooooooo pitanje u vezi carskog reza....

Poshto posle carskog reza necu smeti da ustajem, i spavatju dugo vremena... a treba da krvarim kao i da sam se prirodno porodila... kako ide to... jel mi oni stave ulozak da se ne ukrvavim dok se ne probudim, ili ? user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 548
4.6.2010 15:18:04   
Mishica 77
Sestre ti stavljaju uloške i menjaju čaršaf  kad god se isprljaš. Moraju. Ja sam posle spinala morala mirno da ležim 24h, nisam smela ni glavu da podignem. One su redovno dolazile + što sam i ja sama zvala kad god sam oset_ila da sam mokra. Posle opšte anestezije se ustaje isti dan pa ne znam da li ti sestra sve vreme menja uložak ili smeš i sama. Mislim da ne. Čak i kad su me posle prebacili u app, non stop su dolazile i pitale da promene čaršaf i platneni podmetač preko njega. Ja sam pitala da li mogu da stavim svoje mušemice da ne moraju stalno to da rade. Rekle su mi: "Ma samo vi zovite i mi ćemo promeniti."

p.s. uopšte nije glupo pitanje... sasvim je na mestu. user posted image

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 4.6.2010 15:20:59 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 549
4.6.2010 15:25:16   
Anoniman
Pa pitam...jer kad sam ishla na serklaz...posle intervencije sam imala tampon koji mi je dr stavila nakon intervencije....da skupi eventualnu krv od shavova... a ja sam lezala na krevetu...naravno bez donjeg vesha...ili bilo chega drugog....  Sad kontam da ne smeju da mi stavljaju tampon...pa dal tje mi staviti ulozak...i kad...jer ne bih bash da lezim u lokvi krvi...user posted image  

Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here